Jelenlegi hely

Így láttam én... 2011-08-21 Jánoshalma-Sükösd 0-1

FELNŐTT: Jánoshalmi FC - Sükösd SC 0:1 (0:0)

2011. augusztus 21. (Jánoshalma, 200 néző.)

IFJÚSÁGI: Jánoshalmi FC - Sükösd SC 2:3 (1:1)SnapCrab_NoName_2019-10-31_17-5-23_No-00.png

Vezette: Tóth Sándor (Garai Péter, Nagy Zsolt)

 

Hát eljött a sokunk által várt nap. Vasárnap indult a 2011/2012-es megyei labdarúgó bajnokság. A tavaszi utolsó fordulóban máig fájdalmas vereséget szenvedtünk Kunfehértón Bada Pál egykori kiváló sükösdi középhátvéd csapatától. Ezt azért említem, mert most Jánoshalma gárdáját irányítja, s ismétlésre készült.

A kezdés minden csapatnál fontos, sokszor meghatározza további eredményeket. Jánoshalmán fokozott várakozás előzte meg a találkozót, hiszen hat év után kerültek fel a megyei II. osztályba. Akik ismerik ellenfelünk futball múltját érthetetlenül figyelték a méltatlan III. osztályú szereplést. A Csermák, Faddi, Maráczi, Fenyvesi, Csernák, Szabó G. országosan ismertté vált, amikor a hetvenes évek közepén az NB. II-ben rúgták a labdát (nem mai színvonalon).

Most lépett a város, bajnokságot nyertek és hat új játékost igazoltak: hármat Csávolyról és hármat Kunfehértóról. Nálunk a játékos állományban lényeges változás nem történt. Érsekcsanádról Koszorús Péter érkezett és hosszú évek kihagyása után játékra jelentkezett Szabó László (Lacika). Szeretettel fogadtuk őket!

E hosszabb bevezetés után lássuk a mérkőzést: amint az várható volt, a hazaiak az első 20-25 percben el akarták dönteni a mérkőzés sorsát. A nagy meleg ellenére támadásaik egymást követték. Nálunk a biztonságos védekezés volt az elsődleges, amit megoldott a csapat. Segített ebben a mindig kockázatos lestaktika és a védők jó együttműködése.

Szabados nagy napja volt ez a vasárnap. Komoly része van az értékes három pont megszerzésében. Molnár ezúttal is gyors volt, rendre megelőzte ellenfelét, Krix kritikus helyzetekben mentett becsúszó szereléseivel. Koszorús és Csordás állta a sarat.

Mindezek mellett a szerencsével sem álltunk hadilábon. Lukács, Fenyvesi, Nagy kiváló helyzetekben hibázott. Ha valamivel higgadtabbak, könnyen háromgólos előny az övék.

Mi kapura veszélytelenek voltunk, Pestinek volt egy-két reménykeltő kísérlete, Csordásnak egy szabadrúgása. A 39. percben viszont megvillant Papp. Jó cselekkel átfűzte magát a védőkön, s gólt érő lövését nagy bravúrral mentette Varga kapus. Válaszul Lukács húzott el a baloldalon, príma beadása alig suhant el az érkező fejek felett a kapu torkában. Szünetig tehát ennyire tellett, célunkat elértük, mert gólt nem kaptunk.

A második félidőre Csordás nem jött ki, mert megsérült. Helyére Büte került. Jánoshalma az első félidő kezdeti lendületével indított. Fenyvesi éles szögből leadott lövését Szabados ritkán látható reflex mozdulattal hárította. Fordulat az 54. percben következett. Matityot buktatták jobb oldalon, a kaputól 25 m-re. Szabadrúgása a jobb felső sarokban kötött ki (0:1)! Donáttól láttunk már jó néhány ilyen megoldást, de ez most nagyon jókor jött!

Pillanatok alatt megváltozott a játékunk ritmusa. A biztonságos védekezést fel nem adva támadni kezdtünk. A középpálya feljebb jött, nagyobb lett Pesti és Takács mozgástere. Matity még kétszer jutott szabadrúgáshoz, de már nem tudott túljárni Varga kapus eszén. A hazaiak viszont egy percig sem adták fel, láthatóan hajtotta őket a győzelmi kényszer, ami számunkra több lehetőséget teremtett, mint az első félidőben.

A levegőben lógott a második gól, csak nem tudtuk, ki lövi. Pesti és Takács kétszer-kétszer került jó helyzetbe, de a befejezés nem sikeredett. Az utolsó percig nyitott volt a küzdelem. Az izgalmas végjátékban Szabados bravúrjai folytán megőriztük egy gólos vezetésünket, ami sikeres rajtot jelentett.

A látottak összegzéseként a rutin kerekedett felül a kétséget kizáróan jól futballozó Jánoshalma felett.

 

Ifjúsági csapatunk 1:1-es félidő után 3:2-re győzött. Gólok: Sudár Csaba (18’), Nemes Róbert (57’), Geletta Gábor (78’). Schultzot ismét kiállították. Farkas Pál Nagybaracskára igazolt, én sajnálom!

 

A továbbiakban a magam mércéjével értékelem a játékvezető teljesítményét 1-10 ponttal. Tőlük ugyan erre engedélyt nem kértem, de feltételezem, hogy a tükör – amit a lelátóról eléjük tartok - talán számukra sem közömbös.

Tóth Sándor osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2011. augusztus 24.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/1/536149.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/1/558502.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/1.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/1.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer