Jelenlegi hely

Így láttam én... 2011-08-28 Sükösd-Nemesnádudvar 2-6

FELNŐTT: Sükösd SC - Nemesnádudvar KSE 2:6 (2:3)

2011. augusztus 28. (Sükösd, 500 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Nemesnádudvar KSE 5:0 (0:0)

 

SnapCrab_NoName_2019-11-7_17-18-6_No-00.png

Vezette: Rácz Béla (Kovács III. Gábor, Tóth Pál)

 

A múlt héten Nemesnádudvar 5:1-es vereséget szenvedett Mélykúton. Mi 1:0-ra nyertünk Jánoshalmán, ami bizakodásra adott okot – annak ellenére -, hogy mióta kiestek az első osztályból, a mérleg javukra billen. Kétszer kikaptunk Sükösdön (1:2), Nemesnádudvaron (3:2), egy döntetlenünk van Sükösdön (3:3) és egy győzelmünk Nemesnádudvaron (1:3).

A mérkőzés nem is indult rosszul: már az 5. percben ritkán látható góllal megszereztük a vezetést. A nádudvari kaputól 35 m-re les miatt szabadrúgást ítélt Rácz játékvezető, László kapus kijött a kapujából, a labdát odapasszolta egyik hátvédjének, az megállította és ő is tovább passzolta társának –azzal, hogy végezze el a szabadrúgást az eset pontos helyéről. A játékvezető viszont szólt, hogy mehet, mert a kapus részéről elvégezettnek tekintette a szabadrúgást. Pesti ezt meghallotta, rácsapott a labdára, s a kapuba küldte (1:0).

A folytatás is ígéretesnek tűnt: a 12. percben Csordás 30 m-es ívelése tisztán találta Halászt, aki az ötös magasságából kiváló labdát küldött Pesti elé, aki csúnyán fölé durrantott. Komoly gólhelyzet volt! Két perc múlva Kovács - Papp adogatás után Koszorús került gólhelyzetbe: nagy lendülettel húzott kapura, túl jutott a védőkön, amikor a kapus centiméterekkel megelőzte. Ez is kimaradt! Három egymás utáni szögletünk jelezte, hogy van esély.

Ez a fölény a 24. percig tartott, amikor Sziegl elhúzott a bal oldalon, lövését Szabados még bravúrral mentette. Ezt jobboldali beadás követte, amely átsuhant a teljes védelmünkön, s Melchernek nem okozott gondot a kapuba találni (1:1).

A vészcsengő itt szólalt meg először! Nemesnádudvar kijött a szorításból és elkezdte játszani rövidpasszos játékát, s pillanatok alatt kiderült, hogy védőink nem tudnak lépést tartani gyors csatáraikkal – elsősorban a széleken. Várható volt, hogy ebből előbb-utóbb baj lesz, de nem gondoltuk, hogy ekkora.

A 32. percben Szabó (Lacika, aki a lábtörését követő több éves kihagyás után tért vissza, s ezért minden elismerést megérdemel) fejéről a 16-oson kapunk felé csúszott a labda. Sziegl a védőinket megelőzve vezetéshez jutatta csapatát (1:2). Szabados talán kiléphetett volna…

A következő negyedóra egyértelműen a vendégeké volt, de még így is voltak lehetőségeink. Halász beadását Pesti elől nagy szerencsével mentették. A 38. percben Kovács Róbert az alapvonalig küzdötte magát, visszagurított Szabónak, aki a felső kapufát találta el.

A vendégek minden támadásában benne volt a gól, de Szabados a helyén volt. Mi hosszú indításokkal, ívelésekkel próbálkoztunk, ezért nehéz dolga volt Pestinek. Saját magát kellett helyzetbe hozni, s abból gólt lőni. A 43. percben mégis tanítanivaló módon sikerült: 18 méterről elegáns gólt lőtt a balsarokba (2:2).

Még a 34. percben Zsikót Büte váltotta, s ezzel, ha lehet tovább lassult a védekezésünk. Már a félidőt jelző sípszóra vártunk, amikor Büte az általa kedvelt közjátékba kezdett. Biztos pozícióban birtokolta a labdát, azt csinálhatott volna vele, amit akar. De ő magára húzott három embert, s cselezésbe kezdett. S ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a labda Szieglhez került, s átadásából Melcher a második gólját is megszerezte (2:3). Felelőtlen, szarvas hiba Büte részéről!

Csordás sérülése miatt nem jött ki a második félidőre. Bejött viszont Takács, akit Pesti három percen belül 100%-os gólhelyzetbe hozott az ötösön. Ő viszont – ha addig él is – még egyet tolt a labdán, s ez legtöbbször hosszú, számára is utolérhetetlen. Pontosan ez történt most is, így az egyenlítés helyett a kapus könnyű zsákmánya lett a labda.

Az 52. percig még úgy-ahogy működött a csapat, de a Nemesnádudvar már azt csinált, amit akart. Mindössze hét perc kellett ahhoz, hogy újabb gólt szerezzenek Kovács találatával (2:4).

Bekövetkezett a teljes zűrzavar és a nehezen elviselhető alárendeltség. Pappot lecserélték, bejött Koprivanacz, majd Büte leváltása következett: a csere cseréje Tölgyesi. A vendégek innen már szórakoztak. Közben biztos, ami biztos, rúgtak még két gólt.

Az 55. percben Melcher lövését Szabados még kiütötte, s az éppen arra járó Sziegl simán bevarrta (2:5).

A 62. percben Vinter adta meg a kegyelemdöfést (2:6). A végén Pestinek adódott lehetősége egy szépségtapaszra: rávezette a labdát a kapusra, akiben elakadt.

A második félidei kínlódást és a méretes zakót dermedt csendben szenvedte a szépszámú hazai közönség. Egy évtizede nem kaptunk hat gólt itthon. 2007. október 7-én, Hajóson kaptunk egy ötöst, ezért többször is visszavágtunk, s csak remélni tudom, hogy lesz még módunk erre a mai győztesekkel szemben is!

 

Gyógyír sebeinkre, hogy ifjúsági csapatunk 0:0-s félidő után 5:0-ra győzött. Gólok: Sudár Csaba (2), Nemes Róbert (2), Bohner Zsolt (1).

 

Rácz Béla játékvezető jól vezette a mérkőzést. Osztályzata: 8-as.

 

Sükösd, 2011. augusztus 30.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/2/536164.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/2/558516.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/2.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/2.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer