Jelenlegi hely

Így láttam én... 2011-10-23 Hajós-Sükösd 4-0

FELNŐTT: Hajós FC - Sükösd SC 4:0 (3:0)

2011. október 23. (Hajós, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Hajós FC - Sükösd SC 0:5 (0:3)

 

SnapCrab_NoName_2019-11-13_17-55-48_No-00.png

Vezette: Sebestyén László (Géró István, Holczimmer Tamás)

 

Amikor Hajós az ellenfél, nem lehet szabadulni a két fájó vereségtől: 2007.október 7-én, Sükösdön 5:1-re, 2009. május 31-én, Hajóson 7:1-re intéztek el bennünket. Azóta viszont négyszer találkoztunk és négyszer győztünk.

Már-már azt hittük, elmúltak megpróbáltatásaink velük szemben, s jelenlegi helyezésünk alapján legalább egy pontra jók vagyunk. Pesti eltiltása, Krix és Takács sárga lapjai miatt hiányzott, így visszakerülhetett Zsikó és két ifista (Schultz Martin és Geletta Gábor) a kezdő csapatba.

A látottakat akár egy mondatban is össze lehet foglalni: a minden csapatrészében jobb Hajós megérdemelten szerezte meg a három pontot, s az eredmény még hízelgő is számunkra.

Természetesen van bővebben kifejthető véleményem, de attól jobban szeretem ezt a csapatot, hogy ezt leírjam. Annyit azonban halkan megjegyzek, hogy vészcsengő már hetek óta szól! Szó szerint megismételhetném a Császártöltés elleni súlyos vereség utáni leírtakat (felforgatott védelem, lassú és pontatlan középpálya, kapushibák, stb.). Egyetlen pontban azért van különbség: egyéni képességekben semmiképp nem jobb nálunk Hajós!

Szürkék voltunk, mint ez az őszi vasárnap, nincs mit fényezni. Az önmaga minősíti a csapat teljesítményét, hogy a még mindig kitartó szurkológárda egy része 3:0 után otthagyta a mérkőzést.

A találkozó, mint az eredmény is mutatja, már az első félidőben eldőlt. Kovács Tamás először a 12. percben jó lövéssel, a 35. percben Szabados lába között elgurított labdával 2:0-ás előnyt szerzett. A 42. percben Földi lövésével már 3:0.

A félidőig részünkről egy Gruber lesgól, Csordás 20-es jól eltalált szabadrúgása és Matity két ígéretes fejese jegyezhető fel, amelyeket Sziegl kapus jó érzékkel és nem kis szerencsével hárított. Szabados viszont Ginál hatalmas lövését védte bravúrral. Szabó László a 42. percben megsérült, helyére Büte érkezett, akinek 25 perc után sikerült kiállítatni magát.

A második félidőt Papp helyett Hegyi folytatta. A 48. percben Kohl nagyot hibázott középen, a labda Geletta Gábor elé pattant, aki senkitől sem zavartatva húzhatott kapura, de nem tudott élni a 100%-os lehetőséggel, a kifutó kapusba lőtt. Ha ez bemegy, még bármi is lehetett volna, mivel Hajós 3:0-ás előnye birtokában már nem törte úgy magát, mint korábban.

Ritkábban lódultak meg, egyre több könnyelműséget engedtek meg maguknak, a cserékkel is gyengültek, így maradt még esély a javításra –egészen addig, míg meg nem kaptuk a negyedik, gyermeteg hibát követő gólt: Kovács Tamás úgy 35 m-ről kapunk elé ívelt egy szabadrúgást. Szabados kiáltott, hogy jó! Közben egy méterre a gólvonaltól szinte a kezéből fejelte ki a labdát Gyűrűsi (4:0). Régi és megfejthetetlen rejtély számomra, hogy egy ilyen kiváló kapus nem tud mit kezdeni ezekkel a labdákkal.

Érdekes módon még ebben a vert helyzetben is több gólszerzési lehetőségünk akadt, mint a mérkőzés korábbi 75 percében. Schultz háromszor, Csordás egyszer került jó helyzetbe, de az eredményes befejezés elmaradt. Közben Szabadost tették kétszer próbára, akkor viszont remekelt! Czuczu volt a végén kegyes hozzánk: egymás után kétszer nem tudott az üres kapuba találni, így elmaradt a hatos.

 

Ifjúsági csapatunk ezúttal is hozta a megszokott limitet, Krix Dávid (2), Sudár Csaba (2) és Takács Zoltán góljaival 5:0-ra nyert.

 

Sebestyén játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2011. október 26.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/10/536221.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/10/558574.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/10.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/10.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer