Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-05-05 Kisszállás-Sükösd 3-2

FELNŐTT: Kisszállás KSE - Sükösd SC 3:2 (1:2)

2012. május 5. (Kisszállás, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Kisszállás KSE - Sükösd SC 0:17 (0:17)

 

Vezette: Herceg Tamás (Hegedűs Iván József, Dudás Zsolt)

 

Az elmúlt heti Miske elleni győzelem után sokan azt hittük, hogy a csapat felszálló ágba kerül, s legalább egy döntetlenre jók leszünk.

Reményeinkhez Horváth kapus már a 6. percben segédkezett. A baloldali védő hazaadását egyből továbbítani akarta a jobboldalra, a labda felpattant előtte, s olyan rosszul találta el, hogy a saját hálójában kötött ki (0:1)

A kínos találat nem törte meg a hazaiakat, támadásokkal próbálkoztak, ugyanúgy, mint mi, egyaránt sok hibával.

Pesti első lapos lövését fogta a kapus a 8. percben. A 14. percben Pipicz átjátszotta Gelettát (az ilyenkor használatos szakzsargont mellőzöm) és 17 m-ről, éles szögből a bal felsőbe talált (1:1).

A következő percben Csordás szabálytalankodott Bajkóval szemben, veszélyesen közel a kapunkhoz. A legurítást Pipicz nem találta el.

Húsz perc elteltével felfedeztük, hogy a hazai védelem jobb oldala könnyen sebezhető. Pesti ezt észrevette, s itt kínálkoztak legjobb lehetőségei. A 21. percben már a 16-oson belül járt, simán kirúgták mindkét lábát, de a játékvezetőt ez nem zavarta. Két perc múlva Krix 25 m-res keresztlabdájával indulhatott újra, már csak a kapussal állt szemben, de nem lőtt, jobbra elhúzta a labdát, így kisodródott s a gól elmaradt.

A 27. percben Szabados rossz kirúgását Galambos lekezelte, a lesen lévő Salmához passzolt, gólja így érvénytelen volt. Ellentámadásaink végén Kovács Róbert célozta meg a kaput, lövése Novák kezét érintette - 11-es! Robi erőtlen büntetőjét a kapus kiütötte. A kavarodás végén ismételhetett, de gólját a partjelző beintésére érvénytelenítették. Az „indoklás” szerint Pesti a 11-es elrúgása előtt belépett a 16-oson.

A 32. percben Galambost elengedték védőink, azt hitték, hogy lesen van. Az előny őt is meglepte, lövése mellé ment. Válaszul Matity küldött nagy labdát Pestinek, aki most is elkövette az előző megoldást, s a lehetőség ugyanúgy odaveszett (a kapus már rájött, hogy mi következik).

A 44. percben megint szabad volt az út előtte, most a kapusba lőtt. A következő kísérlete – ha nehezen is, de - sikerrel járt: ismételten elfektette a kapust, most is kisodródott, nem tudta már jól meglőni a labdát, valahogy mégis túljutott a gólvonalon. Ebből heves vita támadt, végül a játékvezető középre mutatott (1:2).

Ezzel véget is ért az első félidő, amelyben bőven benne volt a három pont, még akkor is, ha a játék csikorgott.

Az elszalasztott lehetőségek hozták az ilyenkor szokásos büntetést. Még öt perc sem telt el a második félidőből, amikor egyenlítettek. Király hibája után, Galambos átívelését Salma a bal felső sarokba továbbította. Krix még kiemelte, de a játékvezető gólt ítélt. A vita hiába való volt, egalizálta a második kisszállási gólt (2:2). 

A gól után Krix előrébb lépett – segítendő a középpályát és a támadások befejezését -, ami nyilvánvaló kockázattal járt, ez a 60. percben be is következett. Harminc méterre a kapunktól Koszorús nem ért el egy baloldali átívelést, mögötte Csordás lyukat rúgott, s Cserhalmi élt a könnyű lehetőséggel, megszerezte a győztes gólt (3:2).

Az utolsó negyed órában Matityot Angeli, Kovácsot Büte váltotta, s keserves, sok hibával teli kínlódás vette kezdetét az egyenlítésért, sajnos eredménytelenül. A vereséghez már csak adalék, hogy Krixet két sárgája után a 80.percben kiállították.

Két vélemény a találkozó után, az egyik egy sükösdi törzsszurkolótól: „hát futball, az nem volt…”. A másik egy játékostól, miután megkérdeztem, hol helyezné el a 10-es skálán a mai meccset: „úgy három és négy között”.  Ők mondták!

 

Tartalékos ifjúsági csapatunk 17:0-ra győzött. Schultz Martin 9, Szöllősi Róbert 8 gólt lőtt. Nem láttam még olyan mérkőzést, ahol 17 gólon két játékos osztozott.

 

Herceg Tamás játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2012. május 9.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/24/595041.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/24/609547.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/24.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/24.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer