Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-05-27 Sükösd-Bácsbokod 5-2

FELNŐTT: Sükösd SC - Bácsbokod SK 5:2 (1:1)

2012. május 27. (Sükösd, 200 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Bácsbokod SK 1:5 (1:4)

 

Vezette: Halasi Zoltán Krisztián (Balla Gábor József, Kátai Gábor)

 

Az utolsó előtti (15.) helyen álló Bácsbokod legyőzése volt a kötelező feladat, ami elvárható, hiszen 26 fordulóban mindössze háromszor tudtak nyerni. Csapatunk ennek megfelelően indította a játékot, s azonnal a támadásokra koncentrált.

A 10. percben Fekete kiváló helyzetbe hozta Pestit, akinek csak a kaput kellett volna eltalálni, de nem sikerült. A vezető gólunkra még négy percet kellett várni. Schultz szöglete után Kovács Róbert a sok láb között megtalálta a jobb sarkot (1:0).

Két perc múlva akár duplázhatott volna: Matity indítását Pesti gólpassza követte, amit Robi a kapusba lőtt.

A kezdeményezés folyamatosan a miénk volt, a labda ellenfelünk térfeléről – eltekintve Salamon gyenge szabadrúgásától – a 21. percben jutott át, s mindjárt komoly zavart is keltett. A labda az ötösön többször is gazdát cserélt, nehezen, de sikerült felszabadítani.

Viszonylag könnyen jutottunk el a 16-osig, de ott jól zárt a kétszer négyes védősor - ha szükséges volt, szabálytalanság árán is. Schultz szabadrúgását Pesti a jobb kapufa mellé fejelte, majd két újabb lehetősége hiúsult meg. Először Matity átadásából sípszó után talált a hálóba (a játékvezető lökést látott a labda átvételénél), másodszor senkitől sem zavartatva lőtt mellé. Helyzeteink alapján 30 perc után akár egy ötössel is vezethettünk volna.

E helyett jött a futball örök törvénye, Bácsbokod egyenlített. Vida akadálytalanul hozta fel a labdát a bal oldalon, beadásából Merkler volt eredményes (1:1).

Könnyen megszerezhették volna a vezetést is, ha Kovács Előd ordító helyzetben nem hibázik. A félidőt Halász István jó lövése zárta, amit Molnár kiütött, s a nagy lendülettel érkező Schultz egyből fölé durrantotta.

Fordulás után folytattuk a támadásokat. Pesti otthagyta védőit, Kölcze már csak lerántani tudta. Villant a piros lap és számára végett ért a találkozó. Az eset a 16-os sarkán történt, a szabadrúgást Matity a sorfalba lőtte, a kipattanót pedig fölé.

Ellenfelünk a létszámcsökkenéstől nem esett kétségbe, az 50. percben a vezetést is megszerezte. Koprivanaczot egy ütemtévesztés folytán otthagyták, hibáját a 16-oson belül szabálytalansággal próbálta javítani. A megítélt 11-est Gémes biztosan értékesítette (1:2).

A gól után három gyors csere következett: Fekete helyett Zsikó, Matity helyett Kárpáti és Kovács helyett Tamás folytatta

A következő negyedórában két-három percenként jutottunk el a kapuig. Schultz szögletét Koszorús alig fejelte fölé, Halász István remek szabadrúgását a kapus kiütötte, az érkező Zsikó fejelte fölé. Megint Halász következett: nagy lövését védte Molnár.

Pesti lesgólja jelezte, hogy a bácsbokodi erő fogyatkozik. A 60. percben Zsikó még elpazarolt egy lehetőséget, de egy perc múlva Pesti már nem tévedett (2:2).

Halász István 30 m-res átadásával iramodott meg Schultz, de lövése célt tévesztett. Nem így Tamásé, aki Kárpátitól kapott nagy labdát és miénk a vezetés (3:2).

Halász István és Koszorús nagy erejű lövését öklözte a kapus. Tamás önzetlen gólpasszát Schultz az ötösről még mellé lőtte, de remek baloldali beadásából Zsikó már védhetetlen gólt fejelt (4:2). A mérkőzés legszebb akcióját láttuk.

Krix könnyelműsködött, de Szabados vert helyzetben kisegítette. Még ebben a percben Tamás átvett egy mélységi indítást és ő duplázott (5:2).

Könnyen meglehetett volna a hetes is, de elpuskáztunk két 100%-os helyzetet az utolsó tíz percben. Először Halász I. hozta kiváló helyzetbe Schultzot, amit nagy igyekezetében elkapkodott, majd Tamás viszonozta Kárpáti gólpasszát az ötösön, amivel nem tudott mit kezdeni.

Bebizonyosodott, hogy tíz ember ellen is tudunk eredményesen játszani, ami nálunk egyáltalán nem természetes. A három pont viszont értékes, olyannyira, hogy a Petőfi Népe keddi tabelláján egyből a második helyre kerültünk. Ha jól, számolom, ehhez 32 pont hiányzik. De köszönjük, legalább egyszer jól érezzük magunkat ebben a szezonban! Az már ront valamit a képen, hogy Érsekcsanád előttünk az első a totálisan összekevert sorrendben.

 

Ifjúsági csapatunk árnyéka volt önmagának és 5:1-re kikapott. A gólt Szöllősi Róbert szerezte. Emberemlékezett óta nem kaptunk ki ilyen arányban. Kínos és lehangoló még akkor is, ha a tabellán elfoglalt második helyünk minden elismerést megérdemel.

 

Halasi Zoltán Krisztián játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2012. május 29.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/27/595065.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/27/609569.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/27.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/27.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer