Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-06-10 Sükösd-Kunfehértó 9-0

FELNŐTT: Sükösd SC - Kunfehértó KSE 9:0 (4:0)

2012. június 10. (Sükösd, 200 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Kunfehértó KSE 3:0 (0:0)

 

Vezette: Nasz Róbert (Tóth Ferenc, Kovacsics Norbert)

 

A vasárnapi gólparádé óta nem tudom eldönteni, hogy mi voltunk nagyon jók, vagy a Kunfehértó nagyon gyenge. A kilenc találat ugyan önmagáért beszél, a választ mégis nyitva hagyom. Ehhez a bőséghez igazán nem szoktunk hozzá, mert az első nyolc fordulóban összesen tízszer tudtuk bevenni ellenfelünk kapuját. Mindenesetre kilenc gólt régen látott már a sükösdi közönség. Hozzá közeli eredmény 2008. április 6-án született Vaskúton, ahol nyolcat rúgtunk, s ebből Tamás Karcsi egyedül ötöt. Itthon 2009 augusztusában a Katymár elleni 6:0 vezet. Rúgtunk hetet Kelebián és Csávolyon, de kilencig nem jutottunk el sehol.

A sorsolás szeszélye, hogy most már két éve az utolsó, vagy - mint most - az utolsó előtti fordulóban találkozunk. A 2010-es őszit Sükösdön könnyű 6:2-es győzelemmel, a tavaszi visszavágót 3:4-es vereséggel zártuk. Tavaly novemberben Kunfehértón már 2:0-ra győztünk, és lássuk mi történt most.

A Kunfehértó 19 pontjával kiesőjelöltként érkezett. További sorsa a Jánoshalma-Bácsbokod mérkőzéstől és a Sükösdön elért eredménytől is függ. Ebből arra lehetett következtetni, hogy itt majd csúsznak-másznak, megszakadnak legalább egy pontért, de ennek nyomát sem láttuk.

Sükösd mindjárt az elején nem hagyott kétséget a felől, hogy nyerni akar. Támadások sorával indított, Schultz szögletét Matity a jobb kapufa mellé fejelte, Tamás átadását Pesti három méterről lőtte a kapusba. Tamás - Matity passz után Halász István jó lövése akadt el egy védőben. Válaszul Horváth hozta ígéretes helyzetbe társát, de Huszár nem tudott vele élni.

A 18. percben Geletta a középpályán először hibázott, de harcosan visszaszerezte a labdát, s nagy lendülettel indult kapura. Megállítani nem tudták, lövésével megszerezte a vezetést (1:0).

Huszár kontráját Krix tanári módon állította meg. Büte iramodott meg, átjutott a védőkön, lövését Király kapus kiütötte, Pesti pedig a bal felsőbe küldte (2:0).

Folyamatosan támadtunk, Matity - Pesti összjáték után Király lőtt fölé. Pesti lábáról az ötösön szedte le a kapus a labdát. Ritkán tapasztalható pontos Kovács - Tamás adogatás után Tamás 18-ról remek gólt lőtt a bal felső sarokba (3:0).

A 40. percben Tamás labdájával Pesti lépett meg, de lövése tíz méterről nem talált kaput. A félidő lefújása előtt Matity egyéni akciója következett. Miután cseleivel tisztára játszotta magát, gondosan megnézte, hová kívánja helyezni a labdát. Pazar technikával a jobb felső sarkot választotta, amire a kapus mozdulni sem tudott (4:0).

Vendégeink az első félidőben csak pillanatokra tudtak megjelenni a térfelünkön. Tarjányinak volt egy igazi lehetősége, de négy méterről mellé lőtt. A sípszó után Kunfehértó szakvezetőjének telefonüzenete sokat mond: „ehhez a meccshez nincs közünk”.

A második félidőben már valóban nem volt. Lendületünk még fokozódott, hasonlóan az első félidőhöz Kunfehértó egy negyed órára volt jó. Folyamatosan a támadó harmadban tartózkodtunk, három percenként jelentünk meg a kapu előterében.

Pesti nagyon sok zavart okozott a jobb oldalon, Matittyal jelentős részt vállalt az előkészítésekből is. Büte labdájával elhúzott, beadását Bohner a kapusba vágta. Matity 40 méteres átadásából ismét Bohnert hozta helyzetbe, aki most nem hibázott (5:0).

A gól után végleg megroppant a vendégcsapat, jellemző volt az általános tanácstalanság, amit kíméletlenül kihasználtunk. Krix váratlan előretöréseire nem tudtak kellően reagálni, s a továbbiak számunkra váratlanul jól alakultak:

55. perc: Krix 30 méteres labdáját Pesti Matity elé teszi, akinek emelését a kapufa még menti.

57. perc: Bozsóki kerül jó pozícióba és nagy kapufát lő.

59. perc: Pesti - Bohner adogatás után Schultz elhúzta a kapus mellett a labdát, s máris 6:0.

61. perc: Babud lövését szépen fogta Szabados.

62. perc: Pesti lódult meg és került a földre büntető területen belül. A vitathatatlan 11-est Schultz értékesítette (7:0).

65. perc: Matity átadását Pesti éles szögből, védhetetlenül küldte a hosszú sarokba (8:0).

72. perc: Schultz lövése szinte a gólvonalról jött ki.

73. perc: Krix újabb előretörése után a labda Pestié, de Szabó beérte és az újabb gól elmaradt.

78. perc: Krix tökéletes ívelésére Büte jó ütemben érkezett és szép fejes góllal állította be a végeredményt (9:0).

82. perc: Pestit buktatta Tóth 20 méterre a kaputól, Schultz szabadrúgása kapu fölé ment.

85. perc: Huszár beadását Pecznyik fejelte fölé.

87. perc: Krix pontos átadását Matity nem érte el az ötösön, ez lehetet volna a tizedik.

 A szezon hazai záró mérkőzése varázslatos hangulatban ért véget, amire már régen vártunk!

 

Az ifjúsági mérkőzés elmaradt, mert az ellenfél nem jelent meg. Ez számunkra a három pontot és az eredmény 3:0-ás jóváírását jelenti.

 

Nasz Róbert játékvezető könnyű dolgát jól végezte, osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2012. június 13.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/29/595074.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/29/609581.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/29.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/29.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer