Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-09-09 Kelebia-Sükösd 1-1

FELNŐTT: Kelebia KNSK – Sükösd SC 1:1 (1:1)

2012. szeptember 9. (Kelebia, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Kelebia KNSK – Sükösd SC 8:0 (4:0)

 

Vezette: Rácz Béla (Bánóczky Csaba, Kovács István)

 

Kelebia 2010 júniusában esett ki a megyei II. osztályból, egy év után visszakerült, s a három fordulóból kettőt megnyert, egyszer kikapott. Vasárnap nevezett 15 játékosból öt nevével találkoztam, aki a kieséskor is szerepelt. Ez tehát egy új csapat, új edzővel. Percek alatt kiderült, hogy gyors, képzett játékosokról van szó, tudatos kombinációban épülő támadójátékukkal azt hiszem, sok csapatnak meggyűlik még a baja.

Némi meglepetést keltett, hogy támadójátékra támadójátékkal válaszoltunk. Csordás két szabadrúgásával, Krix távoli lövésével nyitottunk, Kárpáti célozta meg a bal felső sarkot, de a kapus kitolta. Kovács Robi nagyon jó labdát küldött fejmagasságban az ötösre, de nem érkezett senki.

A 17. percig egyetlen gyors támadást tudtak végig vinni, ami azonnal eredménnyel is járt. Schultz birtokolta a labdát, közel a felezővonalhoz. Tetszés szerint választhatott, hogy mit kezd vele, végül a legrosszabb mellett döntött: kivárt, és bizonytalan passzát Horváth Tamás szerezte meg. Indításával Miklós-Balog robogott a bal szélen, beadására az a Horváth Tamás érkezett, aki a támadást indította, s az ötösről fejelt Szabados mellett a hálóba (1:0).

A másik oldalon Koszorús jeleskedett egy energikus felfutással, Tamást játszotta meg, átadását Bohner tisztán vehette át a 16-oson, de magasan fölé lőtt. Jött a számunkra nagyon kellemetlen 23. perc, a meccs fordulópontja. Az átlagon felüli gyorsaságú Miklós-Balog indult közel a félvonalról, Csordás rossz ütemben érkezett, és - ne szépítsük - csúnyán elkaszálta. Rácz játékvezető nem mérlegelt, azonnal felmutatta a piros lapot és az öltözőbe küldte.

Csordásnak az eset előtt is volt már két belépője, amit a játékvezető még nem büntetett, de megjegyzett. Érthetetlen és szükségtelen volt ez a keménység. Két héttel ezelőtt Bácsborsódon állították ki, ott két sárga után. Kár, hogy ez a lelkes és kétségtelenül tehetséges fiatalember nem találja a szabályos és a büntetendő játék határát! Az alattomos szándékot nem tudom feltételezni róla. Ezzel együtt nagyon nehéz helyzetbe hozta csapatát.

Hazai pályán, egy gólos vezetésnél egy sikerre éhes, jó csapattal szemben kilátástalannak tűnt a hátralévő 70 perc. Mégsem ez történt! A megfogyatkozott sükösdi gárda olyan elszántsággal folytatta a játékot, mintha mi sem történt volna. Viszont ez nagy energiákat emésztett fel. Kelebia még ebben a félidőben dűlőre akarta vinni a dolgot. Tiszta sor volt, hogy egy következő hazai gól mindent eldönthet. De fel tudtuk venni a harcot támadásban és védekezésben egyaránt, az kétséges volt, hogy meddig bírjuk.

Feltűnő volt, hogy három alacsonyabb termetű játékosunk (Bohner, Kárpáti, Nemes) milyen jól megél a magas, de nehezen forduló védők között. A 44. perc meghozta az erőfeszítéseink gyümölcsét. Koszorús előre tört a jobb oldalon, keményen ütközött az érkező védővel, félig fekve még továbbítani tudott Bohnerhez, ő pedig Tamáshoz, aki most is bizonyította, hogy nem ismer lehetetlent: „átfűrészelte” magát két védőn, a kifutó kapust elfektette és nagyon jókor, nagyon értékes gólt szerzett (1:1)!

Átvészeltük tehát az első félidőt, amihez Szabados három jeles bravúrja is kellett.

A második félidőt erősen feltolt védelemmel kezdték, a két szélső hátvéd is folyamatosan támadásban volt, így a következő 25 perc végleg próbára tette csapatunk teherbírását. Kelebia több góllal is elhúzhatott volna, két hatalmas kapufát és két lesgólt is rúgtak, de lehetőségeink nekünk is voltak.

Szabados kirúgása az utolsó védő fejéről Tamás elé pattant, indulhatott kapura, megvolt az előnye, de a kifutó kapus még menteni tudott. Pár perc múlva újabb lehetőséget teremtett számára Halász István, lövés helyett a szokásos balra cselt választotta, így a védő még közbe tudott avatkozni. A következő jó lehetőség Nemesé lett volna, de Karcsi kivárt az átadással, a kínálkozó alkalom így les miatt meghiúsult.

Közben Szabados volt nagy munkában: Andróczki Attila, Miklós-Balog és Simola gólnak látszó lövéseit hárította, remek formában, mindent védett.

A 63. percben Nemes helyére Zsikó, a 73. percben Kovács Robi helyére Tölgyesi Máté érkezett. Koszorús feljebb lépett kifejezetten azzal a céllal, hogyha kell, ütközzön és lassítsa a játékot. Zsikó egy 80 méteres sprint után könnyen megszerezhette volna a vezetést, de a döntő pillanatban megbotlott, gyenge lövését fogta a kapus.

Az utolsó 10 percben Kelebia mindent egy lapra tett fel, a teljes csapat támadott. A sokadik Szabados bravúr végén Simola az ötösről fölé bombázott. A Krix, Tölgyesi Máté, Koszorús, Zsikó védőfal a legkritikusabb helyzetben is működött.

A feszültség tapintható volt. A 85. percben Zsikót rúgták fel, ketten támogatták le a pályáról. A cserék cseréje Geletta lett.

A mérkőzés még az utolsó három percben is kétséges volt. Először Szabados lábbal hárította Tartott Zsolt nagy lövését, de mi is nyerhettünk volna: Halász István került nagyon jó helyzetbe. Tíz méterről (éles szögből) jobbal kilyukaszthatta volna a hálót, de ballal próbálkozott s ez gyengére sikerült. Maradt az 1:1! Le a kalappal a csapat minden tagja előtt!!!

 

Ifjúsági csapatunk 8:0-ra kikapott. Amit láttunk, az siralmas volt. A nyolc gól ellenére a kapus Czár Attila volt az „árnyékcsapat” legjobbja. Elképzelhető, milyen volt a többi!

 

Rácz Béla játékvezető a mérkőzést jól vezette, osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2012. szeptember 12.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/4/628951.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/4/649935.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/4.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/4.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer