Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-09-16 Sükösd-Hajós 4-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Hajós FC 4:0 (1:0)

2012. szeptember 16. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Hajós FC 2:0 (0:0)

 

Vezette: Béleczki László (ifj. Péter Szabó Ottó, Komáromi Henrietta)

 

Hajós két döntetlennel és két vereséggel gyengén kezdte az őszi szezont. Két pontjával utolsó előttiként érkezett. Nem volt fényes a mi rajtunk sem, négy fordulóban négy pontot szereztünk, ami a 10. helyet jelenti.

Hajós már a tavasszal is gyengélkedett, négy győzelmünkből egyiket éppen ellenük szereztük. Viszont még mindig kísért a 2009 májusában Sükösdön ránk mért 7:1-es vereség, pedig a következő hat találkozóból ötöt meg nyertünk. Bizakodásra az előző heti Kelebia elleni játék adott okot. Döntetlenünk most értékelődött fel igazán, hiszen Kelebia az eddig hibátlan Nemesnádudvart otthonában győzte le.

Hajós kezdett valamivel bátrabban. Vinkó már a 3. percben célba vette Szabados kapuját, de gondot nem okozott. Krix és Koszorús mentett Czuczu elől. Schindler Endre jól lát a pályán, felváltva foglalkoztatta a széleket, amiben a védők is segédkeztek.

A 12. percben a bal oldaluk üresen maradt, Kovács Robi príma átadással indította Nemest, aki a félvonalról pillanatok alatt a 16-oson termett. Lövése a bal felső sarok felett húzott el. Ígéretes kísérlet volt! Válaszul a Schultztól elpattant labda Czuczut találta volna jó helyen, de az ívelésbe Koszorús még beleért, így a veszély elmúlt.

Nagyjából 15 percig tartott a hajósi lendület, innen már mi irányítottuk a játékot. Matity gyorsított fel, nem tudták megállítani, Schultzra bízta a befejezést, aki nem cifrázta, egyből lőtt a kapu mellé. Ha lekezeli, akár a vezetést is megszerezhettük volna. Tamás szerzett labdát a jobb oldalon, félmagas beadását az üres jobb saroknál Schultz alig késte le.

A vendégek védekezni kényszerültek, a sükösdi kombinációk pontosabbak és főleg gyorsabbak lettek, a gól benne volt a játékban. Kovács Robi ismételten jó labdával találta meg Nemest, lövése még célt tévesztett.

A hajósi támadások ritkultak, folyamatosan Czuczut keresték, Krix és Koszorús viszont a pálya kétharmadánál kihelyezte a „STOP” táblát. Ha szükséges volt, besegített Matity is. Halász István meglepően jól oldotta meg feladatát a számára eddig ismeretlen balhátvéd poszton. Erejéből még felfutásokra is tellett.

A 30. percben Bohner már a 16-oson belül járt, alakítását nem „vette meg” a bíró, műesésért sárgalapot kapott. (Talán Pestivel kellene konzultálnia egy hitelesebb kivitelezés elsajátításáról.) Ez az ítélet elfogadható volt, de egy perc múlva egy szerintem szabályos gólunkat nem adta meg. Amíg az elmaradt góllal foglalkoztunk, Schindler szinte a kapunkig gyalogolt, de az ereje a jobb kapufánál elfogyott, gyenge lövését Szabados rávetődéssel fogta.

A 35. percben nyílt az eddigi legnagyobb alkalom gólszerzésre. Matity mesteri labdát küldött a 16-os táján üresen maradt területre: két hajósi védővel szemben négy hazai nem tudta eldönteni ki rajtoljon rá, így elpazaroltuk a lehetőséget. Négy perc múlva javítottunk: Nemes ismét előnyt szerzett Kolompárral szemben, s gólpasszát Bohner az ötösről vágta a léc alá (1:0).

A gól tovább élénkítette támadó kedvünket, nem sok nyugodt perce volt a hajósi védelemnek. Tamás volt túl kemény Kohllal szemben, ez is sárga lapot ért. Halász István futott fel, labdájával Kárpáti addig etette a védőket, míg az ötösről lőni tudott, Sziegl viszont szépen védett. Két szögletünk zárta a félidőt, Matity egyiket mellé, a másikat élesen a bal felső sarok fölé fejelte.

Hajósnak még egy támadásra futotta. Kárpáti rossz becsúszással szerelte Czuczut 22 m-re a kapunktól, a sárgát megkapta. Vinkó szabadrúgásával nem sokat tévedett, a jobb kapufa tövénél zúgott el.

A második félidő is Czuczu alakításával indult, de Koszorús most is „megette”. Két perc múlva eldőlt a mérkőzés. Bohnert Kovács Attila buktatta a 16-oson belül. A 11-est Koszorús kíméletlenül bevarrta (2:0).

A vendégek próbálkozásai egyre halványabbak voltak, nyugodtan folytathattuk támadójátékunkat. Krix 50 méteres kiváló indításával Schultz húzott kapura, hatalmas lökete az oldalhálóban kötött ki. Mindenki gólt kiáltott, de akkor még tévedtünk. Az 58. percben Bohner szédítette a védőket, visszarántani sem tudták, gólpasszát Schultz higgadtan küldte a kifutó kapus mellett a bal sarokba (3:0).

Kárpáti cselezte be magát a 16-osra, átadását Tamás gólt ígérő helyzetben fölé vágta. A 66. percben Halász István jeleskedett: a félvonalról indult, kiváló átadását Kárpáti nem tudta gólra váltani. A jelenet pár perc múlva megismétlődött, csak a szereplők változtak. Matity gólpasszát Bohner 10 méterről nem tudta kapuba juttatni.

A tetemes előny birtokában jöhettek a cserék: Tamást Gruber, Nemest Geletta Gábor, Schultzot Angeli, Kovácsot Koprivanacz, Szabadost Czár váltotta.

Az Angeli - Gruber páros akciója hozta a negyedik gólunkat, ami már hab volt a tortán! Attila minőségi megoldást választott: egy tökéletesen kivitelezett alányeséssel tovább hervasztotta az eléje kifutó kapus önbizalmát, viszont látványos góllal ajándékozta meg a nézőket (4:0). Parádés visszatérés, hiszen sérülés miatt 2011. november 13-án, Bajaszentistvánon láttuk utoljára bajnoki mérkőzésen, ahol a 92. percben lőtte az egyenlítő gólt.

Régi futballbabona, hogy mérkőzés előtt nem jó fényképezkedni. Ez most ránk nem volt érvényes, mert a hajósiak nem törődtek a babonával. Sükösd viszont jó játékkal, biztosan nyert!

 

Ifjúsági csapatunk Csordás Erik két góljával 2:0 (0:0) arányban győzött.

 

Béleczki László játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2012. szeptember 19.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/5/628957.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/5/649941.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/5.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/5.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer