Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-11-04 Sükösd-Híd SC II. 2-2

FELNŐTT: Sükösd SC–Híd SC II. 2:2 (1:1)

2012. november 4. (Sükösd, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: elmaradt.

 

Vezette: Fülöp József (Juhász Andor, Komáromi Henrietta)

 

A Híd SC II. az NB III-as Nagybaracska második csapata. Az idény első mérkőzését még 5:4-re elvesztették Szeremlén, de utána öt találkozón veretlenek maradtak, tehát kifejezetten jól rajtoltak. A következő öt fordulóban már nem tudták hozni ezt a formát: egy győzelmük volt Bácsbokodon, egy döntetlen Dusnokkal otthon, vereség Borsódon, Miskén és otthon Kelebia ellen. A tabellán elfoglalt 7. helyük azt mutatja, hogy gólerős a csatársoruk, 24 gólt lőttek,amiből a sükösdi nevelésű Farkas Pali 11-et tudhat magáénak, de védelmük is begyűjtött 22-őt.

A mérkőzés előtt a kérdés az volt, hogy a múlt heti Miske elleni vereséget hogy heverte ki a sükösdi társaság, mivel a védők és a csapat első fele enyhén szólva nem azonosan értékelte a 0:3-at. A legújabb hír pedig az volt, hogy Kárpáti elköltözött, Nemes pedig külföldön vállalt munkát. A sérültek listája mellett (4 fő) ez további két veszteség. Csordás eltiltásával együtt ez több, mint fél csapat.

Ami pedig a mérkőzést illeti, még most sem tudom eldönteni, hogy szereztünk egy pontot vagy elvesztettünk kettőt. Inkább az utóbbi fele hajlok, mert két közel azonos képességű csapat döntetlenjéhez megint két ajándék góllal járultunk hozzá.

Pedig a játék nem indult rosszul: 12 perc alatt három gólszerzési lehetőségünk is akadt. De kettő biztosan. Tamás átverekedte magát a védőkön, s az ötös sarkáról a kapusba lőtt. A jobb oldalon Geletta teljesen tisztán várta az átadást. A másik Gruber kapáslövése volt, amit Székely – nem kis szerencsével – lábbal védett.

A 15. percben villant meg Farkas (sokan tartottunk attól, hogy „hazai pályán” is folytatja a gólgyártást) veszélyesen húzott kapura, de Kovács Norbi még meg tudta állítani - igaz, hogy szabálytalanság árán. A sértett szabadrúgása gyengén sikerült. A játék nem hozta különösebben lázba a közönséget, általános várakozás volt az uralkodó.

A 29. percben azért történt valami. A vendégek első komolyabb támadásukból vezetéshez jutottak. Baloldali szöglet után Király a hosszú sarkon várta, hogy majd csak közbe avatkozik valaki, de nem! S ha már ott volt, két méterről bevágta a labdát (0:1).

A szerencsétlen gólra két percen belül kellemes válasz érkezett: a kapus rossz kirúgását Gruber megszerezte, s azonnal kapura tört. Két csel után a kapust is elfektette és egyenlített (1:1).

Farkas egyéni akcióval válaszolt, tisztára játszotta magát és lövése alig suhant el a bal kapufa mellett. Valamivel élénkebb lett a játék, s a félidőig bőven eldönthettük volna a mérkőzés sorsát.

Sorozatban dolgoztuk ki és rontottuk el helyzeteinket. Először Matity ívelése jutott át a védőkön, Geletta tisztán kapta a jobb oldalon. Felgyorsított, s a 11-es magasságában belőtt labdája Gruber vagy Tamás helyett egy védőt talált el. Kovács Robi kiváló átadással lepte meg Tamást, de 20 méteres lövése fölé ment. Gruber gyors cselek után ideális lövőhelyzetet teremtett Gelettának, aki az egyet pattanó labdát magasan fölé durrantotta.

A 38. percben Kovács Robi szögletét mentették a védők. A labda jó 20 métert volt a levegőben, amire Gruber ráfordult és kapásból visszaküldött, de a labda nem fért be a két léc találkozójánál, a csücsökről vágódott ki. Ha ez bemegy, sokáig beszéltek volna róla a kocsmában. A kivitelezés így is díjazható!

Az első félidő utolsó öt percében először Schultz elől mentettek, majd ismét Gruber következett. A szögletzászlónál megküzdött egy elveszetnek látszó labdáért, s az alapvonal mellett közelített a kapuhoz. Gólt érő átadását Kovács Robi a hosszú saroknál várta, de három méterről nem találta el a kaput. A helyzetek aránya az első félidőben 6:2 volt javunkra.

A második félidő kezdésére nem tudunk koncentrálni. Bácsbokod és Miske ellen a 48. percben kaptunk gólt, most már a 46. percben. Egy 20 m-es erős lövésbe Geletta belefejelt. A labda magasan felpörgött, majd hullott vissza a kapunk felé, Szabados a gólvonalról nem mozdult és Vata három méterről könnyen büntetett (1:2).

Újra kapaszkodhattunk, de a talpra állás nem ment könnyen. A 60. percben Molnár helyett Bohner lépett pályára, inkább a vendégek kezdeményeztek. Koszorús és Krix minden rutinjára és elszántságára szükség volt, de helytállt Kovács Norbi is. Geletta kritikus helyzetben lerántotta Slezákot, Farkas 20 m-res szabadrúgását Szabados öklözte.

A 70. percben Geletta - Koprivanacz csere következett, majd a várva várt egyenlítés. Tamás lefordult védőjéről és Grubert hozta helyzetbe, aki élt is a lehetőséggel (2:2).

A gólját követő percekben Gruber nagyon élt, 35 m-re állították meg a kaputól, szabálytalanul. Kovács Robi szabadrúgását a kapus biztosan fogta. A 76. percben újabb cserével próbálkozott az edző. Takácsot hozta be Tamás helyett. Két perc múlva Koprivanacz húzta vissza Vatát. A szabadrúgásból Várnagy fejelt kapu fölé.

A 85. percben Gruber félvonalról észlelte, hogy a jobb oldal teljesen üres. Frissen maga mögött hagyta a keresztező védőket, s az ötös magasságában belőtt labdájára Schultz érkezett, még arra is volt ideje, hogy átvegye és megnézze, melyik sarkot válassza. Egy pillanatot kivárt és a kapust találta telibe. A kipattanó labda újra elé került, s három méterről az oldalhálót találta el. Meccslabda volt, ha Martin egy kicsit higgadtabb, király lehetett volna – legalább egy hétig!

 

Fülöp József játékvezető osztályzata: 5 pont.

 

Sükösd, 2012. november 7.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/12/629011.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

  • (A mérkőzés elmaradt.)

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/12.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/12.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer