Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-06-08 Szeremle-Sükösd 3-4

FELNŐTT: Dunagyöngye Szeremle – Sükösd SC 3:4 (1:2)

2013. június 8. (Szeremle, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Dunagyöngye Szeremle – Sükösd SC 5:4 (0:3)

 

Vezette: Horváth Zoltán (Farkas László, Podmaniczki Dénes)

 

Az utolsó forduló sok érdekességet tartogatott. A bajnoki címet Dusnok, a második helyet Nemesnádudvar már korábban megszerezte. Miske harmadik helye is biztosnak látszott, a középmezőny felső négy csapatának – az eredményektől függően – számos variáció jöhetett szóba. A negyedik Mélykút és az ötödik Érsekcsanád 48-48, a hatodik Kelebia és a hetedik Sükösd 46-46 pontjával indult a negyedik hely megszerzéséért.

Mindössze négy pont különbség volt a nyolcadik és a tizenegyedik helyezett között. Ezek közül Szeremle 38 pontjával a tizedik, ha győz, két hellyel is feljebb léphetett volna, így részükről is volt tétje a mérkőzésnek.

A mérkőzés színhelye az árvízi fenyegetettség miatt félóránként változott, csapatunk útközben kapta a végleges értesítést, hogy nem Dunafalván, hanem Szeremlén játszunk.

A hazaiaknál semmi zavart nem okozott a bizonytalanság, teljes letámadással kezdtek. Az első negyedórában a középpályán akadály nélkül közlekedtek és sorra teremtették a jobbnál jobb helyzeteket. Különösen a két Újházi és Konkoly villogott, tíz perc alatt három gólt is szerezhettek volna. Két perc múlva már nem tévedtek: először Matity, majd Kovács Robi botlott el, Konkoly ezt kihasználta és megszerezte a vezetést (1:0).

Úgy nézett ki, mintha egy hét alatt elfelejtettünk volna futballozni. Szeremle minden csapatrésze gyorsabb és élesebb volt. A szokásosnál jóval erősebb tempóval kétségtelenül megleptek bennünket. Mi lassan és nehezen jutottunk el a kapuig, mindössze egy Pesti lövés és fejes, valamint Kovács Robi ígéretes felfutása jegyezhető fel.

Kárpáti védője is aktívan részt vett a támadásokban, így viszonylag nagyobb területen és szabadabban mozoghatott. A 20. percben sikeres cselei után jó labdát tett Bohner elé, aki nagy lövést eresztett meg a 16-osról, de Frühvirth a jobb alsóból kitolta.

Még mindig tartott a hazai lendület, elsősorban a széleken, s a tudatos kapu elé ívelésekkel nem kevés gondot okoztak védőinknek. A 24. percben Tokodi simán növelhette volna előnyüket, már csak Szabadossal állt szemben, de a jó lehetőséget túlkombinálta, az egyszerű begurítás helyett.

Az esetett követően, Molnár edző az eddig középhátvédet játszó Matityot előre vitte a középpályára, helyére Kovács Robi jött vissza (Krix és Koszorús hiányzott). A húzás bevált, perceken belül változást hozott játékunkban és eredményt is hozott: Pestit az oldalvonal mellett buktatták, Matity 30 méteres szabadrúgására már az ötösön érkezett Laci és biztosan lőtt a hálóba (1:1).

Az egyenlítés fordulatot hozott: Szeremle óvatosabb lett, s bekövetkezett az, amire sokan számítottunk, ellenfelünk a maga által diktált iramba fulladt bele. Egy szurkolójuk szerint „elfogyott a benzin”.

Nálunk pedig helyreállt a rend, elsősorban a középpályán. Matity jól tartotta a labdát, Rozsi higgadtan készítette elő a támadásokat, Tamás pedig szorgalmasan védekezett. Bohner megállás nélkül mozgásban volt, sok labdát szerzett, Schultz játéka is feljavult, Pestivel együtt már komoly veszélyt jelentett. Molnár megoldhatatlanak látszó helyzetben mentett.

A Csordás – Kárpáti - Pesti hármas váltásaiban már benne volt a gól. A 40. percben mégis a hazaiak szerezhettek volna előnyt, mert a kifutó Szabados Konkolyba rúgta a labdát, s a visszapattanó alig pörgött el a kapufa mellett.

Már a sípszóra vártunk, amikor Rozsi előtt szabad folyosó nyílt, amit azonnal ki is használt, meg sem állt a kapuig. Már lőhetett volna, mégis a biztost választotta, s tanítanivaló önzetlenséggel Schultzhoz passzolt, ő pedig a kapuba (1:2).

A gól tovább javította a csapat közérzetét, s a második félidőt újult hittel kezdtük. Rozsi távoli lövéssel jelentkezett, s a következő öt percben négyszer jutottunk el kapuig. Sorban Kárpáti, Matity, Csordás és Schultz lövése akadt el a védőkön. Csongor és Ujházi villámlátogatásánál Molnár nyert.

Az 57. percben láttuk a mérkőzés legszebb jelenetét a baloldalon: gyors és pontos Schultz - Csordás adogatás befejezéseként Csordás remek beadását a berobbanó Pesti a jobb kapufára fejelte. Az akció gólt érdemelt volna, de erre sem kellett sokáig várni.

A másik oldalon Tamás indított jól, s az a nagyon ritkán látható jelenet következett, amikor három támadó (Pesti, Bohner, Schultz) védők nélkül vihette kapura a labdát. Lesről szó sem lehetett, választhattak, hogy ki lövi a gólt. Végül Schultz kívánta legjobban, s ő tette fel az „i”-re a pontot (1:3).

Sokat ígérő volt a folytatás is. Egymást követték a formás támadások, a váratlan megoldások és új lehetőségek. A 69. percben Schultz otthagyta a teljes védelmet, már csak a kapussal állt szemben, de sikerült eltalálnia. Két perc sem telt el és javított: Pestihez játszott, aki 18 méterről mérnöki pontossággal emelte át a kifutó kapuson (1:4).

Eldőltnek látszott a mérkőzés, már túl jól álltunk, s cserébe ellenfelünk első negyedórában kihagyott helyzeteit gálánsan viszonoztuk. A 73. percben Illés labdájából Konkoly duplázott (2:4).

A hosszabbítással együtt még több, mint 20 perc volt hátra, s nagyon veszélyes vizekre eveztünk. Erőre kapott a már kifulladni látszó gárda, s a 83. percben Újházi Áron góljával 3:4-re jöttek fel, pedig előtte a Tamást váltó Szöllősi Pesti gólpasszából már az ötödiket rúghatta volna.

Mint az utóbbi három mérkőzésünkön, most is sikerült izgalmassá tenni a végjátékot. Pesti javíthatott volna még az eredményen, de 20 méterre a kaputól Majoros lerántotta. Jött a piros lap és a kiállítás, de a felpaprikázott hangulatban az öt perces hosszabbítás után is maradt az eredmény, ami kivételesen sokat ért, hisz ezzel a negyedik Kelebiával azonos pontszámmal az ötödik helyen végeztünk, úgy, hogy Érsekcsanáddal helyet cseréltünk – ők a hetedikek. Szép volt fiúk! Köszönjük!

 

Ifjúsági csapatunk pénteken játszott és 3:1-es félidői vezetés után 5:4-re kikapott. A gólokat Schultz Martin, Rácz Gergő, Kernya Kristóf és Csordás Erik rúgta.

 

Horváth Zoltán játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2013. június 11.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/29/696701.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/29/699428.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/29.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/29.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer