Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-08-25 Bajaszentistván-Sükösd 4-3

FELNŐTT: Bajaszentistván SK - Sükösd SC 4:3 (3:0)

2013. augusztus 25. (Bajaszentistván, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Bajaszentistván SK - Sükösd SC 1:1 (0:1)

 

Vezette: Vén Ernő (Rátkai Ernő, Jánosi István)

 

A sorsolás szerint a mérkőzést Sükösdön kellett volna lejátszani, de az öltöző felújítás elhúzódása miatt, pályaválasztó jogunkat felcseréltük, ami előnyt semmi kép nem jelentett. Ennek ellenére az elmúlt heti nemesnádudvari jó játék után okkal bízhattunk abban, hogy folytatása következik. Bajaszentistván viszont kisiklott az első hazai meccsén, 4:1-re kikapott Kelebiától. Minimum egy döntetlenre jónak láttuk a csapatot.

Nem is kezdtünk rosszul. Rozsi szögletét Kovács Robi alig fejelte a jobb kapufa mellé, majd egy Molnár - Büte akció befejezéseként kapáslövése sem volt rossz. Váratlanul Székely tesztelte Szabadost, de gondot nem okozott. A 12. percben eljutottunk az első igazi gólhelyzetig, Rozsi pontos ívelését Kárpáti előrevetődve fejelte a hosszú sarokra, de a gólba tartó labdát Onhausznak estében sikerült kikotornia.

Tettük-vettük a labdát, az első negyedóra még a miénk volt. Ezalatt viszont az is kiderült, hogy a védelmünk feltűnően ingatag, könnyen zavarba hozható, de a középpálya is kettészakadt, egyre több átadási és labdakezelési hibával, amit a 18. percben meg is fizettünk. Elemi védelmi hibák után a 16-osról szinte a jobb szögletzászlónál kapta Csobolya az ívelést, pontos beadása átszállt védőink feje felett, s az őrző nélkül maradt Székely az ötös sarkáról megszerezte a vezetést (1:0).

Nem jött jókor, de ekkor még nem látszott kiegyenlíthetetlennek az egy gólos előny, de a tapasztalt szemek érzékelhették, hogy nem lesz könnyű, mert a hazai támadó sor „élesebb” és egyre veszélyesebb. Fölényüket Székely a 30. percben ismét gólra váltotta (2:0).

Itt most megállnék egy pillanatra: Székely úgyszólván minden alkalommal eredményes ellenünk, egy-két találatára fogadni lehet, amit képtelenek vagyunk megakadályozni, pedig léteznek fortélyok, amivel még a levegőt is elszívják előle.

Egyértelmű hazai percek következtek, amire válaszunk nem volt. Sőt! Nem volt elég bajunk, s egy baloldali szögletből Kiss öngólt fejelt, már csak ez hiányzott (3:0)!

Harmincöt perc után padlót fogtunk, háromszor számoltak ránk. A félidőig nyomokban sem lehetett felfedezni azt, amit Nemesnádudvaron láttunk.

A félidőben a csodában bíztunk, ami egyszer (2012. november 27-én) már megesett, Bajaszentistvánon 0:3-ról egyenlítettünk. Nagyobb tétet erre senki nem tett volna. A szünetben Molnár edző látta, hogy nagy a baj, így hármas cserét határozott el: Kiss helyett Szabó Dávid, Büte helyett Schultz, Tamás helyett Pesti folytatta, ami felért egy vérátömlesztéssel.

A csapat magához tért és elkezdett képességeinek megfelelően futballozni, a taktika nagyon egyszerű volt a továbbiakra: teljes letámadás és kockázat. Pesti ennek megfelelően kezdett, az alapvonalon szerelték, a szögletet Kámán kiütötte, s az érkező Szöllősi 13 méterről fölé lőtt.

A 49. percben Pesti Matityot hozta gólhelyzetbe, ám Donátot rendesen elkaszálták a 16-oson belül, a sípszó elmaradt. Ugyanígy járt Pesti is, fölöttébb gyanús helyzetben Vén játékvezető továbbot intett.

Teljesen átvettük a játék irányítását, s az 57. percben ez góllá is érett: Szabó Dávid pontos indításából a Kárpáti - Szöllősi akciót Kovács Robi fejezte be, nagyszerűen (3:1).

Pesti csúsztatott fejese centiméterekkel suhant el a léc felett. Az újabb támadásnál Rozsi szolgálta ki Pestit, gólt ígérő lövését lábbal menteni tudta Kámán. A 65.percben további, Kovács Robi - Halász csere következett, s folyamatosan támadásban maradtunk.

Schultz otthagyta védőjét a jobboldalon, beadását Pesti egyből kapura küldte, de Kámánnak nagy napja volt és ismét bravúrral védett. A 75. percben Pesti - Bohner adogatás után már ő is kevés volt, Kárpáti lövésével már nem tudott mit kezdeni (3:2).

Feltámadtunk! Bajaszentistván egyre nehezebben viselte a folyamatos nyomást, láthatóan fogyott az erő, csak a védekezésre, s az eredmény minden áron való tartására törekedtek, ehhez az eszközökben sem válogattak. A 77. percben a kapura húzó Kárpátit Török kíméletlenül felrúgta. A játékvezető most határozottan a 11-es pontra mutatott, ezt már nem lehetett nem megadni. A büntetőt Rozsi biztosan értékesítette (3:3).

Így megtörtént az elképzelhetetlennek tartott csoda, s már a győzelemért játszottunk, s hogy ez nem következett be, egyedül Kámán kapus újabb nagy alakításának köszönhető. Matity 12 méteres jól eltalált lövését már vert helyzetből tornázta ki a bal kapufa mellől.

Nem értük be a döntetlennel, s azt hiszem, ez lett a vesztünk. A lázas pörgés közben mindent egy lapra tettünk, s elég volt egy pillanatnyi figyelem kihagyás ahhoz, hogy a 88. percben Csobolya közelről megszerezze a győztes gólt (4:3).

A sors iróniája, hogy a már említett 3:3-as találkozón Kovács Robi a 88. percben rúgta az egyenlítő gólunkat. Az idő percre stimmel, de micsoda különbség!

A második félidőbéli dicséretes igyekezet egy döntetlent megérdemelt volna. Ehhez két percet kellett volna még kibírni, de nem sikerült. Kár érte!

 

Ifjúsági csapatunk 1:1-es döntetlent ért el. Góllövő: Berger Dénes.

 

Vén Ernő játékvezető osztályzata: 5 pont.

 

Sükösd, 2013. augusztus 27.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/2/718497.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/2/739531.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/2.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/2.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer