Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-09-29 Sükösd-Felsőszentiván 2-2

FELNŐTT: Sükösd SC - Felsőszentiván SK 2:2 (0:1)

2013. szeptember 29. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Felsőszentiván SK 2:0 (0:0)

 

Vezette: Géró István (Bánáti Adrián, Lajkó Róbert)

 

Azzal a régi igazsággal kezdem, hogy a rajtnak nagy szerepe van a továbbiakra. A mostani, fényesnek nem mondható kezdésünk miatt megnéztem az elmúlt tíz fél szezon első hat fordulójának eredményeit, mert abból már lehet bizonyos következtetéseket levonni. Nos, arra a következtetésre jutottam, hogy tízből nyolc alkalommal a hatodik fordulóban elfoglalt helyünk közel megegyezik a bajnokság végeredményével.

A leggyengébb rajtunk Kernya Tiborral 2012 tavaszán volt, de a tabellán akkor is a 11. helyezettek voltunk. Így eljutottam oda, hogy a mostani öt pontunkkal a 13. helyen szerénykedünk, amiben kétségtelenül szerepe van annak is, hogy az első négy mérkőzésünket idegenben játszottuk. Van tehát javítanivaló.

Most a 9. helyen lévő Felsőszentivánt fogadtuk, és nem titkoltan három pont begyűjtésére számítottunk – még akkor is, hogy tudjuk, tavasszal hét év után először nyerni tudtak Sükösdön.

Azonnal támadásokkal indítottunk, de Szabados már a 3. percben megajándékozta Tormát kirúgásával, amelyből könnyen gólt kaphattunk volna, ám amilyen könnyen kapta, ugyanolyan könnyen el is passzolta.

Már az első tíz percben látható volt, hogy Felsőszentiván a kontrákra épít és fegyelmezetten védekezik. Hódos mégis mélységből indult, három védőnk lógott a nyakán, némi szerencsével tudtuk csak megállítani. Vele a későbbiekben is sok bajunk akadt.

A félpálya ideiglenesen a miénk volt, Matity és Kovács Robi jól szervezte a játékot. Legtöbbször az agilis Pappot keresték a jobboldalon. Beadásából Tamás célozta meg először a kaput, lövése egy védőről került az alapvonalon túlra. Szögletére Matity érkezett, emelése célt tévesztett.

Szöllősi kétszer járt közel a gólszerzéshez: először az ötösön pattant elé a labda, de nem tudott vele élni Másodszor már szépen csinálta, bátran rávitte a védőkre a labdát, bántani már nem merték, jó lövést küldött kapura, amit Koletár kiütött. Itt nagyot fogott az ifjú portás!

Hódos – Rezsneki - Torma támadás következett, amit Csordás nagyszerű becsúszással szerelt. A 17. percben ismét Hódos jelentkezett: nagy iramban indult félpályáról, Halász már ütközni sem tudott vele, otthagyta Molnárt is, gólpasszából Rezsneki a kapufát találta el. Hódos még ebben a percben ismételt, Schnobl Attilát hozta gólhelyzetbe, a befejezés könnyű lehetett volna, ám les miatt elmaradt.

Mindezek ellenére a 20-30. perc között enyhe fölénybe kerültünk. Csordás egyre többször vállalkozott felfutásokra, beíveléseinél a védők uralták a légteret. A Kovács - Papp kombináció végén juthattunk volna előnyhöz, ha Szöllősi az alapvonalról emberhez tud visszagurítani. Koszorús is előre merészkedett, jó átadását Szöllősi távolról küldte fölé. Matity - Csordás váltás után Kárpáti maradt adós a jó befejezéssel.

Az előző támadások kottája szerint Nemes, Hódos vitte fel a labdát, Kókai pillanatokon belül gólhelyzetbe került, s a nagyon veszélyes szituáció megoldásához Papp hidegvére kellett.

A hullámzó játékban Csordás 30 méterről próbálkozott, még vissza sem ért, amikor Torma nagy zűrzavart keltett az ötösünkön. Túljátszotta a tiszta helyzetet, s a tapasztalt Koszorúsnak esélyt adott a közbeavatkozásra. Halász 20 méteres lövése elakadt a védőkben, Kovács Robi eredményes cselek után Matity elé játszott, életerős lövését a jobb kapufa mellől tolta ki Koletár. Ez volt a második bravúrja.

A válasz menetrendszerűen következett: Schnobl Attila beadásából Torma kapásból fölé, majd Nemes lőtt 25-ről mellé. A vizes füvön ezek a távoli lövések nem voltak veszélytelenek.

Az igazi veszélyt mégis mi teremtettük meg magunknak. A 33. percben Szabados egy feléje guruló labdát hazaadásnak vélt (nem volt az), bizonytalanul kivárt, végül három méterről hátba találta Kókait, a labda róla jutott túl a gólvonalon (0:1). Ilyen nincs! Mondaná az ember, megrendezni is nehéz volna, de sikerült, s ez már a paródiát súrolja. Ez a képtelen gól megviselte a csapatot, érthető módon leült.

Felsőszentiván pedig kihasználta a lélektani sokkot, s az eddiginél sokkal intenzívebben támadott. Nemes, Bedzsula, Mészáros került príma helyzetbe, de előnyüket a félidőig már nem tudták növelni.

A második félidőre Szöllősi helyett Bohner érkezett. Ellenfelünk kezdett erősebben, az első két támadást még megúsztuk, a következőt már nem. Hódos 28 méteres lövése a jobb kapufa tövéről vágódott az ellenkező sarokba (0:2).

Vendégeink eddig sem szenvedtek önbizalom hiányban, de innen ez csak erősödött. Felszabadultan adogattak és sorra dolgozták ki helyzeteiket. Rezsneki két perc alatt kétszer hibázott, Vas is közel volt a gólszerzéshez, Koszorús az utolsó pillanatban még beérte. Nehéz perceket vészeltünk át, miközben Matity és Kárpáti lövései tévesztettek célt.

A 65. percben Csordás megkapta második sárgáját (az elsőt labdaelrúgásért, most egy vitatható szabálytalanságért) majd a piros következett, ami az eddig sem rózsás helyzetünket tovább nehezítette.

Az új helyzetre Molnár edző azonnal cserékkel reagált. Tamás helyett Angeli, Kárpáti helyett Schultz következett. Csordás helyére Matity húzódott vissza. Aggodalommal vártuk a folytatást, félő volt, hogy a csapat összezuhan. Kívánni maximum annyit illett, hogy ne fussunk bele egy súlyos vereségbe.

Valami csoda folytán egészen más következett: jött a „csak azért is”. Bohnert az oldalvonalnál visszahúzták, Papp 28 m-es szabadrúgását követően a Schultz remek gólt lőtt a bal felsőbe (1:2).

A gól új életre keltette a csapatot és hallatlan elszántsággal űzte ellenfelét. Elsősorban Papp dicsérhető küzdeni tudásért, de méltó társa Schultz, Angeli és Bohner is, aminek a következő négy percben meglett az eredménye. Papp átadásából Bohner a 16-osról szinte ugyanoda talált be, ahova Schultz (2:2)!

A nem mindennapi fordulat után Felsőszentiván teljesen beszorult, levegőbe lógott a harmadik gólunk. Semmi túlzás nincs abban, hogy az utolsó negyedórában a lelküket kitették.

Schultz meglepően eleven volt, a 81. percben jó helyzetben buktatták. Koszorús nagyszerű szabadrúgását Koletár ki tudta nyomni a bal alsóból. Halász két szabadrúgása, Papp gólt ígérő szólója, Koszorús fejese, a másik oldalon Gulyás ordító helyzete és Hódos kapufája zárta le a nem mindennapi találkozót.

Le a kalappal a fiúk előtt!

 

Ifjúsági csapatunk küzdelmes mérkőzésen nyert 2:0-ra. Góllövők: Radics József és Berger Dénes.

 

Géró István játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2013. október 1.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/7/718537.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/7/739572.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/7.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/7.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer