Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-10-20 Mélykút-Sükösd 0-1

FELNŐTT: Mélykút SE - Sükösd SC 0:1 (0:0)

2013. október 20. (Mélykút, 80 néző.)

IFJÚSÁGI: Mélykút SE - Sükösd SC 3:1 (1:1)

 

Vezette: Polyák Attila Péter (Hagymási Attila, Markó László)

 

A mérkőzés előtt a tabellán az állt, hogy Mélykút 18 pontjával a harmadik, három ponttal lemaradva az első helytől. A papírforma alapján aláírtunk volna egy döntetlent, még akkor is, ha az utolsó két találkozónk eredménye nem volt rossz. Tavasszal Mélykúton 3:3 (0:3-ról jöttünk fel), előtte Sükösdön 3:1 javunkra. A múlt heti, első vereségük Bajaszentistvánon viszont már jelzett valamit. Emellett okoztunk mi már meglepetést Mélykúton, 2009 szeptemberében 4:1-re nyertünk.

A felállásból egyenesen következett, hogy a jelszó: gólt nem kapni! Az első tíz perc helyzetfelméréssel telt el, különösebb esemény nélkül - talán annyi, hogy Mélykút a széleken bátrabban kezdett, amit védősorunk gond nélkül hárított. A középpályás szűrés kisebb kihagyásokkal, az egész mérkőzésen működött.

A hazai középpályán Velez és Pilcsuk régi motorosok, képzett futballisták, a csapatot ők mozgatták. A szélvészgyors Bognár a 11. percben otthagyta Kárpátit, lövése közel volt a kapufához. Csordás szabálytalankodott Pilcsukkal, Snyehola 28-ról lőtt fölé. Szabó villant meg kétszer – eredménytelenül, mert Csordás és Kárpáti időben érkezett.

A 13. percben jutottunk először a kapu közelébe, de Bütét Kiss Tamás megakasztotta. Halász 28 méteres szabadrúgása a sorfalban akadt el. Pesti találta el először a kaput, de Bencsik védett.

Eltelt a kritikus első negyedóra, és minden úgy alakult, ahogy terveztük, s egyre bátrabban kezdeményeztünk. Pesti, aki nagyon hálátlan feladatot kapott (egyedül labdát szerezni, megtartani, befejezni) okosan osztotta be erejét, s minimum két védőt lekötött. A 16. percben Halásszal hozták jó helyzetbe Bütét, aki passz helyett valami egészen furcsa lábtartással lőtt, messze fölé-mellé.

A 21. percben Pilcsuk nagyon ránk ijesztett, a felső kapufát találta el. Még tartott a hazai lendület, Bognár fejese vészesen tartott a bal sarok felé, de Koszorús kivételes ollózással még közbe tudott avatkozni. Az is észrevehető volt, hogy fogy a hazaiak türelme, egyre többet hibáztak. Mi a zárt védekezés mellett, az alkalomra vártunk, szép lassan ellenfelünk fölé kerekedtünk, s egyre többször jelentünk meg a hazai kapu előtt.

Még semmi nem dőlt el, de a levegőben volt, hogy ha az eddigi fegyelmezett játékot tartani tudjuk, bármi is lehet. Jobbak voltunk a középpályán. Rozsi szögletét Csordás fejelte fölé, majd Kárpáti lövését fogta a kapus. Kovács Robi szólója után jó ütemben érkezett a labda Pesti elé, de Bényi a 16-oson belül buktatta. Pestinél ilyen esetben nincs könnyű dolga a játékvezetőnek, de 0:0-nál nem volt szíve a sípjába fújni.

A 30. perctől már inkább a miénk volt a pálya. Kárpáti került a védők mögé, megjátszotta Pestit, akár lőhetett volna, de visszagurított az üresen hagyott Matitynak, sajnos a jobb lábára, s lövése gyöngén sikerült. Két perc múlva Rozsi szögletét fejelte három méterről fölé. Ez volt az eddigi legnagyobb lehetőségünk.

Mélykút két kontrával válaszolt: Velez beadását Koszorús lopta el, Szabó kapáslövését fogta nagyszerűen Szabados. Matity nagy lövése suhant el a kapufa mellett, Csordás két előretöréséből a második volt jobb, amikor Beszedics állította meg, szabálytalanul. Halász szabadrúgását kifejelték.

A félidőig Pilcsuk lövését kiütötte Szabados, a Bényi - Vörös Norbert támadásnál Koszorús volt a végállomás. Pilcsuknak volt még egy jó beadása, amit Snyehola az ötösön nem tudott lekezelni. Az előttem ülő hazai „hozzáértők” szerint a mezőnyben, főleg középen jobbak voltunk, a mélykúti kontrák viszont veszélyesebbek voltak.

A döntés a második félidőre maradt, amelynek első percében Csordás csak sárgalap árán tudta Snyeholát szerelni. Beszedics beadását húzta le Szabados Kiss Miklós elől. Csordás ismételt, most Szabót buktatta, félúton volt a második sárgája. A szabadrúgást a sértett magasan fölé rúgta.

Ígéretes Rozsi szóló maradt befejezés nélkül. Kárpáti beadására vetődött ki Bencsik. Tartósan ottmaradtunk a támadó harmadban. Az 53. percben Matity tartott kisebb bemutatót, amit a védők nem tűrtek. Szabadrúgás következett 28-30 méterről. Csordás szépségdíjas találata a sorfal és a kapufa között jutott a hálóba (0:1).

A gól láthatóan megfogta a hazaiakat, a következő percben Matity gólpasszát Halász a kapusba lőtte. Az átmeneti zavarból egy létszámfölényes letámadással próbáltak kijönni, ám Bognár ezúttal sem tudott Koszorúson átjutni.

Kirúgás után védőik nem értek vissza, ami nekünk újabb lehetőséget kínált: Pesti már tempóelőnyben állt a kapussal szemben, amikor Bényi hátulról mezénél fogva lerántotta. A játékvezető most határozottan a 11-es pontra mutatott és elővette a piros lapot. A büntetőt Rozsi csúnyán a balsarok fölé küldte. Eldőlhetett volna a mérkőzés, helyette megnehezítettük saját dolgunkat.

Mélykút cserék sorával próbált legalább egy döntetlent elérni, de jobbak nem lettek. Pilcsuk, Velez, Snyehola és Bognár ment az öltözőbe, ez csak nekünk kedvezett. Fölényünket Pesti, Rozsi, Matity és Kovács Robi lövései jelezték.

A 74. percben mi is cseréltünk, Halász helyett Szöllősi érkezett, vele gyorsabbak lettünk elől. A 80. percben jól váltott Pestivel, ellenfele már csak a kapus volt, tolt még egyet a labdán (feleslegesen) és a védő beérte. A befejezés előtt 6-8 percre még feléledt a Mélykút, Gyetvait Koszorús, Vörös Norbertet Csordás akadályozta meg az egyenlítésben.

A mérkőzés egészét illetően minden csapatrészben jobbak voltunk, s az újabb három pontra rászolgáltunk. Ettől kellemesebb délután csak szombaton képzelhető el, Érsekcsanád ellen. Kedves Fiúk! Valakinek már meg kellene állítani a menetelő szomszédunkat. Mit szóltok hozzá?

 

Ifjúsági csapatunk 3:1-re kikapott (gólunk mélykúti öngól).

 

Polyák Attila Péter játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2013. október 22.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/10/718559.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/10/739595.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/10.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/10.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer