Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-10-26 Sükösd-Érsekcsanád 0-3

FELNŐTT: Sükösd SC – Érsekcsanád KSKE 0:3 (0:2)

2013. október 26. (Sükösd, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Érsekcsanád KSKE 0:5 (0:3)

 

Vezette: Szűcs Gábor (Vén Ernő, Rátkai Ernő)

 

A mérkőzés előtt érdemes volt figyelmesen átnézni Érsekcsanád tavaszi szereplését. Az első négy fordulóban a kedvező sorsolás ellenére (háromszor játszottak otthon) még botladozott: egy győzelem, két döntetlen, egy vereség, 7:7-es gólarány, 5 pont és 11.-ek a tabellán. Ebből nehéz lett volna megjósolni, hogy a 6. fordulótól nem talál legyőzőre, s a 10.-ben átveszi a vezetést Császártöltéstől. Az utóbbi hat meccsen 25 gólt lőttek és 3-at kaptak, ami több, mint figyelemre méltó!

A papírforma tehát erősen mellettük szólt, titokban mégis pislogott a remény, hátha megtudjuk, állítani őket, mert az előző két fordulóban jó játékkal nyertünk Szeremle és Mélykút ellen. Legalább egy döntetlenre jónak tartottuk a csapatot. Abban is egyetértés volt, hogy ha más nem, az örökös vetélkedésben a presztízs segíthet. A lelátón folyt a szurkolói latolgatás, hogy minden sorozat megszakad egyszer, nálunk pedig döntő lehet, hogy mikor és hogyan kapjuk az első gólt.

Ez nagyon korán, már a 3. percben kiderült: egy előrevágott, veszélytelennek látszó labdára Szabados kedvező előnnyel indult, az utolsó méteren megtorpant, s ez elég volt Novotniknak ahhoz, hogy megelőzze és a kapuba emeljen (0:1).

A korai gól a csapat önbizalmát alaposan megingatta, s ezt a meccs végéig nem tudta kiheverni, pedig nem egyszer álltunk már fel 0:3-as hátrányból is. Ehhez most hiányzott az erő és a kellő elszántság. Csordás, Bohner, Matity próbálkozásai gyengélkedtek, Schultz energikus felfutásán és beadásán kívül alig említhető valami az első tíz percben. A kómából ki sem lábaltunk, amikor a bal oldalunkon befuthatatlannak látszó labdát Novotnik az alapvonalon elért, visszagurított Szabó Viktor elé, aki biztosan lőtt a hosszú sarokba (0:2). Mindez, a 11. percben!

Nem voltam egyedül, aki úgy vélte, ebből nem lesz visszaút, ez a gól átírt minden előzetes elképzelést. Ezen Pesti a 13. percben még javíthatott volna, de Schultz pontos beadását két méterről mellé fejelte. Sem iramban, sem összjátékban nem tudtuk felvenni a versenyt, a vendégek két fokozattal gyorsabbak, mindig volt megjátszható szabad emberük, legtöbb gondot a széleken okozták.

Rigó szinte az oldalvonalon kapta az indításokat, Novotnik és Szabó Viktor a másik oldalon bontotta meg védelmünket, beadásaikra hárman is érkeztek. Ezzel szemben mi nem tudtunk egy érdemi támadást végigvinni, főleg befejezni. Hosszú indításokkal, beívelésekkel kísérleteztünk, amit a védők – Tabával az élen – rendre hárítani tudtak.

A sikertelenség okán nálunk percről-percre nőtt a feszültség, Csordás és Matity kapott sárga lapot, de ugyanez jutott a másik oldalon Novotniknak és Kenyeresnek is.

Vendégeink előnyük birtokában többször is túljátszották a helyzeteiket, a 32. percben aztán bejött a „guri-guri”: Novotnik már csak Szabadossal állt szemben, éles, erős lövését Szabados lábbal hárította. Koszorús szerelte gólhelyzetben Rigót, de a védelmi zűr folytatódott: most beadással próbálkozott Rigó, ami olyan jól sikerült, hogy Kovács Robi a gólvonalról vágta ki. Rigó harmadik kísérletét Csordás torpedózta meg. A félidő még egy Koszorús - Novotnik párbajjal végződött, most Koszorús sikerével.

A szünetben arra voltunk kíváncsiak, hogy lesz-e valami új, hasznos taktikai húzás a továbbiakra. Egyelőre két szöglettel kezdtünk, eredmény nélkül, a játékunkat az első félidőbélivel azonos minőségben folytattuk, ugyanígy Érsekcsanád is.

Schultz Ákos nagy lövését ütötte szögletre Szabados, a beívelt szögletnél bizonytalankodott, s Koszorús segített. Novotnik fáradhatatlanul robogott, az ötösre belőtt labdáját Szabó Viktor centiméterekkel késte le. Molnár volt sikeres, nehéz helyzetben Vidákovics zúgó lövését fejelte ki. Csordás a bal kapufa mellől.

Tovább erősödött az érsekcsanádi szorítás, két kihagyott helyzet után fölényük újabb góllá érett: Kovács Robi labdát vesztett a középpályán, meglódult az eddig sem tétlenkedő támadósor, s Novotnik beadásából Szabó Patrik az 58. percben tovább növelte előnyüket (0:3).

A 60-62. percben nálunk hármas csere következett: Bohnert Szöllősi, Kárpátit Tamás, Kovácsot Halász váltotta. Szöllősi felgyorsított a jobb oldalon, Csordás 28 méteres szabadrúgását biztosan fogta Béda. Itt megjegyzendő, hogy ez volt az egyetlen lövésünk 90 perc alatt, ami a kaput eltalálta.

Halász jó passzát alig késte le Pesti. A már sárga lapos Rozsi helyén Büte folytatta, de semmi sem változott, a 16-osnál elfogyott a tudomány, igaz, hogy az érsekcsanádi védők sem voltak finnyásak, ha szabálytalankodni kellett. Matity és Pesti felrúgásáért Taba és Schultz Máté is megkapta a maga sárgáját. Pontrúgásaink ez alkalommal nem jutottak el a kapuig. Erőnkből három szögletre futotta még, ezek is elhaltak, ugyanúgy, mint szabadrúgásaink. Pesti - Halász, és Molnár - Pesti akció zárta – eredménytelenül – a számunkra nehezen felejthető találkozót, úgy, hogy Halász és Pesti gyarapította sárgáinak a számát.

Befejezésül – némi vigaszként – álljon itt egy statisztikai adat: a 2007 novembere óta lejátszott 13 mérkőzésből ötöt megnyertünk, öt végződött döntetlennel, három vereséggel. Szomszédjaink tehát törlesztettek úgy, hogy nem a mi napunk volt!

 

Ifjúsági csapatunk 5:0-ás vereséget szenvedett.

 

Szűcs Gábor játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2013. október 29.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/11/718569.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/11/739606.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/11.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/11.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer