Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-11-03 Bácsbokod-Sükösd 2-1

FELNŐTT: Bácsbokod SK – Sükösd SC 2:1 (1:1)

2013. november 3. (Bácsbokod, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Bácsbokod SK – Sükösd SC 2:1 (0:0)

 

Vezette: Allaga Iván (Garai Péter, Ottenthál István)

 

Bácsbokod a múlt heti bajaszentistváni győzelmével és 16 pontjával felzárkózott a középmezőnybe, mi a 13 pontunkkal szerettük volna beérni őket. Ez nem látszott lehetetlennek, mert Bácsbokod az elmúlt hat évben a legkellemesebb ellenfeleink közé számított. A lejátszott 11 mérkőzésből 9-et megnyertünk, részükre egy 0:0-ás és 1:1-es döntetlenre tellett. A felállásnál kiderült, hogy Koszorús sérült, Kárpáti pedig későn érkezett.

A találkozó hazai támadásokkal indult, a Holczer - Bosnyák akciót Molnár állította meg. Válaszunk nem maradt el: Tamás beadását Pesti fejelte fölé, majd Rozsi ívelésére rajtolt Schultz, két védő és a kapus állta útját, úgy, hogy Palásti a földön maradt. Négy percig állt a játék, de a portás felállt és folytatni tudta.

Holczer és Schultz lövése azt mutatta, hogy mindkét oldalon viszonylag könnyen lehet eljutni a kapuig. A 13. percben Molnár futott fel a jobb oldalon, beadását Pesti a kapufára fejelte. A kipattanóra Schultz érkezett és éles szögből biztosan lőtt a kapuba (0:1).

A megszerzett vezetést további támadásaink követték. Pesti-Tamás összjáték végén Schultz ismételhetett volna, őrző nélkül maradt, de a labda mellmagasságban érkezett, s nem tudta befejezni. A 19. percben a csapatot irányító Ördög Holczert játszotta meg, aki Halászon egy csellel túljutott, s gólpasszát Vida védhetetlenül küldte a sarokba (1:1).

Előnyünket mindössze hat percig tudtuk megtartani, tartós fölényt egyik csapat sem tudott kiharcolni a későbbiekben sem, felváltva kerültek veszélybe a kapuk. Pesti kapott jó átadást Rozsitól, de nem tudta átvenni. Bosnyák távoli lövése kerülte el a kapunkat. Molnár csak beleérni tudott Lovászi keresztlabdájába, így Holczer került helyzetbe, de a befejezés gyenge volt. Kirúgás után Csordás lépett át a félpályán, 30 méteres, léc alá tartó lövését látványos kapusbravúrral tolta ki Palásti. Ritkán látható szép jelenet volt!

Schultz, Pesti, Matity próbálkozásaiban nem volt elég erő. A 31. percben Csordás buktatta Vidát, a szabadrúgás nagyon jó helyről, 17 méterről járt, amit Kölcze szerencsére fölé lőtt.

A félidő hátralévő 10-12 percében hazai fölény és Csordás percei következtek. Először visszarántotta Kölczét, amiért sárga lapot kapott. Utána – némi indulattal – Bosnyákot és Szabót szerelte szabályosan és keményen, az utóbbinál megsérült úgy, hogy a második félidőre már ki sem tudott jönni. Kovács Robi lábára is rátapostak, folyamatos bicegés mellett jelezte, hogy nem tudja folytatni. Őt a 44. percben kellett lecserélni.

A két sérülés jelentősen visszavetette a csapatot, amit a hazaiak igyekeztek kihasználni. Szabó veszélyes beadását húzta le biztosan Szabados. Bosnyák szolgálta ki Holczert, lövését Tamás az utolsó pillanatban blokkolta. Szöglet után jött a hazaiak nagy lehetősége: Ördög az ötösről nem tudta eltalálni a kaput.

A döntés így a második félidőre maradt, amit kényszerű átrendezéssel kezdtünk. Papp lett a követő védő, Kovács Robi helyén Büte folytatta.

A második félidő első 10-12 perce inkább a hazaiaké volt, a mi játékunk akadozott, az eredmény tartása érdekében a védekezés kapott nagyobb hangsúlyt. Szabó lövését fogta Szabados, Papp csak szabálytalanul tudta megállítani Ördögöt, de a nagyobb veszély ezután következett: Halászról lefordult Vida, átadásából Holczer erős, jól helyezett lövését bravúrral védte Szabados.

Az átmeneti szorításból hamar kijöttünk, Matity indításával Schultz húzott el, beadását Pesti két méterről a kapusba passzolta. A 66. percben Bohner helyett Szöllősi érkezett, s már a következő percben simán javunkra fordíthattuk volna a mérkőzést.

Két olyan ziccer adódott, amit igazán nehéz volt kihagyni. Először Schultz beadásából (68. perc) Rozsi elvitte a labdát a védő mellett, Pestit hozta gólhelyzetbe, lövését Palásti kiütötte Szöllősi elé, aki hat méterről nem találta el az üres kaput. Később Szöllősi otthagyta a teljes védelmet (70. perc) a jobb oldalon, beadását Büte három méterről fölé tudta lőni.

A két veszélyes akció után Bácsbokod megszállta a 16-osát és védekezésre kényszerült. Schultz kapott nagy labdát Rozsitól, beadás helyett az alapvonalon kívülről akarta megkerülni védőjét, ami nem jött be. Pestit Lovászi szerelte ígéretes helyzetben.

Gyors kontra után Holczer akadálytalanul húzott kapura, s a keresztező Molnár vert pozícióból beérte, s önfeláldozó becsúszással felszabadított. Holczer még ebben a percben megismételte előző alakítását, most Szabados jó ütemű kifutással mentett előle.

Bosnyákot Nemes állította meg szabálytalanul, Kölcze nagy erejű szabadrúgása alig ment fölé.

A 78. percben mi jöttünk: Nemes beadására a rövid sarokra helyezkedtek a védők, a kapus is. A labda akadálytalanul került az egyedül álló Rozsi elé, s a teljesen üres kaput az ötösről képtelen volt eltalálni (a labda balról érkezett és ballal akarta bepasszolni). Meccslabda volt!

A 86. percben Matity átadását vágta egyből fölé Pesti, majd Molnár gyorsaságát tesztelte sokadszor Holczer.

Az elszalasztott lehetőségek – közhely, de - mindig megbosszulják magukat. Három perc volt a sípszóig, s láthatóan mindkét fél belenyugodott a döntetlenbe, ami váratlanul nagyon pechesen elúszott: Ördög beadása (ívelése) a 11-es pont körül érkezett, Szabados jött érte, de Nemes megelőzte, s felszabadító rúgása Csányi válláról pattant a kapunkba (2:1).

Megnyerhető mérkőzést, és a Bácsbokoddal szembeni közel hétéves veretlenségünket veszítettük el.

 

Ifjúsági csapatunk is 2:1-re kapott ki. Gólhelyzeteit ugyanúgy hagyta ki, mint a felnőttek. Góllövőnk: Geletta Gergő.

 

Allaga Iván játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2013. november 5.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/12/718574.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/12/739610.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/12.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/12.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer