Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-11-09 Sükösd-Hajós 2-2

FELNŐTT: Sükösd SC - Hajós FC 2:2 (0:0)

2013. november 9. (Sükösd, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Hajós FC 2:4 (1:2)

 

Vezette: Tamás Roland (Sánta Péter, Lakatos Lilla)

 

Hajós a tavalyi bajnokságban úgy szerepelt, mint mi az idén. A veszélyes zónában, a 13. helyen végzett, s biztos hat pontot szereztünk ellenük. Az őszi szezont már jelentős erősítéssel kezdték, elég, ha csak a „miskei különítményt” említem (Barta, Balogh, Vágó, Jaksütz, Kákonyi). A minőségi igazolások folytán Hajóssal már minden csapatnak számolni kell, 21 pontjukkal a hatodikak, de 21 pontos a 4. Bácsborsód és az 5. Mélykút is.

Nálunk már rendszer, hogy kétszer egymás után nem tudunk ugyanazzal a csapattal felállni. Most egy teljes középpályás sor hiányzott (Rozsi, Kovács Robi és Kárpáti), így kimondatlanul is a jó formában lévő Hajós mellett szólt minden.

Az első perctől kezdve támadólag léptek fel, Barta 20 méteres lövését fogta Szabados. Halász akasztotta meg Ginált, Balogh szabadrúgása a felső sarok fölött húzott el. Zana fejese elkerülte kapunkat. Jaksütz két szólóját Tamás és Koszorús hárította sikeresen.

A nyomás folyamatos volt, valódi veszélyt a 17. perc hozott: Jaksütz már túljutott a védőkön, Barta elé tálalt, aki még azon is gondolkodhatott, hogy melyik sarkot válassza. Végül 8 méterről fölé lőtt, ami nála nem gyakori.

Több mint negyedóra elteltével nálunk egy Matity - Bohner akciót Schultz nem tudott befejezni, mert felrúgták. Halász szabadrúgását Szabadi fejelte kapu fölé. Szögletből Schultz hátáról pattant kapu mellé a labda. A másik támadásunkat Pesti indította, Bohner jól továbbított Szöllősinek, ő viszont hosszút szöktetett és Gyöngy levette lábáról a labdát.

A következő negyedórában is a vendégek domináltak. A feltolt védelem előtt gyorsan és pontosan kombináló középpályásaik sorra alakítottak ki helyzeteket, lélegzetvételnyi időt sem hagyva védőinknek.

A 25. percben próbálkozott először felfutással Csordás, de Vágó az oldalvonal mellett lerántotta. Halász szabadrúgása veszélyesen tartott a felső sarok felé, de Schindlernek még sikerült kifejelnie. Középpályásunk két perc múlva megsérült, helyére Papp jött be. Tamás átadásából Csordás ismételhetett: 35 méterről találta telibe a jobb kapufát. Gyöngy gyorsan válaszolt, ő 25 méterről lőtt fölé.

A 30. perctől – átmenetileg – Hajós valamit visszavett az iramból, így mi is szóhoz juthattunk. Pesti dolgozott ki egy helyzetet, de Zana lerántotta. Schultz szabadrúgása gyengére sikerült. Tamás lövése a védőkben akadt el. A következő akciónk már ígéretesebb volt: Bohner átadását Schultz éles szögből, kellő erővel küldte kapura, Szabó Pesti elé ütötte, de már nem tudott ráfordulni a védők gyűrűjében.

A félidőt záró negyedóra is a Hajósé volt, de védelmünk a kritikus helyzetekben is megfelelően reagált. Az egység a 42. percben megbomlott: Csordás keményen összerúgott Kákonyival, s ugyanúgy, mint múlt héten Bácsbokodon, el kellett hagynia a pályát, Kovács Norbert váltotta. A még hátralevő pár percben Szöllősi visszagurításából Papp lőtt fölé, a Gyöngy - Jaksütz támadást Molnár nagyszerű belépője blokkolta.

A két korai sérülés tovább rontotta az egyébként sem fényes kilátásainkat, Hajós pedig három pontért jött, s minden erejét a támadásokra összpontosította. Balogh akadálytalanul tört előre középen, s a 16-osról nagy lövést eresztett meg fölé. Jaksütz alakítása okozott zűrzavart az ötösön, Molnárnak másodszorra sikerült szerelnie.

A rést kereső válaszainkat a vendég védelem zsilipje zárta, támadásépítésre alig adtak esélyt, s ha ez mégis összejött, támadóink rendre létszámfölénnyel találták szemben magukat. Az 50. percben Pestinek sikerült megszabadulnia védőjétől, de mezénél fogva visszahúzta. Papp szabadrúgását Matity centiméterekkel fejelte fölé.

A következő tíz perc volt talán a legnehezebb: Bohner szabálytalanságával indult, Szabadi nagy erejű lövését Koszorús egy agyrázkódás kockázatával fejelte ki, majd Jaksützöt szerelte becsúszással. Barta két szabadrúgásából az első fölé ment, a másodikból György fejelt kapura, ezt Szabados jó érzékkel fogta.

A vendégek sorozatban ötször álltak közel a vezetéshez, a hatodikat már nem úsztuk meg: Balogh némi szerencsével kapunkba talált (0:1).

A gólszerző a középkezdés után duplázhatott volna, de elkapkodta. A labda tartósan a 16-osunkon maradt. Molnár és Matity csak szabálytalanul tudta szerelni Kákonyit és Schindlert. Barta mindkét szabadrúgása fölé-mellé ment. A 65. percben Tamás ütötte el Schindlert. Ginál felső sarokba tartó büntetőjét öklözte ki Szabados.

A 71. percben nem várt fordulat következett: Papp cselezte be magát a 16-osra, s még a vonal előtt hárman fogták satuba. Középről kiváló alkalom kínálkozott a szabadrúgásra, s amíg a sorfal készülődött Koszorús nem várt, hanem legurította a labdát Matity elé, aki akadálytalanul lőtt a bal sarokba (1:1). Két rutinos játékos meglepő húzása volt!

A gól megtorpanást hozott az eddig olajozottan működő gépezetben, s mi jutottunk lélektani előnyhöz.

A 78. percben Pesti kedvező szituációban indulhatott a félvonalról, de Kákonyi durván utánanyúlt. Laci felállt (volt hozzá néhány „kedves” szava), amire ellenfele az arcába fejelt. Mindkét oldalról jött az ilyenkor szokásos segítség és a lökdösődés, amennyiben részünkről Tamás úgy gondolta neki ott dolga van. A játékvezető az erőpróbát két piros lappal zárta le. Először Kákonyi, majd némi egyeztetés után Tamás is mehetett fürdeni.

Az esemény Hajóst viselte meg jobban. Még mielőtt rendezte volna sorait a 80. percben megszereztük a vezetést. A Szöllősi - Bohner támadás végén Bohner príma ívelését Pesti fejelte kapura, amibe a menteni akaró Szabadi beleért, s menthetetlen öngóljával alakította 2:1-re az eredményt.

A 84. percig úgy nézett ki, hogy végre a szerencse mellénk áll, s négy döntetlen után nyerni tudunk. E helyett Kovács Norbert a büntetőterületen belül szabálytalankodott, s a megítélt 11-est Barta felvarrta a bal felső sarokba (2:2).

A csapat példásan megküzdött a döntetlenért, de ez már az ötödik, s a tabellán ezt nagyon szerényen díjazzák!

 

Ifjúsági csapatunk 4:2-re kapott ki. Góljainkat Rácz Gergő szerezte.

 

Tamás Roland játékvezető jól vezette a mérkőzést, osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2013. november 12.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/13/718585.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/13/739622.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/13.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/13.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer