Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-11-16 Katymár-Sükösd 6-3

FELNŐTT: Katymár SE - Sükösd SC 6:3 (4:1)

2013. november 16. (Katymár, 70 néző.)

IFJÚSÁGI: Katymár SE - Sükösd SC 3:4 (0:1)

 

Vezette: Minda Róbert (Takács Tibor, Juhász Andor)

 

2007 tavaszáig lapoztam vissza a Katymár elleni eredményekért. A 2011 márciusáig (ekkor estek ki a megyei II. osztályból) lejátszott hat mérkőzésből ötöt megnyertünk, egy 2:2-es döntetlent értek el ellenünk Sükösdön, a gólarány 19:3 javunkra. A 2013/2014-es bajnoki évet már a II. osztályban kezdték, Császártöltés legyőzésével. Az első három fordulóban még jól tartották magukat, onnan viszont végig a veszélyes zóna 13-16. helyének valamelyikén találjuk őket. A mostani találkozó előtt 12 pontjukkal a 15.-ek, mi 14 pontunkkal a 13.-ak voltunk.

Fáj leírni, de őszi kiesési rangadót játszottunk, minden eddiginél kedvezőtlenebb helyzetben. A csapatból hiányzott Koszorús, Csordás, Matity, Halász, Tamás, Büte és Papp, ha még Krixet is ide veszem, nyolcan - ami ugyan felmentést nem ad, de mint kiderült, ekkora hátrányt nem bír el a csapat.

A hazaiak ezt megérezték és teljes sebességgel kezdtek. Nagy és Gál felváltva hagyta állva Hornyákot, erről az oldalról nyolc perc alatt három szögletet rúgtak, a harmadikkal Berki nem sokat tévedett. A 9. percben vezettük első támadásunkat, ami mindjárt góllal végződött. Schultz beadásával Szöllősi felgyorsított, pontos beadását Kovács Robi biztosan fejelte a hosszú sarokba (0:1).

Átmeneti jólétünk mindössze két percig tartott: a fokozatokkal gyorsabb Gált Hornyák csak több méteres lemaradással tudta követni, s beadásából Orosz Róbert (négy Orosz játszik Katymáron) zavartalanul fejelte a léc alá (1:1).

A gól után megismétlődött Hornyák esélytelen futópróbája és ezután helyet cserélt Schultzzal. A hazai nyomás csak erősödött, védekezésünkkel már a középpályán baj volt, de a hátsó alakzat sem állt a helyzet magaslatán ebben az összetételben. Átadási hibák sorából jutottak szabad területekhez a katymári támadók.

Gál, Orosz Róbert és Nagy játszhatott kedvére, a 20 és 25. perc között három gólhelyzetet hoztak össze. A harmadiknál Kalló beadását Nagy Zorán olyan magabiztosan fejelte Szabados mellett a kapuba, mintha máshová nem is tudná (2:1).

A gól megadta az alaphangot a továbbiakra, nyomasztó fölényükre alig volt ellenszerünk. Vezető gólunk óta eltelt 20 percben egy Angeli - Szöllősi és egy Pesti próbálkozás jegyezhető fel.

A 37. percben Angeli több sikeres csel után végre eljutott a 16-osig, de a lövés pillanatában felrúgták. Jó helyről 17 méterről járt a szabadrúgás, amit Schultz szépen oldott meg, de a kapus legalább olyan szépen nyomta ki a jobb felsőből. A szöglet után Bohnernak még mindig volt lehetősége egyenlíteni, de kicsit kapkodva mellé fejelt.

A gyors ellentámadáshoz most a jobb oldalt választották: Gál nagy bedobását tovább fejelték Kallónak, ő középen megtalálta Orosz Róbertet, s a Molnárral való ütközés után közelről növelte előnyüket (3:1).

A félidőig volt még hat perc, de szemernyit sem jutottunk közelebb a megoldáshoz. Sőt! A 45. percben Kovács Norbert kétszeri labdaszerzés után nem tudott felszabadítani, harmadszor csak szabálytalanul tudta megállítani Gált. Nagy Zorán 18 méteres jól eltalált szabadrúgásánál Szabadosnak esélye sem volt (4:1). Úgy tűnt, hogy ezzel a csapat maradék önbizalmát is elvesztette.

A második játékrészt kettős cserével kezdtük: Bohnert Kárpáti, Hornyákot Nemes váltotta, és mindjárt támadással indítottunk. Kárpáti beadását Rasztik Viktor szerencsével halászta el az ötösön tisztán álló Pesti elől. Támadásra támadás volt a válasz. Kovács Norbert Berkihez passzolt, s a középpályás azonnal kapura húzott, ám Norbi 35 méteres vágta után beérte és az alapvonalon túlra tisztázott.

A következő hazai meglódulást Szöllősi állította meg szabálytalanul. Gál 35 méteres bombaerős szabadrúgását Szabados lábbal rúgta ki a bal kapufa mellől. A tetemes hátrány ellenére nem adtuk fel, pontosabb és gyorsabb támadásokat indítottunk.

Schultz labdája üresen találta Pestit, a befejezés már vitatható les miatt elmaradt. Az 55. percben már nem! Angeli - Schultz adogatás után Pesti lefordult védőjéről és a kifutó kapus mellett 4:2-re alakította az eredményt.

Ez volt az első fontos lélektani pillanat ahhoz, hogy esetleg felzárkózhatunk. A „kegyelmi” állapot mindössze öt percig tartott. Partdobás után Nagy Zorán elé került a labda, erősnek nem mondható lövése Molnáron megpattant, s a szöget rosszul záró Szabados és a kapu között a hálóba került (5:2).

A „padlóról” is volt válaszunk: Pesti 20 méteres lövését öklözte Orosz János, Kovács Robi lövése kijött a kapusról, Pesti betalált, a játékvezető lest látott. Nemes kecsegtető helyzetből lőtt a kapusba. A 69. percben Angeli pontos indítását Szöllősi átvette, meg sem állt az ötösig, kockázatos, de nagyon mutatós visszahúzással védőjét elküldte, s biztosan lőtt a hosszú sarokba (5:3).

Újra felsejlett, hogy van még keresni valónk. Pesti és Kovács Robi lövéseivel nagyon közel jártunk a negyedik találatunkhoz. Volt még negyed óra és a Szöllősi - Gruber cserével, ha lassabban is, de támadni tudtunk.

Pesti még kétszer került helyzetbe, az elsőt a lábáról szedte le a kapus, a másodikat belsővel helyezte mellé. Halvány reményeink a 81. percben végleg elszálltak: Szabados egy teljesen célt tévesztett, veszélytelen labdára kifutott és nem sikerült eltalálnia (fölé rúgott), Tukora pedig – köszönte szépen – és begurított a kapuba (6:3). Elemi hiba, de legyünk méltányosak, a meccs nem ezen ment el!

A mérkőzésről sok pozitívummal nem szolgálhatok, de ez a foghíjas csapat ennyire volt képes. Egyébként a második félidő a cserékkel 2:2 volt, lehet, hogy velük az első félidő is megállt volna ennyiben, de így van honnan feljönni – már vasárnap.

 

Ifjúsági csapatunk 3:0-s vezetés után 4:3-ra győzött. Góllövők: Rácz Gergő, Töttös Dániel, Geletta Gergő, Szász Endre.

 

Minda Róbert játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2013. november 19.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/14/718589.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/14/739625.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/14.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/14.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer