Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-11-24 Sükösd-Vaskút 8-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Vaskút Bácska SE 8:0 (5:0)

2013. november 24. (Sükösd, 80 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Vaskút Bácska SE 1:3 (0:0)

 

Vezette: Kávai Krisztián János (Sipos Áron, Kátai Gábor)

 

Vaskút 14 fordulón át nem tudott elkerülni az utolsó helyről. Háromnál kevesebb gólt egyszer sem kapott, de nyolcig négyszer, Szeremlén tizennégyig is eljutott. Első három pontjukat az előző héten, Bajaszentistvánon szerezték, 16 gólt lőttek és 89-et kaptak (az átlag mérkőzésenként 6,3).

A mi helyzetünk sem rózsás, de ettől azért jobb, még akkor is, ha 14 pontunkkal az utolsó előtti helyen szerénykedtünk (25 éve nem lehetett látni ilyen helyen Sükösdöt). Egyébként az utolsó forduló jó lehetőséget kínált, a papírforma szerint várható eredmények esetén a 10. hely megszerzésére is volt esély, de ezt Érsekcsanád felsőszentiváni veresége elrontotta. Ha valamikor, most csak a győzelem volt az elfogadható eredmény.

A felállásnál meglepetés volt, hogy Nagy Endre került a kapuba (visszavonulása óta négyszer kellett elővenni, vele még nem kaptunk ki!). Csordás sérülése még nem jött rendbe, így Molnár került át baloldalra.

A kezdést letámadással indítottuk, a szokásos tapogatózó felmérés elmaradt, a lehető legrövidebb időn belül gólt kellett rúgni, amire nem vártunk sokáig, Kárpátinak ez már a 7. percben sikerült, úgy, hogy Rozsi szögletét vágta a léc alá (1:0).

Ezzel csak erősödött az igyekezet, megállás nélkül kezdeményeztünk – energikusabb és főleg pontosabb támadásokkal, mint múlt héten, Katymáron. Vaskút hosszú indításokkal kísérletezett, amelyekkel Imrét, Molnárt és főleg Bognárt keresték. Az utóbbi a 15. percben jutott 100%-os helyzetbe, Endre pedig bravúrral hárított. Egyenlítési alkalom volt!

A következő öt percben a vendégek lábra kaptak, Bognár és Gergity lövését tolta léc fölé Nagy. Az átmeneti veszély elmúlt, hasonló periódust már a mérkőzés végéig sem tudtak produkálni. Mi pedig a következő hat percben nagyon elkaptuk a fonalat, három gólt lőttünk.

A 22. percben Rozsi labdájával gyorsított fel Szöllősi, beadásából Schultz biztosan lőtt a hálóba (2:0). Felpörögtek az események, Rozsi és Szöllősi még ebben a percben megismételte előző produkcióját, most Pestire várt a befejezés, ám Haász még közbe tudott lépni.

A 25. percben Kovács Robi tört előre, tökéletesen fordított Kárpátihoz, beadásából Szöllősi kilőtte a jobb sarkot (3:0).

A 28. percben Matity találta meg a rést és a robogó Szöllősit, aki tetemes előnyét kihasználva még azt is megtehette, hogy a kijövő kapus fölött elegánsan alárúgjon (4:0).

A középkezdés után Bognár bizonyította, hogy jó futballista: négy védőnk közül lőni tudott, de a kapujából kissé kiálló Nagy fölé tolta. A 4:0-ás vezetéssel sem értük be, támadásaink nem álltak le, a 33. percben Schultz már túljutott Döményen, az alapvonalról ellenfélhez passzolt, de két perc múlva kiváló labdát küldött Szöllősi fejére, a fejes a jobb felső sarok fölött húzott el.

A 43. percben már Pesti következett, aki az első perctől rendesen hajtott, (s úgy tűnt bosszantja, hogy a négy találatból egyik sem az övé) ezért Rozsi szögletét úgy fejelte Varga mellett a kapuba, hogy a kapus mozdulni sem tudott (5:0).

Nem tudom mit mondhatott a szünetben Bognár edző fiainak, de úgy kezdtek, mintha 0:0 lenne az eredmény. Támadásuk szöglettel végződött, amit Bognár ívelt Milánkovics fejére, s a tökéletesen lefejelt labdát Nagy hibátlan reflexszel fogta. A fellángolás nem volt tartós, eredményt nem hozott. Változatlanul a hosszú indításokat erőltették, amire a védőink jól reagáltak, az irányítás újra a miénk lett.

Rozsi vállalkozott egy hosszú szólóra, s ha egy kicsit is jobb a jobb lába, már fél tucatnál jártunk volna. A gólnélküli negyedórát a 61. percben Szöllősi törte meg. A „szellő lábú” ifjú állva hagyta Haászt, pontos átadásából Pesti lőtte a hatodikat (6:0), s jöhettek a cserék: minden tartalék lehetőséget kapott, s velük is lehetett gyarapítani góljainkat.

Kovács Robi beadásából Szöllősi a harmadik találatát érte el (7:0), amit Pesti nem hagyhatott annyiban: Kárpáti lövésnek szánt átadásából ő is triplázott (8:0).

Vaskút pedig ennek ellenére tisztességgel küzdött tovább, két lehetőségük adódott még a szépítésre: az elsőt Hornyák előzte meg, a másodiknál Endre tépázta meg Gergity önbizalmát, az ötösről leadott lövését ki sem ejtette. A másik oldalon Bohner lerántásáért megítélt szabadrúgást Koszorús lőtte fölé.

Ezzel zárult a mérkőzés, amely nem ígért ilyen könnyű győzelmet, de az lett. A szurkolók is jobb hangulatban tértek haza, hiszen üdítő kivételként nyolc szép góllal lepte meg őket a csapat. Ennyit az öt hazai mérkőzésen összesen nem láttak. A kárpótlás jól esett, de ne értékeljük túl, tavaszra van mit javítani!

 

Ifjúsági csapatunk 3:1-re kikapott, amelyhez Sipos játékvezető súlyos tévedése (vezető gólunk megadása, majd visszavonása) valamint Balázs István és Forgács Gábor fegyelmezetlensége (mindkettőt kiállították) is hozzájárult. Gólszerzőnk: Töttös Dániel.

 

Kávai Krisztián János játékvezetőnek nem volt nehéz dolga, osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2013. november 26.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/15/718601.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/15/739637.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/15.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/15.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer