Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-03-02 Sükösd-Nemesnádudvar 1-3

FELNŐTT: Sükösd SC – Nemesnádudvar KSE 1:3 (0:1)

2014. március 2. (Sükösd, 200 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Nemesnádudvar KSE 1:3 (1:1)

 

Vezette: Holczimmer Tamás (Apró Ferenc, Berger Tibor)

 

A szurkoló átvészeli a telet, számolja a napokat a tavaszi nyitányig, várja a csodát és örökké remél, hátha most, éppen most szántják fel a fiúk a pályát és művelnek valami rendkívülit. A nap eljött még az időjárásra sem lehetett panasz, adva volt a lehetőség a szurkolói álmok beteljesedésére. Ám ezekkel a tavaszi kezdésekkel évek óta baj van. Utoljára 2011. március 6-án, Katymár ellen sikerült hazai közönség előtt győzelemmel elhagyni a pályát.

De először nézzük, mi történt a csapat háza táján az őszi szép emlékű, Vaskút elleni 8:0-ás utolsó forduló óta. A legfontosabb, hogy Molnár edzőt Faddi Máté váltotta, Zsolt pedig Érsekcsanádra igazolt, amit magam részéről sajnálok. Sükösdön lett futballista, 15 évet húzott le becsülettel, a nagy küzdők közé tartozott, hiányozni fog, de remélem, hogy megtalálja a visszautat.

Felépült sérüléséből Gruber Attila és Geletta Gábor. A játékosállományban tehát nagy változás nem történt, meglepetéssel az szolgált, hogy Matity és Koszorús a kispadon, Schultz pedig az ifjúsági csapatban kapott helyet.

A tabellán elfoglalt 7. helye alapján Nemesnádudvar volt az esélyesebb, bár az utóbbi három találkozóból kettőt megnyertünk, egy pedig döntetlennel végződött, így minimum egy döntetlenre mindenki jónak tartotta a csapatot. Ennek megfelelő lendülettel indítottunk. Pestit már az első percben egy sárga lap árán tudta megállítani Keresturi Tamás a 16-os sarkán (a lap színe erősen pirosra hajló volt). Csordás jó lehetőséget kapott, de szabadrúgása elakadt a sorfalban.

A 3. percben Rozsi pontos ívelése után került újabb gólhelyzetbe Pesti, de László kapus centiméterekkel meg tudta előzni. Ígéretes volt a folytatás is: Nemest szabadon hagyták a félpályán, felgyorsított és tökéletes gólhelyzetbe hozta Szöllősit. A csatár lövés helyett Pestit kereste, átadása egy védőben akadt el.

A másik oldalon Kárpáti villant meg, cseleivel a védők mögé került egészen az alapvonalig, jó volt a passz is, amit Szöllősi közvetlen közelről a jobb kapufa mellé küldött. Még csak a 12. percben jártunk, s négy komoly lehetőségünkből egyet sem tudtunk gólra váltani, ami rendszerint megbosszulja magát. A nagy igyekezetünkben védelmünk közel a felezővonalnál tanyázott, nem kis kockázattal.

Csordásnak egyelőre nem volt embere, aktív részese volt a támadásoknak, nem ért vissza, így Schmidt és Lentner kétszer is meglepte. Az előbbi beadása magasan fölé szállt, az utóbbi buktatásáért megítélt szabadrúgást Szabados másodszorra fogta. A két támadás világossá tette, hogy védőink gyorsaságban nem tudják felvenni a versenyt, csak a hibátlan helyezkedés és egymás kisegítése jöhet számításba.

A 20. percben volt még válaszunk, újabb lehetőséget puskáztunk el: Nemes beadását Bohner a 11-es ponton nem találta el, de a labda egy védőről Pesti elé pattant, ő is hibázott.

Ezzel lezárult a mérkőzés számunkra még kedvező első szakasza, Nemesnádudvar átvette a kezdeményezést és most már tudták, hogy mit akarnak. Folyamatosan, gyorsan és pontosan támadtak: Csontos beadását, Magyari lövését még hárította Szabados, de Schmidt fejesénél már tehetetlen volt (0:1). Három húzás után ki tudták használni az első igazi gólhelyzetüket! A gól elég volt ahhoz, hogy feltérképezzék: a védelmünk sebezhető, s játékukat a továbbiakban ehhez igazították.

Ennek ellenére a félidőig további előnyre nem tudtak szert tenni. Nébl, Csontos akcióit – ha nehezen is – Geletta és Halász közös erővel megtudta állítani, sőt, néhány ellentámadásra is futotta még erőnkből. Pesti lőtt közelről a jobb, majd a bal kapufa mellé, Szöllősi húzott kapura, de az utolsó pillanatban Harsányi beérte.

A második félidőt Koszorús folytatta középső védőként, amit örömmel nyugtázott a hazai közönség, viszont érthetetlen volt számára Kovács Robi lecserélése. Halász eggyel előrébb lépett, s egy jó emeléssel Rozsit hozta helyzetbe: szabad volt előtte az út, akár a kapuig gyalogolhatott volna, de 10 méter után beérték és oda lett a kínálkozó alkalom.

Az első félidő végén már érezhető nemesnádudvari fölény a következő negyedórában egyértelművé vált. Könnyűszerrel jutottak át középpályánkon, Schmidt, Erdélyi, Csontos menetrendszerűen jelent meg a 16-osunkon. Koszorús, Csordás és Rozsi csak szabálytalanság árán tudta megállítani őket. Csontos veszélyes lövését nyomta ki Szabados a kapufa tövénél. A 60. percben Halásztól meglépett Tusori, átadásából Nébl növelte előnyüket (0:2).

A gól után Halász helyett Matity jött be, de a középpálya vele is nehezen talált magára, nem lehetett kiolvasni a szereposztást. A hangsúly továbbra is a védekezésen volt, Lentner kétszer is túljutott Gelettán. Első közeli lövését Szabados kiütötte, másodszor ordító helyzetben fölé lőtt. A 72. percben Szöllősi helyett Gruber, a 77. percben Geletta helyett Tamás következett.

Kínlódva, de a következő tíz percben ki tudtunk bújni a szorításból – olyannyira, hogy a Matity - Gruber kombinációt Tamás góllal fejezte be (a három csere) (1:2)!

Felcsillant a remény, hogy a hajrában még vissza lehet jönni. A remény hét perc múlva elillant. Keresturi Timót szembetűnő előnyre tett szert Koszorússal szemben és biztosan lőtt Szabados hálójába (1:3).

 

Ifjúsági csapatunk is 3:1-re kapott ki, egy olyan meccsen, amelyen agyon nyerhette volna magát. Legkevesebb hét-nyolc 100 %-os ziccert hagytak ki. Gólunkat Rácz Gergő szerezte.

 

Holczimmer Tamás játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2014. március 4.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/16/759751.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/16/785989.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/16.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/16.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer