Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-05-04 Sükösd-Mélykút 3-0

FELNŐTT: Sükösd SC - Mélykút SE 3:0 (0:0)

2014. május 4. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Mélykút SE 3:3 (2:1)

 

Vezette: Szűcs Gábor (Vén Ernő, Rátkai Ernő)

 

Ezen a tavaszon, hazai pályán két döntetlen mellett egy győzelemmel kellett beérniük a sükösdi szurkolóknak, ezért fenntartással lehetett fogadni az öltözőből érkező szokatlanul bizakodó híreket. A harmadik helyen álló érkezett 46 pontjával, a 25 pontos, 12. Sükösdhöz, ami ránézésre be is határolta az esélyeket.

Ha viszont az utóbbi három egymás elleni találkozónk eredményét nézzük, akkor árnyaltabb a helyzet. Sükösdön 3:1, Mélykúton 3:3-as döntetlen után az ősszel 1:0-ra nyertünk. Vendégeink a tavaszi 9 fordulóból hetet megnyertek, otthon Érsekcsanádtól 3:1-re, Nemesnádudvaron 4:2-re kaptak ki, 80 gólt rúgtak, ami a legtöbb.

Kezdésre megkönyörültek az égiek a csapatokon és a kitartó szurkolókon, délben még vészesen sötét felhők elvonultak, az eső elállt. Az összeállításban meglepetés annyi volt, hogy Nagy Endre került a kapuba. Egyik szurkolónk úgy reagált, hogy emberek veszély helyzet van, de tuti, hogy nyerünk, mert az „öreg harcost” ha elővették, még nem vesztettünk.

S hogy nyerni akar a csapat, az már az első negyedóra letámadásaiból kiderült. Nemes jó lövéssel indított, Büte és Bohner a szögletig jutott. Megvolt a lendület és az erő, a labdát többet birtokoltuk, a feltolt védelmünk megnyugtatóan működött, de arról szó nem volt, hogy ellenfelünk ezt feltartott kézzel nézte volna.

Első jelét ennek Snyehola zúgó fejese adta, Koszorús állta útját Beszedicsnek, Pilcsuk Horváthot, Szabó Gyetvait játszotta meg, Tamás és Kovács Norbert a helyén volt és szöglet következett. Ebből Snyehola szép mozdulattal lőtt, Nagy másodszorra ugyan, de biztosan fogta.

A kirúgást követően Pesti átadásából Bohner lövése a felsőkapufán csattant. A jó kísérlet tovább erősítette a támadási kedvet. Koszorús előreívelését Pesti fejelte kapura, Bencsik jól helyezkedett és menteni tudta. Bohner hibázott most már gólhelyzetben. Matity átívelésével indulhatott Büte, de kivárt egy ütemet és Bényi lelopta lábáról a labdát.

Pesti gyakran változtatta helyét, feltűnt a széleken is. A 25. percben először balról kínálta meg Bohnert, az átvétellel volt a baj, a gól elmaradt. Utána a másik oldalról verekedte végig magát az alapvonalon, beadását Bényi kivágta, Bohner rácsapott és 25-ről most alig tévedett. Halász távoli lövését és Matity csalós ívelését fogta Bencsik.

A 30. perctől teljesen beszorult a Mélykút, Koszorús kemény szabadrúgása elakadt, Matity lőtt magasan fölé. A Pesti - Nemes adogatás az eddigi legnagyobb lehetőséget kínálta Bütének, ám az ötösről hibázott.

Hosszú idő után Pilcsuk foglalkoztatta Endrét, gondot nem okozott. Folytatódott a harc a vezető gólért, a félidőig birtokoltuk a támadó harmadot. Halász jó lövését védte Bencsik, majd Matity találta telibe a felső kapufát. Pesti megismételte előző alakítását az alapvonalon, gólt ígérő beadásából Büte - ha egy kicsit is higgadtabb – megszerezhette volna a vezetést.

A Szabó – Pilcsuk - Gyetvai akciót Velez fejezhette volna be, de Kovács Norbert kivárt és a legjobb pillanatban szerelni tudta. 

A félidőig fölényünket tartani tudtuk, a döntés a folytatásra várt, amelynek első tíz percét még megnyomták a vendégek. Kovács Norbert elütötte Szabót, a sértett szabadrúgását Halász fejelte szögletre, amelyből Pilcsuk jól célzott, de Endre öklözött. Koszorús nagyszerű becsúszása kellett ahhoz, hogy Bognár ne tudja befejezni, s innen megint mi jöttünk.

A megállíthatatlan Bohnert Gyetvai csak elütni tudta, Matity 28 méteres remek szabadrúgását a rövid sarokból kaparta ki Bencsik, ami parádés kapusteljesítmény volt!

A következőre viszont már nem volt ellenszere: Pesti fordított a jobboldalra, átívelésével Nemes felgyorsított, beadását Bohner egyből kapura tűzte, Bencsik jó reflexszel még kiütötte, de Bohner estében másodszor már nyert (1:0).

Ez a gól csak fokozta az eddig sem pislákoló harci kedvet, amihez Schultz is hozzá tudott tenni, miután a 60. percben Bütét váltotta. A 68. percben szöglethez jutottunk a baloldalon, amelyet Pesti fejjel megcsúsztatott, s a berobbanó Schultz a hálóba vágta (2:0).

Kezdés után Tamás volt nagyon kemény Snyeholával szemben, így Nemes és Matity után ő is sárga lapot kapott. Egy perc múlva Koszorús betört a 16-osra, jobbról-balról „faragták”, elesett, de nem volt elég a 11-eshez, sőt, színlelésért ő is besárgult.

A 73. percben Pesti helyett Papp következett és mindjárt jó lövéssel jelentkezett. Bohner sok gondot okozott a védőknek, alig tudták szabályosan szerelni, így Vörösnek is meggyűlt vele a baja a 16-os vonalon. Halász nagyon jó helyről végezhette el a szabadrúgást, amit Bencsik bravúrosan védett. A 72. percben Matity megsérült, Hornyák lépett a pályára.

Donát kiválása mindig veszteség, s tartani lehetett attól, hogy a hátralévő közel negyedórában Mélykút még visszakapaszkodik, mert a 2:0-ás előny nem jelentett életbiztosítást. Erre viszont rácáfoltak a fiúk, a tartalék energiák elégnek bizonyultak az újabb támadásokra. A végig nagy ambícióval játszó Bohner először Pappot hozta helyzetbe, szabad volt az út előtte, de 25-ről fölé lőtt. Koszorús kapta a második gólpasszt, amivel az ötösön elbotlott.

Legalább ekkora helyzetet hagyott ki Doszpod is, miután Geleta Máté pontos beadását az ötösről mellé fejelte. A hajrában Kárpáti jeleskedett, sorra hagyta maga mögött védőit, két beadásáról még lemaradtunk, a harmadikhoz Papp profi sarkalása segítette. Kacsa pontos volt, Nemes jó ütemben érkezett, s védhetetlen gólt lőtt (3:0).

A középkezdés után már csak a sípszó volt hátra, ami egyben azt is jelentette, hogy jó játékkal, jó csapat ellen végre nyerni tudtunk. Már igazán ránk fért, s még a nap is kisütött!

 

Ifjúsági csapatunk 3:3-as döntetlenje jó eredmény a negyedik helyen álló Mélykút ellen. A gólokat Balázs István, Rácz Gergő és Töttös Bálint szerezte.

 

Szűcs Gábor játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2014. május 6.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/25/759825.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/25/786064.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/25.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/25.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer