Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-05-24 Hajós-Sükösd 1-3

FELNŐTT: Hajós FC – Sükösd SC 1:3 (0:2)

2014. május 24. (Hajós, 120 néző.)

IFJÚSÁGI: Hajós FC – Sükösd SC 1:2 (0:1)

 

Vezette: Baráth Gábor (Id. Kriván Péter, Mester Sándor)

 

Az őszi sükösdi találkozónk alkalmával írtam, hogy a minőségi játékosokkal erősített Hajóssal minden csapatnak számolnia kell! Jóslatom csak részben igazolódott, mert az őszi hatodik hely előre lépést jelentett, de a hajósi közönség ettől többet várt. Ha a tavaszi szereplésüket nézzük, gyengébb az őszinél, idegenben jobban szerepelnek, mint otthon, ezekből a dusnoki 2:0-ás győzelmük emelkedik ki.

Az esélyeket illetően mellettünk szólt, hogy velük szemben kiváló a mérlegünk. A 2009 májusa óta lejátszott 10 találkozóból nyolcat megnyertünk, egy végződött döntetlennel és egy vereséggel. Az önbizalom további erősítésének pedig az egymást követő három győzelmünk tökéletesen megfelelt. A múlt heti nagyon szűk keret Kovács Norbi hiányával tovább csökkent, visszafoglalta viszont helyét Szabados a kapuban.

A 30°C fok körüli fülledt melegben nem estek egymásnak a csapatok. Hajós kezdett valamivel élénkebben. Jaksütz kísérletezett először, Schindler beadását Ligetfalvi simán fejelhette volna, de egy ütemet késett. Gazsi indításából Vágó veszélyeztetett, ám lövése gyengére sikerült.

Tíz perc elteltével mi is éledezni kezdtünk, Bohner indult meg, Gyöngy és Vágó állta útját. Halász távoli ívelését Schultz csúsztatta meg, s a lendülettel érkező Pesti minden igazítás nélkül a hálóba vágta (0:1).

Kezdés után Tamásnak akadt komoly munkája Ligetfalvival szemben. Vágó befordult Halászról, Gazsi folytatta, gólpasszából Jaksütz nem találta el a kaput. Ginál is lövéshez jutott, ő a 16-osról lőtt fölé. Matity követhetetlen cseleivel egyelőre a védekezést szolgálta, a hangsúly a labda megtartásán volt. Először Ruffal, majd Gazsival volt kisebb afférja. Ginálnak a 24. percben sikerült először egy komoly lövést megeresztenie, de Szabados biztosan fogta.

A helyzetfelmérés lassan véget ért, amely azt hozta, hogy fegyelmezett védekezés mellett nyugodtan meg lehetett kezdeni a támadásokat – már csak azért is, mert a hazaiak ereje korán fogyni látszott. Nemes és Schultz is aktivizálta magát, Bohner labdaszerzéseivel és cseleivel egyre jobban belelendült. Kárpáti inkább a félvonalon biztosított.

Három perc alatt három szögletet rúgtunk, a harmadiknál Bohnert a 16-oson belül felrúgták, a játékvezető nem látott szabálytalanságot. Az egyre erősebb (de a befejezésben még gyenge) támadásainkból a 28. percben Ginál kiszabadult, Geletta állta útját – úgy, hogy a Ruffot keresőátadásba kézzel beleért. Gazsi 22 méterről mindig veszélyes, most hibázott, szabadrúgása elkerülte a bal felsősarkot.

Kirúgás után Nemes otthagyta Szabadit, Gyöngy felmérte a veszélyt és a földre nyomta, 35 méterre a kaputól. Matity megcélozta Szabó kapuját, s hogy komolyan gondolta, azt remek találat igazolta (0:2). S hogy nem járatlan ezen a területen, a következő percben már a negyven métert is jónak találta, Szabónak minden tudására szükség volt, hogy a nagy erejű lövést szögletre nyomja.

A két gólos hátrány láthatóan megviselte és lehangolta a hazai csapatot, játékuk erőtlen volt és könnyen kiismerhető. Újra és újra próbálkoztak felállni, de maguk sem hittek az eredmény megfordításában. A szépítéshez Ginál állt legközelebb, a felső sarokba tartó fejesét Szabados a felső kapufára nyomta. Gazsi egyéni játékkal próbált a kapu közelébe kerülni, de Tamás határozott becsúszása módosított elképzelésén. A félidő utolsó öt percében mindkét csapat a sípszóra várt, a nyomasztó melegben elkészültek erejükkel. Részünkről Matity harmadszor is megpróbálta 30-ról, Szabó most éber volt és öklözött.

A második félidőt Papp kezdte Büte helyett. A hazaiak ugyanúgy indították a játékot, mint az első tíz percben, de az öltözői eligazítás mindössze négy percig tartott, mert újabb gólt szereztünk, egy tanítani való akcióval. A Schultz – Bohner - Kárpáti egyérintős támadást Papp fejezte be úgy, hogy a védőknek ehhez közük nem volt (0:3).

A hazai nézők közül többen eldőltnek látták a meccset és elindultak vigaszt találni az Orbán-napi sokadalomba. Akik maradtak, azt láthatták, hogy 65. percig tudtuk egyértelműen kezükben tartani a mérkőzést, addig az történt, amit mi akartunk.

Schultz - Angeli csere után Kárpáti is előrébb lépett, Matity passzával végig gyalogolt az alapvonalon, beadását a hosszú sarkon Papp most nem érte el. Pesti a másik oldalon ugyanígy maradt le Papp beadásáról. A Halász – Bohner - Pesti adogatásban benne volt a negyedik gólunk, a végén Bohner hibázott.

A biztos vezetés könnyelműségeket is hozott. Védekezésünk fellazult, Szabados kifutással és némi szerencsével tisztázott Kohl elől. A 65. percben Pesti korai cseréjével pillanatok alatt felbomlott a rend, Gazsi ráérzett az új helyzet kínálta lehetőségre: először Szabadosnak kellett kilépni elé, majd Papp szerelte szabálytalanul, Angeli ugyanígy Baloghot. Szabadi 32 méteres nagy erejű szabadrúgása ment mellé.

A figyelmeztető jelek a 70. percben már valósággá váltak: a Schindler - Gyöngy támadást Gazsi közeli gólja zárta (1:3). Ezzel új erőre kapott Hajós és volt még 20 perce az egyre szétesettebb Sükösd ellen, s ebbe sok minden beleférhetett volna.

A 76. perc mégis nekünk kínált újabb lehetőséget: Szabó éktelen nagy luftot rúgott a 16-oson, Papp erre nem számított és a kapus másodszorra javítani tudott. Szabados viszont magabiztos kifutással előzte meg Kákonyit. Geletta buktatta Gazsit, 22 méterre a kapunktól. Szabadrúgása ezúttal is célt tévesztett.

A Geletta - Hornyák csere után végleg nem tudtuk, hogy mit játszunk, nem csak rajtunk múlott, hogy az eredmény maradt. A hajrában Nemesnek volt még egy szólója, Kárpáti lőtt 25-ről fölé. A 85. percben Hornyák ütötte el Kohlt, Barta szabadrúgását szöglet követte, a kifejelt labdát Gazsi nagy erővel lőtte a jobb sarokra, Miki látványosan védett. A 86. percben Tóth szabadon húzott kapura, Szabados jól időzített kifutása most is segített.

A záró jelenet a miénk volt: Papp beadását az előretörő Tamás átvette és az ötösön a kapusba rúgta. A hajósi siker sorozatban a negyedik győzelmünket hozta. Ki mert volna erre fogadni?

 

Ifjúsági csapatunk hét-nyolc kihagyott helyzet mellett 2:1-re nyert. A gólokat Berger Dénes és Töttös Bálint rúgta.

 

Baráth Gábor játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2014. május 27.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/28/759844.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/28/786090.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/28.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/28.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer