Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-11-02 Sükösd-Bácsborsód 2-1

FELNŐTT: Sükösd SC – Bácsborsód SK 2:1 (1:0)

2014. november 2. (Sükösd, 80 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Bácsborsód SK 3:3 (2:0)

 

Vezette: Szűcs Gábor (Rátkai Ákos, Vén Ernő)

 

Bácsborsód az őszi szezonban egyetlen győzelmet tudott felmutatni, Felsőszentivánt hagyták helyben 7:1-re. A három döntetlenjük mellett, hatszor hagyták el vesztesen a pályát, ebből a mélykúti 5.1, a katymári 6:3 és a Jánoshalma elleni hazai 0:4 a súlyos. Hat pontjukkal a 13. helyen állnak, mi tizenhattal a hatodikon.

A hírek szerint bajok vannak a csapat körül, Bada Pál edző lemondott, csak a hátralévő négy mérkőzést vállalta. A tíz pont különbség és az utóbbi öt veretlen forduló mellettünk szólt, amit csak erősített, hogy 2012 augusztusában tudtak utoljára nyerni ellenünk.

Így a jó sorozat folytatását vártuk, annak ellenére, hogy Pestit, Csordást és Matityot változatlanul nélkülözni kellett. Azzal viszont számolni lehetett, hogy a gyenge eredményei ellenére Bácsborsód jól képzett, ügyes futballistákból áll, s ha éppen jó napjuk van, bárkire veszélyesek.

A kezdő sípszó után nyoma sem volt az önbizalom hiánynak. Mindjárt az elején értésünkre adták, hogy nem feltartott kezekkel jöttek. Azonnal támadásokkal indítottak, az Engi - Tóth akciónál Tamás időben keresztezett, Merkler elől Béda jó ütemű kifutással tisztázott. Cifra lefordult Kovács Robiról, tökéletes gólhelyzetben nem találta el a kaput.

A kezdeti ijedelmet Schultz távoli lövése, majd emelése oldotta, majd a Nemes - Bohner támadást Papp fejezte be az ötösről, amit Orosz bravúrosan kinyomott. Szöllősi cselsorozata a 11-esen kifulladt, Kárpáti lőtt gyengén.

Az első negyedóra kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, a labda valamivel nálunk volt többet, a széleken Kárpáti és Nemes jól mozgott, de a jól záró, tapasztalt védőkön nehéz volt túljutni. A 20. percben mégis ők álltak közelebb a gólszerzéshez: a Cifra – Merkler - Tóth rajtaütésnél Tamás egyedül maradt (mindhárman gyorsabbak Tamásnál), s csak Tóthon múlott, hogy túlbonyolította az egyszerűen megoldható helyzetet, így a ziccer kimaradt.

Viszont gyors, ügyes kontrával válaszoltunk. Kárpáti kedvenc terepén, az alapvonalon túljutott három védőn, végül Varga szögletre tudott menteni előle, amelyből Papp a kapu jobb felső csücskét találta el.

Lassan megtaláltuk a használható ritmust, javult az összjátékunk, s erősödött a nyomás a bácsborsódi kapura. A Nemes - Bohner, Schultz - Kárpáti, Bohner - Koszorús akcióink a védőkön akadtak el. Nemes betörését Kovács Előd hiúsította meg, majd Vargával ütközött, a szabadrúgást Koszorús lőtte fölé.

Vendégeink a védekezéssel voltak elfoglalva, Bada edző be is szólt, hogy „még tavaly jártatok a félpályán túl”. Igyekezetünk nem volt hiábavaló, a valódi gólhelyzetünk Schultz 28 méteres indításával jött össze a 42. percben, amelyre Orosz bizonytalanul lépett ki, ezt Papp menten ki is használta: a két védő és a kapus között megszerezte a vezetést (1:0).

Koszorús előretörése és jó passza zárta a félidőt, amit Bohner gyenge lövéssel fejezett be.

A második félidő Szöllősi szólójával indult, „pehelysúlyával” nem volt esélye a kivetődő Orosszal szemben. A kidobás után Bácsborsód magasabb sebességre kapcsolt. Koszorús „sárga gyanús” belépővel tudta csak megállítani Faragót.

Érezni lehetett, hogy a vendégek továbbra is komolyan gondolják, hogy az 1:0-ás hátrányuk behozható, s ezt a következő gyors akciójuk igazolta: Faragó 22 méterről kemény lövést eresztett meg, amelybe Merkler belelépett, a labda a jobbra induló Béda mellett a balsarokban kötött ki (1:1).

Kezdődött minden elölről, Tamás hívta fel a figyelmet az új helyzetre: „tegyünk rá gyerekek, mert ez kevés lesz”! Akkor még nem tudta, hogy ezt komolyan kell venni. Maga is feljárt a középpályáig, amivel nehéz helyzetbe hozta védőtársait. Koszorúst játszotta meg, távoli lövése fölé ment. Molnár is felgyorsított, s a támadást Kárpáti öt méterről vérszegény gurítással fejezte be.

Az 56. percben Bohnert Angeli váltotta, s még ebben a percben megdicsőülhetett volna, ha Papp visszagurítását belsővel nem emeli fölé! Papp már gólhelyzetben volt, önzetlensége dicséretes, de neki már lőni kellett volna. Merkler küldött jó labdát a fennragadó védelmünk mögé, a hátrányos helyzetben Molnár gyorsasága segített, Cifra lábáról levette a labdát.

Változatlanul erőltettük a támadásokat, Angeli az irányító szerepkörben egyelőre nem találta helyét, labdái elakadtak. Tamás és Kovács Robi türelmetlenül feljárt, amiért a 63. percben megkaptuk a büntetést: Molnár egyedül maradt a kiugró Merklerrel szemben és 18 méterre a kaputól elütötte (nem volt más választása). Szűcs játékvezető nem mérlegelt, azonnal villant a piros lap.

Az eset után nem volt nehéz megjósolni, hogy nehéz 37 perc elé nézünk, 1:1-es állásnál nagy lehetőséget kapott az ellenfél. A szabadrúgás nagyon jó helyről járt, de Cifra a sorfalba lőtte, így megúsztuk.

Az emberelőnyt Bácsborsód igyekezett kihasználni, feladva az eddigi védekezést, mielőbb gólt akartak elérni. A válaszunk ugyanez volt, azzal a különbséggel, hogy a kockázatos lestaktikát választottuk, ami négy-öt esetben góltól mentett meg bennünket.

A 70. percben Nemes helyett Büte folytatta, Angeli felvette a ritmust, támadásban maradtunk és tíz emberrel több gólhelyzetet sikerült kialakítani, mint az első félidőben.

Pappot a 16-os sarkán Faragó gázolta el. A jó lehetőséget elkapkodtuk, a legurított labdával Kacsa elakadt. A következő percben javított, Angeli nyesett átadását kapásból vágta a kapuba, a partjelző lest látott. Büte, ha ballal elvállalja, igazi gólt szerezhetett volna az ötösről, végül jobbal a kapust találta el, a kipattanó Kárpáti elé került, de azt nem találta elegánsnak, hogy egyből bevágja, hanem húzott még egyet-kettőt, s a védők felszabadítottak.

Az erőltetett támadások sora nehéz perceket hozott védőinknek. Schultz a 79. percben megkapta 5. sárgáját (vajon ki tudja pótolni Nemesnádudvaron?), Béda közel negyven méteres kifutással előzte meg Merklert, Büte Kacsa fejére tette a labdát, két méterről sikerült mellé fejelnie. Tamás ívelt Papp elé, Orosz most jól lépett közbe, Szöllősi hat, Schultz öt méterről találta el a kapust.

Két szögletünk még nem hozott eredményt, hátul Tamás volt goromba Cifrával, majd két Béda bravúrral tartani tudtuk a döntetlent, amit a nézők már jóváhagyólag el is könyveltek.

Pedig nem volt még vége, a játékvezető három perces hosszabbítást jelzett, ami kisebb csodával végződött. A 94. percben az Angeli – Szöllősi támadás szöglettel zárult, amelyre felsorakozott szinte a teljes játékos létszám. Büte szögletére az ember sokaságban Koszorús emelkedett a legmagasabbra, s a lefejelt labdája a kapus mellett utat talált a hálóba (2:1).

A ritka „slusszpoén” három pontot ért, a csapat pedig küzdeni tudásból jelesre vizsgázott, ezért minden elismerést megérdemel!

 

Ifjúsági csapatunk a többször is megnyerhető mérkőzést engedte ki a kezéből, végül örülni kellett a 3:3-as döntetlennek. Gólszerzők: Schultz Martin (2), Töttös Dániel.

 

Szűcs Gábor játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2014. november 4.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/12/813162.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/12/823126.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/12.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/12.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer