Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-11-22 Felsőszentiván-Sükösd 2-7

FELNŐTT: Felsőszentiván SK – Sükösd SC 2:7 (2:4)

2014. november 22. (Felsőszentiván, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Felsőszentiván SK – Sükösd SC 1:0 (?)

 

Vezette: Baráth Gábor (Vörös Gábor, id. Péter-Szabó Ottó)

 

Felsőszentiván 16 pontjával a 8. helyen közvetlenül utánunk következett a tabellán. A mérkőzés tétje az volt, hogy hazai győzelem esetén be tudnak-e érni bennünket pontszámmal. Helyet csak akkor cseréltünk volna, ha legalább három góllal nyerni tudnak ellenünk.

Az őszi szereplésük sok tekintetben hasonlít a miénkhez. Nemesnádudvaron - némi meglepetésre – győzelemmel kezdtek, amit öt vereség követett, benne a bácsborsódi súlyos 1:7. A Szeremle elleni 2:2-es döntetlennel tértek magukhoz, s a következő öt meccsükből négyet meg is nyertek, csak a Mélykút tudta megállítani őket.

A nézőtéren biztos hazai győzelmet vártak, mi szoros mérkőzésre számítottunk, mert az utóbbi két találkozásunkon alig tudtunk összehozni ellenük két keserves döntetlent. Mellettünk mégis az szólt, hogy a 2007 óta lejátszott 14 mérkőzésen egyszer, 2012 szeptemberében tudtak nyerni ellenünk. Kilátásainkat nem erősítette az egymást követő nemesnádudvari és hajósi vereségünk és a hiányzó négy meghatározó játékosunk (Tamás, Koszorús, Szöllősi és Kárpáti).

Felsőszentiván kezdett nagyobb lendülettel, Molnár már a második percben keresztezett Schnobl Attila elől. A bedobás, majd szöglet után Ördög akár be is találhatott volna. Schnobl Attila kellemetlenkedett újra, de parázs jelenetek után Halász felszabadított. Molnár mentett Torma elől szögletre, ez sem volt egyszerű, a lábak sűrűjéből Molnár vágta ki a labdát a mezőnybe. Répásit Szabó Dávid állította meg, az újabb szögletet Papp fejelte ki.

A letámadásokból nehezen szabadultunk ki, a feltolt védelmük már a középpályán lezárta a területeket, Pestit és Pappot szorosan követték. Ezért először Schultz Máté, majd Kovács Robi próbálkozott távoli lövésekkel, egyelőre eredménytelenül. A 9. percben Csordásnak sikerült a védők mögé emelni a labdát, Kovács Robi mellel Pesti elé tolta, lövését Koletár kiütötte, Laci másodszor közelről fölé lőtt.

Az első negyedóra nem volt a miénk, de játékunk elég volt arra, hogy nem kaptunk gólt. Ettől tartani lehetett a következő öt percben is. Szabó Dávid a 16-os vonalon elütötte Tormát, a síp megszólalt (nem mertem odanézni), de egy sima szabadrúgással megoldódott a helyzet.

Kirúgás után Pappnak sikerült eljutni a támadó harmadba, ám Mészáros jóvoltából tovább nem jutott. Csordás nagy erejű szabadrúgása fölé ment. Nemes áthámozta magát a védőkön, ígéretes beadását Schultz Máté nem érte el.

Hódos indításából Ördög került jó helyzetbe, Schultz Máté remek becsúszása segített. Torma ívelése jó pozícióban találta Schnobl Attilát, Szabó Dávid ezúttal sem kegyelmezett. Hódos labdájával Torma következett, már túljutott Kovács Robin, a felmentést Molnár gyorsasága hozta.

A 21. percben Schultz Máté megelégelte a folyamatos védekezést, nagy lendülettel átlépett a félpályán, nem támadta senki, így 30 méterről a lövést választotta, s ha szabad ezt a jelzőt használnom, eszméletlen nagy gólt ragasztott a bal felső sarokba (0:1). Bármely televízióban megállná a helyét a „hét találataként”.

A gól megtörte a hazaiak lendületét, nekünk pedig megadta az alaphangot a továbbiakra, a pazar folytatásra. A 27. percben Halász indításával Nemes robogott a jobb oldalon, átadását Bohner küldte középre, s az érkező Schultz Máté a hálóba (0:2).

A 29. percben Vas nyomta ki az oldalvonalnál Pappot. Szabó Dávid hatalmas partdobását Pesti Bohner elé csúsztatta, aki a bizonytalan Koletár mellett gond nélkül bepasszolta (0:3).

A 33. percben a végig agilis Bohnert Balázs a 16-oson belül elütötte. Vita nem volt, 11-es! A büntetőt Kovács Robi biztosan értékesítette (0:4).

Nem emlékszem, hogy 12 perc alatt mikor rúgtunk négy gólt.

A félidőből hátra volt még bő negyed óra, amely alatt végleg padlót foghatott volna ellenfelünk. Pesti elől szedte fel a labdát Koletár, majd Nemes beadását fejelte fölé, végül Szabó Dávid beadását vágta félfordulattal mellé.

A tetemes előny növelése helyett valami egészen más következett, Felsőszentiván megroggyant, de nem adta fel. A 42. percben a jobb kapufánál Molnár követte Hódost, aki alig várta, hogy a közelébe érjen valaki és elesett. A játékvezető viszonozta a javunkra adott 11-est. A végrehajtó Torma volt (1:4).

Jó, gondoltuk, ez még belefér! Nem így a csapatát végig irányítani akaró öblös hangú szurkoló: „gyerekek, ez a meccs a miénk lesz, hajtsatok!”

Először csak mosolyogtunk, de másodszor már érdemes volt elgondolkodni rajta. Szabados gyenge kirúgását Schnobl Attila elérte, Szabó Dávid a 16-os vonalon csak szabálytalanul tudta szerelni. A visszagurított szabadrúgást Répási rátűzte, Szabados kiütötte. Répási másodszor nem tévedett (2:4). Már csak a sípszó volt hátra, s a félidőben meg lehetett vitatni a szurkoló jóslatát.

A második félidőt nagy elánnal kezdték a hazaiak. Schnobl Krisztiánt akasztotta Papp, Ördög kísérletezett 35-ről, Kovács Robi Balázst állította meg. A következő 20 percben Felsőszentiván minden erejét a támadásokra összpontosította, mi valamelyest visszaálltunk, a gyorsan bekapott két gól után óvatosabban kezdeményeztünk, viszont higgadtan szűrtük meg a hazai támadásokat, ebben támadóink is segítettek.

Az 56. percben Pesti villant meg először, Vas állta útját. Papp 24 m-es szabadrúgását védte Koletár. A másik oldalon Torma közeledett vészesen, Schultz Máté becsúszása utáni szögletből Csordás rúgta fel a labdát, amelyből visszatámadtak. Haris beadásából a rossz talajon nem pattant fel a labda, Szabados bajban volt, a kavarodást végül Halász oldotta meg, a gólvonalról vágta ki a labdát.

A fordulásból Pesti indulhatott, de nem jutott messzire, Vas állta útját. Szabó Dávid nagy erejű szabadrúgása elakadt a védőkön. Nemes és Bohner fáradhatatlanul hozta fel a labdákat, Pestit keresték, ziccer mégis a másik oldalon Szabó Dávidnak adatott: Bohner gólpassza a jobb lábára érkezett (tudva levő, hogy neki nem ez a jobbik), így az ötösről mellé talált.

Az első félidőhöz hasonlóan pontosan 21 percig gyűrték egymást a csapatok, gólt mégis mi szereztünk: Nemes cselei bejöttek, tisztán passzolt Szabó Dávid elé (a ballába jó volt), akinek a kemény lövése kipattant a kapusról, ebből az érkező Pesti megszerezte az ötödik gólunkat (2:5).

Két percig érezhettük páholyban magunkat, mert Molnár elütötte Mészárost a 16-oson belül. Újabb 11-es, a harmadik! Ördög büntetőjét Szabados remek vetődéssel kinyomta. A bravúr nagyon jókor jött, mert ha ez bemegy, a hátralévő 22 percben Felsőszentivánban benne volt a döntetlen, vagy ennél is több.

Faddi edző a 68. percben eldőltnek látta a találkozót és megkezdte a cseréket: először Pesti helyett Schultz Martint hozta be (Laci erősen nehezményezte). Amíg a cserére figyeltünk Nemes elcsípett egy rossz kapus kirúgást. A védők beadást vártak és Pappot fogták közre. Robi előtt megnyílt az út és jól választott, kapura húzott és övé a hatodik gólunk (2:6).

Az újabb esetben a kapus kirúgást Schultz Martin fülelte le, s kissé elhamarkodottan durrantott a jobb kapufa mellé. A 75. percben kettős csere következett: Nemest Büte, Kovács Robit Angeli váltotta, majd Szabó Dávid helyett Szabó Antal lépett a 81. percben pályára.

A hátralévő tíz percben nálunk Csordás, a hazaiaknál Balázs hagyott ki egy-egy helyzetet, de ezzel még nem volt vége: Bohner rácsapott a harmadik rövid kirúgásra, rávitte a hátráló védőkre, lövés helyett gólpasszt adott Pappnak, aki élt is vele (2:7).

A középkezdés után szólt a játékvezetői sípszó, jelezte, hogy vége a mérkőzésnek és az őszi szezonnak, amelyet ettől szebben nem lehetett volna zárni!

 

Ifjúsági csapatunk erejéhez mérten tisztességgel küzdött, de ez kevés volt, egy jól eltalált lövéssel Felsőszentiván szerezte meg a három pontot (1:0).

 

Baráth Gábor játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2014. november 25.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/15/813188.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/15/823152.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/15.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/15.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer