Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-03-29 Bajaszentistván-Sükösd 0-1

FELNŐTT: Bajaszentistván SK - Sükösd SC 0:1 (0:1)

2015. március 29. (Bajaszentistván, 50 néző.)

IFJÚSÁGI: Bajaszentistván-LUA - Sükösd SC 5:3 (2:1)

 

Vezette: Antal Péter (Benedeczki Zoltán Márton, Benedeczki Tamás)

 

Bajaszentistván a tavaszt otthonában gyengén kezdte. Csávollyal 2:2, Mélykúttól súlyos vereség (0:5), Katymáron 2:1-re nyerni tudtak, 22 pontjukkal a 8. helyet foglalták el a tabellán, közvetlenül utánunk.

A múlt heti szeremlei győzelmünk bizakodásra adott okot, de ha az egymás elleni eredményeket nézzük, az óvatosság nem árt, hiszen 2011 szeptemberében nyertünk utoljára náluk, azóta négyszer vesztettünk ellenük, zsinórban. Az sem volt bíztató, hogy ezúttal Pesti, Koszorús, Molnár, Szabó Dávid és Rozsi hiányzott. A találkozó érdekességének számított, hogy a tavasszal Bajaszentistvánra igazolt négy sükösdi: a Balogh testvérek, Szili Kálmán és Vigh György ellenünk lépett pályára. Kíváncsian vártuk, hogy mire lesznek képesek.

A hazaiak, eltérően a korábbiaktól, a kezdés után nem rontottak nekünk. Biztonsági adogatásokkal tartották a labdát a félpálya közepén. Az első hiba után Csordás labdát szerzett és nagy lendülettel indult a vonal mellett. Beadását Papp és Bohner várta (hiába), a lövést választotta, az meg mellé ment.

Miután hagyták, folytattuk a kezdeményezést. Ivancsan felrúgta Schultzot, Onhausz Pappot. Halász távoli szabadrúgása az oldalhálóba kötött ki. Fabók megjelenése jelentette az első veszélyt a kapunk előterében, de Tamás jó ütemben keresztezett.

Kovács Robi labdájával Szöllősi iramodott meg, jó beadását Balogh Martin vágta ki Bohner elől. Puskást Csordás állította meg határozottan. Kárpáti jeleskedett a bal oldalon (végig eleven volt), cselei rendre bejöttek, így a 10. percben is, Fabók csak szögletre tudott menteni előle. Kacsa szöglete Onhausz fejéről Papp elé perdült, Árpi pedig nem vacakolt, kapásból ballal küldte a léc alá (0:1).

A korán megszerzett vezetés magabiztossá tette a csapatot. Védőink jól zártak, Csordás ismét találkozott Puskással, most már sárga közeli belépővel. Matity felügyelte és szervezte a középpályát, ebben hasznos társa volt Kovács Robi, Schultz pedig a megszokott módon takarított. Szöllősi és Kárpáti folyamatosan kapta az indításokat, érezhető, de döntőnek nem mondható fölényre tettünk szert, amit a pontosabb játékunk hozott.

Igyekeztek a hazaiak is: Szilit Szöllősi állította meg, a másik oldalon Bohnert Csobolya. Közben Kovács Robi váratlan kapás lövése célt tévesztett. A 20. percben a Fabók – Hangya - Somogyi akcióból Somogyi magasan fölé lőtt. Szili fennakadt Szöllősin, Somogyi 28 m-es szabadrúgása ezúttal is célt tévesztett, de az előzőnél jobb volt.

Visszatámadtunk, Papp lőhetett volna, de túlkombinálta a már biztos helyzetet, így Onhausz közbe tudott lépni. A felezővonalnál Schultz akasztotta meg Somogyit, a szabadrúgásból Onhausz került jó pozícióba, de hosszút szöktetett. Egy-két percig még a támadó harmadban maradtak, Somogyit beérte Szöllősi és hazagurított Szabadosnak, a rosszul eltalált labdát szögletre fújta vissza a szél. A beívelést Csordás fejelte a mezőnybe.

Ezután a bal oldalunk percei következtek: Kárpátival Boros nem boldogult, Bohnerhoz játszott, lövésébe Balogh még bele tudott nyúlni. A szögletre Matity emelkedett a legmagasabbra, s alig tévedett.

Csordás rendszeresen feljárt a baloldalon, átadásából Kacsa lövése nagyon közel volt a kapufához. Halász tért ölelő átívelése megtalálta Kovácsot, passzáról Schultz egy ütemmel lekésett. A félidőig volt még tíz perc, benne ugyanaz történt, mint eddig: uraltuk a pályát, helyzeteket dolgoztunk és hagytunk ki.

Bajaszentistván a 37. percben jutott eddigi legnagyobb lehetőségéhez: bedobás után Tamás kézzel ért a labdához, középen, húsz méterre a kapunktól járt a szabadrúgás. Somogyi kemény lövése rejtély, hogy jutott át a sorfalon - Szabados nem sokat láthatott belőle, de a reflexei működtek és bravúrosan védett.

Még egy gól nagyon kellett volna, ezért Schultz és Matity is feljebb lépett. Hangya és Ivancsan csak szabálytalanul tudta megállítani őket. Szöllősit Onhausz taposta el, Csordás szabadrúgását Balogh fejelte szögletre, amely után Csordás, Schultz és Onhausz futott össze. A labda gólt ígérő helyzetben került Szöllősi elé, ám Balogh most is jókor robbant be, s a labdát kivágta. Hangya - Ivancsan és Puskás tett még egy halvány kísérletet a félidőig, de ez Tamás rutinja miatt kevés volt.

A második játékrészt magasabb fordulatszámon indítottuk, Szöllősi nagyon becsapta védőjét, passza is jól érkezett Schultzhoz, a vége egy rossz beemelés lett, Papp még befutotta, de Balogh blokkolta. Pető edző kettős cserével próbálkozott javítani az eddigieken, de érdemi változást ez sem hozott. Matity nagy kedvel játszott, sorozatban hozta helyzetbe a társakat, de maradt ereje a védekezésre is, Csobolya szabadrúgását mentette.

Szöllősi lelopta Ivancsan lábáról a labdát, beadásáról Bohner lekésett. A Kovács Robi - Matity adogatást Schultz fejezte be, 20-ról fölé durrantott. A kontrából Csobolya nagy lövése a jobb sarok fölött húzott el. Az 57. percben Bohner - Nemes csere következett, meg egy újabb elszalasztott lehetőség: Matity tökéletes emelését Kárpáti élesen belőtte, Kovács Robi a kapu torkában nem tudta a gólvonalon átsegíteni. A Matity - Papp akcióból Nemes került gólhelyzetbe, Szöllősi megzavarta azzal, hogy beleért a labdába, így Borosnak lehetősége nyílt a közbeavatkozásra.

A gyorsan kihagyott két helyzet nem szegte kedvét támadóinknak. Szöllősi ballábas lövése után Pappot Balogh egy lerántással tudta csak megállítani. Húsz méterről, jó helyről járt a szabadrúgás, nagy lehetőség Csordásnak: gondosan megnézte a jobb felső sarkot (mint Szeremlén a múlt héten), most egy keveset, de tévedett.

A 64. percben Puskás helyett pályára lépett a harmadik sükösdi: Vígh is, de sem vele, sem a negyedik cserével (Hangya - Valent) nem jutottak előrébb. Közeledett a végjáték, Szöllősi magán akcióba kezdett: Losonczit kétszer is „hintába” ültette, hogy aztán könnyen elszúrja a befejezést.

A 81. perc kínálta számunkra a második félidő legnagyobb lehetőségét: Matity ívelése jobban nem is érkezhetett volna a védő feje felett Kárpátihoz, belőtt labdája átsuhant a védők között, s Pappnak a hosszú sarkon egy méterről kellett volna hálóba juttatni, ami megpattant, s így oda lett ez is.

A fordulást követően Schultz elütötte Somogyit, harminc méterre a kapunktól. A sértett szabadrúgását Szabados csak kapufára tudta tolni, onnan perdült az alapvonalon túlra. Váratlan, de valós egyenlítési alkalom volt, egyben figyelmeztetés, hogy még nincs vége! Kárpáti komolyan vette, újabb szólója után gólpasszal lepte meg Pappot, amelyet most sem tudott belőni, az ötösről a kapust találta el.

Az utolsó percekben az eddigi közepes tempó egyszerre felgyorsult. Török kapott egy jó 20 méteres átívelést a baloldalról, védő nélkül a kapuig gyalogolhatott volna, de kissé kisodródva a lövést választotta, ami nagy megkönnyebbülésünkre fölé ment. A lábába volt az egyenlítő gól! Ha bemegy, nagy árat fizettünk volna a kihagyott helyzeteinkért.

Még az utolsó percben is maradt izgalom, Csobolya előtt nyílt szabad folyosó, Szöllősi gyorsasága most is kamatozott, beérte, s a veszély elmúlt, de csak egy pillanatra, mert Kacsa lerántotta Víghet. A szabadrúgást Somogyi most nagyon elmérte.

Az utolsó szó mégis a miénk volt - vagy lehetett volna, mert Matity beadását Papp nem érte el, de a három pontra így is rászolgáltunk. A kidolgozott helyzetek aránya visszafogottan is 7:4 a javunkra. A hétből egy sikerült, de az sokat ér!

 

Ifjúsági csapatunk változatlanul tartja egy félidős formáját, 5:3-ra kikapott. Vezetést szereztünk, 50 percig 2:2-re álltunk. A hazaiak vezető, majd Nagy Dávid öngólja után újra jött a pánik, a csapat szétesett. Góljainkat Radics József (2) és Rácz Gergő szerezte (az MLSZ adatbankban Rácz Gergő szerezte mindhárom gólunkat).

 

Antal Péter játékvezető Csongrád megyéből jött és számunkra szokatlan felfogásban bíráskodott, imponáló nyugalommal engedte a kemény játékot, de ebben következetes volt. Két sárgával hozta a mérkőzést, ahogy én számolom, a mieinknél ez minimum nyolc! Osztályzata: 7 pont.

 

Nem tartozik a mérkőzéshez, de része, mert ott történt. Látván, hogy jegyzetelek, odajött hozzám egy idősebb bajaszentistváni szurkoló a következő szöveggel: „Ellenőr Sporttárs, vagy Úr! Írja be, hogy a Sükösdben az a kis fekete a balszélen nagyon jó!”. A megtisztelést elhárítottam, de kérését teljesítem, mert Kacsa tényleg jó volt!

 

Sükösd, 2015. március 31.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/20/1005135.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/20/1033292.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/20.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/20.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer