Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-05-31 Sükösd-Hajós 3-3

FELNŐTT: Sükösd SC - Hajós FC 3:3 (1:3)

2015. május 31. (Sükösd, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Hajós FC 2:3 (1:3)

 

Vezette: Kiss Anikó Tünde (Patyi Zoltán, Simonyi Sándor)

 

Hajós tíz győzelemmel, egy döntetlennel, három vereséggel a 4. helyen zárta az őszi szezont. A tavaszi 12 fordulóból hatot megnyert, két döntetlen és négy vereség mellett az ötödik helyen érkezett hozzánk, az utolsó előtti találkozóra, amely nem volt tét nélküli.

Érdemes volt szemügyre venni a tabellát: 4. Kelebia 49 ponttal, 5. Hajós 48 ponttal, 6. Nemesnádudvar 48 ponttal (a szombati győzelmével), 7. Sükösd 47 ponttal. Ebből az következik, hogy győzelmünk esetén a végjátékban negyedikek is lehetünk, a Kelebia – Mélykút eredménytől függően, de Hajóst biztosan megelőzzük. Az még külön érdekes, hogy a következő fordulóban Hajós Nemesnádudvarra utazik, Sükösdre a 9. helyezett Felsőszentiván érkezik, ezek alapján lehetett számolni.

A múlt heti Nemesnádudvar elleni mérkőzésen látottak nem voltak meggyőzőek, sokan döntetlent jósoltak, pedig az utolsó 15 találkozónkból ez csak egyszer fordult elő, kilencszer nyertünk, ötször hagytuk el vesztesen a pályát, utoljára tavaly novemberben, előtte még 2011 őszén. Sükösdön 2009 májusában nyertek utoljára, a statisztika tehát mellettünk szólt.

Nem kis meglepetésre a mérkőzés játékvezetője miniszoknyában érkezett, Kiss Anikó Tünde az első nő, aki a sükösdi futball történetében bajnoki mérkőzést vezetett, amihez ezúton is gratulálunk.

Összeállításunk megegyezett a múlt hetivel, az első negyed óra ugyanolyan vészesen alakult számunkra, mint a Nemesnádudvar ellen, védelmünk nem állt a helyzet magaslatán, s akkor még méltányos a fogalmazás. Nemesnádudvart tizenegy perc alatt ajándékoztuk meg két góllal, most tizenhatra javítottunk.

Tamás már a második percben bizonytalanul szerelte Vágót, öt perc után kézzel ért a labdához. Gazsi szabadrúgása tökéletes gólhelyzetben találta Vinkót, csak rajta múlott, hogy az ötös sarkáról nem találta el a kaput. A 10. percben Tamás a félpálya felénél luftot rúgott, saját lendületétől elesett. Vágó könnyű zsákmányával, védő nélkül húzhatott kapura, Molnár hiába lépett ki rá, ő is megcsúszott, gólpasszát Jaksütznek már gyerekjáték volt bepasszolni (0:1).

A gyors vezetés magabiztossá tette a vendégeket, bátran és gyorsabban építették támadásaikat, megállításukhoz sokszor kellett szabálytalan eszközökhöz nyúlni. A középpályánk és védőink között nem volt meg az összhang, sok volt az eladott labda, nehezen jutottunk el a kapuig Csordás, Matity vagy Kovács Robi indításait, ha el is érte Szöllősi, Kárpáti vagy Papp, hiányzott a váratlan, meglepő húzás.

Játékunk egésze töredezett, esetleges volt, s hogy a védekezésünk szétszórt az a 16. percben ismételten beigazolódott: három támadó hozta fel a labdát, Molnár még közbe tudott lépni és Tamáshoz továbbított, ő Schultzhoz. Máté felfoghatatlan módon visszagurított a nyolc méteres lesről visszainduló Vágónak, aki egy pillanatra nem értette a dolgot, de biztos, ami biztos a kilépő Béda mellett a kapuba passzolta. A partjelző felemelte zászlaját, de a játékvezető továbbot intet, a ritka és képtelen szituáció őt is meglepte, végül középre mutatott (egyébként helyesen), és 0:2.

Lehetett tippelni, hogy mihez kezdünk ezután. Csordás tért magához leghamarabb és próbálta játékba hozni a szabadon hagyott Kacsát. Balogh beérte és szerelte. Nemes is felgyorsított a másik oldalon, beadását Gyöngy az alapvonalon túlra vágta. Kárpáti szöglete Csordás térdéről vágódott a kapu fölé. A 25. percben Tamás elpasszolt labdájából Gazsi indította Vágót, előtte szabad volt az út, a partjelző némi hezitálás után lest jelzett, ugyanúgy, mint a következő két támadásnál.

Valamivel csendesebb szakasza kezdődött a mérkőzésnek. Schultz 28 méterről bődületes erővel találta el a kapufát, ami már az eddigiekhez képest jelentett valamit. A Nemes – Schultz akcióból Csordás bombázott fölé. Matity ellopta Gazsi átadását és Szöllősit játszotta meg. Robi akár lőhetett volna, de jobbra cselezett és kisodródott, lövése már nem találhatott kaput. Valami azért éledezett, a bal oldali támadásunk szöglettel zárult, amelyet Matity fejjel Papp elé csúsztatott, amit Árpi kíméletlenül a léc alá vágott (1:2).

A 29. percben tehát szépítettünk, ami sokat jelentett a továbbiakra. A gólunk óvatosabbá tette a vendégeket, valamit visszavettek az eddigiekből, de a kontrákról nem mondtak le. Molnár szerelte kényes helyzetben Vinkót, Schultz blokkolta Jaksützt, amiért sárga lapja ezúttal sem maradt el. Gazsi pontos indítását Barta nem tudta befejezni.

Már-már úgy tűnt, hogy kiegyenesedik a csapat, de megpróbáltatásaink még nem értek véget. A 35. percben Schultz véletlenül összekoccintotta Jaksütz bokáját a 16-oson belül, vita nem volt, jogos volt a 11-es, amit Gazsi élesen a jobb sarokba lőtt (1:3).

Ezzel végleg elúszottnak látszott a mérkőzés és tartani lehetett egy nagyobb veréstől. A 40. percben Schultz javítani szerette volna hibáit és 28 méterről nagy lövést zúdított Sziegl kapujára. A labda a kapusról a védő nélkül álló Kárpáti elé pattant az ötösön, s máskor oly rafinált megoldásokra képes Kacsa teljes erővel fölé vágta, nagy lehetőséget hagyott ki.

Az ellentámadásból Vinkó került helyzetbe, Tamás kivárt, Csordás sietett a segítségére, sikerrel. A részünkről kínosan gyenge félidőt Papp sárga lapja zárta, illetlenül vitába keveredett a bírónővel.

Faddi edző (némi késedelemmel) lépésre szánta el magát és a második félidőt hármas cserével kezdte: Tamást Koszorús, Schultzot Bohner, Pappot Szabó Dávid váltotta, s a cserék lelket leheltek a csapatba.

Mindjárt Nemes szögletével indítottunk, amit Sziegl kitornázott, így szöglet jött a másik oldalról, ami Csordás fejéről Szöllősihez pattant, Robi ollózva próbálta a kapuba juttatni, de fölé ment. A fordulásból jött a válasz: Kovács Robi nem tudta beérni Jaksützt, átadását így Gazsi tisztán kaphatta, Béda jól lépett ki és menteni tudott.

Bohner belépésével gyorsabb lett a játékunk, Szöllősivel egyre több zavart okoztak a fáradni látszó hajósi védelemben. Bohnert Majdanics, Szöllősit Barta ütötte el, közvetlenül a jobb oldali sarok zászló mellett. Innen a szabadrúgás Matity specialitásai közé tartozik. Lövése most is a hosszú sarokra tartott, Koszorús feje centiméterekkel maradt le róla a kapufa mellett.

Bohner futásmennyisége sokat javított a középpályán, de bátran vállalkozott betörésekre is. Ígéretes helyzetet dolgozott ki Nemesnek, Robi 12 méterről nem vállalta el a lövést, visszagurított és a védők felszabadítottak. Negyed óra után átvettük a játék irányítását. Bartának nem tetszett a frissen érkezett Szabó Dávid támadó kedve, csak lerántani tudta. Ezt még nem kamatoztattuk, de a következőt már igen.

Szabadi földre vitte Matityot 20 méterre a kaputól, középen, jó helyről járt a szabadrúgás, amit Donát mesterien emelt át a sorfalon, a kapus rá sem tudott mozdulni (2:3).

Innen már mi futballoztunk. Gyöngy felrúgta Szöllősit, Csordás 35 méteres szabadrúgása a bal kapufa mellett zúgott el. Jó tíz percig nem hagytuk levegőhöz jutni Hajóst, a támadásokat erőltettük, így Holczernek három lehetősége is akadt. Először Csordás terelte az oldalvonalon túlra, utána kapásból pontosan Béda kezébe talált, harmadszor ellenfél nélkül robogott kapura, Csordás ragyogó becsúszással mentett előle. Nagy mentés volt!

A 72. percben jött a negyedik csere: Molnár meghúzódott és Halász folytatta. Szabó Dávid hatalmas bedobásaival és erőszakos labda szerzéseivel segítette a támadásokat, jól váltott Nemessel, Matity passzából élesen lőtt középre, Sziegl éber volt és kivetődve védeni tudott. Az utolsó nyolc-tíz percben ellenfelünket a védekezés kötötte le, Holczer, Ligetfalvi és Jaksütz révén próbálkoztak néhány gyenge kontrával.

A 87. percben Halász is megsérült Geletta Gábor jött a helyére. Az idő elfogyni látszott számunkra, amikor Koszorús egy utolsó kísérletbe kezdett: lendületes előretörését Ligetfalvi szabálytalanul állította meg. A szabadrúgást Szabó Dávid átvette és húsz méterről bevette Sziegl kapuját (3:3), a 90. percben!

Így az elveszettnek látszó három pontból egyet sikerült megmenteni. Ha van még tíz percünk, lehetett volna három is, de nem volt.

 

Ifjúsági csapatunk elfogyott. Négy serdülővel, tartalékok nélkül tudott kiállni. Tisztességgel küzdöttek a lényegesen jobb ellenféllel, 3:2-re kaptak ki. Góljainkat Töttös Dániel lőtte.

 

Kiss Anikó Tünde határozottan és jól vezette a mérkőzést, osztályzata: 9 pont. Reméljük, a kezdéskor elmaradt csapatkapitányi puszit lesz még alkalmunk pótolni.

 

Sükösd, 2015. június 2.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/29/1005194.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/29/1033351.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/29.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/29.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer