Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-08-30 Kelebia-Sükösd 2-4

FELNŐTT: Kelebia KNSK – Sükösd SC 2:4 (2:0)

2015. augusztus 30. (Kelebia, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Kelebia KNSK – Sükösd SC 2:2 (0:2)

 

Vezette: Kiss László Attila (Apró Ferenc, Berger Tibor)

 

Kelebia otthonában kezdte a szezont, 2:0-ra nyert Katymár ellen, majd Nagybaracskán 6:1-re lelépte a Híd SC-t, így hat pontjával a második helyen várt bennünket. Mi a múlt heti Nemesnádudvar elleni nehezen felejthető fiaskó terhével érkeztünk, nem lehetett tudni mi várható a csapattól.

Eleve rossz jel volt, hogy hiányzott egy teljes védősor (Csordás, Rozsi, Molnár, Koszorús, Geletta Gábor és Tölgyesi Máté). Schultz Máté eltiltása, Szabó Patrik külföldi útja miatt nem léphetett pályára. Vígh György távolmaradásának okát nem tudtam kideríteni. Akár hogy nézem ez több, mint fél csapat, s ha még hozzátesszük, hogy a tavalyi szezonnyitón 7:0-ás vereséget szenvedtünk Kelebián, akkor érthető, hogy kilátásaink egy csöppet sem voltak rózsásak. Azt hiszem, hogy a sípszó előtt egy döntetlent könnyű szívvel aláírtunk volna. E mellett igaz az is, hogy nem egyszer jól jöttünk ki már az ilyen helyzetekből.

A szokásos passzolgatásokkal indult a játék, az első támadásokat a hazaiak vezették. Csamangó elől rávetődéssel tisztázott Béda, másodszor gyengén fölé emelt a csatár. Nemes jelentkezett a bal oldalon, Szilvási György akasztotta 20 méterre a kaputól. A szabadrúgást elkapkodtuk. Fodor szabálytalankodott Pestivel, majd Matittyal. Donát szabadrúgása pontos volt, 25 méterről Pesti fejére tette a labdát, de a kapus jól jött ki, öklözése Laci fején is csattant.

Hamar feltérképezhető volt, hogy a bal oldalukat erőltetik, Horváth és Andróczki Máté könnyen jut a kapunk közelébe, a szűrés egyelőre nem működött. A másik oldalon Schultz volt lendületes, labdájával Szöllősi túljutott a védőjén, a döntő pillanatban luftot rúgott. Váltották egymást a veszélyesnek nem mondható támadások, nálunk Matity labdáival Pestit, Szöllősit, Kelebiától Horváth és Ürmös Csamangót és Miklós-Balogot kereste. Csamangó vállalt legtöbbet, Tamás kétszer is kemény belépővel állította meg.

Negyedórai „próbajáték” után valamivel mi kezdeményeztünk többet, kezdett működni a kényszerből felforgatott csapat. Horváth állta útját a betörő Nemesnek, Schultz beadásaiból Matity kétszer célozta meg a kaput, lövései elakadtak a tömörülő védőkben. A második kipattanó jól jött lábra Szöllősinek, Szilvási kapus kiváló reflexeinek köszönhető, hogy az eredményjelző táblán nem változott az állás.

A nagy meleg ellenére Matity elevenen mozgott, középen ő volt a legaktívabb, szólóját Horváth nem hagyta befejezni. Halász 22 méteres szabadrúgása közel járt a jobb felső sarokhoz. Szöllősit Andróczki Tamás, Bohnert Szilvási György buktatta, szabadrúgásaink nem értek célba. Schultz Martin ígéretes beadását Simola vágta ki Pesti elől.

A 27. percben az eddig észrevétlen Miklós-Balog megrázta magát, lövésszerű beadását Szabó Dávid mellel maga elé tette (nem volt veszélytelen), másodszorra még szögletre bírta nyomni. Baj ebből sem lett, előrevágott labdájából Halász Pestit indította, a befejezés László ébersége miatt elmaradt.

A 31. percben Szabó Dávid Schultznak küldött nagy labdát, Martin ezúttal is lefutotta védőjét és határozottan irányt vett kapura, olyannyira, hogy belevitte az elébe vetődő kapusba (Pesti az ötösön védő nélkül várta a passzát).

A gólnélküli, de létező fölényünk a 34. percben váratlanul megakadt, Kelebia a semmiből jutott vezetéshez: egy középen eladott labdával felgyorsított a hazai támadó sor, Tamás kilépett, a lesre állítás mindig kockázatos eszközét választotta, de a játékvezető továbbot intett, így Csamangónak nem okozott gondot a befejezés (1:0).

A gól után nyomban meg is kezdődött a vita arról, hogy ki hibázott, ami nem kedvezett a játékunknak a továbbiakra. Simola a zavart azonnal igyekezett kihasználni, de Tamás „vészbelépője” még segített. Mindössze egy percig, mert a 36. percben Simola már nem tévedett: három védőnk szorításából kibújt és a rövidsarkot választotta (2:0).

Két perc alatt két gól, visszaköszönt a múlt heti rémálom, tartani lehetett a gyors harmadiktól is. Amit az arcokon láttam, nem sok jót ígért.

Matity kezelte legjobban a helyzetet: Schultzhoz továbbított, beadását Szöllősi két csel után Bohner elé készítette, Zsolt gólt ígérő lövését a léc alól nyomta ki Szilvási (a második igazi kapus bravúr)! Szabó Dávid labdájával Szöllősi robogott, a helyzetet túlkombinálta, három védőn nem jutott túl.

Nemes passzából Matity vállalkozott 18-ról, lövése egy védőről szögletre pattant. A szöglet után Andróczki Tamás szabálytalankodott Pestivel, amit a játékvezető nem vett tudomásul, Laci a sérelmét nem tudta lenyelni, hangos és véget nem érő vitáját sárga lappal zárta le a bíró. Szerencsére a sípszó a félidő végét jelezte, volt mit feldolgozni.

A hazaiak egy megnyert mérkőzés tudatával jöttek ki a második félidőre, amit mi öt percen belül megkérdőjeleztünk: Béda kirúgását Pesti lekezelte és kitette az üresen hagyott Szöllősinek, az alapvonalról küldött beadását Laci közelről értékesítette (2:1).

Jobbkor ez a gól nem jöhetett, hitet adott a továbbiakra. A következő negyedórában tartósan az ellenfél térfelén járt a labda, kemény harc folyt az egyenlítésért. Szöllősit Andróczki Tamás gyötörte, Szabó Dávid szabadrúgása alig ment a léc fölé. Bohner egyre aktívabban vett részt a támadásokban, Nemes is magára talált.

A kontráktól azért tartani kellett, Kovács Robi az utolsó pillanatban érte be Csamangót és mintaszerű becsúszással szerelte - a játékvezető szerint szögletre, amelyet Schultz fejelt a mezőnybe, amiből az eddigi leggyorsabb támadásunkat vezettük. Szöllősit László mattolta egy sárgáért, viszonzásul Bohner is begyűjtött egyet nyomban.

A 60. percben Schultz Martint egy „régi-új” kiválóságunk, az éppen itthon lévő Krix Dávid váltotta, jókor jött, vele a védelmünk stabilizálódott, Szabó Dávid pedig előrébb léphetett a támadások segítésére.

A cserét követően Miklós-Balog újra megvillant, Nemes visszaért és lefutotta. Halász késve érte el Csamangót, járt a szabadrúgás, amit Matity visszavágott a mezőnybe. A labdát Bohner szerezte meg, Nemeshez passzolt, ő Pestihez. Kényszerítőjét pontosan kapta vissza, s az alapvonalról az ötösre érkező Matity fejére tette, amit Doni hibátlanul ki is használt (2:2).

A 71. perctől így kezdődött minden elölről, amire kevesen számítottak. A középkezdésből villámgyors támadással válaszoltak a hazaiak, most Krix és Tamás zárt pontosan és fordult a kocka. Nemes szólójával állva hagyta Lászlót, megkerülte Miklós-Balogot és indította a már lendületben lévő Pestit – ő is alapvonalig jutott, belőtt labdáját a kapus kiütötte, Matity pedig belsővel a helyére tette (2:3). Donát a tavaszi 3:3-as sükösdi találkozón is duplázott, akkor négy, most három percen belül.

A hazaiaknál már az első gólunk is komoly zavart keltett, de egyenlítésünk és vezetésünk megemészthetetlen volt számukra, most ők veszekedtek és mi futballoztunk. A kezdeti magabiztosságuk elillant, nyugodtak mégsem lehettünk, mert van négy-öt olyan játékosuk, aki innen is képes fordítani.

Csamangó ennek megfelelően tisztára játszotta magát, lövését Béda biztosan fogta. Kovács Robi egy percen belül kétszer állította meg Csamangót, másodszor a földön maradt, de folytatni tudta. Csamangó harmadszor is megpróbálta, nagyon megforgatta Robit, de jött Nemes és segített.

A tét az előnyünk megőrzése volt, Faddi edző a 82. percben mégis bátran cserélt, lehozta Szöllősit és beküldte Hornyákot. Krix nagyvonalúan szerelte a friss Kátait, ugyanezt megismételte Tamás is.

Ahogy fogyott az idő, úgy fokozódott a hazaiak idegessége. Matityot csúnyán letalpalta Simola, a fordulásból Pesti hozta helyzetbe Halászt, lövése gyengén mellé ment. Csamangó ziccer helyzetben fejelt fölé, de ez nem szegte kedvüket, a befejezésig mindent egy lapra tettek fel.

Az egyenlítéstől Béda egészen kiváló bravúrja mentett meg bennünket. Csamangó és Miklós-Balog rést talált a védelmünkön, válogathattak, hogy ki fejezi be. Béda egy hoki kapus alapállásával a 16-os vonalig jött ki elébük és Csamangó lövése alatta maradt. Egészen kivételes kapus teljesítmény!

Kirúgás után jött az igazi csattanó, a kegyelemdöfés: Nemes a 90. perben megállíthatatlanul jutott el a 16-os magasságáig, beadásából Szabó Dávid lövése egy védőn megpattant, s a jobbra mozduló kapus mellett a labda a hálóban kötött ki (2:4).

Föl még ezután sem adták, az öt perces hosszabbítás már az idegek harca volt. Jobb oldali szöglet következett, amelyre Krix emelkedett a legmagasabbra, kifejelt labdáját Simola kapásból a kapufára bombázta.

Az utolsó percben Tamás nagy mentése zárta a számunkra sikeres találkozót. Az összeborulásnál méltán zengett a „SÜKÖSD, SÜKÖSD, SÜKÖSD”, talán még Szabadkán is hallották!

 

Ifjúsági csapatunk a bajnokesélyes ellen az első félidőben Radics József és Kárpáti Zsolt góljaival 2:0-ra vezetett, a második félidő nyomását már nem bírták átvészelni, a végeredmény 2:2, ami figyelemre méltó teljesítmény.

 

Kiss László Attila játékvezető osztályzata: 5 pont.

 

Sükösd, 2015. szeptember 1.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/3/1059519.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/3/1075676.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/3.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/3.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer