Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-09-12 Katymár-Sükösd 2-0

FELNŐTT: Katymári SE – Sükösd SC 2:0 (0:0)

2015. szeptember 12. (Katymár, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Katymári SE – Sükösd SC 0:11 (?)

 

Vezette: Fülöp József (Vörös Gábor, Komáromi Henrietta)

 

Katymár az előző szezonban kiesési gondokkal küzdött, végül az utolsó előtti helyen megmenekült. Mindenkori szereplésük attól függ, hány „vendégmunkást” tudnak fizetni. A merítés legtöbbször a határon túlról történik.

Most a kezdő csapatban hét szerb illetőségű játékost számoltam meg. Ifjúsági csapatukat is a környékről toborozzák, jellemző, hogy tavaly egyetlen pontot sem szereztek, 9 gólt lőttek és 391-et kaptak. Ez az ő gondjuk, számunkra évek óta kellemes ellenfélnek számítottak. A 2008 szeptembere óta lejátszott nyolc találkozónkból hatot megnyertünk, egy végződött döntetlennel és egy vereség rontja a majdnem hibátlan statisztikát.

A helyzet most változott, a nyitányra az új igazolásokkal megerősödtek, amit a négy forduló eredményei igazolnak. Kelebián ugyan kikaptak 2:0-ra, a Bácsborsód és Híd SC legyőzésével és a borotai döntetlennel, hét pontjukkal fogadták a kilenc pontos, harmadik Sükösdöt.

Nálunk szinte lehetetlen két egymást követő mérkőzést ugyanabban az összeállításban kezdeni. Most Csordást, Koszorúst, Molnárt, Rozsit és Szabó Patrikot kellett nélkülözni, de mint ahogy az várható volt, rövid távollét után hazatért Kárpáti (Kacsa). A szinte teljes védősor hiánya azzal a kényszerrel jár, hogy a középpályáról Kovács Robinak és Szabó Dávidnak kell visszahúzódnia.

A hazaiak hangos „hajde, hajde” bíztatással és letámadással indítottak. A Lukac, Tesic, Mihalics, Nagy Zorán négyes láthatóan rövid idő alatt dűlőre akarta vinni a dolgot, ami lekötötte védőinket és a középpályát is. Így kezdeményezéseinket már a középvonalnál meghiúsították – keményen, ha kellett, szabálytalanul.

Matity sorozatban kapta a „csomagokat”. A feladó kétszer egymásután Csont volt, duplázott Sáfrány is, sőt, hozzátett még egyet Tesic is. Szabadrúgásaink elhaltak, az utolsó Matity lövés már talált kaput, Horvát másodszorra fogta.

Tartósan a védekezés kötötte le figyelmünket, a széleken Nemes és Schultz Martin igyekezett, Pesti Szabó Dávid nagy partdobása után jutott először labdához, messzire nem jutott, a védők összezártak előtte. Tóth keltett zavart a másik oldalon, megtette ezt Cuk is, megállításuk nem volt egyszerű feladat. Nagy Zorán távoli lövését védte Szabados.

A 20. percben Tesic túljutott Kovácson, nagy lövése alig ment mellé, ez már több volt, mint figyelemfelkeltés. Szabó Dávid ütközési sorozata a 25. percben kezdődött: Nagy Zoránnal kezdte, folytatta Mihaliccsal, a 26. percben Cukkal, ami számára a mérkőzés végét jelentette. Mindhárom belépőjére szükség volt, kiválása jelentőséggel bírt, a továbbiakra, át kellett alakítani a csapat szerkezetét. Helyére Kovács Robi kényszerült átmenni, Nemes került az irányítói szerepkörbe, az ő posztjára Vígh került.

A csere után Schultz Martin indult jó iramban, Sáfrány lerántotta, amiért járt a sárga. Az eltelt 28 percben erre már legalább háromszor rászolgált. Szabadrúgásunkat megszerezték, a támadást Cuk gyengén fejezte be, akárcsak a miénket Szöllősi.

A 32. percben Csont belemenéseit végre megunta a játékvezető, ő is besárgult. Pesti labdájával Bohner mutatós és majdnem eredményes cselsorozatát nem tudta befejezni. Pesti ismét megtalálta Bohnert, Sáfrány állta útját 20 méterre a kaputól. Az első igazi lehetőségünk kimaradt, Matity emelése mellé ment.

Csontot nem zavarta, hogy van már sárgája, most Schultz Mátét nyomta le (faragta), Donát távoli lövése nem okozott gondot Horvátnak. Biztos, ami biztos, Csont a félpályán Matityba is belerúgott, Schultz Máté szabadrúgása Pestit lesen találta.

Közeledett a félidő, Katymár változatlan hevességgel támadott, a Lukac, Csont, Tesic akcióhoz nem sok közünk volt, Mihalics beadását Szabados jó ütemben húzta le. A válaszunk nem volt rossz, végre Szöllősi is helyzetbe került, de Rasztikon nem tudta átverekedni magát. A félidő utolsó perce a hazaiaké volt, megállíthatatlanul jutottak el a 16-osunkig Nagy Zorán türelmetlen volt, és elkapkodva fölé lőtt. Kemény, hajtós 45 perc volt, támadásban Katymár nyújtott többet.

Ellenfelünk a második játékrészt ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta: Csont élesen belőtt labdájáról Tesic alig késett le. Nem tudtunk felszabadítani, Tamás szerelte oldalra Csontot, s hogy ez a két perc róla szóljon, a bedobásból a kapufát találta el, majd újólag elütötte Matityot (mintha csak erre szerződött volna). A szabadrúgás után mi jöttünk: Vígh lábában volt a gól! Szöllősi beadását a jobboldalon tisztán vehette át a 16-oson, tökéletesen meglőtt labdája a jobb kapufa tövénél suhant el. Ha ez bemegy, minden másképp alakul, ebben biztos vagyok, csak ott van a „ha”…

Pesti is élénkebb lett, két csel után Ostrogonac lerántotta. A szabadrúgást Matity kitette Víghnek – úgy tűnt, itt a második lehetőség, végül Tóth beérte.

A félidőben arról beszéltünk, hogy a jóval idősebb katymári alakulat sokáig nem bírja ezt az iramot, futásban fölülmúlhatjuk őket, kaptunk is erre szűk 20 percet. Az 54. percben Bohner cselei bejöttek, Szöllősit játszotta meg, a befejezés gyengére sikerült, de támadásban maradtunk és átmenetileg Katymár védekezett.

Két Schultz Martin - Vígh váltás után Nemes elől becsúszással mentett Rasztik. Az 56. percben Schultz Martin meghúzódott és cserét kért – ez volt a második veszteség, a helyére bejött Kárpáti edzés és mérkőzés hiányában nem tudta pótolni.

Lendületünk még néhány percig tartott, Schultz Máté labdája kiváló helyzetben találta Nemest, de baj volt a labda levételével. Vígh szögletét Pesti a kapus kezébe fejelte, másodszor Hebők becsúszása akasztotta meg. Bedobás után Vígh passzát Nemes lőtte közelről a kapusba. Bohner veszélyes lövése alig ment mellé.

A felemelkedő szakaszunkat a Szöllősi – Matity - Bohner kombináció zárta, eredménytelenül, megint Katymár következett: a 66. percben Vígh a középpályán ellenfélhez passzolt, váltás után Nagy Zorán megszerezte a vezetést (1:0).

A gól után Schultz Máté feleslegesen visszahúzta Nagyot és megkapta aktuális sárgáját. A vezetés feldobta a fáradni látszó ellenfelünket, Csont tűnt fel a kapunk előtt, Tamás becsúszva szerelte. A bedobásból Csont ismételt, Nagy átadását vágta fölé.

A szorításból sikerült kilépni, s még ebben a percben elérhetőnek látszott, amiért jöttünk: Vígh beadását Szöllősi az ötösről, kapásból küldte a léc alá, a pörgő labdát Horváth bravúrosan fölé nyomta. A szöglet után újabb lehetőség kínálkozott: az ötösön Pesti és Bohner egymásra várt, kettőjük közül a nevető harmadik, Tóth „ingyen” vitte el a labdát.

Amíg az egyenlítésért harcoltunk, védelmünk feljebb lépett és kinyílt. A 79. percben egyetlen kontra elegendő volt a mérkőzés eldöntésére: egy hosszú indítás átszállt Tamás feje felett, Mihalics már lendületben vette át, s mivel Szabados bennragadt, könnyen szerezte meg a második góljukat (2:0).

A befejezésig hátralévő idő sem volt eseménytelen. Pestinek volt még egy kísérlete, Rasztik szögletre szerelte. Hebők lövését fogta Szabados, Vígh szögletéből Matity fejelt fölé. Lukacsot Tamás nagyszerű keresztezéssel fosztotta meg az esetleges gólörömtől, ami Szöllősinek is megadatott. Az út szabad volt előtte, rávezette a labdát a kapusra, a 16-oson belül Horváth elütni sem tudta, Robi bukdácsolva tovább ment, így alkalmat adott a védőnek a közbelépésre. Ha elesik, 11-es és piros lap, de nem esett el, így maradt a 2:0!

Szoros, zajos mérkőzésen maradtunk alul, helyzeteinket kihagytuk, két védelmi hiba elég volt ahhoz, hogy a három pontot Katymár otthon tartsa. A rutin most a javukra billent.

 

Ifjúsági csapatunk 11:0-ra nyert. Góllövők: Kárpáti Zsolt (6), Radics József (3), Kernya Kristóf (1), Nagy Dávid (1).

 

Fülöp József játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2015. szeptember 15.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/5/1059542.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/5/1075699.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/5.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/5.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer