Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-10-24 Sükösd-Bácsborsód 2-2

FELNŐTT: Sükösd SC - Bácsborsód SK 2:2 (0:1)

2015. október 24. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Bácsborsód SK 1:1 (0:0)

 

Vezette: Tamás Roland (Aradi Csaba, Tóth István)

 

Bácsborsód 13:0-ás győzelemmel kezdett Tompa ellen, 7:3-ra megszórta Érsekcsanádot, 5:1-re Csávolyt, 4:0-ra a Híd SC-t. Otthon csak Nemesnádudvartól kapott ki. Vidéken négy meccset elvesztett, Kelebiáról elhozta a három pontot. Öt győzelemmel, öt vereséggel, 15 ponttal a 6. a tabellán. Ellenünk az utóbbi öt találkozóból egy döntetlent tudott elérni.

Mi sorozatban öt győzelemmel a hátunk mögött nyugodtan készülődtünk az előkelő harmadik helyen, azonos pontszámmal (24) a listát vezető Nemesnádudvar és a második Dusnok mögött. Az összeállításról csak annyit, hogy Koszorús és Molnár sérülése miatt Kovács Robi kényszerült hátra, hiányát középen nagyon megéreztük, ahogy Szöllősiét is.

A kezdés után Harnóczi Lisztes azonnal lövéssel mutatkozott be, de a következő 12-15 percben azt hittük, hogy könnyű, sétamérkőzésnek lehetünk majd tanúi. Rozsi indításával játszi könnyedséggel jutottunk el a baloldalon a kapuig.

Támadásaink sorozatban követték egymást. Simon labdavesztése után Pesti beadását húzta le a kapus. Szabó Patrik labdájával Pesti az előzőnél már jobb pozícióban húzhatott kapura, lövése a jobb kapufáról Matity elé pattant, Donát tíz méterről fölé emelt. A harmadik percben jártunk, a szép akció végén a gól elmaradt.

Alig két perc múlva tálcán kínálkozott a második: a Rozsi - Szabó Patrik akcióból Bohner jutott gólhelyzetbe, az ötösről kellett volna betalálni. Kivárt és Tóth közbe tudott lépni. A harmadik Schultz Máté lábában volt, Pesti baloldalról érkező beadását 12 méterről durrantotta fölé.

Letáboroztunk az ellenfél 16-osán, de a bácsborsódi védelem teljes zavarát nem tudtuk kihasználni. A jónál is jobb helyzeteket kerestük, már-már udvariassági kérdéssé vált, hogy ki veszi be először Orosz kapuját, közben túljátszottuk a lehetőségeinket. Rozsi harminc méteres átívelését Nemes jól vette át, aztán belebonyolódott saját cseleibe. Tíz perc alatt három-négy olyan helyzetet hagytunk ki, ami bőven elegendő lett volna a mérkőzés megnyeréséhez.

A folyamatos szorításból csak a 12. percben tudott kiszabadulni ellenfelünk. Kovács Robi elnyomta Cifrát, a 25 méteres szabadrúgást Harnóczi lőtte magasan fölé. Kalló és Matic akciója már komolyabb volt, a befejezés elmaradt, mert Szabó Patrik beérte Kovács Elődöt.

Félnivalónk nem volt a vendégeink átengedték a térfelüket, türelmesen járattuk a labdát, várva az újabb lehetőséget, ami a 17. percben jött is: Matity passzát Pesti nem rúgta meg első szándékból, Faragóval keményen összerúgtak, a gól ezúttal sem jött össze. Mojzes és Kovács Előd azért jelezte közben, hogy nem csak bekkelni jöttek, előlük Tamás keresztezett, egyelőre gond nélkül.

Ellentámadásunk jól alakult, Nemes vitte fel a labdát, beadását Matity hosszan tette Bohner elé. Gólnélküli fölényünk megmaradt, de fogytak a percek, támadásépítésünk lelassult, igazi helyzetekből már nem volt akkora választék, mint az elején.

Bohner a 25. percben feloldhatta volna a 0:0-os állást, ám gólpassz helyett addig szórakozott, míg Simon közbe tudott lépni. Tamás megunta az eredménytelenséget és felzárkózott a támadáshoz, amelyből Szabó Patrik már lőhetett volna, mégis Pestit választotta, Laci az alapvonal és az ötös sarkán egy ütemmel lekésett.

Tamás ugyan visszaért a helyére, de védősorunk még nem rendeződött, egy előreívelésből ennek megfizettük az árát: Karcsi röviden adott haza, a kilépő, de megtorpanó Szabadost átemelni Cifrának már gyerekjáték volt (0:1).

A váratlan fordulat ugyan nyomot hagyott az arcokon, de nagyobb rémületet nem okozott, ezt elszúrtuk, majd rúgunk helyette hármat – gondolták, és hittem én is. Ennek megfelelően folytattuk a támadásokat.

Nemes beadása átszállt a fejek felett, Matity átadását késte le Pesti, Schultz Martin és Bohner egymást zavarta, a kipörgő labdát Pesti még rászúrta, Orosz pedig nehezen, de kitornázta. A kirúgásból Kalló húzta meg a jobb oldalt, belőtt labdáját Szabados jól húzta le.

A félidőig volt még tíz perc az egyenlítésre, ugyanazt a meddő fölényt hozta, mint eddig. Bohner indult a szabad folyosón, Rothpflug döntötte le egy sárgalap árán. Matity szabadrúgásában hiába reménykedtünk, fölé ment. Donát még ebben a percben javíthatott volna, de Orosz az ötösön levette lábáról a labdát.

Nemes kétszer is bejutott a 16-osra, először hosszút szöktetett, másodszor a védőkön akadt fenn. Szabó Patrik harcolt ki helyzetet, az alapvonalról visszagurított labdáját Schultz Martin vágta a kapusba. A sípszó előtt Kovács Robi passzát lőtte Pesti fölé. Az első harminc perc jó játékából a gólunk, az utolsó negyedórából az átütőerő hiányzott.

A második félidőt Nemes sérülése miatt Szabó Dávid kezdte. A kezdés után Bohner labdát veszített a középpályán, Cifra rácsapott, de a lövéssel nem volt szerencséje. Ugyanezt a hibát (labdavesztést) elkövette Schultz Máté is, de egy percen belül javított: a tőle megszokott lendülettel indult a középpályáról, a játék az oldalpasszt kívánta volna, de Máté öt-hat emberen átverekedte magát, bekerítette a teljes védelmet és a bal sarokba lőtt (1:1).

Az egyenlítés jótékony hatására játékunk visszaállt a rendes ritmusába, Rozsi újabb kiváló indításával Pesti meglépett, lövése szinte súrolta a kapufát, Schultz Martin 20 méterről már el is találta. Hogy le ne maradjon, Szabó Dávid 28-ról találta telibe a felső lécet, a levágódó labdát Pesti négy méterről a kapusnak ajándékozta. Bohnernak jó cselek után sikerült tisztára játszani magát, több választási lehetősége is volt, hogy kit tüntessen ki gólpasszával, végül fennakadt a védőkön.

Bácsborsódi részről annyi történt, hogy feladták a „bunker futballt”, középpályájuk feljebb lépett és egyre jobb labdákkal szolgálta ki a szélekre húzódó Cifrát és Kallót. Bátrabban támadtak, egy hosszú előreívelés lepördült Rozsi lábáról. A szöglet a rövid sarokra érkezett, Harnóczi Lisztes fejéről pedig a hálóba, három védőnk között, Szabados csak beleütni tudott, nem a legjobb helyen: a gólvonalon (1:2).

Az előnyhöz helyezkedési hibák sorával jutattuk ellenfelünket. Pesti már korábban jelezte, hogy fájdalmai vannak és a 60. percben cserét kért, helyén Papp folytatta, nem is rosszul. Három perc kellett ahhoz, hogy bizonyítsa, nem felejtett el futballozni. Első cseleivel megkerülte védőjét, az alapvonalról húzott befelé, amikor Faragó hátulról elkaszálta. A vitathatatlan 11-est Matity most is gondosan kiválasztott sarokba küldte (2:2).

Innentől magasabb fordulatszámon folytatódott a harc a győztes gólért. A vendégek öt cserével erősítettek és ez bevált, sokkal jobb játékot produkáltak, mint a kezdő tizenegy. A labdabirtoklás kiegyenlítődött, az utolsó tíz percben az volt a kérdés, ki talál még egy utolsó fogást a másikon. A próbálkozások száma nagyjából megegyezett, a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, egyre több szabálytalansággal.

Schultz Máté begyűjtötte negyedik, Schultz Martin második sárga lapját. Igazi ziccerig egyik csapat sem jutott, hacsak ide nem sorolom Matity beadását, amelybe Papp beleért, a kapus még ki tudta kaparni, vagy Galijas belépőjéért megítélt nagyon kedvező szabadrúgási lehetőséget. Matity 20-ról jó százalékkal be szokta venni a kaput, most nem sikerült.

A részünkről oly simán induló találkozót magunk nehezítettük meg, az elmulasztott lehetőségek mérkőzésén a döntetlen reális eredmény.

 

Ifjúsági csapatunk egyetlen tartalék nélkül lépett pályára a korban és tapasztalatban lényegesen fölötte álló ellenfelével szemben, erőfeletti kitartással 1:1-es döntetlent ért el, amiért minden elismerést megérdemel. A kiegyenlítő gólt Pintye Krisztián szerezte.

 

Tamás Roland játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2015. október 27.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/11/1059588.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/11/1075777.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/11.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/11.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer