Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-02-28 Sükösd-Mélykút 5-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Mélykúti SE 5:0 (0:0)

2016. február 28. (Sükösd, 120 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Mélykúti SE 0:3 (0:1)

 

Vezette: Polyák Attila Péter (Bata Zoltán, Markó László)

 

A tél végi, tavaszi rajtot az időjárás nem befolyásolta. A pálya talaja jó volt, a csapatok rendben készülődtek, mi meg a szokásos módon méregettük, történtek-e változások a télen. Nyugtáztuk, hogy el nem ment senki, egyetlen új arc tűnt fel, Varga Szabolcs érkezett Zalából, a megyei I. osztályú Pókaszepetkről. Némi nyugtalansággal figyeltük, hogy a bemelegítésnél hiányzik Rozsi, Koszorús, Kovács Robi, Nemes és Schultz Martin.

A kezdő tizenegyben még nélkülük is bízni lehetett, annak ellenére, hogy a felkészülési mérkőzések eredményeiből vegyes következtetéseket lehetett levonni. A téma nem lehetett más, mint az, hogy tudjuk-e folytatni az őszi kiváló szereplést, amely 35 pontunkkal a harmadik helyezést hozta, mi maradt meg a lendületből.

Mélykút 32 pontjával közvetlenül utánunk a negyedik helyen zárt, olyan kiválóságokkal, mint Szabó Kornél, aki 24 góljával vezeti a góllövő listát, vagy Snyehola Balázs, aki 16 találatával a hatodik. Megijedni nem volt okunk, hisz vendégeink 2012 júniusában nyertek utoljára ellenünk. Az őszi nyitányon a szezon legjobb játékával vertük meg őket Mélykúton, 3:0-ra. A csapatot elkísérő szurkolók ezt nem felejtették el – olyannyira, hogy egyikük húsz üveg sörben fogadott barátjával arra, hogy most is kikapnak. Szokatlan, mert fogadni általában a győzelemre szoktak.

Mélykútnak presztízs volt ez a találkozó, mindenáron feledtetni akarták a „sükösdi átkot”. Mi ennek tudatában kezdtünk, két akciónkból Kárpáti két szögletet rúghatott. Az elsőből akár a vezetést is megszerezhettük volna: Szabó Patrik a kifejelt labdát kapura tűzte, a gólba tartó labda egy védőn megpattant, s a kapufa mellett jutott az alapvonalon túlra.

Mélykút jól szervezett csapat, nagyon gyorsan felzárkóztak, Szabó Kornél Snyehola finom passzából tíz méterről tisztán lőhetett, Béda jól reagált és biztosan fogta. Balla és Beszedics az akciót megismételte, de Gyetvai nem tudta befejezni. Még mindig támadásban maradtak, Facskót Szabó Dávid csak szabálytalanul tudta megállítani.

Tíz perc után mi is sebességet váltottunk. Szöllősi jó labdát küldött Pestinek, de Vörös és Gyetvai közös erővel zárni tudott. Szabó Patrik küzdötte be magát a 16-osra, őt Kiss blokkolta.

A szoros védekezés meg nem szeghető parancsa mellett egyre többet járt a labda a sükösdi lábakon, de határozott fölényt nem sikerült kiharcolni. Főleg Pilcsuk indításaira kellett figyelni, így a 13. percben is. Tamás egyedül maradt Gyetvaival szemben, ám a rutin és a jó belépő segített. Facskó is megjelent, de Schultz Mátén nem jutott túl. Kemény ütközés után Szabó Kornél húsz méteres szabadrúgását Béda ezúttal is biztosan fogta.

Hullámzó játék mellett Matity, Kárpáti és Pesti révén szögletekig jutottunk, amelyeket a mélykúti védelem biztosan hárított. Gyors kontra következett, Szabó Kornél meglépett, Molnár beérte, ha nehezen is, de lehűtötte a meleg pillanatokat.

Volt rá válaszunk: Szöllősi beadásából Szabó Patrik fejese alig tévesztett célt. Az akciót Snyehola lemásolta, fejesével közel járt a gólszerzéshez. Szabó Patrik küzdötte át magát a félpályán, Pestit játszotta meg, Vörös állta útját. Schultz passzával Bohner sem boldogult, mellé lőtt.

A 21. percben Szöllősi megsérült, cseréje a jókor itthon lévő Krix Dávid lett. Az alapfelállás ezzel lényegesen átrendeződött. A következő tíz perc mezőnyjátékából részünkről egy Pesti, Szabó Patrik és Bohner kísérlet jegyezhető fel. A másik oldalon Krix tüntette el Snyeholát, a szabadrúgást követően nagy szükség volt Molnár és Tamás összehangolt közbelépésére.

A félidőig mindkét csapat rákapcsolt. Szabó Kornél nagy lövése zúgott el a jobb kapufa mellett, Krix újabb párbajt nyert Snyehola ellen. Pilcsuk keresztbe lőtt labdáját Kiss Pesti elől Kárpáti elé nyomta, Kacsának 20 méterről nem sikerült az üres kapuba találni (a kapus a 11-es ponton állt).

Matity ívelése jól érkezett Szabó Patrik elé, Facskó durván leterítette – egy sárga lap árán. Matity szabadrúgását Vörös rosszul találta el, a pörgő labda a felső kapufa csücskénél hullott le. A 42. percben ritka és sajnálatos sérülés történt: Szabó Dávid (30-35 méteres partdobásokra képes) vállát olyan rándulás érte, hogy nem tudta folytatni a játékot, Halász István folytatta helyette.

A pillanatnyi zavart Gyetvainak majdnem sikerült kihasználni: Facskó beadásánál döntő pillanatban elesett az ötösön. Egy felfutásra még nekünk is tellett, a Molnár - Bohner akció végén Pesti lőtt a kapu fölé. Következett a pihenő, azt hiszem, mindkét csapat elégedetten vonult az öltözőbe, mi azt játszottuk, amit kellett.

A második félidőt Mélykút kezdte élénkebben, Pilcsuk beadását Gyetvai alig késte le. Pilcsuk kirúgás után újra labdát szerzett, a felfutó Vörös gólhelyzetet teremtett Facskónak. Kárpáti kivárt, leolvasta a támadó szándékát és menteni tudott.

A kezdeti fellángolás csillapodott és fokozatosan átvettük a játék irányítását. Az borítékolható volt, hogy ha Pilcsuk elfárad, a vendégek nem tudják azt a játékot nyújtani, amit eddig. Mi ezzel szemben „élesebbek” lettünk.

A Molnár - Kárpáti támadás már erősen gólszagú volt, Halász az ötösről a kapust találta el. Béda nagy kirúgását Szabó Patrik lekezelte és nagy lendülettel irányt vett kapura. Cselei bejöttek, már csak Vörössel állt szemben, amikor a hátvéd elkaszálta. Nem nagyon volt más választása, viszont ezért sárga lap járt. Matity 25 méteres szabadrúgását Palásti védeni tudta.

Az 56. percben Krix törlesztette Snyeholával szembeni korábbi sérelmét, így ő is besárgult. A szabadrúgás után Beszedics lövése nem okozott gondot Bédának, Pesti elől szögletre tisztázott Vörös, majd Balla is próbára tette Bédát. Az újabb nagy kirúgást Szabó Patrik szerezte meg, rávezette a labdát Vörösre, a középhátvéd elkövette előző hibáját, így megkapta második sárgáját, majd a pirosat.

A 60. percben a vendégek tízen maradtak és tapintható volt az idegesség. Matity élt a lehetőséggel, lövésére Palásti mozdulni sem tudott (1:0).

A következő öt percben Szabó Kornél és Gyetvai még összeszedte magát és megpróbálkozott az egyenlítéssel, mégis más, egészen más következett, felgyorsultak az események. A 67. percben Pilcsuk már nem tudta követni Matityot, lerántotta. A szabadrúgás után tűz alá vettük a kaput az ötösön, Pesti első lövése a gólvonalon álló védőkről kipattant, másodszor már nem találta el jól.

A jelenet után Pilcsuk cserét kért és bekövetkezett, ami várható volt, a megfogyatkozott csapat irányító nélkül maradt, amit a 70. percben ki is használtunk: Bohner 22 méterre a kaputól lövésre szánta el magát, ami lehetetlen ívben pörgött a felső sarok felé. A kapus és mindenki más azt hitte, kimegy, csak Pesti nem: utána ment és visszafejelte Szabó Patriknak, akinek csak bólintani kellett (2:0).

A középkezdés után egy perc sem telt el, Schultz passzával Halász megindult és 25 méterről bődületes nagy gólt lőtt (3:0).

A gól végleg megtörte a vendégeket, feladták. Az újabb középkezdés után a Halász – Schultz - Szabó Patrik kombinációra nem volt ellenszer, a háromszögelés végén Schultz a kilépő kapus mellett gurított a hálóba (4:0).

A gól után kettős csere következett: Matityot Hornyák, Molnárt az új fiú, Varga Szabolcs váltotta és folytatódott az egy kapuzás. Pesti, majd Szabó Patrik foglakoztatta Palástit, de az újabb gólra még hat percet kellett várni. Pesti felgyorsított, labdáját Szabó Patrik átvette és az ötös magasságában pontosan tálalt a rövid sarokra érkező Kárpáti elé, akinek két méterről nem okozott gondot betalálni (5:0).

Az ötödik után Szabó Kornélnak még volt ereje és szíve a félvonalon átlátogatni, először harminc méterről telibe találta a felső kapufát, második nagy lövése fölé ment. Góljaink számának gyarapítására még mindig volt lehetőség, de nem éltünk vele. Bohner átadását Pesti tíz méterről lőtte fölé, Halászéból Schultz Máté a kapust találta el, ez lehetett volna a hatodik.

A sípszó számunkra várakozáson felüli eredményes mérkőzést zárt, vendégeinknek továbbra is „mumus” maradt a Sükösd, lehet rá fogadni. A mértéktartást mégis ajánlanám, mert vasárnap Nemesnádudvarra megyünk.

 

Ifjúsági csapatunkat minden tekintetben felülmúlta ellenfele és 3:0-ra kikapott.

 

Polyák Attila Péter játékvezetőnek nem volt nehéz dolga, osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2016. március 1.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/16/1107675.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/16/1132164.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/16.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/16.html

  

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer