Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-03-27 Sükösd-Katymár 3-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Katymári SE 3:0 (0:0)

2016. március 27. (Sükösd, 120 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Katymári SE 4:0 (2:0)

 

Vezette: Pataki Győző (Szlavikovics Attila, Ottenthál István)

 

Azzal mindenki tisztában volt, hogy a továbbiak szempontjából nagyon fontos és nehéz feladat előtt áll csapatunk, ha a dobogós helyét továbbra is tartani akarja, hiszen Mélykút nagyon jön fel, a nyakunkon van.

Katymár már az ősszel letette a névjegyét, 30 pontjával az ötödik helyen fordult. A tavaszi kezdésük halványabb az őszinél, otthon nem bírtak a Kelebiával (1:1), Borsódon (3:3), aztán Nagybaracskán rúgtak egy hetest, Borotán viszont kikaptak 3:1-re. A tabellán 35 pontjukkal most a hatodikak. Volt mitől tartanunk, az őszi két vereségünk egyikét éppen Katymáron szenvedtük el, s ez a profi gárda bárkit meg tud verni, ha jó napja van.

Nálunk jó hangulatban készülődött a társaság és a bemelegítésnél jó volt látni, hogy 18-an vannak. Felépült Schultz Martin és némi meglepetésre Szabó Dávid is játékra jelentkezett. Így csak Nemes, Szöllősi és Koszorús hiányzott.

A vendégek kezdő csapatában nyolc „vendégmunkást” számoltam meg, amely teljes letámadással kezdett. Lukac már a második percben próbára tette Szabadost. Mihalics húzott kapura, Tamás csak másodszor tudta megállítani. Csont szögletét húzta le Szabados, Molnár szabálytalan volt Safrannyal szemben. A szabadrúgásnál Ciric lesen ragadt. Matity labdát veszített a középvonalnál (nem jellemző), amiből Csorba indulhatott, Tamás nagyszerűen szerelte. A szögletből Csorba lőtt fölé.

Tíz perc után tudtunk kilépni a szorításból. Pesti indításából Szabó Patrik lőtt 20 méterről fölé. Matity, majd Rozsi játszotta meg Pestit, Ciric először oldalra, majd szögletre mentett előle. A szögletből Schultz Máté fejelt mellé.

Gyors volt a játék és pillanatokon belül változott, de úgy tűnt, hogy mi óvatosabbak vagyunk, a harcot a középpályára igyekeztünk terelni, kemény összecsapások felvállalásával, amiben Schultz Máté jeleskedett. Negyed óra elteltével nálunk Szabó Patrik, Pesti és Matity, a vendégeknél Nagy Zorán és Mihalics kísérletei jegyezhetők fel. Veszélyesnek az utóbbi látszott, de Molnár jókor érkezett. Mihalics újra megpróbálta, hiába, mert Szabados megfelelő ütemben lépett ki elé.

Kirúgás után Szabó Patrik kiváló helyzetbe hozta Pestit, a két védő között ki tudott bújni, lövése szokatlanul gyengén sikerült. Ez volt az első igazi helyzetünk, az pedig nyilván való volt, hogy sok nem lesz belőle. Az ellentámadásnál Lukac esélyeit hiúsította meg Halász és Kovács Robi közös erővel. Kárpáti beljebb húzódott és egyéni játékkal próbált meg rést találni – hiába, mert Safrany labdával együtt elrúgta.

A 22. percben Nagy Zorán tornásztatta védőinket, a zavart Rozsi fejese oldotta fel, a szöglet veszélytelen volt. Ciric nagyon aktív volt, mélységből indult, szabályosan nehéz megállítani, pontos átadását Lukac lőtte mellé. Csorba, Kuntic és Plavsic ismételt, a befejezést Tamás és Matity blokkolta, de csak a félpályáig tudtuk felhozni a labdát. Mihalics megszerezte, Lukacot hozta jó pozícióba, szabad volt előtte az út, ő mégis a távoli lövést választotta, ami nem okozott gondot Szabadosnak. Kidobásából Rozsi - Pesti volt a labda útja, Szabó Patriknak kellett volna befejezni, de a védők szorításában szabálytalankodott a 11-es ponton.

A kontra nagyon gyorsan érkezett, Nagy Zorán elől Szabados szedte fel a labdát. Teljesen kiegyenlített játék mellett folyt tovább a küzdelem, valódi gólhelyzet nélkül. A 33. percben Csorba csúnyán letarolta Schultz Mátét, Halász távoli szabadrúgását Rozsi ívelte Kovács Robi fejére, a csúsztatás a bal kapufa mellett suhant el. Schultz Máté igyekezetében rálépett Csont lábára. A szabadrúgásból Kovács Robi remekül szerelte Lukacot.

Schultz Máté következő akciója már sokkal nagyobb bajt okozott: 17 méterre a kapunktól elkaszálta Nagy Zoránt. Jó helyről, középről járt a szabadrúgás, de megúsztuk, mert Mihalics lapos lövése ugyan elkerülte a sorfalat, de a kaput is.

Csont nem felejtette el afférját Schultz Mátéval szemben és törlesztett, büntetése egy sárga lap. Az utolsó öt perc tartogatott még izgalmakat. Rozsi kifejezetten támadó szerepre váltott, először távolról lőtt fölé. Első indítását még lefülelték, a második már elérte Pestit, őt Mihalics gáncsolta. Rozsi szabadrúgását Szabó Patrik tette a gólhelyzetben lévő Pesti elé, most Plavsic és Kuntic ütötte el közös erővel. Tizenegyest reklamáltunk, de a játékvezető továbbot intett. Én határesetnek véltem, bírója válogatja, hogy ki fúj ilyenkor és ki nem.

A futball kiszámíthatatlansága két perc múlva ismételt. Egy hosszan előrevágott labdával Kopunovic kilépett a lesre játszó védőink között. A játékvezető tovább engedte, Szabados a teljesen kiszolgáltatott helyzetben eléje vetődött és a lábát kétségtelenül elérte, de ez nem akadályozta abban, hogy tovább menjen. A labdát hosszan tolta meg, látta, hogy kimegy, egy tizenegyes reményében elesett, a színlelésért sárga lapot kapott.

Az utolsó két perc a miénk volt. Csont elütötte Matityot, Safrany Pestit. Rozsi szabadrúgása nagy zavart keltett az ötösön, végül Pesti elől Ciric mentett szögletre. Rozsi beadása szinte érintette Pesti haját, de a gól elmaradt, szólt a félidőt jelző síp.

Egy sérülés miatt kimaradt katymári játékossal abban maradtunk, hogy aki az első gólt lövi, az nyer. Reméltem, hogy mi leszünk, mert minden meccsünkön a második félidőben voltunk jobbak, amelyet cserével kezdtünk: Halász helyett Schultz Martin érkezett. A játék pedig azon a hőfokon folytatódott, ahol abba hagytuk.

Kovács Robiról Csorba lefordult, passzát Kopunovic vette át a 16-oson belül. Senki nem bántotta, egyszerűen hasra esett. Utána Schultz Martint kerülte meg, Molnár és Schultz Máté segített.

Egymást követték a kemény ütközések. Matity Kunticcsal, Safrany Pestivel, Schultz Máté Csonttal találkozott. Ez utóbbi már túlment a megengedett határon, amit csak tetőzött Safrany kegyetlensége Matittyal szemben. A sárga mindkét esetben elmaradt.

Tíz perc elteltével alább hagyott a hév, az 57. percben támadáshoz zárkózott fel az egész középpályánk. Pesti nagy labdával találta meg Szabó Patrikot – az alap és a tizenhatos vonal találkozásához nagyon közel. Deményi kapus előnyös helyzetben könnyen tisztázhatott volna, és nem hitte el, hogy Patrik komolyan gondolja a labda megszerzését és a legrosszabb megoldást választotta: kézzel húzta maga alá a labdát a 16-os vonalon kívülről. Könnyelműségéért szabadrúgás és sárga lap járt, nekünk pedig eljött a várt pillanat: Matity szabadrúgását Pesti a védők sűrűjéből nagyszerű fejessel küldte a rövid sarokba (1:0).

A gólt nagyon hangos szerb szóváltás követte, gondolom nem egymást dicsérték. A lélektani előny nálunk volt és három percen belül ki is használtuk, következett a mérkőzés legjobban végigvitt támadása és befejezése. Rozsi fellépett a félpályáig, hajszálpontos átívelését Szabó Patrik egyből visszatette Kárpátinak, Kacsa pedig gondosan helyezte a bal sarokba (2:0).

Ez a találat számunkra sokat ért, de Katymárt csak percekre fogta meg, tovább hajtottak. Kopunovic felgyorsított, bántani már nem lehetett, lövését Szabados bravúrosan hárította. Lukac elől meleg helyzetben tisztázott Rozsi.

Az egyébként is sérüléssel bajlódó Matity Safrany korábbi „csomagja” miatt cserét kért, helyére Bohner érkezett, jókor, mert gyorsasága, váratlan labda szerzései és megelőzései segítették az egyre jobban kiteljesedő csapatjátékunkat. A harci kedv nem lanyhult, részünkről mégis nyugodtabb szakasza következett a mérkőzésnek.

Több lett az adogatás, javult a labdatartás és vártuk, hogy hátha hibázik még Katymár, erre volt esély, mert kitámadtak. Viszont nem volt nehéz észrevenni, hogy fogy a vendégek ereje, kiütközött a két csapat közötti edzettség béli különbség. Védőik lelassultak, középpályásaik sem hozták az első félidőbéli teljesítményüket.

Nekünk voltak tartalékaink, Faddi edző a 70. percben további cserékre szánta el magát: Kárpáti helyett Szabó Dávid, Molnár helyett Varga jött be. Dávid mindjárt be is mutatkozott, Plavicsot ütötte el.

Némi átrendeződés után a frissen belépőkkel ismét támadásokba kezdtünk. A Bohner – Pesti - Szabó Patrik akcióval már ziccerig jutottunk, a kapus most éber volt és kifutással mentett. Pestinek nem szegte kedvét, hogy Ciric menetrendszerűen felrúgja, jó helyzetet teremtett magának, mégis Schultz Martint választotta, akinek a lövése célt tévesztett. Szabó Dávid 40 méterről majdnem meglepte Deményi kapust, lövése a jobb sarok felett centiméterekkel hagyta el a pályát.

Tíz perc volt még hátra, nagyon vigyáztunk a két gólos előnyünkre, erőnkből mégis futotta még néhány kontrára. A 82. percben Szabó Patrikot nem tudták megállítani, tisztán érkezett a 16-oson belülre és pazar gólpasszal kínálta meg Pestit. Laci élt a lehetőséggel, kivárt, elfektette a kapust és nagy nyugalommal helyezte el a harmadikat (3:0). Ezzel be is fejezte, Angeli követte.

A csere pillanatait Katymár igyekezett kihasználni, Nagy Zorán a 11-es ponton járt, amikor Szabó Patrik a labdával együtt elsodorta. Kuntic és Ciric az utolsó pillanatig harcolt, de védelmünk átjátszhatatlan volt. Nekünk viszont az utolsó percben is futotta egy látványos támadásra: az Angeli - Schultz Máté - Bohner akcióhoz szavuk sem volt, Zsolt beadását Szabó Patrik három méterről vágta fölé.

Ezen nem múlott már semmi, a csapat szép húsvéti ajándékkal szolgált a hálás hazai közönségnek!

 

Ifjúsági csapatunk 2:0-ás félidő után 4:0-ra nyert. Góllövők: Kárpáti Zsolt (3) és Kernya Kristóf.

 

Pataki Győző játékvezető három-négy kényes helyzetben jól döntött, osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2016. március 29.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/20/1107708.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/20/1132273.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/20.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/20.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer