Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-04-17 Sükösd-Dusnok 0-2

FELNŐTT: Sükösd SC – Dusnok KSE 0:2 (0:2)

2016. április 17. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Dusnok KSE 1:1 (0:0)

Vezette: Vörös Gábor (Id. Péter-Szabó Ottó, Péter-Szabó Márk)

 

Dusnok az őszi fordulót az első helyen zárta 42 ponttal, benne egy érthetetlen nemesnádudvari 8:1-es és a Sükösd elleni, otthoni kellemetlen 1:0-ás vereséggel. A tavaszi első forduló legnagyobb meglepetését okozták, hazai pályán kikaptak Érsekcsanádtól, döntetlent értek el Mélykúton. Döntetlennel végeztek a rivális Nemesnádudvar ellen is, a további négy meccsüket megnyerték, így 13 ponttal gyarapodtak, mi 16-tal. Egy vereségünk és egy döntetlenünk mellett a számok alapján jobban kezdtünk ellenfelünknél.

A szoros élmezőny (Dusnok 55, Nemesnádudvar 54, Sükösd 51) pontjait figyelembe véve a találkozó rangadónak számított, hiszen ha nyerünk, megnehezíthetjük Dusnok bajnoki esélyeit. A Dusnok elleni hazai eredményeink óvatosságra intettek, nyerni egyszer, 2011 áprilisában tudtunk ellenük. Ezen akár túl is léphettünk volna, ha mondjuk a Mélykút, vagy Katymár elleni kiváló játékunkat meg tudjuk ismételni. Dusnok ellen ettől kevesebb nem elég!

Optimizmusunkat árnyékolta, hogy az utóbbi két mérkőzésünkön a fáradság jeleit lehetett felfedezni, fejben és lábban egyaránt. Reményt adhatott, hogy talán a legjobb összeállításban léptünk pályára.

A rangadó egyértelmű vendégtámadásokkal kezdődött és úgy is folytatódott. Bolvári Zoltán, Csobolya és Rónai korán tudatta, hogy nem bíznak semmit a véletlenre. Sorban Tamást, Kovács Robit és Rozsit tesztelték. Bolvári Dávid kemény lövése jelezte, hogy 22 méterről is veszélyesek. Tíz perc alatt kiderült, hogy Vargának nagy gondjai lesznek Bolvári Zoltánnal.

A kezdeti „riadalom” után lassan kezdtünk magunkhoz térni, Szabó Patrik kapáslövése a kapusról pattant szögletre. Rozsi beívelését Kristály János vágta mezőnybe. Simonits I. indult középpályáról, Schultz Martin szerelte szabálytalanul, a gyorsan elvégzett szabadrúgást Schultz Máté időben csípte el. Kovács Robi indíthatott, Schultz Martint Kovács Tamás taposta meg. Rozsi 25 méteres szabadrúgása a védőkről jött vissza.

A Rónai - Simonits István - Kristály János akciót Szabó Patrik állította meg. Jagicza hozta fel újra a labdát, jól játszotta meg Kristály Dánielt, vele Matity ütközött. Kovács Tamás 40 méteres szabadrúgására Simonits István emelkedett a legmagasabbra és csúsztatott fejese a jobb sarokban kötött ki (0:1).

Tizennégy perc telt el, a korai vezetés csak növelte a vendégek eddig sem csekély önbizalmát, bátran támadtak tovább, magas fordulatszámon. A Bolvári testvéreknek jó napjuk volt, megállás nélkül kezdeményeztek, minden akciójuk komoly gondot okozott.

Schultz Martin rossz passzával kedvező helyzetbe hozta Bolvári Zoltánt, aki Vargát otthagyta, végül Tamásnak sikerült közbelépni. Béda rosszul sikerült kirúgását Kristály János kaparintotta meg, lövése nem okozott gondot. Matity, majd Schultz Máté indította Pestit, Mihalik egy percen belül kétszer felrúgta.

Csobolya passza már gólhelyzetben találta Bolvári Dávidot, mégis továbbtette Jagiczának, aki könnyelműen fölé emelt. A kirúgás megint a vendégeké, Csobolya nagy lövése kijött Vargáról, Kristály Dániel kissé elkapkodva lőtt mellé.

Hosszú percek óta dusnoki lábakon járt a labda, mi igazi helyzetet képtelenek voltunk kialakítani. Pesti unta meg a várakozást és harcosan labdát szerzett, passzával Schultz Martin amilyen jól indult, olyan rosszul adott be.

A 23. és 33. perc között azért mégis elindult valami, elsősorban Rozsi felfutásai nyomán. Beadásából Szabó Patrik lőhetett, de Kristály János oldalra mentett. A másik oldalon Varga először lépte át a félvonalat, labdájával Schultz Máté felgyorsított, átadásából Pesti a kapuba talált, de les volt!

Schultz Martin is megtalálta még ebben a percben Pestit, Kristály János szögletre mentett előle. Rozsi beívelése jól jött a hosszú sarokra, Matity fejéről Tóth öklözte ki a labdát. A támadó harmadban maradtunk, Matity indítását Szabó Patrik élesen keresztbe lőtte a kapu elé. Pesti kerülhetett volna helyzetbe, de Mihalik gyorsabb volt. Kristály Dániel elkaszálta a lendületben lévő Szabó Patrikot, Rozsi 28 méteres szabadrúgásában reménykedtünk, most nem jött be (mint Felsőszentivánon), Simonits István kifejelte.

Csobolya könnyen jutott át a középpályán, Tamás és Varga közösen szerelte. Visszatámadásunk, a Pesti - Szabó Patrik - Kárpáti akciót Simonits István blokkolta. A Kovács Robi - Schultz Máté letámadás is jónak látszott, a befejezés elmaradt Jagicza megakasztotta Pestit.

Közepes erejű kísérleteink nem jártak eredménnyel, a 35. percben egyenlítés helyett jött a hidegzuhany: Jagicza átadását Rónai nagy erővel lőtte a jobb kapufára, a labda onnan vágódott védhetetlenül a hálóba (0:2).

Döbbenten figyeltük a történteket, az eddigi játékunk alapján a két gólos előny nagyon soknak látszott, percekre lefagyasztotta a csapatot. Továbbra is a vendégek mozgatták az eseményeket, védekezésre kényszerültünk. Matity buktatta Jagiczát, Szabó Patrik Kristály Dánielt. Schultz Máté is kiharcolta sárga lapját, a felezővonalnál Kristály Jánost döntötte le. A sértett is az első gólnál bevált ívelést választotta, Simonits István lőhetett és a kapufát találta el.

A félidő előtt még egyszer összeszedtük magunkat, Szabó Patrik jó pozícióban közeledett a 16-oshoz, Kristály János nem hagyta továbbmenni. A szabadrúgást Pesti elől Bolvári Dávid szögletre nyomta, ebből Szabó Patrik fejelt fölé. A kirúgást Kovács Robi szerezte meg és azonnal el is veszítette. Kristály Dániel indította a mindig megjátszható Rónait, Tamás kritikus helyzetben tisztázott szögletre. A beívelés a védőkről Bolvári Dávid elé került, a játékvezető lőni már nem hagyta, belefújt a sípjába.

A félidőben látottak összegzése egyszerű: támadásban és védekezésben felülmúltak bennünket, „élesebbek” voltak. Sokatmondó, hogy Pesti lesgólján kívül egyszer sikerült a kaput eltalálnunk, így pedig nehéz egyenlíteni.

A második félidőt Varga helyett Bohner kezdte, Kovács Robi húzódott hátra jobb oldali védőnek. Dusnok a biztos vezetés birtokában a középpályán kezdett altatni bennünket, de Csobolya és Bolvári Dávid egy pillanat alatt felgyorsított, Schultz Máté jókor, de rossz ütemben csúszott be. Bolvári Dávid 20 méterről emelt kapura, ezúttal veszélytelenül.

Az öt perces lendület után valamelyest visszahúzódtak, nagyobb területhez jutottunk, Bohner ezt ki is használta, vele gyorsabb lett a középpályánk, Simonits István ezt észlelte és gyorsan le is nyomta. Schultz Mátéval már nehezebb dolga volt, de őt is felrúgta. Máté szabadrúgását Schultz Martin kapta, beadása előtt Kovács Tamás most is időben érkezett.

Matity is élénkebb lett, valamivel többet vállalt, mint az első félidőben, mielőtt gólhelyzetet tudott volna teremteni magának, Simonits István feltartotta. A szabadrúgást Rozsi emelte a kapura, veszélytelenül.

Kiegyenlítettebbé vált a játék, voltak ígéretesebb perceink, mint az első félidőben, igazi gólveszélyt mégsem jelentettünk, megfojtották minden próbálkozásunkat, kivártak és biztonság mellett beérték a kontrákkal. Ezekben viszont mindig benne volt a gól!

Kevésbé hatékonyan, de a gólszerzésről mi sem mondtunk le. Mihalik lerántotta az induló Bohnert, Rozsi szabadrúgását Rónai mentette. Bolvári Zoltán öt perces pihenő után újra jelentkezett, Tamás nehéz helyzetben állította meg. Pesti váltott Schultz Martinnal, beadását Kristály János küldte szögletre. Elvégzése előtt Schultz Martin helyett Szöllősi érkezett. Rozsi sokadik szögletét Rónai fejelte ki. Szabó Patriknak sikerült eltalálnia a kaput, lövését Tóth biztosan fogta.

Középen és mindkét szélen megpróbáltunk a kapu közelébe jutni, de rést találni szinte lehetetlen volt a dusnoki védelmen. Minden kísérletünkre volt megoldásuk, meglepetést nem tudtunk okozni. Arra különösen vigyáztak, hogy a 16-oson belülre ne kerüljünk.

Matity egyéni akciója is ennek lett az áldozata, vele Kovács Tamás bánt el nagyon keményen. Rozsi 25 méteres szabadrúgása kijött a sorfalról, újra lőhetett, de beleért egy védő. A szögletet Simonits István fejelte Kárpáti elé, Kacsa megpróbálta 25-ről, de ez nem hasonlított a felsőszentivániéhoz.

A gólszerzés reményében Faddi edző újabb cserével próbálkozott, Szabó Patrik helyén Szabó Dávid folytatta. Két gyors támadás szakította meg létező, de veszélytelen fölényünket. Kristály Dániel szögletét fejelte alig fölé Simonits Tamás, Bolvári Zoltán egyedül húzott kapura, a játékvezető lesen találta, reklamálásért sárga lapot kapott.

Válaszul egy Kárpáti szóló zárult szöglettel, a sokaságban Kovács Tamás estében menteni tudott. Simonits István hosszú labdájával Bolvári Zoltán ismételten meglépett, csak Tamás rutinjának köszönhető, hogy nem fejezte be.

A 73. percben jött a negyedik cserénk: Matity helyett Angeli érkezett. Két-három jó indításával Szabó Dávid, Kárpáti, majd Pesti került kapu közelbe, de számunkra ez továbbra is zárva tartott. Bolvári Zoltán jó pozícióból indulhatott a félpályáról, Kovács Robi birkózókat megszégyenítő mozdulattal vitte földre, a sárga lap méltányos volt.

A feltolt védelmünk jobbnál jobb lehetőséget kínált vendégeinknek. Tamás harmadszor maradt egy az egyben, most Eleknek nem sikerült átjutni rajta. Rónai is megpróbálta még húszról, Béda a helyén volt.

Az utolsó percekben Pestiben maradt még két támadásra erő, Simonits István és Kristály János ezúttal is határozottan szerelt. Szöllősié volt az utolsó kísérlet, beadását Pesti átengedte Kárpátinak, aki az ötösről sarkalással próbálta kapuba juttatni a labdát, ma ez sem sikerült, pedig ezen a tavaszon bevettük minden ellenfelünk kapuját. Egy lehetőség elúszott, de még nem veszett el semmi!

 

Ifjúsági csapatunk küzdelmes mérkőzésen, értékes 1:1-es döntetlent ért el, a gólt Kárpáti Zsolt fejelte.

 

Vörös Gábor játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2016. április 19.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/23/1107735.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/23/1132218.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/23.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/23.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer