Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-04-24 Bajaszentistván-Sükösd 1-1

FELNŐTT: Bajaszentistváni SK – Sükösd SC 1:1 (1:1)

2016. április 24. (Baja, 80 néző.)

IFJÚSÁGI: Bajaszentistván-LUA – Sükösd SC 1:2 (1:1)

Vezette: Polyák Attila Péter (Tóth István, Szűcs Gábor)

 

Bajaszentistván ősszel utolsó előttiként, 9 ponttal zárta a szezont. A tavaszi nyolc fordulóból ötöt otthon játszott, négy győzelemmel, amelyből már figyelemre méltó a Kelebia elleni 4:2 és négy veresége, ebből kiütéses a Mélykút elleni 0:9. Tavasszal tehát jobban teljesítettek, 9 pontjukat 12-vel gyarapították, így a középmezőny alsó szélén a 12-ek a tabellán.

A mérlegünk velük szemben fényesnek nem mondható, az utóbbi 17 találkozóból hetet tudtunk megnyerni, két döntetlen mellett nyolcszor vesztettünk. A legjobb eredményünk ellenük a tavaly őszi sükösdi 7:0, amikor a gólbőség mellett játékban is nagyon megvertük őket.

Negyedik helyünk és 51 pontunk alapján a mérkőzés esélyesei lehettünk, de nem lehetett figyelmen kívül hagyni, hogy mi az utolsó két mérkőzésünk után (egy döntetlen egy vereség) a leszálló, ők két győzelemmel a felszálló ágon rajtolhattak. Jó jelnek azt sem vehettük, hogy hiányzott Béda, Molnár, Szabó Patrik, Kovács Robi és Schultz Martin. Nemes huzamosabb ideje sérüléssel bajlódik.

A mérkőzést a bajaszentistváni pálya használhatatlansága miatt a Petőfi Szigeten, műfüves pályán rendezték meg. Bajnoki mérkőzésen először találkoztunk ezzel a „talajjal”.

A sivár, hideg időben néhány elszánt szurkoló előtt jelentős hátszéllel kezdtünk, az első öt percben ennek ellenére mi védekeztünk. A gyors Fabók - Majoros akcióban volt fantázia, a befejezést Snyehola rontotta el. Majoros passza is jó helyzetben találta Fabókot, Tamás időben érkezett. Szöllősi buktatta Onhauszt, Somogyi 20 méteres szabadrúgását is Tamás tette ki oldalra. A másik oldalon Snyehola nem tudott elmenni Schultz Máté mellett.

A bátor hazai kezdéssel nem számoltunk, egy cseppet sem respektálták a negyedik helyünket. A hatodik percben érkezett a válaszunk: Rozsi indításából szögletre szerelte Pestit Balogh, Kárpáti beívelését Pesti a hosszú sarokba csúsztatta (0:1).

A korai előny jól jött, okkal várhattuk a következőt és ennek megfelelően támadtunk. Pestit buktatta Onhausz. Halász szabadrúgását Varga vette át és váratlanul a bal kapufa mellé lőtt. A Rozsi - Kárpáti adogatás végén Matity került gólhelyzetbe, öt méterről jobbal lőtt a kapufa mellé.

Nem baj, gondoltuk még akkor, majd a következő bemegy, de egészen más következett a 11. percben. A gyors ellentámadás végén Varga lerántotta a lendülettel érkező Fabókot 25 méterre a kaputól. Somogyi erősnek nem mondható szabadrúgása meglepte Szabadost, a labda a jobb sarokban kötött ki (1:1).

A lélektani előnyünk ezzel megingott, de csak átmenetileg, mert percenként jutottunk el lövő távolságig. Szöllősi beadását Radics nyomta ki, az érkező Halász húszról mellé durrantott.

A bal oldalunk volt aktívabb, Rozsi rendszeresen feljárt, labdáival Kárpáti többször is túljutott az egyébként ügyes és gyors Hangyán. Beadásaival Matityot és Pestit kereste, ha a helyzet úgy kívánta, visszagurított lövésre Rozsinak is. Ez történt a 14. percben is, amikor derékba találta Pestit. Matityé volt a következő lehetőség, ám az energikus Balogh elsodorta. Halász szabadrúgását Donát kapta, távoli lövése nem okozott gondot Molnár kapusnak.

Élénkebb lett a jobb oldalunk is, Szöllősi bátran és jól cselezett, Pestit hozta jó helyzetbe, lőni nem tudott, mert Onhausz megelőzte. Mégis maradtunk a 16-oson, két szögletet rúghattunk, mindkettőt a védők mentették. Schultz Máté indult mélyről, keresztlabdáját Rozsi fejelte mellé.

Erőltettük a támadásokat, a folyamatos nyomást Majoros szakította meg, őt Szöllősi szerelte szabálytalanul. Snyehola szabadrúgását Tamás fejelte ki. A labdát Balogh szerezte meg és nagy léptekkel indult vele kapura, Varga akasztotta meg. A szabadrúgás ezúttal veszélytelen volt és gyorsan felzárkóztunk, Schultz Máté indította Szöllősit, cseleivel túljutott a védőkön, három méterről lőhetett, de egy ütemet késett és Onhausz még közbe tudott lépni. Nagy lehetőség maradt ki!

Matity fejelhetett szögletből, a kavarodást nem tudtuk kihasználni. Szabó Dávid nem találta helyét, a 26. percben vétette észre magát először észre. Labdát szerzett, jól indult és jól passzolt Rozsi elé, a lövés - ki tudja, hányadszor - a védőkről jött ki.

Egy perc múlva Dávidnak Szöllősi harcolt ki jó lehetőséget: számára ideális távolságról lőhetett, tőle szokatlanul gyengén. Elég idő telt el, hogy észrevegyük, ezt a védelmet szokványos és kiismerhető megoldásokkal nem tudjuk átjátszani, itt csak a váratlan húzás segíthet.

A feltörhetetlen védelem eddigi teljesítménye mellett a Fabók – Somogyi - Hangya trió minden megmozdulására is figyelni kellett, a hazai támadásokban ők domináltak. Majoros is partner volt, Varga rossz passzával húzott kapura, Rozsi csak szabálytalanul tudta megállítani. A szabadrúgás utáni veszélyt Schultz Máté és Varga közösen számolta fel.

A kirúgást a Halász – Matity - Kárpáti akció követte, ez Radicsban akadt el. A következő támadásunkban már több volt, Kárpáti beadását Rozsi keményen kapura tűzte, a kapus Pesti elé tenyerelte, Laci öt méterről rosszul találta el, lövése mellé ment.

Az ellentámadásból Hangya már a 16-osunkon járt, átadását a szabadon érkező Somogyi elől Varga csípte el és Pestihez továbbított. A befejezés most sem sikerült, Losonczi szerelni tudott, de csak röviden, Halász lőhetett, mint már annyiszor, most is a védőkről került szögletre. Rozsi szögletei mindig veszélyesek voltak, most Matity nem érte el, korábban Pesti és Schultz Máté késte le. A kontrából Szöllősi csak lerántani tudta Somogyit, a büntető sárga lap jogos. Radics szabadrúgását Losonczi kezelte le és lőtt közelről mellé.

Ezután a legjobb támadásunk következett, ez is eredménytelenül: a szépen végigvitt Varga – Halász - Rozsi akciót Matity nem tudta befejezni. A mentésből mégis Halász elé került a labda, beadása elől Pesti elhúzta magát, a csel nem jött be, mert mögötte nem volt senki. Szólt a síp, a felek nem jutottak dűlőre.

A második félidőt Szabó Dávid helyett Bohner folytatta. A szél most a hazaiakat támogatta, ehhez kellett alkalmazkodni. Az első öt percet a hazaiak ugyanúgy megnyomták, mint az első félidőben.

Losonczit, majd Onhauszt állította meg Tamás szabályosan, Schultz Máté Somogyit – szabálytalanul. Losonczi szabadrúgása Vargáról pattant Fabókhoz, beadását Majoros fejelte a bal kapufa mellé.

Kezdeti lendületük nem járt eredménnyel, Rozsi továbbra is menetrendszerűen járt fel, Bohnert játszotta meg kétszer, az elsőből fölé lőtt, másodszor Balogh mattolta. Rozsi 25 méteres szabadrúgását a bal kapufa mellől nyomta ki a kapus.

Tamás folyamatos buzdítására gyorsabban és nagyobb erőbedobással folytattuk a támadásokat. Balogh ismét találkozott Matittyal, és jöhetett az újabb szabadrúgás, ugyancsak 25 méterről, ez a sorfalról került Schultz Máté elé, aki belsővel emelt fölé.

Az eredménytelenség befészkelte magát a fejekbe, nőtt a türelmetlenség az ellenféllel és a társakkal szemben egyaránt. Rozsi Majorost döntötte le, Radics 40 méteres szabadrúgását szeszélyesen forgatta a szél, végül Tamás megnyugtatta. Somogyi mindig megjátszható volt, pontos beadását Majoros élesen küldte a jobb sarokra, Szabados lábbal mentett, nagyon fontos pillanatban.

A 60. percben jött a második cserénk, Halászt Angeli váltotta, mivel Matity elől a levegőt is elszívták, középen átvette az irányítást. Nagy igyekezettel látott munkához, szervezte a támadásokat. Területe volt, mert ellenfelünk csak ritkán lépte át a felezővonalat. Rozsival, Matittyal folyamatosan kereste Kárpátit, Bohnert és Szöllősit. Robi kiváló beadását Onhausz fejelte Pesti elől kapu fölé.

A 70. perctől folyamatosan az ellenfél térfelén tartózkodtunk, Rozsi két percenként nyeste a labdákat a 16-osra, a kifejelt, kivágott labdákból szinte minden támadónknak sikerült a védők mögé kerülni, de rést nem találtunk. Angeli és Schultz Máté megpróbálta távolról is, az eredmény ugyanaz maradt.

A 77. percben eldőlni látszott a mérkőzés: Schultz Máté passzából Pesti lövése a kapuba tartott, de mint eddig, Baloghban most is elakadt. A következő percben eldőlhetett volna a hazaiak javára is, mert a Stigmon - Losonczi kontrából létszámfölénybe kerültek, s ketten is lesre futottak a 11-es ponton. A következő perc is kínált lehetőséget, de Somogyi gólpassz helyett az oldalhálót találta el.

Az utolsó nyolc percben csak fokozódott az idegesség, ami jót sose hoz. Pesti beadását Szöllősi lőtte fölé, Bohnerét a kapus fogta. A 87. percben Szöllősi meghúzódott, cserét kért, helyette Hornyák jött be, s még ebben a percben hátulról elkaszálta a gólhelyzetben lévő Fabókot. Piros lap és 11-es! Döntő pillanathoz érkezett a találkozó: Somogyi büntetőjét Szabados bravúrosan védte. A kirúgásból Rozsi tett még egy utolsó kísérletet, a 16-osig hozta fel a labdát, átadását Schultz Máté lőtte nagy erővel fölé. Hosszabbítás nem volt, maradt a döntetlen és még örülhetünk is neki.

 

Ifjúsági csapatunk dicséretesen helytállt, 1:0-ról fordítani tudott Radics József és Rácz Gergő góljaival 2:1-re.

 

Polyák Attila Péter játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2016. április 16.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/24/1107741.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/24/1132221.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/24.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/24.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer