Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-04-30 Sükösd-Tompa 3-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Tompa SE 3:0 (2:0)

2016. április 30. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Tompa SE 8:2 (3:2)

Vezette: Szűcs Gábor (Jánosi István, Bata Zoltán)

 

Tompa ősszel megrendítő vereségek sorát szenvedte el idegenben. Bácsborsódon 13:0-ra, Nemesnádudvaron 17:0-ra, Hajóson és Katymáron egyaránt 11:0-ra kapott ki. Otthonában is kapott 12-őt. Katymártól, mi „csak” hatig jutottunk náluk. A 15 fordulóban pontot nem szereztek, 7 gólt lőttek és 104-et kaptak, ez mérkőzésenként majdnem hét gólos átlagnak felel meg. A megye futballtörténetében alig akad hasonló sorozat. Általános volt a vélemény, hogy ezt a lélekölő terhet nem sokáig bírják és előbb-utóbb „bedobják a törülközőt”. Ezzel szemben állták a pofonokat és talpon maradtak, amiről csak elismeréssel lehet szólni.

Őszi vesszőfutásukat tavasszal már meglepetéssel kezdték, visszavágtak Borsódnak, majd a következő nyolc fordulóban 11 pontot szereztek. Javult a védekezésük, csak 29 gólt kaptak, átlagosan kevesebb, mint fele már mérkőzésenként az őszinek. A góllövés változatlanul nem megy, hétszer találtak ellenfelük kapujába. A kétségtelen javulás mellett is változatlanul utolsók, 11 pontjukkal, 14 lőtt és 130 kapott góllal.

Ezek alapján, ha valamikor, most ki lehet jelenteni, hogy mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. A létszám rendben volt, Schultz Máté munkája miatt hiányzott, így Angeli kezdett.

A várakozásnak megfelelően támadással indítottunk, a Szöllősi - Szabó Patrik akció végén már a harmadik percben a gólvonalról mentettek Pesti elől. Szépen vándorolt a labda lábról lábra, folyt az adogatás – lerohanás nélkül, kímélő tempóban. Különösebb ellenállás nélkül jutottunk el a 16-osig, ott csak az volt a kérdés, hogy ki rontja el.

Az Angeli - Kovács Robi - Matity középpálya bemutató jelleggel passzolgatott, szépen, kényelmesen, vártuk, hogy majd csak történik valami. Rozsi beadását Szabó Patrik fejelte fölé, aztán Rozsi meggondolta magát és harmincról próbálta meg – eredménytelenül.

Ellenfelünk Marancsik révén került először kapu közelbe, ott Varga keményen, de szabályosan állította meg. Vendégeink egyértelműen a védekezésre összpontosítottak, sok hibával. Területzárásukból hiányzott a szervezettség, így gólhelyzetek kidolgozására jó lehetőségeink kínálkoztak, de az összhangot nálunk is nehéz volt felfedezni.

Megszálltuk a félpályát és kerestük a megoldást, nyugodtan lehettünk, mert elől csak Bozóki tartózkodott, javára írható, hogy egyedül többet futott, mint támadó társai összesen. Vele és Marancsikkal mégis számolni kellett, tőlük telhetően egyre bátrabban vállalkoztak egy-egy támadásra.

A Faragó - Mátrai páros kísérletét Varga és Angeli közösen hárította. Bozóki a 15. percben lőhetett először kapura, lövése Angeliról vágódott szögletre, amelyből Marancsik – nem tudni miért – a túloldali szöglet zászlót célozta meg.

A játék továbbra is szép lassan csordogált, Tamás ezúttal is szóvá tette, hogy ideje lenne gólt rúgni. Kárpáti vette az indítványt, cseleivel jó helyzetbe hozta magát, de Faragó útját állta. Angeli is eljutott a 16-osig, Zemkón ő sem jutott túl.

Az idő közben fogyott, ami Tompának kedvezett, gólt nem kaptak, időnként átmerészkedtek a félvonalon. Bozókinak sikerült lefordulni Vargáról, Tamás jött és tisztázott. Homoki-Szabó is megpróbálta, indítását Maconka rontotta el – nagyon.

A 20. perctől valamivel nagyobb figyelemmel és gyorsabban kezdtünk játszani, mind két oldalról érkeztek beadások. Az Angeli - Pesti akcióból Szöllősi lőtt mellé. Rozsi gyors felfutásában már több volt: passzát Matity vihette tovább és Kárpátit hozta jó helyzetbe, lövése Szűcsről pattant szögletre. Az igyekezet azért megtérült a 25. percben: Rozsi élesen belőtt labdáját a védők szorításában Kovács Robi nyomta közelről a hálóba (1:0).

A gól jót tett, sorban Szabó Patrik, Pesti, Matity és Szöllősi jutott el a kapuig, apró hibáinkkal mindig adtunk alkalmat a védők közbeavatkozására. Figyelemre méltó megmozdulás Marancsiktól jött, 28-ról próbálta meg, nem is rosszul.

Matity passzából Pesti már jobban célzott, de Labanc a helyén volt. Szabó Patrik is egyre többet vállalt, ebben szerepe lehetett a szomszédból átrándult szülei bíztatásának is. A 16-os sarkáig küzdötte be magát, Zemkó ígéretes helyzetben vágta föl. A szabadrúgás a lehető legjobb helyről járt Matitynak, lövése a sorfalról jött vissza, kár, mert nagyon ráfért volna már egy tőle megszokott találat.

Az induló Bozókit Varga szerelte, eltévedt passzát Mátrai elől Kovács Robi szerezte meg és indította Rozsit, Faragó visszarántotta. Rozsi harminc méteres szabadrúgása pontosan érkezett Pesti fejére, onnan védhetetlenül Labanc hálójába (2:0).

Tökéletes kivitelezés mindkét játékos részéről! A félidőig volt még öt perc, különösebb izgalmak nélkül, az iram visszaállt eredeti medrébe, csak Bozóki nem adta fel, de Vargán ő sem jutott túl.

A második félidőt Angeli - Bohner cserével és támadásainkkal folytattuk. Kárpáti lőtt távolról mellé, Szöllősi nagy erővel fölé. Rozsi beadására nem érkezett senki, Labanc könnyű zsákmánya lett.

Kacsa ismét labdát szerzett, lövése Maconkáról került szögletre, ebből Bohner tüzelhetett, a kipattanóból Pesti fejesét a kapus másodszorra fogta. Varga indítását jól vette át Pesti, csak a kapussal állt szemben és gyengén a kezébe gurított. Tipikus Pesti villanás, szokatlan befejezéssel. Kárpáti átjutott három védőn, jó lövését Labanc némi szerencsével nyomta ki.

Az 56. percben Rozsi meghúzódott, helyén Krix folytatta. Kovács Robi labdáját szépen hozta fel Szöllősi, Gregó még időben szerelni tudta. Az ellentámadásból Mátrai akadt fenn Tamáson. A következő támadásból szögletig jutottunk, Szöllősi beívelése Faragó lábáról pattant saját kapujába (3:0). Öngól, de a játékvezető Pesti javára írta a találatot.

A gól után Matity Szabó Dávid csere következett, mialatt Maconka és Marancsik próbálkozott újra, Tamás és Kovács Robi közös erővel állította meg Mátrait. A pár perces megújulást vendégeink nem tudták kihasználni, gólhelyzet közelében sem kerültek.

Mi a három gólos előnnyel beértük, a tempót ehhez igazítottuk. Krix indítását találta el rosszul Szabó Dávid, majd Szöllősi visszagurítását lőtte nagy erővel fölé. Aztán két jó megmozdulásunk érdemel említést. Varga találta meg a védő nélkül maradt Szabó Patrikot, a labdát a gólvonalra fejelte, ahogy tanítják, ám Labanc odaért, ez bravúr volt, ugyanúgy, mint Patrik következő gólnak látszó lövésének hárítása.

Az erőtlen vendégtámadásokat könnyen hárította védelmünk, Krix elnyomta a körülötte kellemetlenkedő Maconkát. Marancsik szabadrúgása Szabó Patrikról jött ki, Maconka kapásból lőtt magasan fölé. Bohner passzaiból Pesti az elsőt lekéste, a második lesen találta. Kovács Robi nagyszerű labdával szolgálta ki Kacsát, az ötösön centiméterekkel maradt le az üres hosszú sarokról.

A meccs érdemi része ezzel befejeződött volna, ha a partjelző el nem engedi a harmadmagával lesen lévő Varga Jánost, de az ajándékba kapott lehetőséggel ő sem tudott élni, elesett.

Kacsa szólója és Tamás Vargával szembeni teljesen felesleges, sárga lapos becsúszása zárta a találkozót, amelyről legtöbb, amit írhatok, hogy győztünk, de ezt is csak apró betűkkel, mert „TOMPÁK” voltunk! A látottak alapján már most szólnék, hogy a következő bácsborsódi mérkőzésünk eredménye vízválasztó lesz a végső helyezésünk szempontjából és ott ez kevés lesz! Kéretik magasabb fordulatszámra kapcsolni!

 

Ifjúsági csapatunk kitett magáért, 8:2-re nyert. Góllövők: Radics József (3), Kárpáti Zsolt (2), Farkas Péter (1), Geletta Gergő (1), öngól (1).

 

Szűcs Gábor játékvezetőnek nem volt nehéz dolga, „barátságos” mérkőzést vezetett. Osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2016. május 3.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/25/1107752.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/25/1132264.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/25.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/25.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer