Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-05-08 Bácsborsód-Sükösd 5-1

FELNŐTT: Bácsborsód SK – Sükösd SC 5:1 (1:0)

2016. május 8. (Bácsborsód, 130 néző.)

IFJÚSÁGI: Bácsborsód SK – Sükösd SC 1:0 (0:0)

Vezette: Tóth Sándor (Fazekas Szilárd, Patyi Bettina)

 

Bácsborsód ősszel 22 pontjával a 9. helyen végzett, mi itthon 2:2-es döntetlent értünk el ellenük. A tavasz náluk nehezen indult, meglepő vereséggel kezdtek Tompán, az első öt fordulóban három pontot szereztek. Csávolyon aztán rúgtak 11-et, otthon kikaptak Szeremlétől és Mélykúttól, győzni tudtak Kelebián, aztán Nemesnádudvaron kaptak egy nyolcast, Nagybaracskáról múlt héten 2:2-es döntetlennel tértek haza. A kiszámíthatatlan szereplésük 10 fordulóban 10 pontot hozott, így 32 pontjukkal a nyolcadikak. Mi 55 pontunkkal a negyedikek.

Egymás elleni mérlegünk nem rossz, az utóbbi hat találkozóból négyet megnyertünk, kettő végződött döntetlennel. A közöttünk lévő tetemes, 23 pontos különbség egy kívülállónak elegendőnek látszana minimum egy döntetlenre. Ebben én is hittem, annak ellenére, hogy a múlt heti győztes Tompa elleni tudósításom utolsó mondatában halkan megjegyeztem, hogy ez Bácsborsódon kevés lesz. Elég csak azt figyelembe venni, hogy Merkler Tamás, ha kifog egy jó napot, egyedül is képes eldönteni a mérkőzést. A csapat 43 lőtt góljából 20-at tudhat magáénak, ezzel a hetedik a megyei góllövő listán.

A bemelegítésnél kiderült, hogy két meghatározó játékosunk, Kárpáti és Szabó Patrik hiányzik, Kovács Robi sérülten vállalja a játékot. Eddig tehát megvolnánk, az adatok közlése nem gond, annál inkább egy magába roskadt szurkolónk kérdésére választ adni, amit a mérkőzés után tett fel: „hogy fogja ezt megírni?”. Erre több megoldás is kínálkozik, de maradok a tényeknél.

Az első támadás a miénk volt, Schultz Máté labdájával Szöllősi robogott a jobboldalon, passza jól érkezett Matity elé, Donát az átvétel után hosszan szöktetett, kedvező pozícióban. Nkubito egy távoli lövéssel válaszolt. A kirúgást követő adogatásaink végén Matity nem fejezhette be, mert Rácz feldöntötte. Rozsi szabadrúgása Faragóról került a kapus kezébe.

A baloldalon Rozsi jött fel, őt Engi akasztotta, Matity lepasszolt szabadrúgását Szabó Dávid (jobbal) beemelte a 11-es pontra, Pesti melléről pattant a kapushoz. Varga is felzárkózott a támadáshoz, lecsúszott beadását Nkubito lekapcsolta és passzából Matic lőhetett távolról, mellé.

Már az elején fel kellett figyelni Matic-ra, mert a későbbiekben döntő szerepe lesz hosszú és pontos indításainak. Az is szembe tűnő volt, hogy az ő kikapcsolása nincs megoldva. A 12. percben Rácz harmad ízben volt nagyon kemény, Kovács Robi letalpalásáért a sárga lap bőven kijárt volna, elmaradt. Matity szabadrúgását Szabó Dávid tette hosszan Pesti elé, így az előnyösebb helyzetben lévő Orosz szerezte meg a beadást.

Matic-ot nem tudtuk semlegesíteni a középpályán, újabb ívelését Merkler vette le, védőink gyűrűjében elesett, a labda Vargáról került szögletre. Merkler sokáig ápoltatta magát és 11-est reklamált. Ez ugyan elmaradt, mégis nyilvánvalóvá vált, hogy sok bajunk lesz még vele, elsősorban Tamásnak.

Ljubojcic sem maradt el mögötte, a 13. percben elszórakozta biztos gólhelyzetét. Szöglet azért lett belőle, a beívelésnél Szabadost támadták. A kirúgást Szöllősi vitte tovább, az akcióból Rozsi kétszer lőhetett, Orosz kétszer avatkozott jól közbe. Erőltettük a támadásokat, lassan, körülményesen, átütő erő nélkül. Ha eljutottunk a 16-osig, hárman támadták le Pestit, vagy Bohnert, szigorúan és eredményesen.

Közben állandó volt a kontrák veszélye, az Nkubito - Ljubojcic páros három húzással a kapunk előtt termett, a befejezésekkel egyelőre nem boldogultak. Matic uralta a középpályát, húsz méteres labdája pontosan érkezett Ljubojcic fejére, Szabados jól avatkozott közbe. Más módon, de egymást váltották a támadások.

Bohner cselsorozatát Matity fejezte be, gyengén a védőkbe emelt. Rácz nagy partdobásából Merkler megint megpróbált eladni egy 11-est, a földön maradt, egyébként nem bántotta senki, a színlelésért sárga lapot kapott, amit a hazai közönség nagyon rossz néven vett. Merkler nagy jeleneténél percekig állt a játék, Tóth játékvezető nehezen kezelte a helyzetet.

Végre folytathattuk, Pesti egyéni játékkal próbálkozott, lövésszerű beadását Orosz leszedte és nagyon gyorsan indította Matic-ot. A le-föl „liftező” és fáradtságot nem ismerő Schultz Máté az utolsó pillanatban érte be és szabálytalanul állította meg. A szabadrúgásból Kalló fejelhetett öt méterről, Szabados szögletre nyomta.

Ellentámadásunkból Rácz nem hagyta továbbmenni Bohnert, most is elég volt egy fault, amit a pálya harmadán sorozatban alkalmaztak. Rozsi szabadrúgása veszélytelenül jutott el a kapusig. A fordulásból Ljubojcic teremtett meleg helyzetet, végül Schultz Máté az oldalvonalon kívülre terelte.

Rácz hatalmas partdobásai nem először jelentettek veszélyt a 16-osunkon, most Tamás emelkedett a legmagasabbra, fejese Matityhoz került, s hogy ne indíthasson, Kalló időben lerántotta. Rozsi szabadrúgását Schultz Máté vitte tovább, Pestinek szánt átadását Tóth Tamás halászta el és azonnal Ljubojcic-hoz tette tovább. Most Szabó Dávid nyomta le Cifrát, 23 méterre a kapunktól. Szabadrúgása a jobb sarok fölött hagyta el a pályát.

Varga - Kovács Robi adogatással jöttünk fel, Pesti lesen ragadt. Robi ezzel be is fejezte a mérkőzést, Rácz korábbi csomagjának köszönhetően nem bírta tovább. A 38. percben már cserére kényszerültünk, Angeli váltotta. Schultz Máté megállíthatatlanul tört át a középpályán, harcosan megszerzett labdáját Matity belsővel gurította a kapus kezébe.

Két perc telt el a cserénk óta, s az elhelyezkedés és a tájékozódás nálunk régi probléma, potenciális gólveszélyt jelent, ami most is bejött. Nkubito hosszú indítását a partjelző hölgy nagyon elnézte: a kilépő Tamás mellett Merklert két méteres lesről elengedte. A csatár azonnal lőhetett volna, de nem tette, megforgatta Vargát és Rozsit, kétszer elfektette a kiszolgáltatott helyzetben lévő Szabadost, s csak ezután passzolt a hálóba (1:0).

Amit művelt, hatásos lélektani fegyvernek minősült, még fel sem ocsúdtunk, ismét helyzetbe került, Szabados most higgadtan kivárt és mentett. A félidőig volt még néhány perc, s az eddigi tempónkból valamivel gyorsabban próbáltuk meglepni a hazaiakat. Ez ment is mindaddig, amíg Tóth Tamás el nem taposta Bohnert. Rozsi 28 méteres szabadrúgása megkerülte a sorfalat, gólnak látszott, de Orosz remek vetődéssel kitolta a kapufa mellől.

A félidőben Bácsborsód gyorsabb és energetikusabb volt, védekezésünk hibái sorra kiütköztek, támadó játékunk veszélyt nem jelentett. Az egy gólos hátrány ennek ellenére nem látszott behozhatatlannak, amit igazolt, hogy a kezdés után két perccel Bohner Schultz Máté kiugratásával meg sem állt a kapuig: Faragó és Tóth Tamás szorításából kibújt és a hálóba gurított (1:1).

Az egyenlítés megnyugtatta a csapatot, s egy szépen végigvitt Angeli - Szabó Dávid - Bohner akcióból Matity három méterről a kapufát találta el. Döntő momentum volt a meccs további alakulására.

A „majdnem gól” után úgy tűnt, hogy végre helyre áll a rend és a csapat képességeinek megfelelően a győzelemért játszik. Csalóka reményünk négy percig élt: a Matic - Rácz összjáték végén Cifra beadását Rozsi kifejelte, Ljubojcic pedig a 18-ról Szabados mellett a hálóba küldte (2:1).

A helyzet a gyors gól után még mindig kezelhetőnek látszott, ha Rácz az 54. percben le nem taglózza Szöllősit, gyenge vigasz, hogy ezért már sárga lapot kapott, s ha a korábbiaknál Tóth játékvezető nem tétovázik, akkor ez piros! Szöllősit azonnal le kellett cserélni, helyére Schultz Martin jött be.

A két sérült és a hiányzó Szabó Patrik és Kárpáti, a négy legjobb korban lévő és terhelhető játékosunk hiányát nem bírta el a csapat, s ez nem mentség, de részben válasz a továbbiakra.

Minden bajunk és szerény produkciónk ellenére 2:1-es állásnál még nem dőlt el a mérkőzés. Angeli passzából Schultz Mázé hatalmas lövést eresztett meg 25-ről, Orosz nagy bravúrja kellett ahhoz, hogy az egyenlítés elmaradt. A feszültség nőtt a pályán és a pályán kívül is. A közönség megállás nélkül küldte üzeneteit Tóth játékvezetőnek, de nem voltak restek játékosainkat sem hergelni.

Keményedett a játék, élesedett a harc. Faragó letaposta Bohnert, Kalló levegőbe repítette Angelit. Rozsi szabadrúgását kivágták a félvonalig, Kalló nagy sebességgel indulhatott, Varga kétségbeesésében hátulról a földre vitte. Ez akár piros is lehetett volna, a játékvezetőnél még sárgát sem ért.

A 70. percben Varga - Halász cserénk következett, s mint már annyiszor, a cserét két perc múlva most is gól követte. Merkler belement Tamásba és hanyatt esett. Tóth játékvezető hosszas konzultáció után most javára ítélt szabadrúgást 20 méterről, amit Matic Szabados feje fölött lőtt a léc alá (3:1). Ez már megrendítő volt, ebből fölállni a 72. percben már nem volt esély.

Öt perc múlva jött a következő. Matity támadó pozícióban a félvonalnál elcsúszott, s a könnyen megszerzett labdát Cifra a jól bevált recept szerint a fennragadó védőink mögé ívelte. Merkler rajtolt és könnyen hozzásegítettük második találatához (4:1).

Itt már padlót fogtunk, a kiütés két perc múlva következett. Most Galijas előreívelése szállt át Tamás feje fölött, s a befejező Ljubojcic volt (5:1).

A teljes pánikban szenvedtünk még tíz percet, amelybe belefért egy Tamás - Hornyák csere, egy kihagyott Schultz Martin lehetőség és egy Matity szabadrúgás. A 92. percben csak Ljubojcic önzésének köszönhetjük, hogy az ötből nem lett hat.

A sípszó egy megváltás volt! Az eredményhez mostanában nem szoktunk hozzá, lehangoló, de még mindig a negyedik hely a miénk, amit ugyanezek a fiúk harcoltak ki. Maradjunk ennyiben, s csak a „hogyan tovább” érdekes!

 

Ifjúsági csapatunk kifejezetten jól játszott, legalább nyolc helyzetet kihagyott, az ellenfél kettőből egyet kihasznált és 1:0-ra nyert.

 

Tóth Sándor játékvezető csak a 70. perc után kezdett magára találni, osztályzata: 4 pont.

 

Sükösd, 2016. május 10.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/26/1107756.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/26/1132254.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/26.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/26.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer