Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-05-28 Sükösd-Szeremle 4-3

FELNŐTT: Sükösd SC – Szeremle SK 4:3 (1:2)

2016. május 28. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Szeremle SK 0:7 (0:2)

Vezette: Stefánovits Gábor István (Szlavikovics Attila, Bónyai Márk)

 

Szeremle ősszel 15 pontot szerzett és a 12. helyen végzett. Tavaszi szereplésük is közel hasonló, a 13 fordulóból hármat megnyertek, amiből talán a bácsborsódi 1:4 emelhető ki, egy végződött döntetlennel (Tompán 0:0) és kilenc vereséggel. Mindjárt az elején kettő, hét pedig két hullámban. A bácsborsódi győzelmet három, a csávolyit négy követte. Súlyos a katymári 5:0, a mélykúti és kelebiai 6:0. Viszont Borota és Nemesnádudvar csak egy góllal tudta legyőzni őket otthonukban.

Ősszel mi is megszenvedtünk náluk, Matity két góljával nehezen nyertünk. Egyébként 2009 szeptemberében győztek utoljára ellenünk. Hétszer gyűjtöttük be a három pontot, kettő végződött 1:1-es döntetlennel. A mérleg jól fest, de közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.

Különös meccseket játszottunk velük, jellemző rájuk, hogy többször is hátrányból fordítottunk. A 4:3-as eredmény előfordult már 2013 és 2015 tavaszán is, mindkétszer ők vezettek 2:1-re. 2015 novemberében 0:1-ről fordítottunk 2:1-re Dunafalván, akkor is Matity két góljával.

Helyezésünk és a múlt heti érsekcsanádi kiváló játékunk alapján elvárható győzelemmel számolhattunk volna, ha nem Szeremléről van szó. Különös módon számomra régóta jobb csapatnak számítanak, mint a helyezésük, ezért az „esélyesek bizonytalanságával” léptünk pályára. A biztonságérzetünket csak rontotta, hogy Pesti öt sárgája, Szabó Patrik, a csapat motorja munkahelyi elfoglaltsága miatt hiányzott.

Kora nyári melegben az első öt percben adogatásokkal kóstolgatták egymást a csapatok. Miután a vendégek tapasztalták, hogy letámadástól nem kell tartaniuk, bátran kezdeményeztek. Egy előre ívelésből Tamás szerelte Bölcskei Mátét, Varga visszahúzta Bölcskei Gábort. Hegyi szabadrúgása harmincról a bal felső sarok felett csapódott le.

A nyolcadik percben aztán kiderült, hogy ellenfelünk komolyan gondolja, amit csinál, nem kirándulni jöttek. Hegyi mélységből indította Orsóst, passzával Bölcskei Gábor átsiklott a középpályán, halomra döntötte az egymást zavaró védőinket, Ujházi tisztán lőhetett, Szabados biztosan fogta.

Tíz perc kellett ahhoz, hogy a kapu közelébe jussunk. A Varga - Szöllősi támadást Kovács Robi nem tudta befejezni. Szöllősi újabb beadását Majoros vágta ki, Schultz Máté küldte vissza 25-ről, mellé.

Kárpáti jelentkezett, jó cselekkel jutott el a 16-osig, ott Kovács állította meg szabálytalanul. A kiváló pozícióból Kacsa belsővel a kapus kezébe passzolt. Bölcskei Máté és Bölcskei Gábor kontráját Varga mentette oldalra. Tokodi lendületét Schultz Máté törte meg. Hegyi 35 méteres szabadrúgását Varga és Szöllősi közös erővel tisztázta.

Védekezésre kényszerültünk, Bölcskei Gábor Varga és Tamás között kibújt, elhúzta a labdát a bizonytalanul kilépő Szabados mellett, kisodródott és biztos gólhelyzetből nem találta el a kaput.

Az intő jel hatott és valamit rátettünk. Schultz Máté ígéretes passzát Szabó Dávid jobbal nem tudta betenni az ötösről. Az újabb Schultz indítást Matity vitte tovább, beadását Kárpáti kapásból küldte a hálóba (1:0). A labdát ugyan eltörte, de így volt védhetetlen. Rendben van – gondoltuk, még időben jött és segít abban, hogy a következőket már nyugodtan készítsük elő.

Tíz perc ütközésekkel tördelt mezőnyjátékkal telt, folyamatos játékot egyik csapat sem produkált. Érdemi eseményt a Bohner – Kárpáti - Szöllősi akció jelentett a 33. percben, amelynek végén Robi hosszan szöktetett az ötösön, így Tokodi közbeavatkozhatott. A szögletet Simon fejelte ki, hosszan a mezőnybe, egy passz után Varga hibázott és Bölcskei Gábort hozta helyzetbe. Rávezette a labdát Szabadosra, már bőven lőhetett volna, de nem tette, így Tamás szorításában a ziccert kihagyta. A kirúgásból Kovács Robi küldött nagy labdát Szöllősinek, Kovács Balázs egyszerű megoldással az alapvonalon túlra röpítette az ötösről.

A 40. percben Hegyi jött fel egy támadással, átadását Rozsi még elérte, de el is vesztette. Bölcskei Máté húzhatott kapura, Tamás nem tudott lépést tartani vele, így beadását Bölcskei Gábor közelről nyomhatta a kapuba (1:1).

A kellemetlen, de várható eseményt meg sem emésztettük, amikor egy gyors kontra szöglettel zárult, amiből Ujházi olyan tisztán fejelhetett, mintha ellenfél nélkül gyakorolna (1:2).

A szünetig volt még két perc, ebben rúgtunk egy szögletet, majd egy elrontott Kárpáti - Bohner támadás után szólt a síp. A látottak alapján nagy képzelőerő kellett ahhoz, hogy nyerjük meg ezt a mérkőzést.

A második félidőt valamivel élénkebben kezdtük, Szöllősi elől Elek szögletre mentett. Kovács Balázs felbillentette Szabó Dávidot, Matity 25 méteres szabadrúgását könnyen fogta Felső. Bölcskei Máté hozta fel a labdát, Kovács Robi – tőle szokatlan ingerültséggel – lerántotta Ujházit a félvonalnál, így teljesen feleslegesen kapott egy sárga lapot.

Majoros ívelése veszélytelen volt, Tamás azonnal indított, Szabó Dávid nagy lövése kijött a kapusról, a labda nálunk maradt és a szeremlei térfélen maradtunk. Bohner cseleivel lerázott két védőt, Majoros állította meg keményen. Rozsi 25 méteres szabadrúgásához három kapumagasság is kevés lett volna. Bohner ismételt, most Kovács Balázs nyomta el. A szabadrúgást Rozsi az alapvonalon túlra tekerte. Egy tisztességes lövésnek nagyobb esélyt adtam volna.

Az 59. percben Varga helyett Angelit hozta be Faddi edző. Az unalomig ismétlem (minden eredmény nélkül), hogy nálunk a csere percei gólveszélyesek, ez történt most is. Schultz Máté a félpályán párharcot vesztett, a gyors letámadás végén Bölcskei Máté elfektette Szabadost, gólpasszát Hegyi értékesítette (1:3).

Ez tovább növelte vendégeink önbizalmát, a két gólos előny behozhatatlannak tűnt. A kínosan nehéz percekben Tamás az állandó szóbeli bíztatás mellett maga is részt vállalt a támadásokban, jó átadását Schultz Máté már ígéretes lövéssel fejezte be. Két perc telt el a bekapott harmadik gól óta, és Tamás újabb passzából Szabó Dávid nagy erejű lövése védhetetlenül kötött ki a hosszú sarokban (2:3).

Ez a találat felért egy lelki segéllyel, már hittel küzdöttünk az egyenlítésért. További két perc múlva erre minden esélyünk megvolt, de Kárpáti és Bohner addig passzolgatott az ötösön, míg a lehetőség elúszott, túljátszották.

Játékunk feljavult, Angeli jutott az alapvonalig, beadásából Kovács Balázs röviden szabadított fel, csak Tamásig jutott, Elek a 16-os sarkán felrúgta. Most Kovács Robi próbálta meg, szabadrúgása kijött a sorfalról. A másik oldalon Szöllősi harcolt ki egy szögletet, Schultz Máté átadásából Matity két csel után lőtt mellé.

Igyekeztünk, de a befejezésekből hiányzott az átütő erő, megoldásainkban nem volt benne a gól. A 75. percben Szöllősi - Schultz Martin, Kovács Robi - Halász cserével folytatódott a játék, a csere előtti színvonalon.

A 80. percben mégis váratlan fordulat hozta meg az egyenlítést. A Matity - Tamás akcióból Schultz Martin lőhetett szögletet, ezt a védők még menteni tudták, a labda visszakerült hozzá, most a hosszú sarokra ívelte, s az érkező Schultz Máté befejelte a bal felső sarokba (3:3).

Volt még hátra tíz perc és a hosszabbítás. Az egyenlítés feldobta a csapatot, de Szeremlének is maradt még ereje újítani, így izgalmas végjáték következett. Bohner szaporázta, Ujházi állta útját. Angeli Ujházit húzta vissza egy sárga lap árán. Bölcskei Máté lövését fogta Szabados, rossz kidobását Tokodi elcsípte, kis híján baj lett belőle. Matity beadását Karsa rúgta szögletre, amiből Donát fejesét Felső bravúrral tolta ki.

Tamás kitartóan járt fel, kockáztatott, de megérte. A Kárpáti – Angeli - Bohner passzok után Ujházi nem hagyta Schultz Mátét tovább menni, 20 méterre a kaputól, kiváló pozícióból járt a szabadrúgás. Jegyzetembe csak annyit tudtam felírni, hogy az „utolsó” (a lehetőségre gondoltam), szerencsémre a végrehajtást figyeltem. Megérte, mert Matity pazar gólt lőtt a sorfal fölött a léc alá (4:3). Hat pontrúgásunkból ez az egy sikerült igazán, a legjobbkor, a 92. percben.

Ezzel a „sírból” hoztuk vissza a három pontot! Működött a hagyomány, a szerencse nekünk kedvezett, de ezért tenni is kellett. Szeremle a döntetlenre jó volt, hibázott, mert 1:3-nál azt hitte, megvan a meccs.

 

Ifjúsági csapatunk nem volt egy súlycsoportban ellenfelével, tartalékosan 7:0-ra kikapott.

 

Stefánovits Gábor István játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2016. május 31.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/29/1107786.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/29/1132270.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/29.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/29.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer