Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-06-04 Csávoly-Sükösd 1-5

FELNŐTT: Csávoly SK - Sükösd SC 1:5 (1:4)

2016. június 4. (Csávoly, 80 néző.)

IFJÚSÁGI: Csávoly SK - Sükösd SC 1:6 (0:2)

Vezette: Allaga Iván (Hulej Álmos, Hágen András)

 

Csávoly ősszel tíz pontot szerzett, és a 14. helyen végzett. A tavaszt hat vereséggel kezdte, a hetedik fordulóban, Borotán szerezte első pontját. Győzni tudott Érsekcsanádon, amit megint hat vereség követett. A tizenkét vesztes mérkőzések között olyan súlyosakat találunk, mint a dusnoki és nemesnádudvari 9:0, de a csúcsot a hazai pályán elszenvedett 11:0 jelenti, amit Bácsborsód mért rájuk. Helyezésük ennek a nagyon gyenge szereplésnek felel meg, most is 14. helyen fogadtak bennünket.

2014-ben kerültek vissza a megyei II. osztályba, azóta háromszor találkoztunk és háromszor nyertünk ellenük, 10:0-ás gólkülönbséggel. Most is esélyesként léptünk pályára, a három pont megszerzése elvárható volt, annak ellenére, hogy hiányzott Rozsi, Szabó Patrik, Bohner és Angeli. Részünkről ennek a meccsnek már nem volt igazi tétje, a negyedik helyről sem lejjebb, sem feljebb nem kerülhettünk.

Minden teher nélkül lehetett egy „jót játszani”, amivel éltek is a fiúk, a 15 gólos Matity és a 12 gólos Pesti a házi gólkirályi megszerzéséért nagyon jól szórakoztatták egymást és a csapatot. Erre egy félidőt kaptak mindketten, a vetélkedőt Matity nyerte 17 góllal, második Pesti 13, a harmadik Szabó Dávid 8 találattal.

A felállásról annyit, hogy Rozsit Schultz Martin helyettesítette, egészen jól. Némi meglepetésre középcsatár poszton újoncot avattunk Radics József személyében, először volt kezdő a felnőtt csapatban. Ez esemény, amire oda kell figyelni, mert jó, ha kétévenként felkerül egy ifjúsági játékos az egybe. Sok sikert kívánunk neki, sükösdi színekben.

A találkozó barátságos mérkőzések iramával és hangulatával kezdődött, nagy dolgok nem történtek. A baloldalunk volt valamivel élénkebb, a Schultz Martin - Matity adogatást Grizák állította meg. A hazaiak Szemlics és Jenovai révén próbálkoztak, Szöllősi és Schultz Martin közös erővel tisztázott. Schultz Máté ütközött Szemliccsel, amit Orosz nyomban viszonozott.

Lassan lejárt a tapogatózás ideje, Kovács Robi indította Kárpátit, két csel után könnyen szabadult védőjétől, beadását az érkező Pesti tökéletesen kivitelezett kombináció végén a kapuba nyomta (0:1).

Közepes tempóban, de céltudatosan folytattuk, a középpályánk jóvoltából a csávolyi térfélen járt a labda. Folyamatos volt a szélek foglalkoztatása, Radics gyorsasága és Pesti megjátszhatósága további gólokat ígért. A hazai támadások a félpályán alig jutottak túl, átláthatók voltak, nagyon kevés ötlettel.

Wittner és Orosz igyekezett legjobban, Grizák és Rátóti felváltva vállalt egy-egy sprintet, a végállomás 25 méterre a kapunktól garantált volt. Wittner volt szabálytalan Matittyal, szabadrúgására Schultz Máté egy ütemet késett az ötösön.

Uraltuk a pálya egészét, a szükségesnél nagyobb súlyt fektettünk a kivitelezésre. A 20. percben Radics felgyorsított, Harczi szerelte szögletre. A beívelésből nagy kavarodás támadt, senki nem találta a labdát, csak Matity, az ötösről megszerezte második gólunkat (0:2). Átvette Pesti szokásos státuszát.

Minden a tervezettnek megfelelően alakult, három perc múlva mégis becsúszott egy hiba. Eszik hozta fel a labdát a jobb oldalon, Schultz Martin és Tamás közbelépéséért szabadrúgás járt, amit Harczi átívelt a bal oldalra. Rátóti beadására Tamás szokatlan megoldással reagált: laza sarkalással öngólt vétett (1:2).

Az egyenlítési reményt három percig hagytuk élni. Kovács Róbert - Kárpáti akcióját Radics vitte tovább, élesen belőtt labdáját Babicz kiütötte, Matity pedig – hasonlóan az előbbihez – bepasszolta (1:3).

A vetélkedőben így Pesti jelentős hátrányba került, Schultz Máté és Kárpáti azonnal a segítségére sietett, Kacsa 100%-os helyzetbe hozta, de Laci ballal az oldalhálót találta el.

Kedvünkre hagytak játszani bennünket, Szabadosnak a 32. percben akadt először dolga, Eszik lövését fogta. Schultz Máté válaszolt, 22 méterről nagy lövést eresztett meg, Babicznak sikerült kinyomnia. Eszikkel Tamás, Szöllősivel Rátóti volt szabálytalan. Matity labdájával Kárpáti tisztán indulhatott, az asszisztens lest látott.

Schultz Máté átadásával Szöllősi robogott, Eszik a 16-os sarkán elhúzta, a síp nem szólt. Varga akasztotta Jenovait, Grizák szabadrúgását Schultz Máté fejelte vissza a mezőnybe, a labdát Kárpáti szerezte meg, védőjét annyiszor verte meg, ahányszor elindult. A 41. percben beadását Pesti levette, s önzetlenül az ifjú Radics elé tette, de első gólszerzési lehetőségét kihagyta.

Egy perc múlva következett a másik, amit a tapasztalt társak már jobban oldottak meg: Kárpáti passzáról lemaradtak a védők, Kovács Robi előtt szabad volt az út, még azt is megnézhette, hogy hová rúgja. A bal felső sarkot választotta (1:4). Elegáns megoldás volt!

Egy Wittner felfutás és egy Matity - Pesti akció zárta a félidőt, amely különösebb erőfeszítés és izgalom nélkül háromgólos előnyt hozott számunkra.

A második játékrészben szegényebbek lettünk Pesti és Matity gólvadászatával, mindkettőjüket lecserélte Faddi edző. Pesti helyett Szabó Dávid, Matity helyett Halász folytatta, nyilván azért, hogy az utolsó mérkőzésen mindenki kapjon játéklehetőséget. Az első félidőhöz képest változást nehéz volt felfedezni – talán annyit, hogy a lecserélt két „ász” nélkül nehezebb lesz a góllövés.

Szöllősi lépett meg először, meg sem állt a 16-os sarkáig, éles szögből leadott lövése közel járt a bal kapufához. Csávoly is feljött egy támadással, Harczi beadását Szemlics gyengén fejelte kapura.

Szabó Dávid nagyon igyekezett, ő is szerette volna góljai számát növelni, elsősorban egyéni akciókból. Az 52. percben sikerült helyzetet teremteni magának, 18-ról nagy lövést zúdított kapura, de Babicz szép vetődéssel kiöklözte. Szöllősi ismételhetett, lövését a védők szögletre mentették. Ebből sem tudtunk kihozni semmit, de továbbra is támadásban maradtunk.

Nagy üres terek kínálták magukat, Halász ezt ki is használta. Hosszú indításával Szöllősi nem jutott célba, Barát buktatta, szabadrúgása jól érkezett Schultz Máté fejére, a befejezésben nem volt elég erő. Újra a „Szöllősi gyors” következett, beadását Radics közelről lőtte kapu fölé. Halász újabb ívelését Kárpáti az ötös sarkán késte le.

A 62. percben Schultz Martin helyett Hornyák érkezett. Vendéglátóink pedig hagyták, hogy továbbra is kényelmesen támadgassunk. Néhány játékosuknak az alig közepes iram is sok volt. Radics viszont gyors volt, labdát szerzett és kiszolgálta Szabó Dávidot, ám a nagy akarásból hiányzott a koncentrálás és jó lehetőséget puskázott el.

A Schultz Máté - Radics akciót Grizák blokkolta, Kovács Robi szabadrúgását védte Babicz. Szép lassan ellaposodott a játékunk, a következő tíz percet Tamás szerint „átaludtuk”, miközben ellenfelünk egyre gyakrabban került kapu közelbe.

Kárpáti szerelte Harczit, Kovács Robi Oroszt. Jenovai elől először Halász keresztezett, majd Hornyák oldalra. A Szemlics - Wittner akciójuk volt az eddigi legveszélyesebb, igaz, hogy ebbe Hornyák is besegített. A lábáról leperdült labda gólhelyzetben találta Barátot, közeli, nagy erejű lövését Szabados bravúrral hárította.

A 70. percben nem akármilyen cserét láttunk: Radics helyére a kapus Béda jött be és azonnal „készültségbe” is helyezte magát, a középcsatár poszton és Kárpátit szöktette. Sokáig nem jutott, mert Eszik a mérkőzés legkeményebb belemenésével vágta fel. Kovács Robi szabadrúgását Katymarac küldte vissza a mezőnybe.

A Szabó Dávid - Szöllősi adogatás jónak látszott, Katymarac az utolsó pillanatban lopta le Robi lábáról a labdát. A hazai támadók is átlátogattak térfelünkre, Szemlicset Szöllősi rúgta meg, Wittner távoli szabadrúgása Hornyákról került szögletre. A beívelés semmi veszélyt nem jelentett. A kirúgást Szemlics kezelte le, Hornyák letalpalta, Wittner 22 méteres szabadrúgása magasan fölé ment.

Tamás ezúttal is kedvet kapott a támadáshoz, Kovács Robival hozta fel a labdát, Szöllősi volt a címzett, őt Rátóti szerelte szögletre. Beívelésére Béda emelkedett legmagasabbra és pazar gólt fejelt, le a gólvonalra, ahogy tanítják (1:5).

A kezdés után mi szereztük meg a labdát, Kárpáti beadásából Kovács Robi a felső lécet találta el.

Az utolsó tíz percben már nem erőltette meg magát senki, szép sikerrel zártuk a 2015/2016 évi bajnokságot.

 

Ebben nem maradt le ifjúsági csapatunk sem, Geletta Gergő négy, Gajári József két góljával 6:1-re nyert.

 

Allaga Iván játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2016. június 7.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/30/1107791.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/30/1132278.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/30.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/30.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer