Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-09-11 Nemesnádudvar-Sükösd 0-1

FELNŐTT: Nemesnádudvar KSE - Sükösd SC 0:1 (0:1)

2016. szeptember 11. (Nemesnádudvar, 300 néző, ajándék nyár végi nap, 30oC.)

IFJÚSÁGI: Nemesnádudvar KSE - Sükösd SC 1:5 (0:2)

Vezette: Nagy Attila László (Váczi Zoltán, Maczelka Zoltán)

 

 

Nemesnádudvar hosszú évek óta a szorosan vett élmezőny tagja. Az elmúlt szezonban egy ponttal előzte meg őket a bajnok Dusnok. Velük otthon és idegenben minden csapatnak számolnia kell, amit volt szerencsénk közelről megtapasztalni. Az utolsó öt mérkőzésünket elveszítettük ellenük, egyszer három, kétszer kettő és kétszer egy gólos különbséggel. 2013 júniusában itthon tudtunk nyerni ellenük utoljára. Egy hazaitól eltekintve (1:3) általában szoros, izgalmas meccseket játszunk velük, amelyeket rendre ők nyernek. Nincs a megyének még egy csapata, aki ezt fel tudná mutatni ellenünk.

Sokszor az a képzete támad az embernek, hogy amikor kézbe veszik a sorsolást, az első dolguk bekarikázni a Sükösd elleni hat pontot. Az őszi szezont otthon, biztos 3:0-ás győzelemmel kezdték Bajaszentistván ellen, Katymártól nagyon nehezen hoztak el egy pontot a 3:3-as döntetlennel, Dusnokkal nem bírtak otthon (2:2). Hajóson viszont simán nyertek 3:0-ra. Így a négy forduló után – még veretlenként – a harmadik helyen fogadtak bennünket.

Mi a három győzelmünkkel és egy döntetlenünkkel a második helyen érkeztünk, vegyes érzelmekkel. Fejünkben a sok éves „nemesnádudvari átokkal” és a kétségtelenül jól rajtoló csapatunk talán nem alaptalan reményeivel. Óvatosságra azért minden okunk megvolt, a HÍD SC elleni halványabb második félidő, valamint Szabó Patrik és Kovács Robi hiánya miatt. A többség azt tippelte, hogy most sikerül!

Az első tíz perc hozott néhány érdekességet: a hazaiak ugyanolyan óvatosan passzolgattak a térfelükön, mint mi. Egy vagy két támadójuk a félvonalon tartózkodott, várva a hosszú indításokra. Mi az eddigiektől eltérően feljebb toltuk a középpályánkat, Matity pedig a nagyon régi szakkifejezéssel élve amolyan „hátravont középcsatárt” játszott. A védőink előtt Koszorúsra és Schultz Mátéra várt az ütközés és „takarítás”. A csendes kivárás szele lengett a pályán, nem estek egymásnak a csapatok. Ismerve ellenfelünk játékfelfogását, nem tudtam mire vélni a visszafogottságukat.

Először Sziegl jelentkezett a jobboldalon, lövése semmi gondot nem jelentett Bédának. Nem nagy meggyőződéssel, de mi is elindultunk, Zsók ívelésével Nemes robogott volna, ha Harsányi József közbe nem lép. Zsók indításával már jobban bánt, beadását Matity tette Schultz Martin elé, László szedte fel előle a labdát. Jagicza és Mindszenti kísérletezett a bal oldalon, kevés sikerrel, mert Rozsi figyelt és megelőzte a támadást.

Miután felmértük a helyzetet, egyre bátrabban kezdeményeztünk – eltérően a hazaiaktól, csapatrészeink jól kapcsolódtak, sok helyzetváltoztatással egyidejűleg támadtunk és gondosan védekeztünk, ha kellett, azonnal visszazártunk. Schultz Máté ütközött ilyen helyzetben Harsányi Martinnal, a hazai közönség beszólásai itt vették kezdetét, pedig Vinter azonnal válaszolt, Matityot nyomta le. Közben Rozsi és Zsók rendszeresen foglalkoztatta Nemest és Kárpátit, ők Matityot, de helyzetig nem jutottunk el, pedig igyekeztünk.

Molnár jött fel, Kárpáti beadását húzta le László. Mindszenti gondolta meg magát, felgyorsított, a saroknál addig küzdött Zsókkal, míg beadásából Harsányi Martin fejelhetett fölé. Az ellentámadásnál Rozsi előtt szabad volt az út, ki is használta, passzából Matity Schultz Martint hozta kedvező pozícióba, de László most is közbe tudott lépni. Kidobás után a jobb oldali támadást Sziegl távoli lövése fejezte be, minden veszély nélkül. Sziegl így járt Pócs átadásával is, szokatlanul gyengén célzott. A kapunk előtti támadásból Rozsi jött ki jól, lendületét senki sem tudta megállítani, aztán 25-ről fölé lőtt. Pócs eltévedt labdája került Schultz Martin elé, de addig forgolódott, amíg Jagicza szögletre mentett előle.

Fennragadtunk, a Vinter - Mindszenti támadás látszott az eddigi legveszélyesebbnek, Tamás csak sárga lap árán tudta blokkolni. Török szabadrúgását Schultz Máté fejelte ki.

Eltelt 25 perc és még mindig nem tudtuk, hogy Nemesnádudvar mit akar, vagy mire készül. A mellettem ülő beavatott hazai szurkoló viszont megjegyezte, hogy „gyerekek, jobb a Sükösd”! Nem volt ellenemre megállapítása, helytálló volt annyiban, hogy a közel kiegyenlített játékban mi kezdeményeztünk többet, igaz, hogy eredmény nélkül.

A 28. perc aztán megtörte az eddig erősen döntetlen állást: Nemes hozta fel a labdát, Rozsi két védő között botladozva vitte tovább, az alapvonal közeléből pontosan tálalt Matity elé, aki húzott még egyet balra és a legnagyobb nyugalommal vágta a hosszú sarokba (0:1).

A gól után erősítettek a hazaiak, Harsányi Martint állította meg Zsók, Tamás keresztezett oldalra Lentner elől. Valamelyest emelkedett az iram, döntő fölényt egyik csapat sem tudott kiharcolni, felváltva jutottak a kapu előterébe, megoldás nem volt.

A Koszorús – Schultz Máté páros fizikailag és akarásban is felülmúlta ellenfeleit, ha mégis átjutottak rajtuk, tapasztalt védelmünk rendre hárított. Így halt el sorba Török, Tusori és Schmidt próbálkozása. Az erőpróbák azért folytak a középpályán, Matity labdaszerzés közben fellökte Jagiczát, Lentner felnyomta Schultz Mátét. A szabadrúgást Rozsi lepasszolta Zsóknak, Harsányi József mentett szögletre. Rozsi szögletét László öklözte a mezőnybe.

Az átmeneti nyomásunkat gyors hazai felzárkózás követte. Schultz Máté blokkolta Törököt, majd a szükségesnél keményebben Szieglt. A sárga jogos volt, de az afférnak azért volt előzménye. A szabadrúgást 20 méterről, nagyon kedvező pozícióból Schmidt végezte el, a megpattant labdát Molnár rúgta ki a jobb alsó sarokból. Egyenlítési alkalom volt! A labda visszakerült a hazaiakhoz, Sziegl lőhetett, magasan fölé. A félidő utolsó perceit egy Zsók – Harsányi Martin, Sziegl – Koszorús „románc” színezte.

A második félidőt egyértelműen magasabb fordulatszámon kezdték a hazaiak, mindjárt egy Lentner – Mindszenti villámlátogatással. Az utóbbi lövését Béda kiütötte, Lentner 18-ról nagy lövést eresztett meg fölé. Alapvetően változott a játék képe, Nemesnádudvar – szemben az első félidővel – kitámadott, céljuk a minél előbbi egyenlítés volt.

Egyelőre felvettük a kesztyűt és támadásokkal válaszoltunk. Matity cselsorozatát Harsányi József unta meg és elkaszálta. Schultz Máté vágta át magát három védőn, labdája Matityot lesen találta. Zsók a középső folyosón kilépett, a védő nélkül álló Schultz Martinhoz küldött átadását Jagicza fejjel alig, de elérte. Nemes és Kárpáti alakított ki helyzetet Schultz Martinnak, 18 méteres lövése elakadt a védőkben. Ez bizony helyzet volt!

De volt rá válaszuk. Vintert Kárpáti rántotta le, ez is sárgát ért. Sziegl 35 méteres szabadrúgását Béda megfogta, de a kezéből kirúgták, baj mégsem lett belőle.

A 60. perctől Nemesnádudvar egyre inkább magára talált, elkapta azt a fonalat, amit az első félidőben nem talált. Rozsi szabálytalansága után besárgult, Matity közbenső vitáját is sárgával díjazta Nagy játékvezető. A szabadrúgást Sziegl ívelte 40 méterről előre, Schultz Máté fejelte szögletre, ebből Harsányi József fejelhetett közelről fölé.

A kétségtelen zavart csak fokozta a nálunk 60. perc táján szokásos csere. Kárpáti helyett Szöllősi jött be. A kitámadásnak megvannak az ismert veszélyei. Matity révén könnyen alakítottuk ki következő gólhelyzetünket, Schultz Martin az ötösön nem tudott mit kezdeni vele, László rávetődött. Pörögtek az események, a fordulásból Sziegl készített elő kihagyhatatlannak látszó helyzetet Mindszentinek… Neki ez az ötösről sikerült.

Újabb csereként Schultz Martin helyett Halász lépett pályára. Még fel sem térképezte a helyzetet, amikor Matity labdájával ellenfél nélkül lépni kellett volna még néhányat és oda rúgni a dermedt kapus mellett, ahová akarja. Ehelyett ballal csúnyán mellé tekerte. A helyzetkihagyásunkat a következő percekben méltányolta ellenfelünk is, de ehhez kellett Béda jó helyzetfelmérése és reagálása, ám legalább ennyire Schmidt hibája is: 100 %-os helyzetben az ötösről nem találta el a kaput.

Felmelegedett az eső után kissé lehűlt levegő, a 76. percben Molnár és Schmidt kapott sárga lapot. Nemesnek sikerült ellépnie, a cseleit gyenge lövése követte. Schultz Máté nyert – szabálytalanul – Schmidttel szemben. A kitámadás szeszélyeinek második klasszikus példájaként három húzásból Szöllősi került 100 %-os helyzetbe, a kapust találta el. A 85. percben Molnár meghúzódott, Hornyák folytatta.

Az utolsó öt percre a labdatartást választottuk, ebben Matity jeleskedett, egyben borzolta Vinter és Jagicza idegeit. Mindketten megtaposták, ő Hubernél törlesztett. A 89. percben Nemest Geletta Gergő váltotta, már azt hittük, vége, amikor a játékvezető öt perces hosszabbítást jelzett, ami 1:0-s állásnál nagy idő, de kibírtuk. Béda kapott sárga lapot időhúzásért, aminek már nem volt jelentősége, megtört az átok, nyerni tudtunk Nemesnádudvaron, ami azt jelenti, hogy az ötödik forduló után már csak két veretlen csapat van. Hogy meddig, az vasárnap kiderül…

 

Ifjúsági csaptunk kifejezetten jó játékkal nyert 5:1-re. A gólokból Radics József hármat, Kárpáti Zsolt és Pintye Krisztián egyet-egyet szerzett.

 

Nagy Attila László játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2016.09.13.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/5/1147718.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/5/1165656.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/5.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/5.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer