Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-10-02 Sükösd-Tompa 4-3

FELNŐTT: Sükösd SC –Tompa SE 4:3 (2:1)

2016. október 2. (Sükösd, 150 néző, 22oC, borús idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC –Tompa SE 7:4 (4:1)

Vezette: Benedeczki Tamás (Benedeczki Zoltán Márton, Berger Tibor)

 

Tompa nehéz bajnoki évet tud maga mögött. Három győzelmével, három döntetlenjével, huszonnégy vereségével és 12 pontjával, 18:153-as gólkülönbségével az utolsó, 16. helyen végzett. A 2015 őszéhez képest a tavaszt már jobban vették, csoda, egyben elismerésre méltó, hogy az eredményektől függetlenül végig kitartottak és talpon maradtak. Sükösdön 6:0-ra, Tompán 3:0-ra nyertünk ellenük.

Az új szezont az érsekcsanádi 5:1-es vereséggel kezdték, Borotán 1:1, Felsőszentivánon meglepetésre nyerni tudtak, Dusnokon újabb meglepetéssel szolgáltak (1:1), Hajósról 3:1-es vereséggel tértek haza. Mérlegük egy győzelem, két döntetlen és négy vereség. Öt pontjukkal a 12. helyen álltak a tabellán.

Mi a hét forduló után 19 pontunkkal változatlanul az első helyen fogadtuk őket. Az eddigiek alapján újra a kötelező győzelmek kategóriájába tartozó meccsre számítottunk, hazai pályán ez megoldható feladatnak látszott. Hosszú évek tapasztalatából tudom, hogy ezzel óvatosan kell bánni, ezt Matity, Koszorús, Szöllősi és Pesti hiánya csak erősítette. Számolni lehetett a szombati szüreti bál esetleges hatásaival is. A két csapat közötti játékerő különbsége alapján közönségünk győzelemre számított.

Jogos várakozásunkkal szemben vendégeink az első negyed órában alaposan megleptek bennünket. Dr. Farkas és Maconka már az első percben megjelent a kapunk előtt, Tamás szerelt a bal oldalon, de rövid volt a felszabadítás. A játék átterelődött a másik oldalra, itt Tamás nagyon keményen odalépett Óvárinak, ezt figyelmeztetéssel megúszta. A szabadrúgást Zemkó vette át, lövése a kapufán csattant.

Tompa ottmaradt a támadó harmadban, Dr. Farkas mozgatta az eseményeket, nem is rosszul, amiben Maconka és Óvári jó partnerei voltak. Értetlenül szemléltük, hogy mi is történik, vendégeink jelét sem adták első helyünk tiszteletének. A 11. percben Schultz Máté csak szabálytalanul tudta megállítani Óvárit, 25 méterre a kapunktól. Óvári szabadrúgása megpattant a vetődő Szabados előtt és utat talált a hálóba (0:1).

Tudomásul vettük, és folytattuk a játékot, mintha mi sem történt volna, valamivel pontosabban, mint eddig, de nyugodtak nem lehettünk, a kontrák veszélye minden pillanatban fenyegetett. Tamás felrúgta Maconkát és megkapta érte sárga lapját, pedig még csak a 12. percben jártunk.

Felfutásaikat követően azonnal visszazártak, egészen a félvonalig, ha kellett, az egész csapat védekezett. Az első 15-20 perc vitán felül az övéké volt, de úgy tűnt, hogy ezzel ki is futották magukat. Mi pedig – ha késve is – megtaláltuk a ritmust és fokozatosan átvettük a játék irányítását. Feljebb lépett a középpályánk, javult a passzok pontossága, Rozsi, majd Molnár egyre gyakrabban és bátrabban futott fel, Zsók is többet vállalt az előkészítésben. Tompa átengedte a félpályát, mi pedig éltünk a lehetőséggel.

Nemes és Bohner szorgalmasan kereste középen Szabó Patrikot, de a befejezések elmaradtak, vagy gyengére sikerültek. Valódi helyzethez a 23. percben jutottunk és ezt ki is használtuk. Schultz Máté küzdelemmel megszerzett labdáját Szabó Patrik vitte tovább és 10 méterről biztosan lőtt a hosszú sarokba (1:1).

A kiegyenlítés sokat segített, feloldódott a korai gól okozta görcs, miénk volt a labda és jól bántunk vele. A Schultz Martin – Bohner akcióból Kovács Robi lőtt fölé, mégis kezdtük jól érezni magunkat, nem hiába, mert a 26. percben már vezettünk. Rozsi hozta fel a labdát a bal oldalon, beadását Bohner látványos „csukafejessel” juttatta a bal kapufa mellé (2:1). Régen látott szép jelenet volt!

Innen véglegesen átvettük a játék irányítását és tetszetősen futballoztunk. Bohner egyre jobb lett elöl, folyamatosan vitte rá a labdát a védőkre, a kipattanóból Nemes Robi Lászlót találta el, a szögletből Schultz Martin pörgetett fölé. A tompai védelem egyre nehezebben viselte a fokozódó nyomást, Szabó Patrikot Gregó, Rozsit Szakál borította fel, ezt megtette Schultz Mátéval is, 22 méterre a kaputól. Rozsi nagy erejű és pontos szabadrúgását a legszebb kapusmozdulatok egyikével nyomta ki a kapufa mellől Labanc.

Vendégeink teljesen beszorultak, csak a védekezésre összpontosítottak. Sorban Szabó Patrik, Schultz Martin és Bohner került helyzetbe, eredmény nélkül. Schultz Máté passzát Nemes az ötös és az alapvonal találkozásából emelte a kapusba. Molnár, Zsók és Rozsi most már különösebb ellenállás nélkül jártak fel, de csak a szögletig jutottak. A félidőig hátralévő 10-12 percben Maconka egyszer merészkedett át a félvonalon, Tamás nyomban el is ütötte. Letelt a nehezen induló, de jól folytatódó első játékrész. Mögöttem egy hozzáértő szakember azt jósolta, hogy Tompa négyen alul nem ússza meg.

A második félidőt ugyanazon a hullámhosszon folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. Molnár jobb oldali sprintje után Nemes lőtt a hosszú sarok mellé. A következő támadásba Bohnert is bevonta, átadásából Nemes fél méterről nem találta el a kaput. Schultz Máté is elérkezettnek látta az időt egy önálló vállalkozásra, lövésébe Szegedi beleért, így Nemes rúghatott szögletet, amelyre Kovács Robi emelkedett a legmagasabbra és szép fejessel szerezte meg harmadik gólunkat (3:1).

Az 54. percben Zsók edző jó előrelátással lehozta Tamást, mert sárgája már rózsaszínbe hajlott, ahol megfordult, ott dőltek a bábuk. Helyette Kárpáti érkezett, Kovács Robinak kellett a középpályáról hátrább húzódnia.

Tompa tíz perc elteltével Dr. Farkas és Szakál révén kísérelt meg egy támadást, közel sem olyan meggyőződéssel és energiával, mint a mérkőzés elején, Rozsi könnyen szerelte őket. Részünkről pedig jó szakasza következett a mérkőzésnek.

Támadóink állandó mozgásban mutatták magukat, Bohner nagyon élt a 16-os környékén, Nemessel és Kárpátival gyakran változtatták helyüket. Zsók szabta meg és szükség szerint változtatta a ritmust. Állandó létszámfölényt tudtunk tartani a félpályánál, az indítások jó százalékkal célba értek. Labdatartással vártuk a védelem kinyílását.

Szabó Patrik gyorsított fel, ívelését Faragó átfejelte saját kapusán, Schultz Martinnak két méterről nem sikerült kapuba terelni az ajándék labdát. Kárpáti cselsorozata is gólt ígért, de Bozóki nem hagyta befejezni. Dr. Farkas – vendégeink legveszélyesebb támadója – próbált meg kibújni a szorításból, de a társak már nem tudták úgy követni, mint a mérkőzés elején. Szólójával Kovács Robin nem jutott túl.

Bohner, Nemes és Kárpáti mozgékonyságát a védők nem tudták követni, a harc folyamatossá vált a 16-oson. Megoldás a szélekről kínálkozott. Molnár jobb oldalon felhozott labdáját emelte Schultz Mátéhoz, remek csúsztatott fejeséhez a kapusnak esélye sem volt (4:1).

Ezzel végleg miénk lett a pálya (gondoltuk) és jöhettek a cserék. A 67. percben Molnárt Hornyák, a 74. percben Rozsit Halász váltotta. Hányszor fáztunk már rá a cserék okozta zavarra! Most ehhez egy perc elég volt. Amíg tartott az átrendeződés és kerestük a helyünket, Tompa kihasználta az eddig nem létező lehetőséget. Hornyák elnyomta Dr. Farkast, a szabadrúgásból szöglet következett, amelyből Faragó két méterről fejelt a bal sarokba (4:2).

A cserék folytán a kezdő négy védőnkből csak Zsók folytatta, ami nem maradt következmények nélkül. Ettől függetlenül továbbra is támadtunk, a következő öt perc két ígéretes helyzetet hozott. Az elsőnél Szabó Patrikot választották el szabálytalanul a labdától, a másodiknál a védő nélkül maradt Schultz Martin 17 méterről nem találta el a kaput. Két ziccer tehát kimaradt, s hogy Zsóknak jók az idegei, azzal bizonyította, hogy a tartalék kapus Bédát a 81. percben Schultz Martin helyett behozta középcsatárnak.

Nagy baj még így sem volt, uraltuk a helyzetet, Schultz Máté durrantott fölé, Bohner gólpasszát rontotta el Szabó Patrik, Nemes lőtt közelről a kapusba. Már belenyugodtunk, hogy jó a 4:2, amikor a 90. percben Szűcs váratlanul átlépett a félpályán és Kovács Robi – teljesen ártalmatlan helyzetben és feleslegesen – elütötte. A szabadrúgáshoz Maconka állította le gondosan a már vizes labdát, és 35 méterről úgy talált kapuba, hogy Szabados rá sem tudott mozdulni (4:3).

Többszörösen is csalóka ez az eredmény, de mi hoztuk össze – mondjuk, úgy 6:1 helyett. Megértem, hogy 4:1-nél játéklehetőséget kell adni a tartalékoknak, de hogy a szélső hátvédek cseréje korai volt, abban biztos vagyok! Hét fordulóban kaptunk három gólt, most ehhez egy is elég volt, amiből bizonyos következtetéseket le lehet vonni.

 

Ifjúsági csapatunk is 4:1-re vezetett, a vége 7:4 lett. A góljainkból Radics József négyet, Kárpáti Zsolt kettőt, Szabados Dániel egyet szerzett.

 

Benedeczki Tamás játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2016. október 4.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/8/1147745.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/8/1165677.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/8.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/8.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer