Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-10-09 Bajaszentistván-Sükösd 1-5

FELNŐTT: Bajaszentistváni SK –Sükösd SC 1:5 (1:0)

2016. október 9. (Bajaszentistván, 100 néző, 14oC, napos idő.)

IFJÚSÁGI: Bajaszentistván-LUA –Sükösd SC 0:6 (0:4)

 

Vezette: Géró István (Podmaniczki Dénes, Benedeczki Zoltán Márton)

 

Bajaszentistván az előző bajnoki évet változó teljesítménnyel a 12. helyen zárta. Az őszi indulásukat komoly gondok terhelték meg. Megfogyott játékosállományuk számba vétele után úgy döntöttek, hogy nem neveznek a bajnokságba, amit hivatalosan is közöltek a Megyei Labdarúgó Szövetséggel. A tőlük kapott segítséggel az utolsó pillanatban mégis összeállt a csapat és indulni tudtak.

Az első három mérkőzésüket elveszítették, még gólt sem rúgtak. A negyedik fordulóban sikerült megszerezni egyetlen győzelmüket a Tompa elleni hazai 1:0-val. Aztán megint három vereség következett, Katymáron 6:2, Dusnok ellen otthon 1:3, Hajóson 5:0. A nyolc forduló eredménye: 1 győzelem, 7 vereség, 4 gólt rúgtak és 25-öt kaptak. Három pontjukkal az utolsó helyen fogadták a 22 pontos, első helyen álló csapatunkat. Nem volt ember, aki nem a mi győzelmünkre adta volna a voksát, a papírforma túlságosan is kedvező volt számunkra. Aki viszont ismeri korábbi eredményeinket, az tudja, hogy nem volt ez mindig így.

Bajaszentistván az elmúlt tíz évben nagyon sok kellemetlenséget okozott nekünk, gondoljunk csak a 2014 szeptemberi 2:5-re, hazai közönség előtt. A fordulat innen számítható, ezután sikerült megállítani a rossz tendenciát. 2015 szeptemberében Papp góljával már nyerni tudtunk náluk, ősszel Sükösdön 7:0-ra léptük le őket. Tavasszal 1:1-re végeztünk Bajaszentistvánon.

Kezdő csapatunkból hiányzott Matity, Koszorús, Pesti, Kárpáti és Schultz Martin is. A mérkőzés előtti eligazításon Zsók edző a teljes letámadással történő kezdést határozta meg, minden kóstolgatás nélkül. A játék ennek megfelelően indult. Nemes beadásából Bohner lőtt mellé, Szabó Dávid fölé. Rozsit Erdélyi tartotta fel, szabadrúgása a sorfalról jött vissza.

A hazaiak körülbástyázták magukat még a 16-os előtt, de a támadásokról sem mondtak le. Holczer, Suhanyeczki és Hangya meglepően gyorsan jutott a kapunk előterébe, Tamás a tőle megszokott stílusban jelezte, hogy innen nincs tovább! Perjés és Radics is tett egy kört, őket Schultz Máté és Molnár tartotta vissza a továbbiaktól. Perjés újra megkísérelte, most Kovács Robi szerelte szögletre, amit Rozsi tisztázott.

Eltelt az első negyed óra, próbáltuk a földön tartani a labdát, de a nagyon rossz talajú pályán, a bokáig érő fűben majdnem lehetetlen volt. A labdát birtokoltuk, vitathatatlan mezőnyfölényünk csak Szabó Patrik lesgóljával volt mérhető. Patrik a következő percben akár érvényeset is szerezhetett volna, Szabó Dávid passzával egyedül húzott kapura, korán és kissé elhamarkodottan lőtt mellé.

Visszatámadtak, Kovács Robi elnyomta Suhanyeczkit, a 28 méteres szabadrúgás nem okozott gondot Bédának. Most ért másodszor labdához. Schultz Máté nyomott egyet oda Holczernek, a szabadrúgást Zsók tisztázta Kubatov elől.

Az öt perces javuló hazai játék után futószalagon folytak a támadásaink. Molnár belőtt labdáját Bohner a kapufa tövénél késte le. A Nemes – Bohner adogatást Kovács Robi fejezte be, 25 méterről lőtt fölé. Vártuk az első gólunkat, bízva abban, hogy egy a sok helyzet közül majd csak bemegy, s akkor már tudjuk, hogy mit kell csinálni.

Ennek pont az ellenkezőjéhez volt szerencsénk: Tóth-Pált húzta vissza Molnár a középpályán. A szabadrúgás fogadására visszarendeződtünk, amitől éppen Molnárnak sikerült fejen találni a neki háttal álló Kovács Robit. A labda Hangyához került, sikeres cselekkel átkígyózott három védőnk között, s a visszaérő Rozsi már csak elütni tudta. A játékvezető azonnal a 11-es pontra mutatott, nem is vitattuk. A büntetőt Hangya értékesítette (1:0).

Ez nem szerepelt a forgatókönyvünkben, néhány percre lefagyasztotta reményeinket, de folytattuk a támadásokat – már összeszedettebben, és magasabb fordulatszámon. Zsók szabadrúgásából Schultz Máté fejelt a kapus kezébe három méterről, majd Bohner lőtt a kapufa mellé nagyon közelről. Zsók és Rozsi rendszeresen feljárt, percenként hozták helyzetbe a társakat, a befejezés nem ment.

A 37. percben Perjés kézzel ért a labdához, 18 méterre a kaputól. Kiváló lehetőség kínálkozott az egyenlítésre, de Zsók a szabadrúgást a sorfalba bombázta. A szögletből Schultz Máté fejese nagyon közel járt a kapufához. Nemes beadását Szabó Patrik fejelte a kapusba. Ellenfelünk egy kontrával menekült a szorításból, Szabó Dávid időben állta útját Kubatovnak.

Hazai előnnyel zárult a félidő, a befejezéseknél amit lehetett, azt elrontottuk. Jellemző, hogy Béda a 11-esen kívül egy lövést és egy hazaadást kapott. Az aggodalom jeleit láttam a sükösdi szurkolók arcán.

A szünetben nem volt pánik az öltözőben, Zsók edző annyit mondott, hogy ha nem megy technikával, akkor erővel, de ezt a meccset meg kell nyernünk. A nevek alapján ugyanaz, de egy másik csapat kezdte a második félidőt. Változás annyi volt, hogy Szabó Dávid feljött Szabó Patrik mellé, Zsók pedig véglegesen átvette a középpálya irányítását. Játékunk alapvetően megváltozott.

A jobb oldalon Molnár hozta fel a labdát, Nemes folytatta, beadását húzta le a kapus. A kirúgást ismét Molnár szerezte meg és Zsókot indította. A kapitány nagyon erőszakosan maga mögött hagyott két védőt, az alapvonaltól az ötösig vitte, majd az érkező Schultz elé tette, Máté pedig közelről a kapuba (1:1). Három perc telt el a második félidőből, ettől jobbkor nem jöhetett volna a kiegyenlítés.

Lefoglaltuk a félpályát, és egészen más futballt játszottunk, mint az első félidőben. A nyugalom visszaállt a fejekbe, ezáltal a lábakba is. Tamás a felezővonalnál foglalt hadállást, mindenki más a támadásokat segítette és sorra nyertük a fizikai párharcokat. Székelyt Schultz Máté távoli lövése és Nemes fejese foglalkoztatta. Erdélyi buktatta Szabó Dávidot, a gyors szabadrúgásból Zsók és Bohner adogatott, majd Bohner fejezte be. Közeli lövésébe Tóth-Pál Csanád beleért, öngóllal, de vezettünk (1:2). Még csak hét perc telt el a második félidőből, innen minden a javunkra fordult.

Schultz Máté megállíthatatlanul szelte át a félpályát, passzát Nemes elől Gergity mentette szögletre. Ebből Schultz fejese már gólnak látszott, Székely kiütötte, Szabó Patrik pedig a hosszú sarokba vágta (1:3).

Megállás nem volt, nyomásunk tovább erősödött. Ellenfelünk a félvonalat egyszer sem lépte át, ami nem sikerült 45 perc alatt, ahhoz most 13 is elég volt. Erősen lejtett a pálya javunkra. Jobbnál jobb alkalmak kínálták magukat, Szabó Patrik elől az utolsó pillanatban keresztezett Földvári, Schultz lövését és Nemes fejesét fogta Székely.

A már megnyugtató előny birtokában jöhettek a cserék. A 64. percben Szabó Dávidot Geletta Gergő, a 71. percben Nemest Halász váltotta. A beilleszkedés most nem okozott gondot, az eddigi mederben folyt tovább a játék.

Bajaszentistvánnál szemmel láthatóan fogyóban volt az erő, véglegesen a két csapat közötti erőnlét és játéktudásbeli különbség dominált. Első félidős játékukat meg sem közelítették, védelmük egyre gyakrabban hibázott, támadójátékuk teljesen szétesett.

Mi pedig a sanyarú első félidő után élvezni kezdtük a játékot, tetszetős akciók következtek, a 74. perc már újabb gólt hozott. Zsókot az oldalvonal mellett senki nem tudta megállítani, passzát Rozsi pontosan kapta maga elé, beadásából Szabó Patrik lőtt a hálóba (1:4).

A középkezdésből is megszereztük a labdát, Zsókot a védők közös erővel elkaszálták, járt a 11-es, reklamáció itt sem volt. Zsók büntetőjét Székely kinyomta, Rozsinak ezért akadt néhány kedves szava a rokonhoz, az évődés illeszkedett a hangulathoz. Maradt a jó kedv és a jó játék. Zsók vette a lapot és a 82. percben Schultz Máté segédletével javította hibáját, akciógólt lőtt a gyenge 11-ese helyett (1:5).

A korábbi Bohner – Hornyák cserét a Zsók – Nagy követte, Endre lett a középcsatár, amit Tamás megirigyelt és mellé szegődött. Halász beadását Tóth-Pál csípte el előle. Geletta passzából már jó lövést eresztett meg, amit Székely a kapufa mellől kapart ki.

A roppant kellemetlen első félidő után vettük a kilencedik akadályt is, úgy, hogy Béda a második félidőben két hazaadásból ért labdához – ezzel a következő két mérkőzésünkön is kiegyeznék.

 

Ifjúsági csapatunk is kitett magáért, 6:0-ra győzött. Gólszerzők: Radics József (3), Kárpáti Zsolt (2), Pintye Krisztián.

 

Géró István játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2016. október 11.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/9/1147753.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/9/1165686.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/9.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/9.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer