Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-10-16 Sükösd-Katymár 1-2

FELNŐTT: Sükösd SC - Katymári SE 1:2 (1:1)

2016. október 16. (Sükösd, 180 néző, 15oC, borús idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Katymári SE 19:0 (6:0)

Vezette: Baráth Gábor (Suba Zoltán, Slezák Márk)

 

Katymárt az élmezőnyt követő stabil középcsapatként tartjuk nyilván. A tavalyi bajnoki évet közvetlen utánunk, az ötödik helyen zárta, úgy, hogy az első kilenc fordulóban nem mozdult el a hatodik, a következő ötön az ötödik helyről. Ennek ellentmondani látszik a kiszámíthatatlansága.

Az őszi első három fordulóban egy pontot szerzett, ki tudott kapni a HÍD SC-nél (5:3) és Érsekcsanádon (7:4), Nemesnádudvartól elhozott egy pontot (3:3), aztán 8:1-re verték otthonukban Borotát. Tompán nehezen, de megszerezték a három pontot (0:1). Bajaszentistvánt lelépték 6:2-re, amit a felsőszentiváni 2:1-es és a dusnoki 4:3-as vereség követett, majd 5:3-as győzelem otthon Hajós ellen.

A meg nem jósolható eredményeik kiegyenlítik egymást, így 13 pontjukkal most is a hatodikak. A legtöbb gólt rúgták (34-et), ebből Lukac Damir 13-at, amivel vezeti a megyei góllövő listát. Emellett 27-et kaptak, ami csak hárommal kevesebb az utolsó helyezett Bajaszentistvánnál.

Játékosaik többsége a határon túlról érkezik, most kilenc szerepelt a jegyzőkönyvben. Képzett futballisták, e tekintetben Katymár több, mint középcsapat. Mindezek ellenére az utóbbi tíz találkozónkból hetet megnyertünk, egy végződött döntetlennel, kettő vereséggel.

A jó mérlegünk semmi garanciát nem jelentett, nem lehetett tudni, milyen „munícióval” jöttek. Nálunk meg már-már aggasztó, ahogy fogy a csapat. Hiányzott: Matity, Kárpáti, Kovács Robi, Szabó Dávid, Szöllősi és úgy látszik, hogy tartósan Pesti. Nélkülük vágtunk neki a továbbiak szempontjából nagyon fontos mérkőzésnek.

Aggodalmunk enyhülni látszott, miután bátran és jól kezdtünk. Molnár beadását Safrany szerezte meg Nemes elől, Mihalics az előretörő Koszorúst nyomta el. Zsók indításával Molnár került kedvező pozícióba, lábáról lepörgött a labda. A másik oldalról Csont szabadrúgását kellett védeni Bédának. Mozgásban voltunk, Nemes labdát szerzett, Szabó Patrikot szöktette, a visszakapott labdájából már a 7. percben vezetést szerzett (1:0).

Minden gól jókor jön, de ez különösen, mert ebből építkezhettünk tovább. Folyt a labda, Bohner visszagurításából Szabó Patrik lőtt – a játékvezető szerint lesgólt. Schultz Martint Safrany fosztotta meg a befejezéstől. Zsók indításával Nemes robogott, Vukov szerelte szögletre, amiből Zsók fejelt mellé.

Az első negyed órában jól mozgott a csapat, Katymár védekezésre szorult. Annyi már kiderült, hogy a védelmük bal oldalon sebezhető, érdemes ott keresni a lehetőséget. Bédának mindössze Csont távoli szabadrúgása adott dolgot, két-három kísérletüket már a középpályán megfogta Schultz Máté és Zsók.

Eddig minden a sikeres meccseink forgatókönyve szerint alakult, vártuk az újabb gólt, a 18. percben mégis bekövetkezett a hiba. Kopunovic-ot Tamás csak szabálytalanul tudta megállítani, 25 méterről járt a jogos szabadrúgás. Kuntic lövése megpattant a sorfalon, irányt változtatott, s a jobbra mozduló Béda mellett a bal sarokban kötött ki (1:1).

Az egyenlítés átírta az eddigieket, teljesen új helyzetet teremtett, felhozta ellenfelünket. Az eddigiektől sokkal nagyobb önbizalommal és erővel támadtak. Kuntic-ot Zsók nyomta le, a szabadrúgásból Kopunovic lőtt fölé. Próbáltuk visszahozni az első negyed órai játékunkat, de középpályánk nem tudta kiszolgálni Szabó Patrikot, ha mégis sikerült, középen nagyon erősen zárt a katymári védelem.

A Schultz Máté – Bohner támadás már ígéretes volt, de Plavsic most jól lépett ki és tisztázni tudott. A következő akciónknál Safrany fejbe rúgta Schultz Mátét. Rozsi 25 méteres szabadrúgásából Szabó Patrik az ötösről fejelt mellé. Igazi lehetőség maradt ki!

Kiegyenlítetté vált a játék, Mihalics és Kuntic egyre gyakrabban tűnt fel kapunk előterében. Csorba szerelése közben Rozsi kézzel ért labdához, Csont szabadrúgása ezúttal is megpattant a sorfalunkon, szerencsére most jó irányt vett – fölé.

A döntetlen állásból mindkét fél szabadulni akart, Schultz Máté indult nagy lendülettel, Vukov csak egy sárga lap árán tudta megállítani. Keményebb lett a játék, a sok hiba mellett jöttek a faultok. Bohner kapta érte az első sárga lapot, Zsók és Csorba a következőt. Schultz Máté eltakarítását Plavsic megúszta, ugyanígy Mihalics is, aki két perc alatt kétszer rúgta fel Mátét. Baráth játékvezető adós maradt a következetességgel.

A félidő utolsó tíz perce a játék tördelésével és sok hibával telt. Veszélyes helyzetet Franciskovic készített elő, Csont nem tudott élni vele, magasan fölé lőtt. Lukac megszabadult Rozsitól, passzát Vukov ívelte be, Béda pedig lehúzta. Zsók egyre gyakrabban lépte át a félpályát, pontos labdát küldött Koszorús elé, Kopunovic nagyon durván beleszállt, még figyelmeztetést sem kapott. Csont és Mihalics gyenge próbálkozása, nálunk Koszorús távoli lövése zárta a félidőt, amelyben nem jutottak dűlőre a felek.

Barátságtalan jelenetek vezették be a második félidőt. Kopunovic rátartott Koszorús lábfejére, utána felrúgta Rozsit. Koszorús törlesztett, ő megkapta a sárga lapját. Pillanatok alatt emelkedett a láz, Kopunovic Zsóknak is betartott, most is büntetlenül. Csillapodtak a kedélyek és elindult a játék. Lukac egyéni alakítása után lőtt mellé. Rozsi is megkezdte szokásos feljárását, beadásáról Nemes lekésett.

Sokáig egyik csapat sem tudta birtokolni a labdát, fogyóban volt a türelem. Erőltettük a támadásokat, Schultz Máté addig forgolódott, míg labdát veszített a középpályán, amit Csont 30 méterről küldött Franciskovic elé. A címzett védő nélkül és vészesen közeledett a kapuhoz, Zsók – tőle eddig nem látott sprinttel – beérte és mintaszerűen szerelte.

A 60. percig feljegyzésemben minden második sor szabálytalanságról szól. Bohner cselsorozatának Safrany vetett véget. Középről, 23 méterről járt a szabadrúgás, amit Rozsi csúnyán fölé durrantott. A kirúgásból Csont küldte Lukac-hoz a labdát, Molnár szépen keresztezett.

A középpályára szorult a harc, nem hagyták élni egymást, nem válogattak az eszközökben. Ebből néhány percre Katymár jött ki jobban, átmenetileg védekezésre kényszerültünk. Bohner Kuntic-ot, Zsók Csorbát, Tamás Mihalicsot, Szabó Patrik Csontot szerelte. A szorításból Schultz Máté szabadult először, beadását Schultz Martin kapásból lőtte fölé.

A 67. percben bekövetkezett, ami borítékolható volt: ez a meccs kiállítás nélkül nem ér véget. Schultz Máté visszahúzta Lukac-t, aki ezt nem bírta elviselni és visszakézből fejbe vágta. Még mielőtt a játékvezető bármit is tett volna, a teljes katymári csapat méhrajként vette körül, lökdösődésekkel, oda-vissza. A zűrös percek Lukac kiállításával és Schultz Máté sárga lapjával végződtek, ezzel új szakaszába lépett a mérkőzés.

A kedélyek nem csillapodtak, a kiállítás olaj volt a tűzre. Katymár megszállta a 16-osát és úgy döntött, hogy itt élő ember nem jut el a kapuig. Nekünk pedig ez volt a feladatunk a következő 30 percben. Az eddig is sérüléssel bajlódó Koszorús túl sokat kapott és le kellett cserélni, helyén Halász folytatta. Felhúzódtunk a felező vonalig és csak a támadásra koncentráltunk, s mint tudjuk, ez veszélyekkel jár.

A rizikót fokozta, hogy három gyors támadójuk bármelyik pillanatban képes volt átszáguldani a pályát. Ezt Csorba mutatta be először, tisztán lőhetett 12 méterről, csak Béda bravúrjának köszönhettük, hogy maradt az 1:1-es állás.

A jellemző mégis az volt, hogy percenként jelentkeztünk egy támadással. Nemes, Szabó Patrik és Bohner lövését fogta Horvát, nagyobb veszélyt nem jelentettek, de hogy nagyon jó formában van a kapus, azt a következőkben bizonyította. Schultz Máté Szabó Patrik fejére varázsolta a labdát, tisztán fejelhetett, Horvát kiütötte, Nemes újra fejelhetett a jobb felső sarokba, Horvát odaért, szinte a hálóból nyomta ki. Még levegőhöz sem jutott, amikor Halász belőtt labdáját kaparintotta meg Schultz Martin és Szabó Patrik elől.

Továbbra is letámadásban maradtunk, a labdák, mint rugó a falról, úgy jöttek vissza. Bohner egyet rosszul talált el és felrúgta a levegőbe, a kapus ölre fogta, de átlépte a 16-os vonalát. Középről, a 16-os vonalról járt a szabadrúgás. Zsók ezt is a sorfalba bombázta. (Ha Matity itt van, már lehet, hogy a középkezdéshez indulhattunk volna.)

Közeledtünk a 80. perc felé, Zsók helyet cserélt Schultz Mátéval, minden erejét a támadásokra összpontosította. Rozsi immár ellenfél nélkül szabadon járt fel, beadásai sorozatban érkeztek és haltak el a védőkön, az utóbbi kettőből szögletet rúghatott. A kisszögletből Zsók lépdelt az alapvonalon, passzát Nemes lőtte közelről a kapufa mellé. Rozsi harmadik szögletébe Bohner csak beleérni tudott, de így is veszélyes volt, Horvát csak másodszorra tudta megkaparintani.

A 86. percben Zsók Schultz Martin beadását két méterről fejelte a gólvonalra, Horvát bravúrral hárított. Bohner átadásával Zsók egyedül indult, a kilépő Plavsic mellett visszakapott passzát Zsolt az ötösön centiméterekkel, de lekéste.

Következett a figyelmeztetés: a fennragadt védelmünkből Vukov kilépett, 25 méteres átíveléséből Csorba közelről fejelhetett, a gólba tartó labdát Béda a kapufára ütötte, a kipattanóra már nem volt érkező.

Ezt megúsztuk, de nem tanultunk belőle, minden áron nyerni akartunk. A 89. percben a teljes csapatunk rátelepült a katymári 16-osra, csak Molnár maradt hátul. Egy hosszan előre vágott – tulajdonképpen cél nélküli – labdánál Halász szabálytalanul szerelte Wittnert, 35 méterre a kapunktól, az oldalvonal mellett. Csont szabadrúgása átszállt Béda és Molnár feje felett (azt hitték, már elhagyta az alapvonalat), csak Wittner nem mondott le róla, begurítását Csorba nyomta közelről a kapuba (1:2). Jött még öt perc, ez alatt megpróbáltuk mindazt, ami az előző 30 percben nem sikerült.

Nem értük be a döntetlennel, az utolsó pillanatban egy hiba elég volt ahhoz, hogy három pontot veszítsünk. Nyolc győzelem, egy döntetlen után véget ért egy sorozat, ami a futball örökös törvényének része. Kár, hogy most, mert a versenytársak közül Dusnok pontot hagyott Hajóson, Érsekcsanád kikapott Szeremlén. Jelentős előnyre tehettünk volna szert, amit kihagytunk. A zászló még áll, lehet javítani – akár most szombaton, Dusnokon.

 

Ifjúsági csapatunk gólrekorddal 19:0-ra győzött. Góllövők: Kárpáti Zsolt (7), Radics József (4), Ruff Lénárd (1), Pintye Krisztián (1), Rácz Gergő (1), Marusa Mihály (1), Kernya Kristóf (1), Szabados Dániel (1), Radics Szabolcs (19, öngól (1).

 

Baráth Gábor játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2016. október 18.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/10/1147762.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/10/1165692.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/10.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/10.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer