Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-10-22 Dusnok-Sükösd 2-0

FELNŐTT: Dusnok KSE –Sükösd SC 2:0 (1:0)

2016. október 22. (Dusnok, 150 néző, 16oC, napos idő.)

IFJÚSÁGI: Dusnok KSE –Sükösd SC 0:3 (0:2)

Vezette: Tóth Csaba (id. Péter-Szabó Ottó, Slezák Márk)

 

Dusnok három pontos előnnyel nyerte a 2014-15-ös bajnokságot Nemesnádudvar előtt. Az őszi első fordulóban mindjárt meglepetéssel szolgált: 3:2-re kikapott Bácsborsódon. Ennek a HÍD SC látta kárát, a botlást egy nyolcassal javították Dusnokon. Nemesnádudvarról reális 2:2-vel tértek haza, aztán Érsekcsanád nagyon megverte őket a fajszi pályán. A szokottnál gyengébb kezdést igazolta a Tompa elleni 1:1 otthon, majd három győzelemmel és a hajósi 0:0-ás döntetlennel, 18 pontjukkal jöttek fel a negyedik helyre. A helyosztás érdekessége, hogy a négy szomszéd község: Sükösd, Nemesnádudvar, Érsekcsanád és Dusnok követi egymást a tabellán. Nem emlékszem, hogy mikor volt erre utoljára példa.

Mi az elmúlt heti Katymár elleni vereségünk fájdalmával és a Dusnok elleni hagyományosan gyenge szereplésével érkeztünk. Tíz mérkőzésből kettőt nyertünk, kettő végződött döntetlennel és hat vereséggel. Eltökélt szándékunk volt ezen javítani, még akkor is, ha a találkozó nyilvánvalóan háromesélyesnek ígérkezett.

A felállásnál derült ki, hogy az eddigiek mellett Molnár és Halász sérült, amit csak tetézett, hogy a nagy reményekkel várt Lógó Zsolt orvosi igazolását két hét után sem sikerült elintézni. Erre nincs elfogadható magyarázat, a sükösdi közönség ettől többet vár és érdemel. Vele már Katymár ellen is más lett volna a helyzet.

Ezen már túl voltunk, amikor szemügyre vettük felállásunkat. Azt láttuk, hogy a pehelysúlyú Kárpáti a középcsatár, s az ugyanebbe a súlycsoportba tartozó Bohnernak kell felvenni a harcot a „vídia” keménységű dusnoki védelemmel. A gólerős Szabó Patrikot – középről – mélyen hátra vonva a középpálya jobb oldalán találtuk.

Dusnok visszafogottan kezdett, kivárt és eredményeink alapján tartott tőlünk. Magabiztosan kezdtünk, Nemes beadásából Schultz Máté lövése vezette be a mérkőzést. Kristály Dániel szabálytalankodott Koszorússal, szabadrúgása magasan fölé ment. Jagicza nyomta el Kárpátit.

Öt-hat perc próbaidő után Kristály János és Csobolya jött fel az első támadással, amit Rozsi higgadtan szerelt. Bolvári Zoltán betörését Zsók állította meg. Rozsi és Nemes beíveléseiről Kárpáti három perc alatt háromszor maradt le, rendre megelőzték. Sikere annyi volt, hogy kihúzódott a jobb oldalra és az alapvonalon Csobolyát sikerült „bebőröznie”. Beljebb már nem jutott, Mihalik segített.

Az első negyed órában valamivel többet kezdeményeztünk, ütközésekkel tarkított támadáskísérletekkel dolga egyik kapusnak sem akadt. Játék helyett küzdelem folyt, Tóth játékvezető a szokottnál jobban engedte a test-test elleni játékot, a kérdés az volt, ki bírja tovább erővel a lápos talajon. Hogy hol a határ a gyűrődésben, ezt Tamás Bolvári Dávidnál tesztelte. Csobolya 30 méteres szabadrúgását Kovács Robi vágta vissza a mezőnybe.

Az első igazi hazai támadást Simonits Tamás indította, Bolvári Zoltán már jónak mondható helyzetből lőtt fölé. A kirúgást Kristály János kezelte le, Schultz Máté becsúszva szerelte az oldalvonalon kívülre.

Szaporodtak a határesetek a belemenéseknél: Kapitány Zsókot, Bolvári Zoltán Koszorúst ütötte el. Kapitány megkapta a sárga lapját. Szorgalmasan gyűjtögettük és vesztettük el a labdákat.

A 23. percben tudtuk összehozni az első valódi helyzetünket: Zsók indításából Szabó Patrik harcolt ki szögletet. Rozsi beadását Koszorús előrevetődve alig késte le a jobb kapufánál.

Ott maradtunk a támadó harmadban, több jó átadás után Kárpátit Kristály János akasztotta meg 22 méterre a kaputól. Rozsi csavart szabadrúgásába Simonits István beleért, az öngóltól a szerencse mentette meg őket. A szögletből Kárpáti fejelt mellé, Jagicza Tamás a szögletzászlóig szorította Szabó Patrikot, szabálytalanul. Rozsi beívelése a hosszú sarok fölött hagyta el a pályát.

Hosszabb szünet után Bolvári Dávid indított nagyon gyors kontrát, Kapitány nagyon gyenge lövéséért Bédának csak le kellett hajolnia. Kristály Dániel lövése ettől már sokkal komolyabb volt, de célt tévesztett. A 29. percben Kovács Robinak akadt vitája a játékvezetővel, a végeredménye nem lehetett kétséges, megkapta a sárga lapját. A következő percekben a mi térfelünkre terelődött a játék. Kapitány szögletét Simonits István fejelte fölé, a Bolvári Zoltán – Mihalik akciót Tamás blokkolta.

Gyorsan változott a kép, a következő hat-hét percben nálunk volt többet a labda. Bohner, majd Nemes hozta fel a labdát, Csobolya és Simonits István volt a végállomás. Zsók indult nagy lendülettel, s mielőtt eldönthette volna, hogy lő vagy passzol, Kristály Dániel rúgta fel, a sárga lap neki is járt. Szabadrúgását Bakula nagyon határozott kilépéssel ütötte le Szabó Patrik fejéről.

Közeledett a félidő, egyik csapat sem érte be a gól nélküli állással, felváltva és azonos intenzitással folytak a támadások, gyenge befejezésekkel. Nemest szerelte Simonits Tamás, Schultz Máté döntötte fel Simonits Istvánt. Ez is sárga! Csobolya szabadrúgása az oldalhálóban kötött ki.

Az utolsó percekre Dusnokban maradt több erő, amit a 42. percben gólra is tudott váltani. A bedobás utáni nagy kavarodásban Kovács Robit lefogták. Várta a sípszót, ami elmaradt. Jagicza Tamás pedig élt a lehetőséggel és közelről megszerezte a vezetést (1:0).

Volt még négy-öt percünk, Schultz Máté háromszor küzdötte fel magát a kapu közelébe, sorban Bolvári Dávid, Kristály Dániel , majd Mihalik rúgta fel. Rozsi és Zsók is megpróbálta, hasonló eredménnyel. Akcióinkból hiányzott a befejező erő, az öt jó esélyt kínáló pontrúgásból pedig nem tudtunk kihozni semmit, csak az igyekezet dicsérhető. Dusnok eggyel kevesebbet hibázott, s ez elég volt ahhoz, hogy előnnyel vonuljanak a pihenőre.

Az első félidő elképzelt taktikája nem jött be, ennek ellenére ahhoz elég volt, hogy kontroll alatt tartsuk a játékot. Hogy változtatni kell, az nem volt kétséges. A második félidőre Nemes helyett Szabó Dávid, Bohner helyett a sérüléséből alig kilábaló Matity érkezett. A két új erőre várt a kapu bevétele, amihez mindjárt hozzá is láttunk, és kevés hiányzott ahhoz, hogy ráfizessünk.

Schultz Máté és Kárpáti mögé felzárkózott a védelmünk s némi körülményes adogatás után labdát vesztettünk. Bolvári Zoltán rácsapott és egy az egyben rávitte a labdát Tamásra, már a 16-oson. Tamás nagyon nagy mentéssel még beleért az átadásba, a tisztán érkező Kapitány már az alapvonalon kívül érte el. Megúsztuk, de az önbizalmunkat megviselte az eset.

Az új felállásban még keresgettük a helyünket, komolyabb változást a korábbiakhoz képest nem lehetett észrevenni. Sem középről, sem oldalról nem érkeztek használható labdák Matity elé, a hatékonyság nem javult. Szabó Dávid pedig három perccel a belépése után sárga lappal folytatta, félő volt, hogy bepirosodik. Dusnok tele van rutinos játékosokkal, érzékelték a lehetőséget és eggyel magasabb fokozatra kapcsoltak. Veszély esetén nem válogattak az eszközökben.

Az 51. percben Simonits István Szabó Dávidot gyűrte le, ő kapta a mérkőzés ötödik sárgáját. Rozsi sem mérlegelt, ő Kristály Dánielnek pakolt oda. Kapitány szabadrúgását Béda szögletre ütötte. Ezt Bolvári Dávid szerezte meg és tette Kapitány elé, aki 10 méterről nem találta el a kaput.

A hazaiak enyhe, de létező fölényét Zsók próbálta megtörni a középpályán, de harcot és labdát vesztett Bolvári Dáviddal szemben. Passzával a testvére szabadon érkezett a 11-es pontra, Béda kilépett elé és egészen kivételes kapusbravúrral, lábbal mentett. A veszély továbbra is ott fészkelt a 16-osunkon: Kapitány beadását Koszorús a levegőben akrobatikus mozdulattal halászta le Mihalik elől.

A hazai nyomásra megpróbáltunk válaszolni, Kárpáti, Szabó Dávid és Schultz Máté nem jelentettek gondot Bakulának. Kovács Robi szögletéből még ki lehetett volna hozni valamit, azt Szabó Dávid puskázta el. Ezzel be is fejezte szereplését, a cserék cseréjeként Schultz Martin folytatta.

Dusnoknak nem volt nehéz észrevenni, hogy eljött a pillanat, amikor a nyilvánvaló zavart ki tudja használni, a 75. percben élt is a lehetőséggel. Tamás ütközött még a felezővonal előtt, a hosszan előre ívelt szabadrúgást Bárdos átvette, időben senki nem támadta, otthagyta Kovács Robit és Zsókot, a befejezés tíz méterről számára már nem volt gond (2:0).

A mérkőzés ezzel el is dőlt, a továbbiakban csak a becsületünkért küzdöttünk, a fogyóban lévő energiánk mellett lélekben is feladtuk. Ezen nem segített a Szabó Patrik – Geletta Gergő csere sem, alig láttunk valamit a korábbi sikeres meccseink játékából. A bajt csak tetézte, hogy Zsók a 85. percben derékon rúgta Bolvári Zoltánt. A piros lap után mehetett az öltözőbe. Kár, mert eddig a legnagyobb elszántsággal küzdött a sikerért. Hozzá méltatlan elégtételt vett, amelynek súlyos következményei lehetnek a hátra lévő három mérkőzésünkre.

A még hátralévő néhány percben Dusnok tökéletesen elégedett volt az eredménnyel, egy lépést sem tett feleslegesen. Alig hihető, de az utolsó pillanatokban akadt a két legnagyobb helyzetünk: Tamás, ha védő nélkül hagyott Matityot választja lövés helyett, vagy ha Schultz Máté élesen belőtt labdájánál Kárpáti és Geletta nem egymást zavarja a hosszú saroknál – akár ki is egyenlíthettünk volna. Ilyen csak a mesében van. Alulmaradtunk, a látottak alapján nehéz mérkőzések elé nézünk, marad a remény.

 

Ifjúsági csapatunk kifejezetten jó játékkal 3:0-ra nyert. A gólokból Kárpáti Zsolt kettőt, Radics József egyet szerzett.

 

Tóth Csaba játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2016. október 25.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/11/1147767.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/11/1165701.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/11.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/11.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer