Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-11-05 Felsőszentiván-Sükösd 0-2

FELNŐTT: Felsőszentiváni SK –Sükösd SC 0:2 (0:1)

2016. november 5. (Felsőszentiván, 100 néző, 14oC, borús idő.)

IFJÚSÁGI: Felsőszentiváni SK –Sükösd SC 1:8 (0:3)

Vezette: Fülöp József (Besenyei Zoltán, id. Kriván Péter)

 

Felsőszentiván harcos középcsapatként a 8. helyen zárta az előző bajnoki évet, ami jobb a korábbiaknál. Az őszi szezont is győzelemmel kezdte Borotán (0:2). A következő héten már botlott, otthonában kapott ki Tompától 3:2-re, majd Kelebián 2:0-ra. Hullámzó teljesítményükre jellemző, hogy a következő hármas szériában már javítottak: Bajaszentistvánt 3:0-ra, Katymárt 2:1-re verték és 2:2-es döntetlennel végeztek Szeremlén. Hamar elfogyott a lendület, a soron következő öt mérkőzésükből négyet elvesztettek: Bácsborsódon 2:1, otthon Dusnok ellen 1:3, Hajóssal 0:2, Nemesnádudvaron 3:1. Győzni Nagybaracskán tudtak a Híd SC ellen 2:1-re. A 12 forduló után így négy győzelemmel, egy döntetlennel és hét vereséggel a tizenkettedikek a tabellán.

A számok azt mutatják, hogy nagyon senki nem tudta őket megverni, szoros mérkőzésen egy-két góllal maradtak alul, romló tendenciával. Számunkra ezúttal is fontos volt a találkozó, a közelgő finis szempontjából. Még az élen vagyunk, de ahhoz, hogy a dobogón maradjunk, elengedhetetlenül szükséges a három pont megszerzése. Jó meccsen nyertünk a múlt héten Hajós ellen, ami bíztató, egymás elleni mérlegünket pedig vehetjük ajánló levélnek is.

2007 óta 18-szor találkoztunk, ebből 10-et megnyertünk, 7 végződött döntetlennel és egyetlen egyszer, 2013 áprilisában tudtak nyerni ellenünk Sükösdön. Tavasszal nagyon megszenvedtünk náluk, Rozsi az utolsó percekben egyenlített. A hazai szurkolók körében egy döntetlen már jó eredménynek számított volna.

A mérkőzés előtt szinte félek számba venni a bemelegítésbe érkező játékosainkat. Ahhoz valami kivételes kegyelem kellene, hogy egy ilyen fontos mérkőzésre a legjobb csapatunkkal tudjunk kiállni. Most Zsók, Koszorús, Szabó Patrik, Kárpáti, Schultz Martin és Szöllősi hiányzott. Molnár és Schultz Máté becsületére váljon, hogy sérülten vállalta a játékot, amely számunkra nagyon jól kezdődött.

Támadtunk, Szabó Dávid lecsúszott lövését már a 3. percben helyzetnek vehettük. A valódira csak két percet kellett várni: Bohner gyors volt, szépen továbbított Kovács Robihoz, beadását Matity küldte 10 méterről a bal felső sarokba (0:1). A korai vezetés nagy előny, a kérdés csak az, mit tudunk kezdeni vele.

Higgadtan és okosan folytattuk, úgy, ahogy az első helyzettől elvárható. Rozsi – miután szerelte a csöppet sem veszélytelen Balázst – hosszan indította Matityot, Donát egy „cipőnyivel”, de lekéste. Tíz perc alatt három helyzetet teremtettünk, lőttünk egy gólt, jó kilátással adogattunk tovább.

A gyors gólt néhány perc után kiheverték a hazaiak, a Horváth – Schnobl Attila akcióból Rezsneki az oldalhálóba lőtt, gyorsan utána Schnobl Attila a kapufát találta el. A visszapattanó labdát Szabados gyors vetődéssel vette birtokába.

Tizenkét percig tudtuk folytatni azt a játékot, amire számítottunk és elvárható, gyorsan jöttek a bajok. Schultz Máté feladta, eddig bírta, helyére Tölgyesi Máté érkezett. A cserére azonnal reagáltak, Lógó mentett Balázs elől szögletre. A beívelés nagyon jó pozícióban találta Schnobl Krisztiánt, hála az egyenetlen talajnak, a döntő pillanatban elesett.

Még rendet sem tudtunk tenni Schultz Máté kiesése miatt, a 14. percben kiújult Molnár sérülése, őt kellett letámogatni a pályáról, folytatni nem bírta, cseréje Halász lett. A hiányzókkal és a két sérülttel együtt hét alapember hiányával kellett a következő nyolcvan percet megharcolni. A helyzet alapvetően megváltozott, ehhez kellett alkalmazkodni. Elsősorban az éledő felsőszentiváni támadásokat csillapítani, lehetőleg a középpályán. Tölgyesi tartotta fel Schnobl Attilát egy sárga lap árán.

Rosszkor jöttek a sérülések, de a támadásokról mi sem mondtunk le, a széleken elsősorban Nemes révén próbáltuk megbontani a védelmet. Keresztlabdáját Szabó precízen tette tovább Lógó fejére, jó volt a bólintás is, de elkerülte a felső sarkot. A visszatámadásból Schnobl Krisztián játszotta meg Balázst, lövése Rozsiról pattant szögletre. A beadást Matity kifejelte, Schnobl Attila lőtt gyengén.

Számunkra a biztonság volt az első, nagyobb területeket futhatott be a hazai csapat, fokozatosan kiegyenlítetté vált a játék. Felváltva adódott dolga a védelmeknek, mögéjük kerülni egyik csapat támadója sem tudott. Helyette Rozsi és Haris próbálkozott távoli lövésekkel, eredmény nélkül.

Az „állóháborúból” Lógó lépett ki először, megállítani nem tudták, kemény lövése Kovács Robit találta el. Pech! De még ott maradtunk. Nemes beadását Matity emelte kapura, Koletár nyomta szögletre, amelyet Répási vágott előre a félvonalig. Nem tudtuk, mi történt, de a játékvezető visszarendelte a labdát és 20 méterről szabadrúgást ítélt a javunkra (valószínűleg szöveg miatt). A kiváló lehetőséget Rozsi felkínálta a kapusnak.

Maradtunk a félpályán, Matity és Lógó adogatásából Sánta szerzett labdát és jó helyzetbe hozta Schnobl Krisztiánt. Szabó Dávid belépőjét túl keménynek találta Rezsneki és szóvá tette a bírónak. Válasza egy sárga lap volt. Oda-vissza támadások váltották egymást. Lógó szelte át a félpályát, nagy lövése kijött a védőkről, Nemesnek még jó volt, de Haris az utolsó pillanatban még közbe tudott szúrni.

A félidőig hátralévő öt perc mezőnyjátékkal telt. Balázs kétszer jutott lövéshez, mindkettő mellé ment. Rozsi 28 méteres szabadrúgása suhant fölé, Kovács Robi szerelte veszélyes helyzetben Sántát, Tamás állította meg Schnobl Krisztiánt, Tölgyesi Klinovszkyt. Döntő fölényt nem tudtunk kiharcolni, egy gólos előnnyel vonultunk az öltözőbe, és attól kellett tartani, hogy ez kevés lesz.

A második félidő első perceit a hazaiak nyomták meg jobban. Kovács Robi ütötte el Balázst. A szabadrúgásból nyílt Sánta előtt eddigi legnagyobb lehetőségük, de Halász az utolsó pillanatban még közbe tudott lépni. Nagy mentés volt! Balázs közelített veszélyesen, Lógó tanári módon szedte le lábáról a labdát. A következő kísérletet Tamás blokkolta.

A rövid 6-7 perces fellángolás után mi következtünk: Matity beadását Haris Kovács elé fejelte, Robit meglepte a lehetőség és kapásból fölé durrantott. Matity – nem tudni, mitől – megélénkült, Sántát forgatta tetszése szerint, a vége szabadrúgás lett, közel a jobb oldali sarokhoz. Rozsi beadását Donát fejjel tette kapu elé, a labda kijött a védőkről, Szabó Dávid tűzte rá, azt is hárították, harmadszor Lógó fejezte be, nagy lövése alig ment mellé.

Bohner sikeres magánakcióját Klinovszky nem nézhette és kibillentette egyensúlyából. Lógó indításából Matity emelt fölé, már gólnak látszott.

A hazaiak cseréltek: Rezsneki helyett Kiss Gábor jött be, a szurkolók biztosak voltak benne, hogy vele más lesz a játék. Ebben nem tévedtek, jobb perceik következtek. Nemes Schnobl Attilával ütközött, Tamás Balázzsal szemben volt nagyon kemény, díja egy sárga lap. Az utóbbiért megítélt szabadrúgást Haris végezte el, Szabados látványos mozdulattal tornázta ki. A nyomás erősödött, Felsőszentiván elszántan és hittel futballozott, két szögletig jutottak, amit Tamás és Szabó Dávid higgadtan tisztázott. Kisst Halász szerelte kritikus helyzetben.

A szorításból Bohner és Nemes révén jöttünk ki. Nemes beadását Lógó az ötösről külsővel nyeste a rövid sarokra, Koletár a kapufa mellől kotorta ki. Igazi kapusbravúr volt, amit két perc múlva Szabados is bemutatott: Kiss került 100%-os helyzetbe, közeli, nagy erejű lövését kapusunk kiütötte, a csatár négy méterről ismételhetett, Miki ezt is kinyomta, ami döntő volt a mérkőzés végkimenetelére.

A szöglet nem volt veszélyes, Szabó Dávid indulhatott és Lógót hozta játékba. Zsolt könnyedén jutott át két emberen, a harmadiknál labdát veszített. Nemes segített, de sárga lapot kapott. Haris felvállalta a 40 méteres szabadrúgást, Szabados könnyen fogta. Grizák és Balázs jelentkezett egy gyors akcióval, Schnobl Krisztiánt Halász állította meg.

Teljesen kiegyenlítetté vált a játék, mi őriztük az előnyünket, Felsőszentiván harcolt az egyenlítésért. Közeledett a mérkőzés hajrája, amikor Nemest Gruber váltotta és rövid tájékozódás után felcsillantott régi erényeiből, nála nincs elveszett labda. A 75. percben mindenki úgy látta, hogy Rozsi indítása elhagyja az alapvonalat, csak ő nem. Megküzdött a védővel, nem hagyta kikísérni. Beadását a védők sűrűjében Bohner két méterről sodorta a kapuba (0:2).

A gól után Matity mehetett pihenni, helyén Geletta Gergő folytatta, Bohnernak pedig Hornyák lett a cseréje. A hazaiak pillanatok alatt felmérték, hogy ebben a felállásban van még keresnivalójuk, maradt még erejük és 10 percük arra, hogy ledolgozzák hátrányukat. Ezért mindent megtettek. Schnobl Krisztiánnal szemben Rozsi, Balázsnál Tamás, Klinovszkynál Tölgyesi, Schnobl Attilánál Lógó állt biztosan a lábán.

Minden kísérletüket sikerült meghiúsítani, forró pillanatok zárták a mérkőzést, amiben bőven volt kanala a közönségnek is. Balázs és Grizák nehezen viselte a vereséget, így a 89. és 90. percben besárgultak. Verejtékes munkával kényszerítettük ki győzelmünket, kevesebbet láttunk a játék szépségéből, annál többet a küzdeni tudásból – mindkét fél részéről, ami dicséretes!

 

Ifjúsági csapatunk fölényes, 8:1-es győzelmet aratott. A gólszerzők: Radics József (4), Kárpáti Zsolt (3), Ruff Lénárd (1).

 

Fülöp József játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2016. november 7.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/13/1147787.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/13/1165716.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/13.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/13.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer