Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-11-13 Sükösd-Mélykút 1-3

FELNŐTT: Sükösd SC –Mélykúti SE 1:3 (0:0)

2016. november 13. (Sükösd, 150 néző, 4oC, felhős idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC –Mélykúti SE 1:1 (1:0)

Vezette: Tóth Csaba (Gál Szilárd, Petyarity József)

 

Mélykutat évek óta az első öt között találjuk, az előző bajnoki évet a harmadik helyen zárta, közvetlen előttünk. Stílusos, jó futballt játszanak, jó a védelmük, csak egy góllal kaptak többet, mint mi. Támadósorukban Snyehola Balázs a megyei góllövő listán többedmagával a harmadik. Ősszel 7 győzelemmel, 3 döntetlennel és 2 vereséggel a 4. helyen érkeztek. Győzelmeik közül kiugró a Borota elleni 5:0 és a Bajaszentistván elleni 8:0. Vereségeik közül feltűnő a nagybaracskai 4:1. A hatodik forduló óta folyamatosan jönnek fel, azóta nem kaptak ki. Különösen értékes az utóbbi három forduló katymári 1:1-es döntetlenje, a Dusnok elleni hazai 3:2 és a hajósi 1:0-ás győzelmük.

A sorsolás szerint a mérkőzést Mélykúton kellett volna lejátszani, kérésükre a pályaválasztási jogot felcseréltük, mert pályájuk használhatatlan állapotban van. Gondoltuk, hogy ez akár jól is jöhet, a hazai környezet javíthatja esélyeinket első helyünk megtartásához. Ennek megfelelően készültünk és minimum egy döntetlenben bíztunk. Várakozásunk nem volt alaptalan, hisz 2012 júniusában nyertek ellenünk utoljára. A 2007 óta lejátszott 18 találkozóból 9 volt a miénk, 4 végződött döntetlennel, 5 vereséggel. A tavaszi 5:0-ás sükösdi győzelmünk csak növelte önbizalmunkat.

A játékoskeretre nagyobb panasz nem lehetett, csak a későbbiekben derült ki, hogy mit jelentett Tamás és Molnár hiánya. Védelmünk ebben az összetételben még nem szerepelt. Tölgyesi kapott bizalmat a jobb oldalon, Kovács Robi kényszerült vissza a középpályáról Tamás helyére.

Elmaradt a szokásos helyzetfelmérés, letámadással kezdtünk. Nemes, a másik oldalon Rozsi hozta fel a labdát, Szabó Dávid beadásából Szabó Patrik lőtt, majd Rozsi kapu előtt keresztbe lőtt labdáját alig késte le. Nemes harcolt ki szögletet, a beadásból is ő lőhetett, de Illésben elakadt.

Mélykút visszahúzódott, csak Snyehola tartózkodott a félvonalon, mögötte valamivel hátrább Horváth. Az első támadásuknál Schultz Máté csapott össze Szőkével, azonos testhelyzetben. A játékvezető szabadrúgást ítélt a 16-osunkról, ami komoly veszélyt jelent. Megkönnyebbülten folytathattuk, miután Snyehola magasan fölé lőtte. A kirúgást Matity kezelte le, átadását Szabó Dávid szúrta rá nagyon keményen, Palásti csak érinteni tudta, de ez elég volt ahhoz, hogy a kapufa mellett kerüljön az alapvonalon túlra.

Folyamatosan támadtunk, nagyon jó százalékban miénk volt a labda, védelmünk felzárkózott majdnem a félvonalig. Sok adogatással közelítettünk a kapuhoz, aztán újra és újra meg kellett tapasztalnunk, hogy ez a védelem összehangoltan és jól zár, nem véletlen, hogy eddig csak 12 gólt kaptak (mi kaptuk a legkevesebbet: 11-et). Az első perctől tudni lehetett, hogy a kontrákra rendezkedtek be, felvállalták a folyamatos ütközést, még a támadó harmadban. Béda a 20. percig alig ért labdához.

Ebből az állapotából Pilcsuk zökkentette ki a játékot. Rozsi csak szabálytalanul tudta megállítani, 20 méterre a kaputól. A szabadrúgást maga a sértett végezte el, magasan fölé és mellé. Szőke is jelentkezett egy sprinttel, őt Tölgyesi nyomta el, egy sárga lapért.

Lógó indult a félvonalról, indítása pontosan érkezett Szabó elé, Dávid 25 méterről hatalmas lövést zúdított kapura, a bal felső csücskét találta telibe. Lógó ismét otthagyott két embert, most Zsókot játszotta meg, aki nem passzolt, irányt vett a kapura, a visszaérkező Snyehola állította meg kockázatos belépővel a 16-oson. Kiváló lehetőség volt Matitynak, mégis Lógó végezte el és lőtte gyengén a sorfalba. Schultz Máté lendületes szólója következett, Szöllősi szerelte szögletre, amiből Rozsi nagy lövését fogta a kapus.

Számunkra az első igazi veszélyt a Gyetvai – Horváth akció jelentette a 36. percben: jó passzokkal érkeztek és hozták helyzetbe Pilcsukot. Közeli lövését Béda kiütötte, Snyehola ismételt, Béda ezt is védte, a kipattanót Pilcsuk már lesből helyezte a hálóba. Fölényünket igazolta, hogy Bédának először akadt dolga.

A váratlan esemény nem okozott különösebb zavart, a félidőig ugyanaz történt, ami eddig: mi támadtunk, Mélykút fegyelmezetten védekezett. Facskónak sikerült meglépnie egyszer, Zsók a 16-os vonalon tartotta fel. A szabadrúgást most Gyetvai emelte fölé. Azonnal válaszoltunk: sorban Zsók, Matity és Nemes került kapu közelbe, a befejezésekkel meg úgy voltunk, hogy jó, ha ez nem, majd a következő bemegy. Választék volt bőven. A gólhoz a sípszó előtti percben álltunk a legközelebb: Szabó Dávid beadására Lógó emelkedett messze a legmagasabbra, lefejelt labdáját Palásti a gólvonalon kaparintotta meg. Nagy fogás volt!

A 0:0-ás félidő nálunk nem szokatlan, győztes mérkőzéseink nagy részében a döntést a második félidőre hagytuk. Mélykútnál ez súlyozottan érvényes, a 18 találkozónkból tízszer álltunk 0:0-ra velük szemben. Kellemes volt az utolsó, tavaszi, mert a második félidőben rúgtunk egy ötöst. Most szépen futballoztunk, egy kapura játszottunk (ezt egy vendég szurkoló sommázta) eredmény nélkül.

A második félidőt változatlan összeállításban, valamivel gyorsabban kezdtük. Zsók indult meg nagy lendülettel, a frissen beállt Vörös Norbert mindjárt be is mutatkozott neki. Kovács Robi és Rozsi akcióját Facskó nem hagyta befejezni, Schultz Máté és Nemes szépen kivitelezett játékából Matity lőtt 16-ról fölé. A Schultz – Matity adogatásból Nemes előtt nyílt lehetőség, Pilcsuk közbelépett, mielőtt lövéshez jutott volna. Robi részéről ezzel befejeződött a mérkőzés, Bohner jött be a helyére. Vendégeink Vörös Norber és Pilcsuk révén jutottak el a kapunkig, nem tudtak élni a lehetőséggel.

Mint egy karmesteri beintésre felpörgött a játékunk. Lógó hozta fel a labdát, Bohner ügyesen bánt vele és 100%-os helyzetet teremtett Szabó Patriknak, aki nem tudta kihasználni, tíz méterről lőtt a kapusba. Lógó lendületét Szőke törte meg. Szabadrúgását Szabó Patrik törte vitte tovább, Illés szögletre szorította ki. Ebből Lógó lőtt nagy erővel, Palásti kiütötte, az érkező Szabó Patrik ballal a jobb felső sarokba helyezte (1:0). Ezért próbáltunk meg mindent 58 percig és vártuk a következőt, ami jött is, de nem így gondoltuk.

Mélykút felgyorsított, ritmust váltott. Pilcsukot Matity, Snyeholát Tölgyesi szerelte szögletre. Bognár beíveléséből Pilcsuk lőhetett, Béda biztosan fogta, a következő percben bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy Vörös Roland elől menteni tudjon. Mélykút megérezte a lehetőséget, és eddig nem tapasztalt szorításba kezdett. A 11-es tájékán több labdaváltás után Lógó felszabadító rúgásába Pilcsuk belelépett. A játékvezető szerint Zsolt volt szabálytalan, és befújta a 11-est, amit Gyetvai biztosan értékesített (1:1).

A középkezdés után Zsók megelőzte a veszélyesen közeledő Vörös Norbertet és Lógót küldte támadásba. Zsolt néhány csel után nem tudta eldönteni, hogy lőjön vagy passzoljon, közben szerelték és egy olyan gyors kontrával érkeztek, amihez szavunk nem volt. Facskó így két percen belül (66-68.) vezetéshez juttatta csapatát (1:2). Rövidzárlat és hidegzuhany! Ami megviselte a mieinket, de nem látszott lehetetlennek a kiegyenlítés.

Szabó Dávid – Kárpáti csere következett és Kacsa Rozsival azonnal akcióba lépett: beadásaiból Lógó, majd Matity lőtt fölé. Schultz Máté fejesét fogta az egyébként végig kitűnő Palásti. Ebben segítségére voltunk mi is az örökös beíveléseinkkel, amelyeket élvezettel húzott le. Újabb cserével Halász folytatta Tölgyesi helyén.

Negyed óránk volt még arra, hogy változtassunk a helyzeten. Halványabb kivitelezésben, de támadtunk, Zsók is rendre feljárt, ami egyre nagyobb kockázatot jelentett hátul. Hibákkal ugyan, de sikerült felülkerekedni vesztes pozíciónkon. Lógót Gyetvai vitte a földre, Matityot Vörös Roland döntötte le, már a büntetőterületen belül. A 11-est nem is reklamálták. Matity büntetője a bal kapufa tövéből szédült ki a mezőnybe, és a védőknek volt szerencséje kivágni. Ez a mérkőzés döntő pillanata volt.

Mélykút azonnal érzékelte, hogy a hiba után megroggyantunk, de a remény még élt, az egyenlítés Matity lábában volt. Kárpáti beadásából lefordult védőjéről, egy váratlan fordulattal a következőt is elküldte és öt méterről a kapust találta el. Az elszántság továbbra is megvolt, de a csapat egésze nem működött az eddigi szinten.

Amíg minket a „kármentés” kötött le, Snyehola megindult a félvonalról, Kovács Robi feleslegesen buktatta. Snyehola a néhány mélykúti szurkoló biztatására vállalta a szabadrúgást és 35 méterről elemi erővel lőtt a bal felső sarokba (1:3). Béda rá sem tudott mozdulni. Kapus sors!

A hosszabbítással együtt volt még tíz percünk arra, hogy valami újat találjunk ki, de ehhez már nem volt lelkierő, a mérkőzés visszafordíthatatlanul eldőlt. Mindkét csapatnak akadt még egy-egy helyzete, először Vörös Roland – Gyetvai lepett meg bennünket, Beszedics lőtt négy méterről fölé. A miénket Zsók indította, Bohner beadását Szabó Patrik fejelte egészen közelről mellé. Halász két beívelésében volt még fantázia, gólra váltani ezeket sem tudtuk.

A második félidőben kaptuk a gólokat, de a meccset az elsőben veszítettük el. A vendég szurkolók egyike (régi ismerős) azzal köszönt el, hogy nem gondolták, most törik meg a „sükösdi átok”. Mi sem! Régi megfigyelés az, hogy mikor a pontot kell feltenni az „i”-re, rendre hibázunk. Jó lehetőség úszott el, mégis azt mondom, hogy Szép volt Fiúk! Amihez minden sükösdi szurkoló nevében gratulálok. 9 fordulón álltunk az első helyen, most lejjebb, de a dobogón maradtunk. Tavasszal lehet még lépni, vagy lépegetni. Addig kellemes Karácsonyt, gazdag Újévet kívánok mindenkinek.

 

Ifjúsági csapatunk komoly fegyvertényt hajtott végre az első helyezett ellen. Radics József megszerezte a vezetést, az egyenlítő gólt szinte ugyanonnan kaptuk szabadrúgásból, ahonnan a felnőttek. Az 1:1 értékes eredmény, eddig összesen 2 gólt kaptak!

 

Tóth Csaba játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2016. november 15.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/14/1147795.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/14/1165722.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/14.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/14.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer