Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-03-18 Híd SC-Sükösd 1-2

FELNŐTT: Híd SC - Sükösd SC 1:2 (1:0)

2017. március 18. (Csátalja, 70 néző, 11oC, felhős, esős idő.)

IFJÚSÁGI: Híd SC - Sükösd SC 0:2 (0:1)

Vezette: Hagymási Attila (Jánosi István, Lichtenberger István)

 

A 2015 nyarán újjászervezett fiatal csapat, a Híd SC nehezen indult, végig a kiesés ellen küzdött, a 14. helyen tudott megkapaszkodni. Sükösdön 3:0-ra, Csátalján 5:0-ra vertük őket, ennek ellenére volt fantázia a csapatban. Ezt tavaly szeptemberben a magunk bőrén tapasztalhattuk, hazai pályán megszenvedtünk a 2:2-es döntetlenért. Az őszi szezont már a 9. helyen zárták.

A tavaszt Bajaszentistvánon győzelemmel kezdték, Katymárról is elhoztak egy pontot, Hajóson már nem ment, 4:1-es vereséggel tértek haza. A 9. helyen fogadtak bennünket. Alapcsapatukban az őszihez képest nagyobb változást nem láttam.

A Bácsborsód elleni múlt heti 6:0-s győzelemmel a tarsolyunkban önbizalomban nem volt hiány, három pontért mentünk Csátaljára, amelynek nagy értéke lehet az első öt csapat további versengésében. Az sem volt mellékes, hogy az őszi döntetlenért revánsot vegyünk. Nálunk a létszám rendben volt, a két „műtétesen”, Lógón és Schultz Mátén kívül Matity öt sárgája, Pesti húzódása miatt hiányzott, így is megvolt a kínálat a kispadon.

A pálya bejárása után tapasztalhattuk, hogy állapota semmit sem javult, valami véletlen folytán nekünk mindig ez jut a nagybaracskai helyett. Talaja kirívóan egyenetlen, nehéz rajta bánni a labdával.

A két csapat életkorának átlaga között jelentős a különbség, így a hazaiak ifjú hévvel és lendülettel kezdtek, amelynek nagyon korán, már az 5. percben beérett a gyümölcse. Koszorús azonos pozícióban ütközött Ferenczivel 20 méterre a kapunktól. A játékvezető Koszorúst látta szabálytalannak, a sértett szabadrúgása átjutott a sorfalon és a jobb alsó sarokba vágódott (1:0). Szabados nem ért oda, a találat kísértetiesen hasonlított a Szeremlén kapott első gólunkra – azt Béda kapta, a 7. percben. A kezdő percek koncentrálásában, vagy a sorfal felállításában valami hiba lehet, az sem kizárt, hogy nagyon jól helyezett pontrúgásról van szó.

A korai vezetés birtokában a „hidasok” ráerősítettek. Ferenczi vezényletével sorozatban indították támadásaikat, tőle tartani lehetett, a sükösdi 2:2-nél is ő szerezte mindkét góljukat. Az indításokra Csizovszki és Balázsics időben érkezett, és többször is pozícióelőnyt szerzett. A szélekről próbálkoztak, megállás nélkül keresték az újabb lehetőséget. A 8. percben harmadik szögletüket rúgták, Csizovszki fejesénél Szabados már verve volt, a gólvonalon álló Nemes sarokkal emelte ki a labdát éppen a kapusunk kezébe. Kivételesen ritka pillanata volt a megoldásnak és a szerencsének.

Egy gólos hátrányunk és a „majdnem gól” pánikot ugyan nem okozott, de folyamatos játékunk nehezen alakult ki. A jobb oldalt erőltettük, hosszú perceken át cserélt gazdát a labda, végül Nemes lövését foghatta Kovács kapus. Negyed óra után végre felzárkózott a bal oldalunk is, Szabó Dávid fellépett a középpályáig, Papp indult, Csizovszki rossz ütemű belépővel állította meg. Rozsi passzával Zsók bejutott az ötösig, finom emeléséből Szabó Patrik lőtt kapásból fölé.

Erőltettük a támadásokat, a Molnár – Nemes kombináció befejezéséről Papp alig késett le, a védők jóvoltából aztán labdához jutott és irányt vett a kapura, most Kovács Gergő billentette ki egyensúlyából. Rozsi 20 méteres szabadrúgása kijött a védőkről, Németh rácsapott, vele szemben Szabó Dávid volt nagyon kemény. A szabadrúgásból Kovács László és Bodovics adogatott, Tamás a 16-oson még jókor érkezett.

Mezőnyfölényünk aztán lassan, de érett, jóval többet volt sükösdi lábon a labda, játékunkban mégis sok volt a bizonytalanság. Szabó Patrik második kísérletében már volt valami, ám Kovács kapus együtt élt a játékkal és ezúttal is jól reagált. Hosszú kapuskirúgás után Balázsics nem először vétette észre magát, most Szabó Dávid buktatta. A szabadrúgást Zsók kifejelte, de ezzel nem volt vége: az eddigi legjobban kivitelezett kontrájukat Töttös csúnyán elrontotta.

A hullámzó mezőnyjáték következő epizódjában Szabó Dávidot rúgta fel Csizovszki, Zsók 30 méteres szabadrúgását Szabó Patrik az ötösről fejelte mellé. Ez már elpazarolt lehetőség volt!

Az eddig kialakult menetrendnek megfelelően a hazaiak következtek: Kovács László először tudott meglépni Molnár mellett, beadását Szabó Dávid talpalta ki. A becsúszásért Bodovics addig reklamált, míg megkapta sárga lapját. A szögletet követően Németh emelése a felső kapufát érintve hagyta el a játékteret.

Ritmust váltottunk mi is, Rozsi hozta helyzetbe Nemest, a kapus páros lábbal előre csúszva mentett előle szögletre. Rozsi beívelése átszállt a fejek fölött, a túloldalon kötött ki. A kirúgásból Németh és Töttös egy pillanat alatt a kapunk előtt termett, két passz után Ferenczi erős lövését ütötte szögletre Szabados, amit Tamás fejelt ki.

Javult a gyakori Rozsi – Zsók páros összjátéka, Zsók beadását Papp egy méterről fejelte mellé. Jó lehetőség volt, de elúszott ez is. Pár perc volt még a félidőig, az egyenlítés elmaradt. A labdabirtoklás aránya olyan 65-35% volt a javunkra, de a befejezésekből hiányzott az átütőerő.

A második félidőt a Papp – Csordás cserével kezdtük és gyors Zsók – Nemes akcióval folytattuk, s mint eddig annyiszor, Kovács László ezúttal is odaért és tisztázni tudott. Két szögletünk aztán mégis jelezte, hogy véget vetünk az üresjáratoknak és többet teszünk az egyenlítésért. A 16-osra kényszerült az egész csapat, a védők pillanatnyi lélegzetvételhez sem jutottak.

Szabó Dávid 15 méterről lőhetett, a Csordás – Szabó Patrik – Zsók kombináció is jól alakult és újabb szöglettel végződött, amit Töttös vágott ki a jobb oldalra. Zsók megszerezte, egy csellel túllépett Németh Rolandon, benne elakadt. Szabadrúgására a hosszú sarkon Koszorús érkezett és a bal felső sarokba fejelt (1:1). Öt perc alatt kaptuk a gólunkat, most hat kellett az egyenlítéshez. Időben jött, a kérdés az volt, hogy mit tudunk vele kezdeni.

Felzárkóztunk a félpályáig, pontosabb lett a középpályánk, Zsók mozgatta az eseményeket, egyre biztosabb lett Kovács Robi is. Indítását Rozsi lőtte az ötösre, Kovács Gergőn megpattant és Szabó Patrik pörgette a hálóba (1:2). A jegyzőkönyvben Keresztes öngólja szerepel, de ő már a gólvonalon túl ért a labdához – mentés közben.

Vezettünk, fordítani tudtunk és a lélektani előny birtokában már nyugodtabban játszottunk. A hazai elszántság megtörni látszott, a mérkőzés mégis nyílt maradt – annak ellenére, hogy teljes nyomás alatt tartottuk a hazai kaput.

A támadó harmadban lehorgonyoztunk, Molnár és Tamás maradt az őrző szerepben, Csordás, Koszorús és Szabó Dávid partner volt az előkészítésekben. Csordás megpróbálkozott a befejezésekkel is, az 57. percben alig lőtt fölé.

A hazaiak már nem tudták tartani az első félidő iramát, fogyott az erő. A hiányzó futásmennyiséget sorozatos előreívelésekkel próbálták pótolni, ami nekünk kedvezett, mert legalább öt játékosunk jobban fejelt, mint az övék. Kovács edző ki is fakadt, tegyenek már valamit, mert tízből tízszer mi fejeljük vissza a labdát. Hozzátette, hogy Zsók nem lehet annyira jó futballista, hogy a fejpárbajban mindig ő nyer (halkan megjegyzem, hogy: de!).

A vezető gólunkat követő 15 percben a „hidasok” alig lépték át a félvonalat, folyamatos nyomásunk ellenére a harmadik gólunk csak nem akart megszületni, a befejező pillanatokban rendre hibáztunk. Ha nem, akkor Kovács kapus volt a végállomás, jó formában védett. Szabó Patrik kapáslövését kiváló reflexszel nyomta fölé.

A 70. percig Bodovics és Ferenczi egyszer – egyszer tudott helyzetbe kerülni. Az előbbi a Balázsics – Csizovszki – Kovács László formás kontra végén fejelt közelről mellé, az utóbbi elől Szabados jó ütemben szedte fel a labdát.

A 75. percben Nemes –Bohner csere következett, Zsolt egy percen belül megszerezhette volna a nagyon várt harmadik gólunkat. Rozsi belőtt labdájáról maradt le a bal kapufa tövénél. Bohner frissessége és cselező kedve egyre több zavart keltett, passzaiból Zsók és Rozsi lőhetett. Megismétlődött a percekkel korábbi jelenet, Rozsi keresztbe lőtt labdájáról most egy „cipőnyivel” maradt le.

A 82. percben Nagy Gábor megunta Bohner villogását és felrúgta 30 méterre a kaputól. Csordás remek szabadrúgását Kovács József a jobb felső sarokból tolta ki. Igazi kapusbravúrt láthattunk! Hat perc volt még hátra, Szabó Patrik helyén Szöllősi, Rozsién Geletta Gergő folytatta, Kovács Robit Schultz Martin váltotta.

A rövid idő alatt Geletta, Szöllősi és Bohner összehozott még egy gólt ígérő támadást, a befejezésnél Bohnert nyomták el. Szöllősi szabadrúgását Kovács József a jobb kapufa mellől tolta ki, így az állás nem változott, de elhoztuk, amiért mentünk, a nagyon fontos három pontot, amivel a tabella élére kerültünk. Kellemes látvány, de a java még ezután következik!

 

Ifjúsági csapatunk Gajári József és Radics József góljaival 2:0-ra nyert.

 

Hagymási Attila játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2017. március 21.

Varsányi József

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/19/1224329.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/19/1231212.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/19.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/19.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer