Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-03-26 Sükösd-Nemesnádudvar 4-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Nemesnádudvari KSE 4:0 (2:0)

2017. március 26. (Sükösd, 250 néző, 12oC, napos idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Nemesnádudvari KSE 0:3 (0:1)

Vezette: Holczimmer Tamás (Apró Ferenc, Berger Tibor)

 

Nemesnádudvar hosszú éveken át vívta harcát Dusnokkal és Császártöltéssel a bajnoki címért. Ez ugyan nem sikerült, de egészen 2016 nyaráig a második, vagy harmadik helyen végzett. 2016 őszén változott a helyzet, belépett két új versenytárs: Érsekcsanád és Sükösd, a szezont a negyedik helyen zárták. Ehhez mi is hozzátettük a magunkét, otthonukban nyerni tudtunk 1:0-ra. Ránk fért, mert az utóbbi 15 találkozónkból négyet nyertünk, kettő végződött döntetlennel, kilenc vereséggel.

A 2017-es tavaszi rajt aztán átrendezte a korábban szokásos sorrendet, a Sükösd (40 pont), Dusnok (39), Érsekcsanád (38), Mélykút (36) négyes után Nemesnádudvar ötödikként érkezett, ugyancsak 36 ponttal. A szoros élmezőny első rangadójának ígérkezett a találkozó, túl az örökös szomszéd presztízsharcon. A bemelegítésnél a szokásos módon érdeklődtem az esetleges téli változásokról és frappáns választ kaptam az egyik játékostól: „nem ment el és nem jött senki, mi így vagyunk jók, ahogy vagyunk”! A megfogalmazásból áradt az önbizalom.

Nálunk a múlt heti kezdő csapatunkból Koszorús hiányzott sérülése miatt, Pesti és Lógó még mindig gyógyul. Az esélyekről megoszlottak a vélemények, mert vendégeink a múlt héten 5:1-re lelépték Hajóst, előtte ők kaptak ki 5:1-re Dusnokon. Én háromesélyesre tettem a találkozót.

A sípszó után elmaradt a szokásos erőfelmérés, régi ismerősök vagyunk, nem volt rá szükség, azonnal egymásnak esett a két csapat. Sajnálatos módon már a 6. percben megfogyatkoztunk. Szabó Dávid partdobása után kiújult korábbi vállsérülése, a mentő vitte el. Kár, mert egyre hasznosabb tagja lett a csapatnak. Pár percre tízen maradtunk, majd Bohner érkezett. Rozsi húzódott hátra Szabó Dávid helyére.

A számunkra kellemetlen perceket Keresturi igyekezett kihasználni, Béda kezébe fejelt. A fordulásból Szabó Patrik teremtett 100%-os helyzetet Zsóknak, amit utóbbi nem tudott kihasználni, a kilépő kapusba lőtt.

Már a mérkőzés elején egymást követték a kemény ütközések. Először Csordás és Harsányi Martin mérte meg egymást, mindketten a földön maradtak, állt a játék, de nagyobb baj nem lett. Martin ezután is magas fordulatszámon mozgott, Pócs átadásából lőtt mellé, a következő kísérletét Nemes és Molnár hiúsította meg.

A mi támadásaink előkészítése Kovács Robi, Nemes és Bohner feladatát képezte, Szabó Patrik és Matity megtalálása volt a cél és percről percre jobban működött.

(Nemes Robi négy védő között.)

Nemes passzából Matity már helyzetbe került, Magyari elsöprő lendülettel szerelte szögletre. Gyors kontrájuk végén Csordás csak sárga lap árán tudta megállítani Melcher Martint. Schmidt 28 méteres kellemetlen szabadrúgását Béda a jobb sarokból nyomta ki, a labdát Tamás és Molnár egy-egy fejessel továbbította a mezőnybe.

(Védelmünk munkában, itt éppen Kovács Robi szabadít fel.)

Bohner roboghatott, Vinter faultolta. Rozsi szabadrúgásával Nemes ment tovább, Magyari még közbe tudott avatkozni.

Eddig két dolgot biztosan lehetett látni: ellenfelünk középpályája sok hibával játszik, védekezésükből hiányzik az összhang. Ezt kell kihasználnunk. A 19. percben a védelem hozta „dusnoki” formáját: a Kovács Robi – Nemes akció végén szarvashibát ejtett. Helyezkedési hibák sorával Matityot egyedül hagyták, Donát pimasz átemelésével szemben László tehetetlen volt (1:0).

(Matity pimasz gólja: 1:0.)

Túl azon, hogy vezettünk, lélektani előnyhöz jutottunk, véglegesen átvettük a játék irányítását. A két Harsányi és Keresturi ugyan igyekezett, de ezen a napon semmi nem jött be nekik. Sikertelen és kapkodó akcióik idegessé tették a csapatot, a barátságosnak eddig sem mondható mérkőzést egyre keményebb belemenések tarkították.

Magyari letalpalta Matityot, Rozsi és Csordás a levegőben nem kímélte Harsányi Martint, Schmidtet Bohner akasztotta meg. Mezőfi csak leteperni tudta a kapura törő Zsókot. A szabadrúgást követő Matity – Szabó Patrik kombináció még elhalt, de ott maradtunk a kapunál. A védők most is hibáztak: egy eltévedt átadást Rozsi mellel maga elé tett, egyet tolt a labdán és hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba (2:0).

A szép számú nádudvari közönség döbbenten figyelte a történteket, csapatuk másodszor is „lefagyott”. Nekünk pedig arra volt jó, hogy nyugodtabban folytassuk a játékunkat, fokozzuk eddigi fölényünket. Szabó Patrik és Matity mind a tempót, mind a precizitást illetően 100%-os helyzetet dolgozott ki Bohnernak. Zsolt senkitől sem zavartatva tizenegy méterről lőtt a kapusba. Már itt eldőlhetett volna a mérkőzés sorsa, de hiányzott az összpontosítás.

(Bohner a kapust találja el.)

A félidőig pontosan azt játszottuk, amit kell: fegyelmezett védekezés, labdatartás, az ütközések felvállalása a középpályán és minden hibáját kihasználni a gyengén teljesítő védőknek. Ennek eredménye volt egy jó Matity fejes, távoli Zsók ívelés és kemény Szabó Patrik lövés 16-ról a kapusba.

(Szabó Patrik és László harca.)

Nemesnádudvari részről nagyjából ugyanannyi próbálkozás volt a félidőig. Közülük legveszélyesebb a Keresturi buktatásáért megítélt szabadrúgás 20 méterre a kaputól. Schmidt lapos lövése Tamásról pattant szögletre.

(Védőink: Tamás, Csordás és Molnár nem hibáztak, és Béda is jó napot fogott ki.)

Erősödtek a párharcok. Jagicza Nemes, Matity Harsányi Martin, Tamás Melcher Martin buktatásáért kapott sárga lapot. A kapuk a sípszóig már nem kerültek veszélybe, Vinter lövése nem okozott gondot Bédának.

Nemesnádudvar újult hittel jött ki a második félidőre és úgy kezdte, mint az elsőt. Schmidt, Mindszenti és Mezőfi szépen hozta fel a labdát, de Molnáron elakadtak. Rozsi billentette ki egyensúlyából Harsányi Martint, Schmidt szabadrúgását Zsók fejelte ki, Keresturi kapásból lőtt mellé. A nyomás rövid volt és veszélytelen, mi következtünk. Nemes és Szabó Patrik könnyen jutott át a középpályán, Bohner nem tudta befejezni, ziccerben elesett az ötösön. Nemes ismét helyzetbe hozta Bohnert, aki most is az ötösön hibázott, a labda átvételével volt a baj.

Az erősödő nyomásunkat Harsányi Martin nehezen viselte, először Rozsit, aztán Zsókot nyomta fel, megkapta sárga lapját. Zsók viszonozta Martin előbbi „szívességét”, ő is besárgult. A megítélt szabadrúgás Matityban elakadt, Rozsi vágta ki. Melcher Martint Tamás, Harsányi Józsefet Csordás terelte az oldalvonalon túlra.

Nemes jó percei következtek: átadásából Kovács Robi célozta meg 25 méterről a kaput, László a léc alól nyomta ki. A szöglet után Kovács Robi alig fejelt mellé, gólt érő helyzet maradt ki. Harmadszor becselezte magát az ötösre, a lövést nem vállalta, visszagurításába Jagicza még beleért. Egyértelművé vált mezőnyfölényünk, Bohner ott volt minden helyen, ahol labdához lehetett jutni, sorra előzte meg ellenfeleit, először Mindszenti, aztán Melcher Martin taposta el.

Nemesnádudvar a 75. percben tudta végigvinni első folyamatos támadását, Vinter elől Kovács Robi mentett nagyszerű érzékkel. Valódi gólhelyzethez két perc múlva jutottak: Keresturit Tamás a 16-oson belül elütötte. A jogos 11-est Melcher M. csúnyán mellé és fölé lőtte. Ha ez bemegy, még lehettek volna gondjaink.

(Melcher Martin elpuskázott tizenegyese.)

Gombás edző megelégelte a tehetetlenséget és kettős cserével próbált javítani helyzetükön: Harsányi Martint Melcher Balázs, Pócsikot Huber váltotta. Melcher Balázs azonnal indult, Zsók lenyomta. A szabadrúgást az eddig is hibátlan Béda biztosan fogta.

Csendesebb öt perc után Nemes gyorsított fel a vonal mellett, beadásából Zsók lőhetett, László ezt még védeni tudta. A következőt már nem. A 81. percben Zsók a félpályáról indult, maga mögött hagyott mindenkit, Lászlót elfektette és a hálóba passzolt (3:0). Ehhez már nem volt mit hozzátenni, a mérkőzés eldőlt.

(Zsók szólója végén elfekteti Lászlót: 3:0.)

Ellenfelünk nem tudott váltani, a csapat szétesett. Jöhettek a cserék nálunk is: Matity – Szöllősi, Zsók – Papp, Nemes – Mádi, Molnár – Hornyák váltás következett. Hogy a végére is jusson a jóból, Papp labdájával Szabó Patrik egyedül húzott kapura, közeli lövése Lászlóról kipattant, de visszaszerezte. Három védő között addig forgolódott, míg bevágta a negyediket (4:0).

A helyosztó rangadók elsőjét sikerrel vettük, könnyebben, mint gondoltuk. A játék minden elemében felülmúltuk ellenfelünket, négy szép gólt láttunk. A forduló eredményei kedveztek számunkra, elsők maradtunk, ne is nézzünk vissza!

 

Ifjúsági csapatunk minden eddigi játékát alulmúlta és kikapott 3:0-ra. Csak emlékeztetőül: ősszel Nemesnádudvaron 5:1-re nyert.

 

Holczimmer Tamás játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2017. március 28.

Varsányi József

(Fotók: Szerletics Róbert)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/20/1224340.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/20/1231223.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/20.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/20.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer