Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-04-15 Tompa-Sükösd 1-1

FELNŐTT: Tompa SE – Sükösd SC 1:1 (0:0)

2017. április 15. (Tompa, 180 néző, 18oC, borús idő.)

IFJÚSÁGI: Tompa SE – Sükösd SC 0:0

Vezette: Rácz Béla (Bánóczky Csaba, Csovcsics Róbert)

 

Tompa hosszú és sikeres megyei I. osztályú szereplés után 2015 őszén a II. osztályban folytatta. Új csapatukkal a „nulláról” indultak, a 16. helyen végeztek. Megpróbáltatásaikról csak annyit, hogy 30 mérkőzésen 18 gólt lőttek 153-at kaptak, 12 pontot szereztek. Utólag is csak elismeréssel lehet szólni arról, hogy kibírták.

2016 őszét már lényeges javulással a 11. helyen zárták. A tavaszi szezon első három fordulójában elért eredményeik további fejlődést mutatnak: kettőt megnyertek, egy végződött döntetlennel. A folytatás már gyengébb volt, kikaptak Katymáron (4:1), otthon Dusnoktól (1:2), majd Hajóson 3:0-ra. Ezzel együtt még mindig a 9. helyen fogadtak bennünket.

Új csapatukkal eddig háromszor találkoztunk, mindhármat megnyertük. Mi a 19. forduló óta a tabella élén állunk, hat győztes meccsel a hátunk mögött, célunk nem is lehetett más, mint megőrizni első helyünket. Az erőviszonyok alapján ez nem látszott lehetetlennek – még akkor sem, ha a tartósan gyógyuló három játékosunk mellett hiányzott egy komplett védelem: Zsók, Koszorús és Tamás.

Tompa játékrendszerét ismerjük, a számunkra szokatlanul kisméretű pályához igazodik. Egy támadójuk tartózkodik, elöl, és körömszakadtáig védekeznek. Hatékony fegyverük a gyors felzárkózás és visszazárás. Emellett van egy Farkas Andrásuk, aki 14 góljával a 6. a megyei góllövő listán. Vele már a második percben találkoztunk, Óvári hatalmas bedobásából kapásból lőtt fölé.

A támadásra átengedett félpálya nagy kísértés és állandó veszély az ellenfélnek. Rozsi és Molnár szabadon járhatott fel, élt ezzel Csordás is, oldalpasszát Deák megszerezte és egy pillanat alatt a kapunk előtt termett, hosszan tolta meg a labdát és Béda fel tudta szedni. Faragó Rozsi labdavesztését használta ki, és Farkas lőhetett élesen fölé.

Visszatámadtunk, Bohner beadását Garamvölgyi öklözte. A hosszú kapuskirúgásból könnyen el lehetett jutni a 16-osig, ott viszont nagy volt a sűrűség, sok ütközéssel. Ebben mi nem válogattunk, Matity tette odább Farkast, alig túl a félpályán. László távoli és veszélytelennek látszó szabadrúgása a felső kapufáról hagyta el a játékteret.

Játékunkat tudatosan tördelték, nem hagytak teret a kibontakozásra. A labda a második passznál garantáltan elakadt és kezdődött elölről minden. Lógó indításával Szöllősi felgyorsított, lövése Andróczkiról perdült szögletre. Beíveléseinket öt-hat magas, jól fejelő emberük hárítani tudta, a levegőben közel azonos volt a két csapat pozíciója. Most Rozsi szögletét Szegedi vágta ki – olyan szerencsésen, hogy Maconka rajtolhatott vele, a fennragadt Molnár elcsúszott, Csordás végül megoldotta a kellemetlen helyzetet.

A játék egészét illetően végig az volt az érzésem, hogy a kézilabda megszokott fordulatait látjuk: feláll a „hatos fal” és addig gyötrik egymást, amíg valaki megtalálja a rést. Ha nem ez történt, biztos takarítóra lelt, aki játszani akart, még a középpályán. Ezt kapta Matity is, Óvári viszonozta korábbi belépőjét. Szabadrúgását hosszan kifejelték és Deák tette a dolgát, harmadszor vitte rá a labdát Csordásra, aki más megoldás híján elütötte. László most is megpróbálta harmincról, de ez sem sikerült.

Eltelt közel 20 perc, de kidolgozott, valódi helyzetig egyik csapat sem jutott. Rozsi révén a baloldalt erőltettük, Nemes alig jutott használható labdához a másik oldalon, pedig itt volt a nagyobb szabad terület. Kialakultak a párok: Lógó Farkas, Matity Szakál, Csordás Deák semlegesítésével volt elfoglalva, ami rontotta az előre játékunk hatékonyságát.

A 30. perctől ebben azért javult a helyzet, két szögletet rúghattunk. Az elsőből Szabó Patrik találta el Faragót, a másodikat Lógó fejelte fölé. Lassan, de átterelődött játékunk a jobb oldalra is, Molnár beadásából Matity fejesét Garamvölgyi bravúrral tolta szögletre. Ezt mentették, de a labdát Lógó szerezte meg, szöktetését Szöllősi a kapufa mellé pörgette. Gyorsan érkezett a harmadik lehetőségünk is, Nemes beadására jó ütemben érkezett Szabó Patrik, fejese a „csücsök” fölött húzott el.

Az érezhető nyomáshoz Csordás is hozzá akarta tenni a magáét, felmerészkedett a félpályáig és labdát vesztett. Kósa rácsapott és meg sem állt az ötös sarkáig, nagy lövése mellé ment. Az ijedelem után folytattuk a kezdeményezést, a Matity – Bohner akció végén Nemes beadását Szabó Patrik a kapufa sarkánál késte le.

Maradtunk a hazai térfélen, Rozsi labdáját Matity levette, a lövésre lendülő lábát Óvári elhúzta, 20 méterre a kaputól. Kiváló alkalom kínálkozott a kapu bevételére. Csordás szabadrúgása elment ugyan a sorfal mellett, de gyengén érkezett a kapus kezébe. Eddigi legjobb lehetőségünk maradt ki.

A teljes csapatunk a félvonalon túl volt, amikor működésbe lépett a pálya talajába épített két 25 méteres sugarú öntöző berendezés – előrehozva a húsvéti locsolást. Három–négy perc után sikerült leállítani a „hűsítést” és a hátralévő öt percben Bohner és Szabó Patrik lövéseivel zártuk az első félidőt.

Támadással indítottuk a második játékrészt is, Molnár beadását Nemes nem érte el. Molnár újra jelentkezett, őt Bozóki, Lógót Farkas nyomta el. Matity sokadszor mérte meg magát Óvárival, passzát elcsípték és Deák indulhatott kapura. Védelmünk lesen látta és leállt, a játékvezető továbbengedte. Az eddig is sok kellemetlenséget okozó támadó besétált az ötösre és 100%-os ziccerben nem találta el a kaput. A kirúgás után Nemes labdát szerzett, megkerülte a védőket, beadását László mentette szögletre, amelyből Andróczki segédletével Rozsi ismételhetett, nagyobb veszély nélkül.

Gyors kontra következett, amelynek végén Csordás került kritikus helyzetbe Szakállal szemben, végül megoldotta. Erősödtek a „tüskék”, Matity odatett Maconkának, Andróczki Szabó Patriknak. A megítélt szabadrúgást Rozsi küldte a léc alá, Garamvölgyi öklözött. Az 56. percben Bohner – Papp csere következett, tőle vártuk a 0:0-s állás megtörését – hasonlóan a Borota elleni becseréléséhez, akkor az 56. percben szerezte meg a vezetést. Ez most elmaradt, de megpróbáltuk.

Nemes passzát Molnár vitte tovább, ezt Garamvölgyi lehúzta. Molnár újabb beadását Szabó Patrik rendesen rátűzte, a kapusról kipattant, Lógó az ötösről a felső kapufát találta el. A mérkőzés döntő pillanata volt!

A 64. percben Nemes cserét kért, folyamatosan húzódással bajlódik. Helyén Mádi folytatta, aki elsősorban a védekezésben aktív. Mindjárt be is mutatkozott Lászlónak, Rozsi Maconkát rúgta fel, 28 méterre a kaputól. A csereként pályára lépő Marancsik szabadrúgását Béda könnyen (lazán) fogta és kiejtette, Farkas pedig közelről bekotorta (1:0). Ami 68 perc hajtásban nem jött össze, most ajándékba kapták.

A gól felhozta a hazaiakat, Mádi szabálytalanul állította meg Marancsikot, majd Lászlót. Matity akasztotta meg Farkast, járt a sárga lap. Rozsi és Csordás állta útját Deáknak, ebből két szögletet rúghattak. Az elsővel nem volt gond, a másodiknál Béda – még tartó zavarában – Deák elé ütötte a labdát, hatalmas kavarodás végén Molnár estében a gólvonalról vágta ki. Önfeláldozó, bravúros mentés volt!

Az eset – pánik helyett – nyugtatóan hatott a társaságra. Fellélegeztünk és támadtunk. Molnár az oldalvonal mentén átfutotta a pályát, közel a szögletzászlóhoz felrúgták. Rozsi beívelését Lógó védhetetlenül fejelte a léc alá (1:1).

Az egyenlítés után maradt még 13 perce a csapatoknak, hogy eldöntsék a három pont sorsát. Mindkét fél bevetette még maradék erejét, az akarásban nem volt hiba, de a lábak már nehezebben bírták. Ennek ellenére a döntetlennel egyik csapat sem érte be.

Matity indult jó cselekkel, Óvári rúgta fel hátulról, sárgáját ő is megkapta. Rozsi beadását Lógó levette és 10 méterről fölé durrantotta. Rozsi ismételt, Szakál húzta vissza, Molnár szabadrúgása Bozókiról pattant Matity elé, csavart ejtése kapu fölé ment.

A 86. percben Lógó szolgálta ki Rozsit, a léc alá tartó lövését Garamvölgyi kitornázta. A szöglet után Lógó és a kapus nézeteltérését a játékvezető egy-egy sárga lappal zárta le. Szöllősiben maradt még egy sprintre való, László a szögletzászlónál nyomta le. Rozsi szabadrúgása veszélyesen tartott kapura, de kifejelték. Az újabb szögletből Lógó fejelhetett.

A hazai utolsó kontránál Lógó kibillentette egyensúlyából Farkast, 20 méterre a felező vonaltól. A távoli szabadrúgásra Béda bennragadt, Faragó öt méterről fejelt – fölé. Lógó is tett még egy utolsó kísérletet, szólóját Bozóki blokkolta, így maradt az 1:1-es, igazságos eredmény, azzal együtt, hogy mindkét csapatnak megvolt a sansza a győzelemre is.

Három pontért mentünk, eggyel jöttünk haza, így Dusnok került az élre. Velük három hét múlva találkozunk, Sükösdön…

 

Ifjúsági csapatunk 0:0-s döntetlent ért el.

 

Rácz Béla játékvezető „szétfújta” a mérkőzést, ezzel nem nekünk kedvezett. Osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2017. április 18.

Varsányi József

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/23/1224360.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/23/1234104.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/23.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/23.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer