Jelenlegi hely

Így láttam én... 2017-04-23 Sükösd-Bajaszentistván 6-0

 

FELNŐTT: Sükösd SC –Bajaszentistváni SK 6:0 (5:0)

2017. április 23. (Sükösd, 180 néző, 14oC, napos, szeles idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC –Bajaszentistván-LUA 3:0 (2:0)

Vezette: Minda Róbert (Flaisz Tamás, Molnár Patrik)

 

Bajaszentistván csapata már az ősszel nehezen állt össze, csak az utolsó pillanatban tudtak nevezni. Végigszenvedték a szezont, az utolsó helyen fordultak. Egyetlen győzelmüket Tompa ellen érték el.

Nem indult jobban a tavasz sem, minden mérkőzésüket elvesztették. Borota, Tompa és Szeremle ellen tudtak szorosabb eredményt elérni, egy gólos vereségekkel. A további öt ellenféllel szemben négynél kevesebbel nem úszták meg. A nyolc fordulóban a dusnoki 9:1 a legsúlyosabb. Eddig 5 gólt lőttek és 34-et kaptak. Ez az utóbbi hat év leggyengébb teljesítménye.

Az okokat kívülről nehéz megítélni, kettőt mégis megemlítenék: szereplésük mindig is kötődött a bajai futball állapotához. Ha jó volt a Baja, jó volt Bajaszentistván is. Baja három-négy felnőtt és ifjúsági játékosát, aki nem fért be a csapatba, átmenetileg kihelyezték Bajaszentistvánra. Ezek köré mindig tudott csapatot építeni a legendás „Batyi”. Ő a közelmúltban elhunyt, hiányát a Baja gyengélkedése mellett vélem a zuhanás második okának.

Mérlegünk velük szemben 2015 márciusáig nem volt fényes, ezt Papp Árpi gólja törte meg, otthonunkban 1:0-ra nyertünk. Azóta Sükösdön kaptak egy „hetest”, Bajaszentistvánon 1:1, ősszel pedig 1:5 volt a végeredmény, így a helyzet megváltozott, a mérleg a javunkra billent. Vasárnap ilyen előzményekkel fogadtuk őket. Második helyünk a tabellán – az utolsó ellen – mellettünk szólt, leszámítva a „kötelező” győzelmek mindenkori kockázatát és a múlt heti tompai 1:1-es döntetlent – az utolsó előttivel szemben. Ezt ugyan át kell értékelnünk, mert Mélykúton is képesek voltak ugyanerre.

A keretünkből hiányzott Zsók, Koszorús, Nemes és Szöllősi, de előkerült a pályát eddig elkerülő Kárpáti. Beállításáról megoszlottak a vélemények, válaszként már a 4. percben bevette Székely kapuját: Lógó pontos keresztlabdáját Rozsi Kacsa elé emelte, aki egy testcsellel lerázta védőjét és a kilépő kapus mellett megszerezte a vezetést (1:0).

(Kacsa első gólja.)

Az teljesen helyén való volt, hogy letámadással indítunk, ám az eredmény hamarabb érkezett, mint gondoltuk. Kárpáti a következő percben is áthámozta magát a védőkön, indítását Szabó Patrik tette Lógó elé, nyesett lövése alig ment mellé. Mozgásba lendült az egész csapat, nagy kedvvel és pontos adogatásokkal könnyen jutottunk el a kapuig. Rozsi szögletébe Kovács Robi a gólvonalon belenyúlt, a labda kifelé pattant, ezzel újabb gyors góltól mentette meg a vendégeket.

A nyomás alól a 10. percben tudtak Erdélyi révén először kilépni. Előle Csordás szögletre mentett, amit Bohos a felső kapufára fejelt. Molnár hozta fel a labdát, Radics József folytatta, beadását Módos vágta a mezőnybe. A formás Csordás – Kárpáti – Radics József akcióból Kacsa lőtt mellé, a 18. percben már nem hibázott, Matity gólpasszát értékesítette (2:0).

(Itt a második…)

Bajaszentistván teljesen beszorult, már ennyi idő alatt mérhető volt a két csapat között meglévő képességbeli különbség. Éltünk is vele. A védelmünk a felezővonalnál tanyázott, Rozsi és Molnár tetszése szerint járhatott fel, Lógó és Matity percenként kínált újabb lehetőségeket Kárpátinak és Radicsnak. Az ifiből felhozott támadó gyors egymás után kétszer találta helyzetben magát, de gondjai voltak a labda átvételével. A következő támadásnál viszont faképnél hagyta a baloldali védelmet, beadására Kárpáti érkezett, lövését Székely csak szemmel követte (3:0). Mesterhármas 28 perc alatt!

(Mesterhármas!)

A középkezdés után Perjés átadását Kovács Robi elcsípte, passzából Radics lőtt 100%-os helyzetben a kapusba. A kapuskirúgásból a Kubatov – Bohos kettős jutott el a 16-os vonalig, Tamás szabálytalanul és késve lépett közbe, veszélyes helyről járt a szabadrúgás, de Györe nem tudott élni a lehetőséggel, magasan fölé lőtte. Részünkről viszont a Matity – Szabó Patrik kontra mintaszerűen sikeres volt, Lógó pazar gólja a végállomás (4:0).

(Lógóé a negyedik.)

A lendületből semmit nem vettünk vissza, jobbnál jobb akciók követték egymást. Kárpáti dolgozott ki helyzetet Szabó Patriknak, aki alig fejelt fölé. Patrik viszonozta, Kacsa közel járt a negyedik góljához, végül Kellének sikerült megállítani. Ezután Rozsi beadásából Patrik csak betalált, de a játékvezető valamilyen szabálytalanságot látott.

Csordás betekert labdája a 11-es ponton annyira jó helyzetben találta Radicsot, hogy maga is meglepődött, mire eszmélt, a lehetőség elúszott, de jött a következő. Kárpáti két ember között kibújt, lövésébe Györe belelépett – olyan szerencsésen, hogy a labda Székely kezébe pattant.

A nyomás a félidő utolsó percéig tartott, Rozsi beadását Radics a kapusba lőtte, a kipattanót Molnár megszelídítette, visszagurításából Lógó nagy gólt zúdított a hosszú sarokba (5:0).

(Lógóé az ötödik is.)

Remek félidőt láttunk, következett a pihenő. Az eredmény alapján Zsók edző már cserével indította a második játékrészt – Kovács Robit Bohner váltotta.

A folytatás is jónak ígérkezett: Rozsi beadását Matity emelte kapura, Székely fogni tudta. Lógó is emeléssel próbálkozott, Gergity nyomta szögletre. Bohner cselsorozatának végén Tamás is eljutott a kapuig, a befejezés már elmaradt. Az ígéretes Molnár – Radics akciót Mátrai terelte szögletre. Györe most időben érkezett, meg tudta állítani Kárpátit. Molnár beadását Lógó 20 méterről lőtte mellé.

Pörögtek az események, folytatódtak a cserék: Tamás helyett Hornyák, Radics helyett Papp jött be és folytattuk a támadásokat. Bajaszentistvánnál látványosan fogyott a levegő, minden erejüket lekötötte a védekezés. Két perc alatt két gólhelyzetünk adódott: Kárpáti visszagurítását Matity „eltörte”, Lógó lövését Székely kiütötte, Papp nagy erővel a felső lécet találta el. Rozsi még így is befejezhette volna, ha az ötösről eltalálja a kaput.

A 65. percben jött a negyedik cserénk: Kárpáti helyett Schultz Martin folytatta. Ellenfelünk meg sem próbálta átlépni a félvonalat, kedvünkre játszhattunk, de az első félidő hatékonysága elmaradt, hiányzott az összpontosítás és az egységes csapatjáték. Rozsi mindenáron szeretett volna feliratkozni a góllövők közé, magánvállalkozásai során az utolsó negyed órában a pálya minden pontján felbukkant. Két nagy lövését védte Székely, a harmadiknál Lógó segítette, tisztán lőhetett – fölé.

A kispadunkon már csak Geletta Gergő ült, ő is kapott lehetőséget Matity cseréjeként. Kapust cserélt Bajaszentistván is, Székely helyett Keresztest hozták be. A teljesen egyoldalú játékra jellemző, hogy Szabados a második félidő 25 percében nem ért labdához. Fölényünket egyelőre nem tudtuk gólra váltani, pedig lehetőségünk volt: Schultz Martin háromszor került helyzetbe, mindhárom lövése fölé ment. Az egyébként nagyon hasznosan játszó Szabó Patrik is megpróbált mindent, de nem volt szerencséje betalálni.

A fellazult védelmünk figyelemvesztése hozta meg ellenfelünk egyetlen 100%-os helyzetét a 78. percben: Bohos és Holczer előtt szabad volt az út, tíz méteres előnnyel húzhattak kapura, s addig botladoztak, míg Molnár közbe tudott avatkozni. A visszatámadásunk ettől jobb volt: Rozsi beadását a hosszú sarokra érkező Papp keményen bevágta (6:0).

(Papp bevágja a hatodikat.)

A hazai prés kitartott az utolsó percekig, Schultz Martin Papp átadását az ötösről a kapusba rúgta, Szabó Patrikéból – ugyancsak az ötösről – a kapufát találta el.

Az első félidő kiváló játékát a másodikban nem sikerült megismételni, de még az öt cserével is benne volt a „tízes” a találkozóban. A vártnál jobban hoztuk a „kötelezőt”, közönségünk jól szórakozott.

 

Ifjúsági csapatunk Kárpáti Zsolt „mesterhármasával” nyert 3:0-ra.

 

Minda Róbert játékvezető egyetlen sárga lap nélkül vezette a mérkőzést, észrevétlen maradt, ami ritka kivétel. Osztályzata: 9 pont.

 

Sükösd, 2017. április 25.

Varsányi József

(Fotók: Szerletics Róbert)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15219/24/1224430.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/15/1/15384/24/1234110.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15219/24.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/15/1/15384/24.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer