Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-03-25 Hercegszántó-Sükösd 0-5

FELNŐTT: Hercegszántói FC – Sükösd SC 0:5 (0:2)

2018. március 25. (Hercegszántó, 100 néző, 6oC, borús idő.)

IFJÚSÁGI: Hercegszántói FC – Sükösd SC 1:4 (0:3)

Vezette: Minda Róbert (Tóth Csaba, Juhász Dóra)

 

Hercegszántó ősszel újoncként 17 pontot gyűjtött, ezzel a 11. helyen végzett. Ötször győzött (Bácsborsódot otthon 3:1-re, Nemesnádudvart 3:1-re, Katymárt és a Híd SC-t egyaránt 4:1-re verte). Elhozott három pontot Felsőszentivánról, 1:1-es döntetlent játszott hazai pályán Tompával és Dusnokkal – az utóbbi a forduló szenzációját jelentette.

A 10. fordulóig várakozáson felül jól tartotta magát, otthon nem kapott ki. Vidéken már összehasonlíthatatlanul gyengébb formát mutatott (Szeremlén 3:0, Sükösdön 5:2, Kelebián 4:1, Mélykúton 5:0, Géderlakon 7:1, Hajóson 2:1). A 12. és 14. fordulóban már otthon sem ment, Érsekcsanád négyet, Borota hármat rúgott nekik. A fentiekből kitűnik, hogy őszi teljesítményük két erősen eltérő szakaszra bontható: a 10. fordulóig még meglepetésekkel is szolgáltak, a mélykúti súlyos vereség után valami megtört, utolsó öt mérkőzésüket elvesztették, 2017. október 7-én győztek utoljára a Híd SC ellen.

Szilágyi János - az edzőjük - szerint a téli felkészülésük is tele volt gondokkal, egyetlen előkészületi mérkőzést tudtak játszani. Komolyabb erősítésről sem tud beszámolni, Huber hazajött Garáról, Schindlert Dávodról igazolták. Újra edzésbe állt Reusz és Milojev, aki már korábban abbahagyta a játékot. A tavaszi nyitány sem hozott sikert, 3:1-re kaptak ki Bácsborsódon. Ezzel együtt a 11. helyen fogadtak bennünket.

Mi a múlt heti Bácsborsód elleni döntetlenünk után a három pont megszerzéséért jöttünk, még akkor is, hogy sérültjeink közül senki nem jött rendbe. Matity, Molnár, Szabó Patrik és Schultz Máté hiányával kellett felvenni a harcot, s nem lehetett tudni, hogy pótlásuk mennyire lesz elég.

Ez már az első tíz percben kiderült. Bátran támadtunk, Lógó belőtt labdájából már az első percben szöglethez jutottunk, Nemes passzából Rozsi lőtt 25-ről fölé. Nemes gyorsasága jól érvényesült, hátulról Zsók és Lógó jól mozgatta, a jobb oldalunk irányította az eseményeket. A következő két akciójukból könnyen vezetéshez juthattunk volna: először Rozsi lövése tévesztett célt, másodszor Rácz 100%-os helyzetben elbukott az ötösön.

Zsók és Nemes mozgatta a jobb oldalt.

Felzárkóztunk a félvonalig és akcióba lépett a bal oldalunk is. Kárpáti első lövését szögletre tolta Tamási, a másodikba beleért Ivancsan, s az újabb szögletből Lógó bólinthatott, a kapus szép mozdulattal hárítani tudott. Egyértelmű volt a nyomásunk, ellenfelünk két kísérletét – Bischoffét Tallér, Reuszét Zsók hiúsította meg.

A hazaiak legjobbja, Bischoff Tallér és Kovács Robi között.

Korán kiharcolt fölényünket a 13. percben már góra váltottuk. Rozsi labdát szerzett a támadó harmadban, megállítani nem tudták, Lógót hozta gólhelyzetbe. Zsolt rosszul eltalált lövése Kárpáti elé került, aki két méterről bepasszolta (0:1).

 

Első gólunkat szerezte Kárpáti (0-1).

Az időben megszerzett vezetés nálunk döntő fontosságú, innen már nyugodtabban folytattuk, támadásépítésünkbe a következő negyed órában alig-alig tudtak közbeavatkozni. Sorra jöttek a helyzeteink, amelyeket nem tudtunk kihasználni: a nagyobbik részét magunk pazaroltuk el - elsősorban a pontatlan befejezéseinkkel -, a kisebbik hányadát az önfeláldozó védők blokkolták.

Rozsi életerős lövését fogta Tamási, Rácz nyert fejpárbajt Somogyival szemben, a labda nem esett le, Lógó továbbfejelte Kárpáti elé. Kacsa – senkitől sem zavartatva – a 11-es pontról gyatrán mellé lőtt. A Rozsi – Lógó passzok végén Nemes beadását Rozsi durrantotta a hosszú sarok fölé. A megismételt Nemes sprint Kárpáti lesállásán akadt el.

Rácz kezdőként először kapott lehetőséget bajnoki mérkőzésen a felnőttek között.

A 20. perc végén Bischoff, Somogyi és Kovács révén végre levegőhöz jutottak a hazaiak, támadásuknál Tamás volt a végállomás, de ottmaradtak a támadó harmadban. Rácz buktatta Bischoffot, a szabadrúgást elkapkodták, az üresen hagyott hatalmas területen Lógó indulhatott, és a lendületben lévő Rozsit játszotta meg. Ajtó-ablak helyzetben ketten várták az átadását, de önzően fölé lőtt. Hibáját még ebben a percben javította: Kovácsot hozta ígéretes pozícióba, ám Robi élni nem tudott vele, gyenge lövése mellé ment.

A hazai válasz Farkas és Kovács révén érkezett, de Csordás mintaszerűen keresztezett. A bal oldalon Tallér is jelentkezett egy felfutással, a támadás címzettje Kárpáti volt, jó labdalevétel után Rácz elé tálalt, Gergő kihagyta a második helyzetét is, a 11-esen gyengén egy védőt talált el.

Eddigi fölényünkhöz kétség nem fért, de Hercegszántó a második negyed órát kihúzta gól nélkül, egyre inkább magára talált és megpróbálta kihasználni könnyelműségeinket. Tamás keményen összerúgott Huberrel, a felpörgő labdát Szabados húzta le. Reuszt, majd Farkast szerelte Csordás, Tamás szögletre birkózta Kovácsot, a beívelést Rácz fejelte ki. Tamás következő mentése Farkast találta telibe, a lepattanóból Bischoff lőhetett mellé.

Zsók a ritmusváltás híve, a szorításokból szívesen vállal kontrákat. Túllépett a felezőn, amikor Bischoff visszaért és hátulról felrúgta, a játékvezető előnyszabályt alkalmazott és Nemes roboghatott tovább. A helyzet ezúttal is kimaradt, 16-ról lőtt fölé. Vörösnek valami nem tetszett, Bischoffal együtt megkapta a sárga lapját. Az utóbbit aztán Kovács Robi nyomta el, a 30 méteres szabadrúgásból nem tudtak kihozni semmit.

Lógó emelkedik a legmagasabbra és felszabadít.

Közeledett a félidő és fogyni látszott a lendületünk, amikor Tamás fellépett a felezőig, passzával Rozsi elküldött két védőt, lövése a jobb kapufáról vágódott az ellenkező sarokba (0:2).

Ennek nyugtató hatásával vonulhattunk volna az öltözőbe, ám előtte Auth még becipelte a bal kapufánk tövéig a labdát, Szabados jól zárta a szöget, és szögletre mentett, ebből Csordás szabadított fel. Helyzet volt kétségtelenül, mégis maradt a 0:2. A helyzetek aránya egyébként a legméltányosabb megközelítésben is 6:1 volt a javunkra.

Szabados kevés dolgát jól végezte.

Hazai próbálkozás védőink gyűrűjében.

A második játékrészt vendéglátóink Huber - Kanizsai cserével és egy Farkas – Bischoff - Reusz letámadásával kezdték, ami Tamáson elakadt. Ezután az oda-vissza támadások követték egymást, minden veszély nélkül, jellemzően rossz passzokkal mindkét fél részéről. Lehet, hogy ehhez hozzájárult a pálya egyenetlen talaja is, sok volt a panasz a játékosok részéről.

Részünkről egy elhalt Lógó - Kovács Robi, Kárpáti - Lógó, Zsók - Nemes próbálkozás és egy célt tévesztett Csordás fejes, a másik oldalról egy Auth - Farkas, Fekete - Bischoff kísérlet jegyezhető fel. Megpróbálta Kovács Zsolt is, de Talléron nem jutott túl. Sőt! Tallér eddig nem látott gyorsasággal vitte tovább Rozsi labdáját, nagy erejű lövését Tamási kiütötte.

A fordulásból Fekete - Bischoff és Auth kontrája jónak látszott, az utóbbi hosszút szöktetett és Szabados fel tudta szedni előle a labdát. Fordítva is ugyanaz történt, Kárpátinak volt hosszú Nemes labdája. A 60. perctől lényegesen változott a játék képe, javunkra! Szaporodtak a jó kombinációk, gyorsabbak és hatékonyabbak lettünk. Zsók is egyre többet vállalt az előre játékból, ugyanígy Tallér a másik oldalon, de középen Tamás is. Ívelése gólhelyzetben találta Lógót és Rozsit, egymást zavarták és a nevető harmadik Ivancsan felszabadított.

Egy helyzet megint elúszott, de jött a következő: Kárpáti labdáját Rozsi átvette, bevitte az ötösre, csak a kapussal állt szemben és elszórakozta. Ha behunyja a szemét és lő, már 0:3. Szerencsénkre erre is csak egy percet kellett várni, a mérkőzés legszebb akciója következett: Tallér és Kárpáti állva hagyta védőit, Kacsa alapvonalról visszagurított labdáját Kovács Robi vágta egyből a jobb sarokba (0:3). Ez a gól jelentette a lélektani törést ellenfelünknél, bármilyen szinten mintaként használható, kedvezett a szemünknek.

Kovács Robi a harmadik gólunk szerzője.

Beállt az edzők óhajtott pillanata, megvan a meccs, jöhetnek a cserék. Először Schultz Martin váltotta Nemest, majd Bohner Kovács Robit, így is támadásban maradtunk. Tallér sokat ígérő belőtt labdáját késte le Lógó (elcsúszott), Rozsiét Kárpáti fűzte rá, Tamási szögletre ütötte.

Ellenfelünk ereje és hite láthatóan fogyott, a frissen érkezett Schultz és Bohner folyamatosan kevert a 16-osukon. A védelmezésre összpontosítottak, mégis folyamatosan nőttek a területek előttünk, amit már a csapat egésze játszott be. A nyomást a 74. percig bírták: Csordás bátran lépett fel és Bohnert hozta játékba. Idegesítő cseleit a védők nem tudták követni és tökéletes tempójú átadásából Schultz Martin biztosan szerezte meg a negyediket (0:4).

Csordás a levegőben.

A 75. perctől - örömünkre – Pesti is vállalt egy negyed órát, Rácz helyett jött be. Három perc múlva részese lehetett az ötödik találatunknak: Zsók indítását a jobb oldali vonal mellől pontosan tette az érkező Bohner elé a 16-os magasságában. Fekete rossz ütemű becsúszással földre vitte, tizenhét méterről járt a szabadrúgás. Rozsi és Zsók állt a labda mögött. Zsók ellépett, Rozsi mesteri tekerése pedig a jobb felsőben kötött ki (0:5).

Rozsi szabadrúgásgólja volt az ötödik.

Újabb cserékkel folytattuk, Lógót Berger, Tallért Hornyák követte. A hazaiak a záró tíz percben is becsülettel küzdöttek, de ezt a leckét már megoldani nem tudták. Utolsó cseréink helykeresése közben akadt a második gólhelyzetük: Bischoff baloldalról belőtt labdájára a hosszúsarkon Kovács Zsolt érkezett, Szabados bravúros kivetődéssel szedte le lábáról a labdát. Nagy Győzőnek volt még egy kapunkat elkerülő lövése, Kanizsait időben előzte meg Berger.

Maradt még muníciónk az utolsó percekre is. Pesti szöktetésével Zsók már az ötösön járt, bőven lőhetett volna, de nem! Visszagurított Bohnernek (gyengén) és Fekete még elérte. Abszolút ziccer maradt ki. A következőt már nagy erővel meglőtte, Tamási Tamás elé öklözte. Karcsi három méterről telibe találta Ivancsant, a visszapattanót Rozsi küldte az égbe. Mindez az ötösön , vagy azon belül!

A gólok elmaradtak, de tűzijátéknak nem volt rossz a vége. A végeredmény szám szerint jól fest, ebben a felállásban többet nem várhattunk, hoztuk a kötelezőt! Van két hetünk arra, hogy a minőséget javítsuk, addig a sérültjeink is felépülhetnek és itthon tartjuk a három pontot Dusnok ellen.

 

Ifjúsági csapatunk feledtette a múlt heti fiaskót, és 4:1-re nyert. Góljainkból Radics József kettőt, Ruff Lénárd és Kárpáti Zsolt egyet-egyet szerzett.

 

Minda Róbert játékvezető osztályzata: 8 pont.

Minda Róbert és segítői.

Juhász Dóra a les vonalon.

 

Sükösd, 2018. március 26.

Varsányi József

(Fotók: Nemes Rita)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/16931/20/1310076.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/17233/20/1338883.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/16931/20.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/17233/20.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer