Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-04-08 Sükösd-Dusnok 1-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Dusnok KSE 1:0 (0:0)

2018. április 8. (Sükösd, 600 néző (!), 21oC, napos idő erős széllel.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Dusnok KSE 2:2 (1:1)

Vezette: Szűcs Gábor (Tóth István, Lichtenberger István)

 

Dusnok az őszi szezont 30 pontjával a harmadik helyen zárta, az ugyancsak 30 pontos Borota előtt. Tíz ponttal előztük meg őket a tabella élén. Harminc pontjukat három súlyos vereség (Mélykúton 5:1, Géderlakon 6:2, Sükösd ellen otthon 2:5), három döntetlen (Borotán 4:4, Hercegszántón 1:1, a Híd SC-vel otthon 2:2) mellett kilenc győzelemmel szerezték.

A három elvesztett találkozójukból számunkra a szeptemberi varázslatos délután maradt meg sokáig, hiszen Matity három, valamint Kovács Robi és Bajnok egy-egy góljával 5:2-re léptük le őket otthonukban. Nagy értékű győzelem volt ez, a második helyet jelentette a tabellán, s onnan már csak egyet kellett lépni, hogy az első helyen forduljunk. A „csak”-ot idézőjelbe teszem, mert onnan még hét mérkőzést kellett megnyerni, egyet döntetlenre hozni.

Különös egybeesés, hogy a 2017-es bajnoki címünkhöz is Dusnok legyőzésével nyílt meg az út. Akkor azt írtam, hogy aki az első helyre pályázik, annak Dusnokot meg kell verni. Ez érvényes ma is. A szoros élmezőnyben Géderlak 45, Sükösd 44, Borota 41, Dusnok 40 pontos, igaz, hogy 19 mérkőzést játszott, mi 17-et. Elmaradt a borotai és a hajósi mérkőzésük, az utóbbit 2:2-es döntetlennel pótolták Dusnokon.

Játékoskeretükben annyi a változás, hogy Bencze Szabolcs újrakezdte. A tavaszi utolsó négy mérkőzésüket megnyerték, Tompán 3:1-re, Bácsborsódon 2:1-re, otthon Szeremle ellen 8:0-ra, Hercegszántó ellen 6:0-ra győztek. Dusnok masszív, rutinos csapat, Bolvári Zoltán 22 góljával harmadik, Rónai Antal 16-tal a hetedik a csoport góllövő listáján. Bárkivel szemben esélyesek. A mérlegünk velük szemben 2010 óta nyolc vereség, három döntetlen és négy győzelem, amelyből az utóbbi kettőről már szóltam.

Mi tavasszal egyaránt ötöt-ötöt rúgtunk Szeremlén és Hercegszántón, itthon be kellett érnünk egy sovány 0:0-ás döntetlennel Bácsborsód ellen. Védősorunkat dicséri, hogy gólt még nem kaptunk. A múlt héten szabadnaposak voltunk, érsekcsanádi szomszédjaink pedig megtették azt a szívességet, hogy megverték Géderlakot, ezzel esélyt adtak első helyünk visszaszerzésére.

Sérültjeink közül Matity, Szabó Patrik és Pesti a kispadon foglalt helyet, Schultz Máté térdét májusban műtik, mielőbbi sikeres visszatérését várjuk. Örömmel nyugtáztuk viszont, hogy Molnár vállalta a játékot, így Zsók feljebb léphetett, Rozsi kényszerből került a középcsatár helyére. Ezek ismeretében tökéletesen háromesélyes mérkőzés elé nézett a szép számú, hangos közönség.

Szűcs Gábor játékvezető felvezeti a csapatokat.

Zsók edző maximális erőbedobásra és támadásra kérte csapatát: úgy álljunk neki, mintha „vért ittunk volna”. Ebből az első félidőben keveset láttunk, az sem lehetett mentség, hogy az erős szél vendégeinket támogatta.

A kezdeményezés Dusnoké volt, nem volt kétséges, hogy fűti őket a visszavágás az őszi keserűségért. Ennek megfelelően Bolvári Dávid már az első percben nagy lövést eresztett meg, kapu mellé. Mirzát Kovács Robi, majd Molnár állította meg, magabiztosan, jó ütemben. Tallér és Kárpáti révén kísérleteztünk mi is, a támadást Rozsi sikertelen beadása zárta, de még ott maradtunk. Báló nem kímélte az újra rajtot vett Tallért. A szögletzászló körüli szabadrúgást Kovács Robi a sorfalba küldte.

Molnár Zsolt sérülése után visszatért, nagy szükség volt rá, mellette Tamás.

Az oda-vissza támadásokkal kezdetét vette a két 16-os közötti mezőnyjáték, szoros emberfogással, percenkénti tüskékkel és odarúgásokkal folyt egymás kóstolgatása. A különbség abban volt, hogy Dusnok gyorsabban és pontosabban játszotta át a középpályát, frissebbnek tűntek, néha azt hihettük, hogy többen vannak.

Védekezésre kényszerültünk, Lógó kihozza a labdát.

Hodován jutott kétszer is kapu közelbe, Molnár szerelte szögletre, amiből Rónai fejelt fölé. Csordás Bolvári Zoltánt, Tamás Mirzát blokkolta. Zsók csak elütni tudta Jagiczát. Abban nem volt semmi új, hogy labdáik nagy része Bolvári Zoltánt kereste, ha éppen nem érkezett, maga szerzett. Részünkről Zsók, Nemes és Rozsi megindulásai haltak el Simonitson, illetve lesen. A bal oldalt erőltettük, a jobb oldalon Kárpáti üres térben, használaton kívül volt.

Nemes helyzet közelben.

Eltelt az első negyed óra, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, de a labda többet volt ellenfelünknél. A passzokkal baj volt mindkét oldalon, s ha már így nem ment, Bolvári Zoltán látványos szólójával a védőink mögé került, beadását Gajári könnyen fogta.

Kovács Robi még időben érkezett.

A vendégek jobb 10 perce következett, lendületüket rendre a kapunktól 25-30 méteren állítottuk meg. Csordás Bolvári Dáviddal, Molnár Mirzával, Zsók Jagiczával szemben volt szabálytalan. Szűcs játékvezető a szokásosnál jobban engedte a kemény játékot.

Simonits távoli szabadrúgásaiból Bolvári Dávid először gyengén fejelt, majd élesen lőtt kapu mellé. Az átmeneti szorításból Kárpáti hozta fel a labdát, Lógót hozta volna helyzetbe, ám Simonits elkaszálta. A szabadrúgás után kínálkozó lehetőséget elpazaroltuk és Dusnok nagyon gyors kontrával válaszolt. Kárpáti ért vissza, nehezen, de kikísérte a labdát az alapvonalon túlra. Csordás küzdött meg Bolvári Zoltánnal, Jagicza szabadrúgását, majd Bolvári Dávid beadását fogta biztosan Gajári.

Az eredménytelenség türelmetlenséget szült, egyre keményebb ütközésekkel. Ebből Simonits sem maradhatott ki, Tallért rendesen odébb terelte, így a 37. percben megkapta a sárga lapját. Bolvári Dávid lerántásáért egy perc múlva Nemes is besárgult, nem tudjuk, miért.

Tallér nagy küzdő, végig jól játszott.

A félidő előtti hat-hét percben elrontott, veszélytelen próbálkozásainkat jegyezhettem fel, amelyekből Nemes és Tallér révén egyetlen árva szögletig jutottunk el. Gól tehát nem született, valódi helyzetet egyik csapat sem tudott összehozni, maradt a céltalan, jobbára elképzelés nélküli mezőnyjáték, amit nehéz volt szeretni.

A második félidőre egy új Sükösd jött ki az öltözőből és nem csak azért, mert Nemest Szabó Patrik váltotta. Új felállásban és új felfogásban vágtak neki a következő 45 percnek. Patrik elfoglalta helyét a középcsatár posztján, Rozsi átkerült a baloldalra, Zsók és Lógó előrébb lépett, a feltolt védelem előtt öt támadóval igyekezett mielőbb feledtetni az első félidő eredménytelenségét. A csapat elkezdett futballozni!

Lógó megelőzi Bolvári Dávidot.

Két perc alatt kétszer voltunk a kapu sarkában. Az elsőnél Rónai legyűrte Kárpátit, a második és eddigi legjobb Lógó – Zsók – Kárpáti kombináció végén Szabó Patrik abszolút ziccerben elbotlott az ötösön.

Szabó Patrik első helyzete, belépése új lendületet adott a csapatnak.

Lényegesen felgyorsult a játékunk, bátrabban és pontosabban járt a labda, a kapuja elé szorítottuk Dusnokot, védekezésre kényszerültek. Jagicza gyors egymás után Kovács Robit, majd Lógót találta el, Zsókot Simonits gyötörte. Válaszul Rozsi Hodovánt és Csobolyát akasztotta meg. Rónai nagyon odatett Molnárnak (féltünk, hogy nagyobb baj lesz), Kovács Robi Bolvári Zoltánt húzta vissza.

Megpezsdült a játék, ritmusváltásunkat vendégeink is követték, támadásra támadással válaszoltak, részben feladva a szoros emberfogást. Ez növeli az esélyt és a kockázatot is. Bencze és Csobolya eljutott az ötösünkig, a zűrt Molnár tapasztalata oldotta fel.

Bolvári Zoltán, majd Jagicza elől tisztázott Tamás, nagyon veszélyes helyzetben. Azonnali kontrával indult Lógó a jobb oldalon, belőtt labdája kétszer is a levegőbe perdült a védőkről. Szabó Patrik megharcolt érte és fejjel Kárpáti elé csúsztatta. Kacsa élt a lehetőséggel, lövése a hosszú sarokban kötött ki (1:0).

Kárpáti 3 pontot érő gólja (1-0).

A középkezdésből Hodován indította Csobolyát, élesen belőtt labdáját Gajári szép kivetődéssel csípte el. Az egy gólos előny Dusnok ellen nem egy életbiztosítás, bármelyik pillanatban kiegyenlíthet, 32 percet kibekkelni ellenük szinte lehetetlen. Maradt tehát a határozott letámadás, Zsók folyamatosan indította Lógót, Szabó Patrikot és Kárpátit. Maga is „robbantott”, de Kristály felborította és megkapta érte a sárga lapját. Nem maradtak tétlenek vendégeink sem: Rónai kapáslövése Kárpátiról, Bolvári Zoltáné Tamásról vágódott szögletre.

Bolvári Dávid fejesét hárítja Gajári.

Tömegjelenet a kapunk előtt, Bolvári Zoltán fejesével közel állt az egyenlítéshez.

Öt-hat perces nyomást kellett kibírnunk, Csordás csak szabálytalanul tudta megállítani Csobolyát, ez is sárga lapot ért. A szabadrúgás után nagy volt a sűrűség az ötösünkön, követhetetlenül cserélt gazdát a labda, végül Gajári megszerezte. Itt állt Dusnok a legközelebb az egyenlítéshez. Csobolya újra megvillant, Csordás bravúros becsúszása miatt nem tudta befejezni.

Csordás bravúros mentése Csobolya elől.

A 70. percben a Molnár – Pesti csere után megint mi következtünk, nem hagytuk kihűlni a tűzben tartott vasat. Lógó 30 méteres labdája pontosan érkezett Kárpáti elé, szabad volt az út a kapuig, Bencze könyörtelenül leterítette. Ez volt az utolsó megmozdulása, a 77. percben lecserélték, helyére Varga jött be.

Hajtottunk a második gólért, Lógó lőtt 20-ról mellé, Szabó Patrik rácsapott egy rosszul játékba hozott labdára és Lógóhoz továbbított, Zsolt kipörgette az érkező Rozsi elé, hárman várták kiváló pozícióban a passzát, helyette a lövést választotta, amely igen gyengére sikeredett.

Egy jó lehetőség elúszott, de adódott másik kettő. Lógó beadását Szabó Patrik a 11-esről ellenfélbe lőtte, a kipattanóból a felső kapufát találta el. Két perc múlva Kárpáti Lógó passzából az alapvonalnál megkerülte védőjét, betört a 16-osra és az érkező Szabó elé tálalt. Patrik most a bal alsó kapufát találta telibe. E két percben bőven eldőlhetett volna a mérkőzés sorsa.

Szabó Patrik felső kapufája.

Szabó Patrik alsó kapufája.

A harc folyt az utolsó pillanatig, Pestit kétszer lesen állították meg, harmadszor nem ért el egy nagy labdát, amivel a kapuig gyalogolhatott volna. A 83. percben Kárpáti helyére Schultz Martin érkezett. Befejezésül Zsók Vargával, Tamás Bolvári Dáviddal küzdött még egyet, az utóbbi nagyon kemény belépőjéért Karcsi is besárgult.

A mindig veszélyes Bolvári Zoltánnal szemben most Gajári nyert.

Felejthető első félidő után a második már a miénk volt, erővel jobban bírtuk, Dusnok mintha elfáradt volna. Náluk ritkaság, de akárhogy nézem, egyetlen támadást nem tudtak a befejezésig gólra váltani. Így, ha csak egy góllal is, a rangadót mi nyertük, és Délen újra Sükösd az élen!

 

Ifjúsági csapatunk Kárpáti Zsolt góljaival a 90. percig 2:1-re vezetett. Dusnok 11-essel egyenlített, amikor Radics Szabolcsot – minősíthetetlen viselkedéséért – a játékvezető kiállította.

 

Szűcs Gábor játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2018. április 10.

Varsányi József

(Fotók: Szerletics Róbert)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/16931/22/1310091.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/17233/22/1340279.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/16931/22.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/17233/22.html

  

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer