Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-04-28 Kelebia-Sükösd 2-1

FELNŐTT: Kelebia KNSK - Sükösd SC 2:1 (1:0)

2018. április 28. (Kelebia, 180 néző, 30oC, nyári meleg.)

IFJÚSÁGI: Kelebia KNSK - Sükösd SC 5:4 (3:2)

 

Vezette: Márkus András (Herceg Tamás, Patyi Bettina)

 

Kelebia ősszel hét győzelmet aratott: otthon Szeremlét, Hercegszántót, Nemesnádudvart és Katymárt, idegenben Érsekcsanádot, Felsőszentivánt és Tompát verte meg. Döntetlent játszott otthon Mélykúttal. Hazai pályán Géderlaktól és Hajóstól, idegenben Borotán, Bácsborsódon, Sükösdön, Dusnokon és a Híd SC-nél kapott ki. Az őszi teljesítményük így hét győzelem, egy döntetlen és hét vereség. Huszonkét pontjukkal a nyolcadik helyen végeztek.

A tél folyamán hazatért Plichta Dominik, Kiskunhalasról Hugyecz Jánost, a határon túlról Kmec Andort igazolták, ezzel hat főre bővült a szerb vendégjátékosok száma. A tavaszi kezdésnél elmaradt a Mélykút és az Érsekcsanád elleni találkozójuk. Két vereséggel kezdtek: otthon Géderlaktól, Borotán ugyancsak 4:1-re kaptak ki. Három győzelemmel folytatták, visszavágtak Hajósnak (0:2), Tompa ellen 1:0, Szeremlén 0:1, Bácsborsódon 1:1-es döntetlent értek el és biztosan nyertek Hercegszántón 4:1-re. Figyelmet érdemel, hogy csak a két élcsapattól kaptak ki.

A tavaszi mérlegük így négy győzelem, egy döntetlen és két vereség. Tizenhárom pontot tettek az őszi 22-höz, a katymári törlés miatt 32 pontjukkal most nyolcadikak, arányos teljesítményük mégis jobb az őszinél.

Számunkra mindig nehéz ellenfélnek számítottak, egymás elleni mérlegünk mégis nekünk kedvező. Az utóbbi tizenegy találkozóból hatot megnyertünk, három végződött döntetlennel, kettő vereséggel, de ezek nehezen felejthetők. 2014 augusztusában kaptunk egy hetest Kelebián (7:0), a 2017. februári nyitányon bajnokesélyesként 3:1-es vereséggel kullogtunk haza. Tavaly októberben 5:3-ra nyertünk Sükösdön, de az sem volt egyszerű.

A tabellán elfoglalt második helyünkkel (egy ponttal Géderlak mögött) – legyünk mértéktartók – éremesélyesként érkeztünk és fogadtak bennünket a nagyon szépen gondozott sporttelepükön. A két csapat közötti 19 pontos különbség elegendőnek látszott ahhoz, hogy minimum egy döntetlenre jók vagyunk, de győzni jöttünk.

A bemelegítésnél engem ugyan nyugtalanított Matity, Csordás és Schultz Martin hiánya és nem felejtettem még el a múlt heti Nemesnádudvar elleni 3:3-as döntetlenünket sem. Bíznunk a pályára lépő 11-ben kellett. A felállásnál annyit azért megjegyeztem, hogy Rozsival baloldali támadót játszatni a 30 fokos melegben – kockázatos elképzelés.

Honfi jelent meg először a 16-osunkon, őt Tesic követte, egy használható labdával addig forgolódott, míg elrontotta. Figyeltem, de nem tudtam megfejteni, milyen taktika mentén fogjuk bevenni Farkas kapuját. Részünkről folyt a csendes adogatás – inkább keresztbe, mint előre, sokszor hátra.

Vártuk, hogy a hazaiak kitámadnak, de nem tették, nagyon erős védőfalat húztak – úgy 25 méterre a kapujuk előtt. Zsók ezt próbálta kihasználni, hosszú íveléseivel Rozsit, Nemest vagy Kárpátit megtalálni. A labdák érkeztek, de 10 perc alatt Rozsi háromszor, Kacsa kétszer ragadt lesen. A lestaktikát pontosan, hiba nélkül alkalmazták, de ez kényes fegyver, a játékvezetők előbb-utóbb elengednek egyet.

A következő Tallér – Szabó – Nemes támadásnál Kárpáti újabb lesállása már erősen vitatható volt. Kelebia amellett, hogy kivárt, nem mondott le a támadásokról. Ha megindultak, gyorsan és jól kombináltak. Honfi Benedek és Honfi Dániel akcióját Zsók és Molnár közösen állította meg. Plichta már nagyobb gondot okozott: négy védőnk között passzolni tudott Tesic-nek, az örök veszélyt jelentő támadó most tévedett, lövése mellé ment.

Az első negyed óra zárásaként Tamás kézzel ért a labdához a jobb saroknál. Tesic szabadrúgását Gajári kitolta, Mihalics lőtt fölé. A fordulásból megtette ezt Rozsi is, Zsók ívelésénél most segített a védő, elé fejelte a labdát, les nem volt, lövése magasan fölé és mellé ment. Ez volt az első lehetőségünk és azonnal követte a másik: a Lógó – Kovács labdafelhozatalból Rozsi Kárpáti fejére tette a labdát, Kacsa fejesét az ötösről bravúrral fogta Farkas.

A visszatámadásból Tallér nagyon kényes helyzetben szerelte Mihalicsot. Ahogy haladtunk az időben, javult a játék minősége. Szabó, Tallér, Kárpáti és Nemes egyre jobban magára talált, Nemest Hugyecz, majd Kollár állította meg, szabálytalanul.

Nemes még harcban.

Kicsit késve, de megtaláltuk a saját ritmusunkat, az eddig közel kiegyenlített játékból ki tudtunk lépni, enyhe fölénnyel. Szabó és Kárpáti szögletet harcolt ki, Zsók beadására ezúttal is Lógó emelkedett a legmagasabbra, fejesét bravúrral védte Farkas. Ez volt a harmadik lehetőségünk, ami kimaradt.

Lógó fejesét Farkas megfogta.

Kopott már a fordulat, de nincs jobb: a futball örök törvénye nem hagyja büntetlenül a kihagyott helyzeteket. Eddigi leggyorsabb kontrájuk végén Molnár rossz ütemű belépőjét követően Tesic jutott szabadrúgáshoz, a jobb oldali vonal mellől. A fejmagasságban belőtt labdáját Mihalics csúsztatta a bal felsőbe. Gajári elmulasztotta az ilyenkor kötelező kilépést, a vonalon csak érinteni tudta a fejest (1:0).

A hazaiak gyorsan ki akarták használni a lélektani előnyt, Plavsic éles lövését kellett védenie Gajárinak, Mihalics elől mentett szögletre Molnár, ebből mi jöttünk ki jól, Zsók indításából Kárpáti akár egyenlíthetett volna, de kivárt és Kollár az utolsó pillanatban közbe tudott nyúlni.

A félidő előtti tíz perc már egészében a miénk volt, a játék eddigi elemeinek ismétlésével. Kelebia visszahúzódott, szívósan védekezett, őrizte előnyét és mindenhová odaért. Mi újra és újra lejutottunk az egyenlítés küszöbéig, de át nem tudtunk lépni.

A 40. percben Szabó gólpasszát Kárpáti egy méterről a kapusba lőtte. Ehhez azonban komoly köze volt Farkas kapusnak, aki jól zárta a szöget, fel kellett rá figyelni eddig is, tökéletesen együtt élt a játékkal, igaz, a szerencsével sem állt hadilábon. A 42. percben Lógóval nézett „farkasszemet” az ötösön, és nyert. Lövését szögletre nyomta.

Egy gólos hátránnyal kellett öltözőbe vonulnunk, a két csapat között nem látszott a 19 pontos különbség. Mégis hittünk abban, hogy a második félidőben fordítani tudunk.

A második játékrészt Zsók – Tallér, Lógó – Nemes, Szabó és Kárpáti akcióival, teljes erőbedobással, hittel és lendülettel kezdtük, úgy tűnt, hogy lelkileg túl vagyunk az első félidő viszontagságain. Ezt mindössze négy percig élvezhettük.

Egy hosszan előrevágott labdát Plichta átvett és húzott vele kapura, Kovács Robi lépéshátrányban volt és vállal elnyomta. A játékvezető ezt szabálytalannak ítélte és a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Tesic a bal sarokba lőtte (2:0). Erre aztán senki nem számított, még a hazaiak sem!

Plichta és Kovács a földön, 11-es.

Tesic (10-essel) a legveszélyesebb hazai támadó.

Újra talpra kellett állni, a 2:0-ás hátrányt ledolgozni, ami nem látszott lehetetlennek. Végig támadtuk a teljes félidőt, a helyzetek sorozatát dolgoztuk és hagytuk ki. Mozgásban volt az egész csapat, a széleken viszonylag könnyen jutottunk el a 16-os, vagy az alapvonal közelébe. A belőtt, vagy beívelt labdáink nagy részét leszedte Farkas kapus, ha nem, akkor a védőfalon akadtak el.

A sok kihagyott helyzet közül egy - Kacsáé.

A nyomást azért nem lehetett hibátlanul végig csinálni. Szabó Patrik emelt Nemes elé, aki tiszta helyzetben lőtt fölé. A Zsók – Kárpáti passzok végén Szabó az ötösön 100%-os helyzetben elesett. Zsók indításából Rozsi lőtt 16-ról csúnyán mellé. A nagy igyekezetünkben Plavsic és Mihalics majdnem meglepett bennünket, de Kovács hidegvérrel szerelt az ötösön.

A 70. percben már azt hittük, hogy megoldódik a bajunk, de folytatódott a peches szériánk: Nemes beadását Kárpáti az ötösről rúgta egy védőbe. A 75. percben jött el a kegyelmi pillanat: Nemes végighúzott a vonal mellett, beadására Lógó ráfordult s az ötösről végre betalált (2:1).

Lógó végre betalált (1-2).

A gól után Zsók edző gyors átalakításról döntött: lehozta Nemest (hiba volt!), Bohner folytatta a középpályán, maga támadó fedezetként előrébb lépett, Lógó ékként próbálta megoldani, ami eddig nem sikerült. Rozsi pozícióját nehéz volt megítélni, elvileg a beállós posztot kapta.

Folytattuk a támadásokat, a 79. percben Tallér lefutotta az egész védelmet, beadásából Lógó három méterről a kapust találta el. Kelebia két nagyon gyors kontrával válaszolt: Mihalics elől Tallér, Miklós-Balog elől Molnár keresztezett 100%-os helyzetben.

Itt végleg eldőlhetett volna minden, de a kihagyott helyzetek mérkőzésén még mindig maradt esélyünk: a 90. percben Bohner beadása átszállt a belső védők feje felett, Tamást a lövés pillanatában elütötték. A játékvezető a szájába vette a sípot, egy pillanatig meditált, majd a 11-es helyett lefújta a mérkőzést. Egy büntetővel adós maradt az első félidőben is, Kacsát keményen felrúgták.

A 90. percben Tamást itt vitte földre a két védő.

Kelebia nagyot küzdött, ne vegyünk el semmit érdemeiből, ilyen helyzetkihasználás mellett a mérkőzést csak elveszteni lehet.

 

Ifjúsági csapatunk 3:0-s hazai vezetés után feljött 4:3-ra, végül 5:4-re kapott ki az első helyezettől. Góljainkból Radics József és Ruff Lénárd kettőt – kettőt lőtt.

 

Márkus András játékvezető osztályzata: 5 pont.

Márkus játékvezető (középen) két 11-esünkkel adós maradt.

 

Sükösd, 2018. május 1.

Varsányi József

(Fotók: Nemes Rita)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/16931/25/1310113.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/17233/25/1340505.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/16931/25.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/17233/25.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer